Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה התחלתי לנוע ברחבי העיר באופנים אנלוגיות, אני בכושר די טוב ונע לעיתים במהירויות שגובלות במהירות החוקית שמותר ליסוע בה בדרך עירונית.

צבירת המהירות הזו היא הדרגתית, וכל עצירה בדרך היא מפריעה מאוד.

שמתי לב שהרבה פעמים בצמתים, רכבים לא מתחשבים בי ונכנסים לצומת וגורמים לי להאט עד כדי עצירה מוחלטת.

חיפשתי מה ההגדרה של אופנים רגילות לעניין מתן זכות קדימה ולא מצאתי.

מה החוק בנושא?

פורסם

חוקית (לעניות דעתי) אתה כמו כל משתמש דרך אחר. זכאי וחייב לזכות קדימה כמו רכב רגיל.

בפועל? תגיד תודה שלא דורסים אותך.

בתרבות ה"אני ואפסי" אתה (אנחנו...) תמיד בצד האפסי.

בכמה מקומות במסלול הרכיבה שלי אני עובר למדרכות,

ו/או חוצה צמתים וכיכרות דרך מעברי החצייה. מתחשב כמובן בהולכי הרגל,

אבל מעדיף את הסיכון הכלכלי של קנס מול הסיכון הפיזי של לרכב כחוק על הכביש.

• אהבתי 2
פורסם

במעבר חציה אתה אמור לחצות בהליכה עם האופניים.

כרוכב אופני כביש כספורט, לרכוב עם אופניים בדרך עירונית זה רק עניין של זמן (קצר) עד התאונה. ( 27 שנים רוכב בדרכים בין עירוניות)

פורסם
לפני 7 דקות, הרקוליטו כתב:

מעבר חציה אתה אמור לחצות בהליכה עם האופניים.

אלא אם מסומן מעבר חציה לאופניים.

(מה שהופך את החוק שציינת למיותר ברוב המקרים, אבל זה דיון אחר)

פורסם
לפני 6 שעות, YULI1 כתב:

מה החוק בנושא?

לפני 6 שעות, YULI1 כתב:

שמתי לב שהרבה פעמים בצמתים, רכבים לא מתחשבים בי ונכנסים לצומת וגורמים לי להאט עד כדי עצירה מוחלטת.

חבר, סליחה, אבל מה זה משנה בכלל?...

אתה הולך לגרום לו להיאכף? לצלם ולשלוח למשטרת ישראל? לפתוח להם את דלת הנהג ולהוכיח אותם?

להתחיל לריב עם נהגים בקופסאות מתכת שלא שמים לב אליך על זכות קדימה?

בתור רוכב אופניים בעיר אתה בעמדת נחיתות נוראית ואתה צריך להישמר לנפשך מאוד.

ממליץ לך לעשות את מה שאני עשיתי כשרכבתי לא מעט שנים ברחבי ת"א - לשים עליך תמיד אפוד זוהר ב- 10 ש"ח (ממש על הבגדים), זה מאוד משפר את הנראות שלך כרוכב אופניים.

אני חושב שבת"א זה הציל אותי לא מעט פעמים. כל פעם שרכבתי באופניים, זרקתי על עצמי אפוד זוהר וזה שיפר מאוד את ההתייחסות של הנהגים אליי כי הם פשוט התחילו לשים לב אליי (עשיתי את זה גם עם הקטנוע).

כן, זה קצת מטריח וזה נראה "מוזר" ואפילו "חנוני", אבל אני אומר לך שזו עצה זהב מניסיון.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)

בגלל שיש כל כך הרבה עבודה עם אופניים חשמליים / קורקינטים / שאר כלי חבלה ממונעים במדרכות, הפקחים והשוטרים לא נוטים להיטפל היום לרוכבי אופניים רגילים. תנצל את זה לטובתך. אבל עם כבוד להולכי רגל, בלי הידחפויות ובלי צפצופים.

בנוסף, אני מעדיף להשתמש כמה שיותר בשבילי אופניים אפילו אם זה מאריך לי את הרכיבה משמעותית. אין תחליף לבטיחות מובנית בתשתית ייעודית.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 8 שעות, YULI1 כתב:

אופנים אנלוגיות

אופנים רגילות

אופן (גלגל) אחד. שני אופנים. אופניים. 

אופניים אנלוגיים. אופניים רגילים. לא רגילות ולא אנלוגיות.

רוצה התחשבות ורכיבה בטוחה? יש בשביל זה מקומות בעולם ואפילו בישראל, אבל כנראה שלא בסביבה העירונית שבה אתה רוכב כרגע.

לגבי לשון החוק מומלץ לשאול את הבינה המלאכותית החביבה עליך. על פניו, נשמע שאתה רוכב במהירות שאינה תואמת את תנאי הכביש.

• אהבתי 1
  • משעמם 1
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Derish כתב:

אופן (גלגל) אחד. שני אופנים. אופניים. 

אופניים אנלוגיים. אופניים רגילים. לא רגילות ולא אנלוגיות.

רוצה התחשבות ורכיבה בטוחה? יש בשביל זה מקומות בעולם ואפילו בישראל, אבל כנראה שלא בסביבה העירונית שבה אתה רוכב כרגע.

לגבי לשון החוק מומלץ לשאול את הבינה המלאכותית החביבה עליך.

על פניו, נשמע שאתה רוכב במהירות שאינה תואמת את תנאי הכביש.

קיבלתי את ההערות הדקדוקיות מעתה אכתוב אופניים. רגילים.

שאלתי את הAI וקיבלתי הזיות כמו תמיד. או הזיות בסגנון של ציטוט חוקים שלא קיימים או פרשנויות מפליגות למושג כלי רכב. בנוסח החוק לא היה ברור לי האם צריך לתת זכות קדימה לרוכב אופניים ללא מנוע.

שבוע שעבר נכנסתי לכיכר במהירות סבירה, ואחרי שכבר נכנסתי לכיכר הגיח מצד ימין אוטובוס ונכנס לכיכר במהירות. אם הבלמים והצמיגים שלי לא היו תקינים ב100% הייתי נמרח על חלון הנהג. הנהג עוד התנצל ואמר שהוא גם רוכב אופניים והוא לא מבין איך זה קרה לו. לי היה נראה שהוא שוחח בטלפון תוך כדי נסיעה. אם לא הייתי חושב שהוא צריך לתת לי זכות קדימה לא הייתי אפילו חושב להכנס לפניו, בגלל שהנחתי שיש לי זכות קדימה חשבתי שהוא יתן לי לעבור. כנראה שאם חפץ חיים אני, עלי לרכב כאילו החוק לא רלוונטי.
ואני לא מבין למה למשל לרכב ברחוב בן שני נתיבים עם שדה ראיה מעולה במהירות של 45 קמ"ש זה רכיבה שאינה תואמת את תנאי הכביש, אם לא היו מתפרצים לנתיב שלי מכוניות אז אין שום סיכון בזה.

עריכה אחרונה על ידי YULI1
פורסם

בחיים אל תהיה צודק, תהיה...

בוא, זה מאוד פשוט. הישרדות קודמת לחוק יבש.

אופניים לא ממונעים בכבישים עירוניים בארץ זה פשוט לא.

• אהבתי 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 7 שעות, YULI1 כתב:

...

ואני לא מבין למה למשל לרכב ברחוב בן שני נתיבים עם שדה ראיה מעולה במהירות של 45 קמ"ש זה רכיבה שאינה תואמת את תנאי הכביש, אם לא היו מתפרצים לנתיב שלי מכוניות אז אין שום סיכון בזה.

מה הכושר בלימה של האופניים?

מה מרחק הבלימה? בלימה בטוחה לא כזאת שמאבדים יציבות ועלולים להמרח על הכביש.

ואם היה מתפרץ ילד?

לדעתי (ורכבתי על אופניים) מהירות של 45 קמ"ש, זאת מהירות לא סבירה לתנאים הכוללים (כלי הרכב והסביבה) יש מרווח של 0 טעיות, ואין אחד שלא טועה וזה לא משנה אתה כרוכב או מישהו לצידך משאר משתמשי הדרך.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

התשובה היא שאין שום הבדל בזכות הקדימה אם אתה על אופניים אנלוגיים, דיגיטליים, או במכונית. בהתאם לתמרורים ולחוקים. כן, ותאלץ לוותר על המהירות שצברת כדי לתת זכות קדימה כשצריך, וכדי להמשיך לחיות.

בפן המעשי - גם כשחוקית זכות הקדימה היא שלך, כדאי לך מאוד להזהר ולהמנע ממפגש עם מי שלא שומר על החוק, כי זה יכאב לך יותר.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
  • רעיון טוב! 2
:turn-l:
פורסם
לפני 7 שעות, YULI1 כתב:

זו מהירות שלא מתחשבת בקיומם של אנשים אחרים ברחוב, בתוך כלי רכב כבדים וגדולים משלך, עם כישורי נהיגה לא ברורים וחלוקת קשב מוגבלת. לא הכל רציונלי בחיים, יש גם משוואות עם נעלמים - במיוחד כשזה נוגע לגורם האנושי.

אל תתווכח איתנו ואל תתעקש ש'כן, אבל החוק אומר...' - אנחנו בצד שלך ורוצים לראות אותך חי ונושם ובריא פה איתנו בפורום, ולא מתאושש חצי שנה בבי"ח בגלל שאיזה דביל דרס אותך. למרבה הצער, הסביבה בה אתה מתנייד היא ג'ונגל שבו רק החזק/גדול/כבד שורד, ואתה בתור רוכב אופניים נמצא בעמדת נחיתות משמעותית.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 8 שעות, YULI1 כתב:

זו רכיבה שאינה תואמת את החוק, שמחייב אותך להיות בימין הנתיב הימני, ובכל מקרה לבחור באיזה נתיב אתה. 

ברגע שאתה באמצע אתה לוקח סיכון שלא יבחינו בך, ובניגוד לאופנוע, הנראות שלך פחותה ויכולת ההאצה לא קיימת.

45 קמ"ש באופניים בעיר... איפה בעיר?

על ציר תנועה ראשי, אתה עדיין איטי משמעותית מהתנועה (אם היא אכן לא צפופה ויש, כמו שציינת, שדה ראייה מעולה)

בתוך העיר ממש, זו מהירות פסיכית לאופניים.

לפני 8 שעות, YULI1 כתב:

שבוע שעבר נכנסתי לכיכר במהירות סבירה, ואחרי שכבר נכנסתי לכיכר הגיח מצד ימין אוטובוס ונכנס לכיכר במהירות. אם הבלמים והצמיגים שלי לא היו תקינים ב100% הייתי נמרח על חלון הנהג. הנהג עוד התנצל ואמר שהוא גם רוכב אופניים והוא לא מבין איך זה קרה לו. לי היה נראה שהוא שוחח בטלפון תוך כדי נסיעה. אם לא הייתי חושב שהוא צריך לתת לי זכות קדימה לא הייתי אפילו חושב להכנס לפניו, בגלל שהנחתי שיש לי זכות קדימה חשבתי שהוא יתן לי לעבור. כנראה שאם חפץ חיים אני, עלי לרכב כאילו החוק לא רלוונטי.

מ.ש.ל.

לפני 25 דקות, Ron Poh כתב:

מה הכושר בלימה של האופניים?

באופניים טובים, מעולה, אבל צריך טכניקה גם, בשביל לא להימרח

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

החוק של האופניים על הכביש הוא כמו כל רכב ממונע אחר, אתה משתמש בכביש ולכן חייב לציית לחוקי התנועה, אפילו אם זה מעצבן שעד שצברת מהירות נאלצת לעצור בתמרור עצור.

גם אם היתה חקיקה אחרת לאופניים לא ממונעות לא הייתי בונה על הנהג הישראלי שיכיר אותה או יתחשב בה או בך.

ובגלל שאתה פגיע עוד יותר אפילו מאופנוע כיוון שאין לך את האחיזה, את יכולת הבלימה, אין לך מערכות למניעת נעילת גלגלים ואין לך את יכולת התאוצה כדי להצחמק ממכשול או מפגיעה במקרה שמישהו הפתיע אותך, ויחד עם זה שפחות רואים אותך, שאתה לא עושה וורום וורום מהאגזוז אז אתה צריך לנקוט עוד יותר במשנה זהירות.

בכיכר הזכות קדימה שלך, אבל אם אתה נכנס לכיכר אז תאלץ להאט ואולי אפילו לעצור, אף אחד לא יעזור בשבילך כי קשה לך לתפוס מהירות ובטח שאף אחד לא יעצור באמצע הכיכר ויסתכן שמישהו יפגע בו מאחור כדי להיות נחמד אליך ביום המאוד חם ולמראה הזיעה שאתה משאיר אחריך כמו שובל של חשופית...

• מבאס 1
  • מעניין 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...