Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי לכולם,

אני סטודנט שגר בעיר קטנה, מתנייד כרגע באוטובוסים ומחפש רכב ראשון למשפחה – שיהיה לי בסיסי, חסכוני ואמין לנסיעות יום־יומיות בתוך העיר ומדי פעם מחוץ לה.

נהג יחיד (בן 22)

מחפש רכב קטן, אוטומט, חסכוני בדלק

תקציב: עד 25,000 ש”ח – אם יש מציאה אמיתית אפשר למתוח עד 35K גג

חשוב לי גם מחיר ביטוח נמוך (נהג צעיר, אין לי עדיין ותק ביטוחי)

חשוב לי דגם פופולרי שקל למצוא לו חלקים, מוסכים, ושלא “מצריך התעסקות”

מאוד אוהב רכבים כמו קיה פיקנטו, יונדאי i10, אבל פתוח גם להצעות אחרות אם הן באמת שוות.

המטרה שלי:

לסגור עסקה כבר השבוע / שבוע הבא.

כבר הרבה זמן אני מתלבט ומתחרט, בעיקר בגלל חוסר הוודאות והפחד מהתהליך (ביטוח, בדיקה, העברת בעלות…) – מחפש עזרה / המלצה / כיוון / ליווי למודעה טובה שאפשר ללכת עליה ברצינות.

אם צריך לכוון אותי ויש שאלות נוספות שפספסתי אפשר לכתוב לי וכמובן אענה

אם יש לכם הצעה קונקרטית, תובנה או אפילו ליווי בתשלום סמלי – אני לגמרי פתוח 🙏

תודה רבה מראש!

פורסם

אפשר לבדוק מיצובישי ספייס סטאר, אמינה וחסכונית, המרווחת בקבוצה וזולה מהפיקנטו לאותו שנתון, אך רועשת יותר.

יונדאי מומלץ לחפש רק עם ממוע 1.2 ולא 1.0, הסלון נעים יותר משולב שני צבעים.

הפיקנטו גם אמינה אך תהיה יקרה יותר ואם כבר מיני שהיא פחות חסכוניות אז הייתי בוחר ביונדאי.

אפשר לבדוק גם שברולט ספארק בגבול התקציב, אבל שם לרוב תמצא את רמת אבזור הנמוכה וכניראה יוצאת ליסינג או השכרה, בשביל רכב פרטי ברמת אבזור גבוה יותר המחיר בהתאם, אך שווה לבדוק, הרכב החזק בקטגוריה.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

החיסרון שלה שהיא רובוטית ולא מציעה יתרון לעומת רכב כמו ספייס סטאר, כמו כן במבחן הריסוק השיגה ציונים לא טובים.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעתיים, yulianx כתב:

החיסרון שלה שהיא רובוטית ולא מציעה יתרון לעומת רכב כמו ספייס סטאר, כמו כן במבחן הריסוק השיגה ציונים לא טובים.

מסכים... סלריו לא בחירה ראשונה שלי, אבל אופציה בהחלט.

געגועיי לטויוטה סטארלט.

מה עם הדור האחרון של הפיג'ו 108/סיטרואן 1C/טויוטה אייגו עם מנועי ה- 1.0L?

אמינות למדי. עושות את העבודה. אוטומאטיות (תיבה רובוטית אבל עם מצמד אחד - פחות כסף לתקן). מעולות כרכב ראשון. קלות יחסית לתחזוקה. נאות לדעתי. מרווח מספק למי שרוב היום גם ככה נוסע לבד ובלי ילדים.

• מעניין 1
פורסם

הגיר ב 108 ואחותה שופר לעומת הדור הקודם אך עדיין מורגשות השהיות, מה שכן הנוחות השתפרה מאוד.

• רעיון טוב! 2

פורסם

רואה יונדאי אי10 מאזדה 3, קיה ריו, כל מיני רכבים בתקציב כבר מבולבל נורא מה כדאי מה לא. גם רנו.. ופה מדברים על רכב או שנים מאוד ספיציפים מה הקטע של רוב האוכלסיה שבטח לא מבינה ברכבים להמליץ על רכבים? 

לגבי מי שאמר פה על ליסינג לא מומלץ לקחת רכב שהיה לסינג בעבער? לא הבנתי חחח לגבי יונדאי אי35 מה דעתכם

בתור אחד שמגיע עם 0 ידע איך אפשר לחסוך טעויות? מומלץ לבוא עם דוד או אח שכן מבין מעט ברכבים. שוב תחיפוש כנראה אצטרך לעשות בעצמי

לפני 5 שעות, DAHUJI כתב:

הונדה ג'אז לא בתקציב אני מניח...

מכוערת פחד ארצה גם אוטו עם מעט נראות ולא עגלה על גלגלים

פורסם
לפני שעתיים, 8Freezyx כתב:

יונדאי אי10

יונדאי i10 רכב מצויין ואמין, בלי מחלות גדולות וידועות וכתבו עליו פה כבר מספיק. מבחירה מעולה ושוק יד 2 חזק מאוד.

כנ"ל קיה פיקנטו שהיא בחירה מעולה (אבל לא אוהב את הנהיגה בה, היא קופצנית מאוד ולא נוחה לנסיעה, ולדעתי ולא חסכונית בדלק).

לדעתי המנוע 1.0L גם ביונאי i10 וגם בקיה פיקנטו לא חזקים מספיק על המרכב. הייתי בוחר במנועים הגדולים יותר.

מאזדה 3, קיה ריו

מאזדה 3 בתקציב הזה של סביבות ה- 30,000~ ש"ח כבר תהיה די מיושנת לדעתי, לפחות עשור אחורה אם לא 15 שנים אחורה כתלות באיבזור וכו' (?).

חבל להשקיע ברכב גדול ומשפחתי במרכב סדאן עם בגאז' ולקנות לפחות 5-7 שנים אחורה ממה שאפשר להשיג לרכב קטן וקומפקטי יותר, רק כי הוא גדול ומשפחתי יותר ללא צורך.

כנ"ל קיה ריו.

ופה מדברים על רכב או שנים מאוד ספיציפים מה הקטע של רוב האוכלסיה שבטח לא מבינה ברכבים להמליץ על רכבים? 

לא הבנתי את השאלה.

הבחור פה פות"ש שאל שאלה ספציפית וענינו לו תשובות ספציפיות.

לגבי מי שאמר פה על ליסינג לא מומלץ לקחת רכב שהיה לסינג בעבער? לא הבנתי חחח

אז תקרא שוב.

הליסינג שאתה מתכוון אליו הוא שרשור אחר לגמרי ושם מדובר על רכב חשמלי.

בתור אחד שמגיע עם 0 ידע איך אפשר לחסוך טעויות? מומלץ לבוא עם דוד או אח שכן מבין מעט ברכבים.

אם אפשר להגיע עם אבא/אח/חבר שכבר רכש כמה רכבים בחייו וטיפה מבין - מעולה.

בדיקה לפני קניה לדעתי במכון טסטים היא חובה ונותנת אינדיקציה מצויינת למי שלא מכונאי על המצב הכללי של הרכב. כל הרכבים שלי נקנו רק לאחר בדיקה כזו במכון טסטים שאותו אני בחרתי (יש גם קופונים של 10% ברשת שמוזילים את העלות מ- 500~ ש"ח ל- 450 ש"ח).

לחילופין לקפוץ למוסך שסומכים עליו לקבל חוות דעת רצינית על הרכב המועמד לרכישה.

יש גם את המדריך של אלי מהכנופיה.

מכוערת פחד ארצה גם אוטו עם מעט נראות ולא עגלה על גלגלים

מכוערת פחד זו דעתך. לדעתי לא מכוערת.

עגלה עם גלגלים זו גם דעתך. לדעתי היא לא עגלה בכלל.

ההונדה ג'אז רכב מצויין, מרווח ואמין מאוד, מיצרן רציני ומכובד, עם שוק יד 2 חזק מאוד, ונהנה מאמינות מופלגת וידועה (הגם שהגיר הרובוטי אומרים עליו פה שרועש מאוד).

פורסם

אם סוזוקי אז סויפט או ספלאש או איגניס, אם כי אפשר שהאחרונה תצריך מתיחת תקציב כלשהי.

אגב - האם התקציב שלך הוא לרכב לבד או גם ל״מסביב׳ים״ ךמה שמקטין אתֶהסכום המוקדש לרכב)?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לגאז גיר רציף החל משנת 2011. לפני כן הייתה רובוטית.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...