Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה מחיר שימור לשנה כדי להתמודד עם הוט שמציעים 89 "לכול החיים" ב1 גיגה, בהתחלה היה 79. זה כולל ראוטר ויחידות MESH, אם מוותרים על הציוד יש  40 ש"ח זיכוי חודשי.

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 4 שעות, דניאל1983 כתב:

לכול מי שגר בבניין שמחובר לתשתית פרטנר, ממליץ להתחבר אליהם!

לפני שבועיים חידשתי אצלהם חבילה, 1 גיגה כולל ראוטר, ב75ש"ח!

רק צריך קצת להתעקש כדי להגיע לשימור לקוחות.

מדובר על חבילה שכוללת ראוטר עם יציאת טלפון?

פורסם (נערך)

כן, מקבלים את הראוטר הרגיל שלהם.

קו טלפון זה בתשלום נפרד, אם אני זוכר נכון זה 20שח.

אני כבר כמה שנים מחובר אליהם, כול כמה חודשים מתקשר כדי להוריד מחיר.

עריכה אחרונה על ידי דניאל1983
פורסם
בתאריך 30.5.2025 בשעה 21:47, shake כתב:

היית אמור לקבל סמס עם המידע הזה ולינק

https://cellcom.co.il/production/Private/General_Info/rates/tv_prices

זה תלוי בתשתית בבניין, אפשר לבדוק באתר שלהם או דרך משרד התקשורת
https://www.unlimited.net.il/

את התשתית בדירה אפשר להחליף בד"כ בלי בעיה.

מופיע שיש גם בזק וגם אנלימיטד. אם הציוד שלי תומך בשתיהן, זה משנה?

פורסם

משנה מבחינת בחירה ואופציות, אתה יכול להתחבר כמעט לכל חברה. כרגע הוט הכי זולה ובמפתיע האינטרנט בסיבים שלהם בסדר.

• אהבתי 1
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בתאריך 31.5.2025 בשעה 11:46, דניאל1983 כתב:

לכול מי שגר בבניין שמחובר לתשתית פרטנר, ממליץ להתחבר אליהם!

לפני שבועיים חידשתי אצלהם חבילה, 1 גיגה כולל ראוטר, ב75ש"ח!

רק צריך קצת להתעקש כדי להגיע לשימור לקוחות.

בפעם האחרונה שהם עשו לי את השימור הזה, הם הורידו אותי ללא ידיעתי מ 1GB ל 500MB.

גיליתי שהגיעה החשבונית.

פה הסתיימה דרכם אצלי.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מתעלק על השירשור

כל מי שכאן בסיבים פרטנר - האם יש לכם IP "אמיתי"
הכוונה - כזה שמתחלף בכל פעם שמכבים את הנתב?

ולא IP שנמצא מאחורי CGNAT - כזה שאי אפשר לגשת אליו מבחוץ (למשל למצלמות IP וכו')

תודה

פורסם

מקבלים אייפי אמיתי כשמבקשים אותו בתמיכה\בהתקנה (התירוץ המקובל - צריך אותו בשביל לגשת מרחוק למצלמות\מחשב בבית\וכו')

אפשר גם אייפי קבוע למהדרין אבל זה כבר כרוך בתשלום (בין 10-15ש"ח עד 30\40,תלוי מי מגזים יותר)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
בתאריך 13.6.2025 בשעה 15:54, mrmiki1234 כתב:

מישהו הצליח להוציא מגילת הנחה אם משתמשים בציוד פרטי?

איכשהו, קצת קשה לי להתחבר להוט

התשתית של IBC. נראה שההנחות בגילת לטווח הקצר.

פורסם (נערך)

ל - HOT יש חלק משותף בבעלות על IBC.

אישית לא הייתי מתחבר להוט, ולאו דווקא בגלל הצד הטכני שבעניין - התשתית אמורה להיות יציבה בכל מקרה, אלא רק בגלל הדרך בה הם מתנהלים מול הלקוחות שלהם. 

לא שהשאר טלית שכולה תכלת, אבל הוט זה משהו אחר לגמרי. 

אני כבר יותר משנה לקוח של פרטנר על תשתית IBC, ללא תקלות משמעותיות (ניתוקים או דברים בסגנון הזה)ֿ - רק שהמהירות לא עוברת את ה 750 (תשתית גיגה, ציוד פרטי).

אני חי עם זה בשלום. זה הרבה יותר טוב מה 90/10 שבזק הציעו עד שהגיעו הסיבים.

בדירה אחרת שגרתי בה, הייתי עם תשתית בזק ששם כמעט תמיד הגעתי למהירות המוצהרת גם בשעות העומס - גם שם ציוד פרטי.

באותה הדירה, עברתי לסלקום, שהעבירו אותי לתשתית IBC (שגם הם אגב חלק מהבעלים ביחד עם הוט), ושם היו לי בעיות של packet loss שהתמיכה לא הצליחו לפתור.

אני לא אומר שזה מייצג, רק משתף את המקרה אצלי.

בחלק מהזמן, על תשתית בזק, הייתי גם לקוח של גילת וגם לקוח של בזק. 

בגילת האינטרנט בסך הכל לא רע, והשירות האנושי מצוין, אבל אם חשובה לך איכות החיבור לחו״ל, פחות מומלץ (בעיות מול שרתי סטרימינג מדי פעם בפעם - למרות שלאחרונה זה השתפר מאוד).

בבזק היה מצוין, אך הם מאוד יקרים והמבצעים שלהם הם לתקופות מאוד קצרות, ואין באמת שימור לקוחות.

אנסה לעשות קצת סדר בתשתיות / ספקים ככל הידוע לי:

יש בארץ 3 תשתיות סיבים: בזק, IBC ותשתית עצמאית של פרטנר. 

התשתית העצמאית של פרטנר כמעט ולא בשימוש היום למעט בניינים ישנים, והם עושים ככל שהם יכולים להעביר לקוחות קיימים ל IBC או בזק.

כשהיא עובדת, היא מצוינת, אך רק פרטנר יכולים להשתמש בה כספק.

IBC, כאמור בבעלות משותפת של סלקום והוט (ועוד שותף, שאני לא זוכר כרגע מי הוא - חח״י?)

כל הספקים הגדולים עובדים איתה, למעט בזק, כלומר: הוט, סלקום ופרטנר. 

בנוסף, ישנן ספקיות קטנות שעובדות איתה:

019, אקספון, וואללה (שזו בעצם הוט, ב״מיתוג״ מוזל).

ובזק, שכמובן גם איתם כל הספקיות הגדולות עובדות (למעט הוט) - פרטנר, סלקום ובזק עצמם.

בנוסף ספקיות קטנות: גילת, אקספון ו ccc.

עכשיו לעניין כתובות ה ip שעלה כאן:

בפרטנר וסלקום, כל לקוח מקבל כתובת ipv4 (רגילה) ייחודית שמשתנה בכל ניתוק וחיבור מחדש (אלא אם רכש קבועה).

בכל השאר (גם בהוט ובזק), הכתובת הזו בעצם משותפת לכמה לקוחות (בדומה למה שקורה בחיבור סלולרי למשל).

למשתמש הממוצע זה לא מפריע, אבל מי שצריך גישה לרשת שלו מבחוץ (מצלמות אבטחה וכדומה), זה בעייתי.

לעיתים זה גם ישפיע על גיימינג, או יציג יותר בקשות אימות ״אני לא רובוט״ מהרגיל.

בהוט ניתן לקבל כתובת IP דינמית ללא תוספת תשלום בפניה למוקד, בכל שאר הספקים זה דורש השכרה של כתובת קבועה בעלות של בין 10 - 15 שקלים.

מקווה שהצלחתי לעשות קצת סדר בדברים. 

עריכה אחרונה על ידי XVSTI
  • אהבתי 2
פורסם

ולהוסיף שסלקום לא שקופים - אני עם סלקום על תשתית בזק ומרוצה, אבל מדי פעם מקבל שיחת טלפון שבה הם מבקשים לבוא ״לבדוק״ את התשתית, כנראה שמאחורי זה עומדת כוונה להעביר אותי לתשתית IBC, שלפחות באיזור שלי נחשבת פחות טובה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 16.6.2025 בשעה 23:13, XVSTI כתב:

ל - HOT יש חלק משותף בבעלות על IBC.

אישית לא הייתי מתחבר להוט, ולאו דווקא בגלל הצד הטכני שבעניין - התשתית אמורה להיות יציבה בכל מקרה, אלא רק בגלל הדרך בה הם מתנהלים מול הלקוחות שלהם. 

לא שהשאר טלית שכולה תכלת, אבל הוט זה משהו אחר לגמרי. 

אני כבר יותר משנה לקוח של פרטנר על תשתית IBC, ללא תקלות משמעותיות (ניתוקים או דברים בסגנון הזה)ֿ - רק שהמהירות לא עוברת את ה 750 (תשתית גיגה, ציוד פרטי).

אני חי עם זה בשלום. זה הרבה יותר טוב מה 90/10 שבזק הציעו עד שהגיעו הסיבים.

בדירה אחרת שגרתי בה, הייתי עם תשתית בזק ששם כמעט תמיד הגעתי למהירות המוצהרת גם בשעות העומס - גם שם ציוד פרטי.

באותה הדירה, עברתי לסלקום, שהעבירו אותי לתשתית IBC (שגם הם אגב חלק מהבעלים ביחד עם הוט), ושם היו לי בעיות של packet loss שהתמיכה לא הצליחו לפתור.

אני לא אומר שזה מייצג, רק משתף את המקרה אצלי.

בחלק מהזמן, על תשתית בזק, הייתי גם לקוח של גילת וגם לקוח של בזק. 

בגילת האינטרנט בסך הכל לא רע, והשירות האנושי מצוין, אבל אם חשובה לך איכות החיבור לחו״ל, פחות מומלץ (בעיות מול שרתי סטרימינג מדי פעם בפעם - למרות שלאחרונה זה השתפר מאוד).

בבזק היה מצוין, אך הם מאוד יקרים והמבצעים שלהם הם לתקופות מאוד קצרות, ואין באמת שימור לקוחות.

אנסה לעשות קצת סדר בתשתיות / ספקים ככל הידוע לי:

יש בארץ 3 תשתיות סיבים: בזק, IBC ותשתית עצמאית של פרטנר. 

התשתית העצמאית של פרטנר כמעט ולא בשימוש היום למעט בניינים ישנים, והם עושים ככל שהם יכולים להעביר לקוחות קיימים ל IBC או בזק.

כשהיא עובדת, היא מצוינת, אך רק פרטנר יכולים להשתמש בה כספק.

IBC, כאמור בבעלות משותפת של סלקום והוט (ועוד שותף, שאני לא זוכר כרגע מי הוא - חח״י?)

כל הספקים הגדולים עובדים איתה, למעט בזק, כלומר: הוט, סלקום ופרטנר. 

בנוסף, ישנן ספקיות קטנות שעובדות איתה:

019, אקספון, וואללה (שזו בעצם הוט, ב״מיתוג״ מוזל).

ובזק, שכמובן גם איתם כל הספקיות הגדולות עובדות (למעט הוט) - פרטנר, סלקום ובזק עצמם.

בנוסף ספקיות קטנות: גילת, אקספון ו ccc.

עכשיו לעניין כתובות ה ip שעלה כאן:

בפרטנר וסלקום, כל לקוח מקבל כתובת ipv4 (רגילה) ייחודית שמשתנה בכל ניתוק וחיבור מחדש (אלא אם רכש קבועה).

בכל השאר (גם בהוט ובזק), הכתובת הזו בעצם משותפת לכמה לקוחות (בדומה למה שקורה בחיבור סלולרי למשל).

למשתמש הממוצע זה לא מפריע, אבל מי שצריך גישה לרשת שלו מבחוץ (מצלמות אבטחה וכדומה), זה בעייתי.

לעיתים זה גם ישפיע על גיימינג, או יציג יותר בקשות אימות ״אני לא רובוט״ מהרגיל.

בהוט ניתן לקבל כתובת IP דינמית ללא תוספת תשלום בפניה למוקד, בכל שאר הספקים זה דורש השכרה של כתובת קבועה בעלות של בין 10 - 15 שקלים.

מקווה שהצלחתי לעשות קצת סדר בדברים. 

סיכום מעולה. מה ההבדל בצבע הסיב בין התשתיות? 

• אהבתי 1
פורסם

רק עכשיו נתקלתי בשרשור הזה

אניח את זה כאן

צר לי שטף אחד לא צירף את השרשור הזה, במיוחד בהתחשב בכך שחלק מהמגיבים בשרשור הנוכחי, גם הגיבו בשרשור שלי. זיכרון קצר בכל זאת.

עברה חצי שנה והאינטרנט עובד טוב. אבל את "חבלי הלידה" הזוועתיים והטעם המר יקח לי הרבה זמן להוציא מהסיסטם.

• תוכן חדש...