Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לא חושב שיפסיקו לגמרי את השימוש ב ipv4, אבל כן יעברו לשימוש נרחב יותר ב ipv6 (שאגב כל הספקים תומכים בשימוש בכתובת כזו, ועיקר הבעיה היא הגדרה בציוד, או בשרתים אליהם ניגשים).

בתאריך 19.8.2025 בשעה 17:24, mrmiki1234 כתב:

יכול להיות שבזק גם משתמשים בIBC או שאם אני נכנס לדירה שהיה בה בזק בוודאות זה תשתית בזק..?

אם אתה מתחבר לבזק, זו בוודאות התשתית שלהם. 

עריכה אחרונה על ידי XVSTI
  • 3 חודשים מאוחר יותר...
  • תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

המאני טיים הגיע. עכשיו האתגר הוא לחפש חברה שתוכל להתקין תשתית אבל להעתיק את הנקודה לחדר אחר. יש גם תשתית סלקום וגם בזק. יש המלצות איך לגשת לזה?

אין כרגע מנוי פעיל בדירה 

פורסם

יש לך צנרת של טלפון או קואקס? כל חברה תשחיל את הסיב דרך צנרת כזו, אם כי ייתכן שתאלץ לוותר באותו קטע על החיווט המקורי. חשוב שהיציאה תהיה סמוכה לנקודת חשמל עבור המתאם והמודם. אאל״ט אצלי הסיב חולק צינור עם כבל אתרנט.

אתה יכול גם להתקין רשת אתרנט על בסיס הצנרת הקיימת, או להשתמש בקואקס של יס/הוט עם moca. יס נותנת תמורת כמה שקלים בחודש שימוש במתאמי ה-moca שלה - אם מותקנים כאלה - כנקודות גישה ל- WiFi.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

מתאמי ה-moca

עדיף לרכוש לבד, המתאמים האלה הם no brainer לא זקוקים לשום תמיכה. המודם לעומת זאת מצדיק את התשלום לספק עבור התמיכה מרחוק, למי שמעוניין.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני מציין את זה כאופציה, לא כהמלצה.

הטוב ביותר הוא חיווט רשת לכל פינת עבודה ופינת צפייה. אבל אם למישהו יש חיווט קואקס ומאיזה סיבה לא רוצה להתעסק עם חיווט מחדש, והכיסוי מהנתב המרכזי לא מספק. - זו אופציה זולה (בפעם האחרונה שבדקתי 5 ש״ח לחודש) עם מינימום התעסקות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
בתאריך 7.12.2025 בשעה 14:21, zaf כתב:

המודם לעומת זאת מצדיק את התשלום לספק עבור התמיכה מרחוק, למי שמעוניין.

pardon me french

שום מודם משום ספק אינטרנט בארץ לא שווה אגורה שחוקה שמשלמים

אם היה להם שכל (דגש על אם) וטיפת אחריות והגדלת ראש,היו מייבאים מודם\ראוטר איכותי מיצרן תותח כמו אסוס,גובים תשלום סמלי (כמו שיודעים לקחת "רק" 5 ש"ח על הממיר סיב),וכולם היו שמחים לקחת מהם ולשלם בשמחה (הכל יחסי כן? בכל זאת כסף)

אבל כשעסק כמו ספק אינטרנט מסתכל רק איך לחסוך,והלקוחות הם לא אנשים אלא ארנקים מהלכים על 2,מה יש לצפות ?

אבל בזק החלו את המשוואה הארורה הזו עם מוצר סיני זבל (אפילו סינים יתביישו לעמוד מאחוריו),כולל תוכנה סגורה לחלוטין ועם גישה מינימליסטית שלא נותנת לעשות כלום

וכולם פשוט התיישרו ושולחים לך ראוטר שאפילו בתור מעצור לדלת לא הייתי שם.

נ.ב 99% מהתקלות הן בצד הספק (לא שזה מונע ממנו להאשים אותך קודם,כי המחשב שלך ככה,ואם יש לך ראוטר פרטי אוהו,חגיגה במוקד)

אם קנית ראוטר איכותי נדיר ביותר שיש תקלות,במקסימום זה גלישה איטית\צניחת מהירות דרסטית מהחיבור שיש לך,וזהו בערך.

(אני מנוי של סלכלום תכף 3 שנים,ראוטר פרטי של אסוס מהזולים,ממיר סיב מתנה בחיבור,אפס תקלות עד היום,אבל אני יודע שאם תהיה תקלה,דבר ראשון שכתוב לנציג בדף מסרים על המסך - "ציוד פרטי? 101% אשמת הלקוח,להתנער בכל תוקף")

עריכה אחרונה על ידי ezuf

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אני מחובר שנתיים עם ראוטר בסיסי של dlink כשהיו בעיות פתרתי את זה עם התמיכה

לא היו לי בעיות כמעט 

החזרתי את העלות השכרת נתב בפחות משנה

פורסם

מסכים אבל, תמיד יש אבל...

ראוטר פרטי מתאים למי שי מעט ידע בסיסי בהגדרות/איתור בעיות ברשת, לאחרים טכנופובים ברמות שונות ומבוגרים בעיקר, התעסקות בכל הקשור לפתרון בעיות היא מדעי החלל ודומיהם, להם שכירות ואחריות הפתרון היא של הספק, זה הפתרון. לאחרים כמונו זו עצלות לשמה. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מה שאתה אומר נכון לפעם,כשבאמת היה צריך להתעסק

היום גם אם תקנה ראוטר ההתעסקות היא חד פעמית וכל עוד הכל עובד,אין מה לגעת.

כאמור,נגד ציוד של ספקים,אלא אם כן יספקו סחורה נורמלית נגישה ואיכותית.

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם

וכשיש בעיה אצל הספק?  אני וכנראה גם אתה יכולים להריץ לדוגמה  traceroute ולזהות בעיות ניתוב אצל הספק (מקרה אמיתי) אבל מי שלא מבין בכלל?

או אם הנתב לא בוחר טוב את הערוץ של הוויפיי והשכן מעבר לקיר פתאופ החליט לעלות על הערוץ שלך ואי אפשר להתחבר יותר ממטר מי יעשה דיאגנוסטיקה וינעל ערוץ יותר טוב? 

לנו זה נראה פשוט, אבל למי שלא מבין זה מסובך כמו פיזיקה גרעינית.

יש ספקים טובים, אבל הם לא אלו של ה 39 שקל לחודש לכל החיים...

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

כמובן שלא משאירים לבד מישהו שלא מבין עם בעיות,עוזרים ותומכים כמה שאפשר (לכולנו יש חיים אחרי הכל)

השאיפה כמובן מכלל הספקים בארץ שלא יהיו תקלות,ואם כבר יש,לא לעיתים קרובות

אם כן יש לך בעיות בקטע רצוף של פעם בשבוע \ פעמיים בחודש או משהו,זה כבר ספק שצריך לנטוש

GTI

סאאמק כולכם.

פורסם
בתאריך 11.12.2025 בשעה 00:03, borsood כתב:

וכשיש בעיה אצל הספק?  אני וכנראה גם אתה יכולים להריץ לדוגמה  traceroute ולזהות בעיות ניתוב אצל הספק (מקרה אמיתי) אבל מי שלא מבין בכלל?

או אם הנתב לא בוחר טוב את הערוץ של הוויפיי והשכן מעבר לקיר פתאופ החליט לעלות על הערוץ שלך ואי אפשר להתחבר יותר ממטר מי יעשה דיאגנוסטיקה וינעל ערוץ יותר טוב? 

לנו זה נראה פשוט, אבל למי שלא מבין זה מסובך כמו פיזיקה גרעינית.

יש ספקים טובים, אבל הם לא אלו של ה 39 שקל לחודש לכל החיים...

בחירה אוטומטית לא מסדרת את זה? 

הדבר היחיד שיכול להפריע לדעתי למישהו מנוסה בספק זול מאוד זה הסיפור של IP קיבוצי כזה

פורסם

אשר יגורתי בא לי-

התחברתי עם ראוטר פרטי לסלקום פייבר. הראוטר הוא TP LINK אבל מריץ OPENWRT. אני מקבל מהירות של 100 מגהבייט במקום ג'יגהבייט.. התמיכה כמובן מאשימה את הציוד (שכבר היה מחובר לסלקום במהירות גבוהה יותר). יש למישהו רעיונות?

פורסם

המדידה חוטית נכון?

הכבלים הם אותם כבלים כמו בחיבור של סלקום? כבל משובש יכול לגרום לסנכרון במהירויות גבוהות.

במחשב יש מאפיינים של החיבור רשת? אוטומטי? קבוע ל100MB? קבוע ל1GB? תנסה לשחק עם זה.

פחות נפוץ אבל יכול להיות שחלק מיציאות הLAN תומכות רק ב100MB תסתכל בתיעוד הנתב.

תחבר את המחשב ישירות לממיר, זה יכול לשלול בעיה בנתב.

הנתב משולב או שיש לך גם ממיר מדיה?

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 3 שעות, borsood כתב:

המדידה חוטית נכון?

הכבלים הם אותם כבלים כמו בחיבור של סלקום? כבל משובש יכול לגרום לסנכרון במהירויות גבוהות.

במחשב יש מאפיינים של החיבור רשת? אוטומטי? קבוע ל100MB? קבוע ל1GB? תנסה לשחק עם זה.

פחות נפוץ אבל יכול להיות שחלק מיציאות הLAN תומכות רק ב100MB תסתכל בתיעוד הנתב.

תחבר את המחשב ישירות לממיר, זה יכול לשלול בעיה בנתב.

הנתב משולב או שיש לך גם ממיר מדיה?

מדידה חוטית.

חיברתי את הכבל שהטכנאי נתן וגם כבל CAT 7. 

זה לא משולב אלא מודם של סלקום ואחר כך ראוטר שלי 

איך אני יכול לחבר מחשב ישירות לGPON של NOKIA? 

• תוכן חדש...