Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, borsood כתב:

המדידה חוטית נכון?

הכבלים הם אותם כבלים כמו בחיבור של סלקום? כבל משובש יכול לגרום לסנכרון במהירויות גבוהות.

במחשב יש מאפיינים של החיבור רשת? אוטומטי? קבוע ל100MB? קבוע ל1GB? תנסה לשחק עם זה.

פחות נפוץ אבל יכול להיות שחלק מיציאות הLAN תומכות רק ב100MB תסתכל בתיעוד הנתב.

תחבר את המחשב ישירות לממיר, זה יכול לשלול בעיה בנתב.

הנתב משולב או שיש לך גם ממיר מדיה?

בחיבור של הלפטופ שלי  למודם סיבים ישירות (תודה על הטיפ) אני מקבל 200 מגה בייט

• תגובות 76
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נראה שיש איזו בעיה בחיבור 200M מראה שהתשתית עוברת את ה100.

כבל CAT7 יכול בהחלט לגרום לבעיות אם הוא קצת משובש (אל תשאל איך אני יודע) אני בכלל לא אוהב CAT7 בסביבה ביתית. תקלה סבירה היא שהכבל בין הממיר לנתב, או בין הנתב למחשב תקולים.

תסתכל במאפייני הרשת, ותבין מה קורה שם.

(לפני שדייקני הפורום יקפצו, ממיר המדיה GPON טכנית איננו מודם, אבל מבצע תפקיד מקביל - המרת פרוטוקולי חומרה)

היית בחבילה של 200 לפני כן? אולי בסלקום משהו לא מעודכן?

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 13 שעות, borsood כתב:

נראה שיש איזו בעיה בחיבור 200M מראה שהתשתית עוברת את ה100.

כבל CAT7 יכול בהחלט לגרום לבעיות אם הוא קצת משובש (אל תשאל איך אני יודע) אני בכלל לא אוהב CAT7 בסביבה ביתית. תקלה סבירה היא שהכבל בין הממיר לנתב, או בין הנתב למחשב תקולים.

תסתכל במאפייני הרשת, ותבין מה קורה שם.

(לפני שדייקני הפורום יקפצו, ממיר המדיה GPON טכנית איננו מודם, אבל מבצע תפקיד מקביל - המרת פרוטוקולי חומרה)

היית בחבילה של 200 לפני כן? אולי בסלקום משהו לא מעודכן?

לא לא. המספר הזה תלוש. זה חיבור סיבי חלש.

על איזה כבל אתה ממליץ? 

פורסם

בעיקרון CAT6A נחןשת. תשאר בחיבור ממיר למחשב ותנסה כמה כבלים שאתה יכול. אם בכולם אתה מקבל 200 הבעיה בסלקום ולא בכבילה.

תתחיל בלהתקדם עם סלקום. הפעם עם מחשה מחובר ישירות לממיר והכבל שהם סיפקו לך לא יוכלו להתחמק.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 10 שעות, borsood כתב:

בעיקרון CAT6A נחןשת. תשאר בחיבור ממיר למחשב ותנסה כמה כבלים שאתה יכול. אם בכולם אתה מקבל 200 הבעיה בסלקום ולא בכבילה.

תתחיל בלהתקדם עם סלקום. הפעם עם מחשה מחובר ישירות לממיר והכבל שהם סיפקו לך לא יוכלו להתחמק.

התעלומה נפתרה- הראוטר הפרטי שלי היה עם OPENWRT שהיה מעפאן ממש. המספר 300 כנראה נולד מהמגבלה של המתאם של ETH לUSB C של הלפטופ..

פורסם

אז חיברת מחשב עם כרטיס רשת LAN ישירות לממיר וקיבלת (קרוב ל) 1G?

לא חושב ש OPENWRT היא המקור לבעיה בנתב שלא ציינת את הדגם שלו. יותר סביר שזו סתם חומרה עלובה.

פורסם
לפני כשעה, borsood כתב:

אז חיברת מחשב עם כרטיס רשת LAN ישירות לממיר וקיבלת (קרוב ל) 1G?

לא חושב ש OPENWRT היא המקור לבעיה בנתב שלא ציינת את הדגם שלו. יותר סביר שזו סתם חומרה עלובה.

כן.

הנתב המקורי תפקד פעם מעולה. הדגם שלו

ARCHER C7 1750 V2

פורסם

יש לי נתב דומה מאד עם הקושחה המקורית של TPLINK. מקבל כמעט 1G בהורדה וקצת יותר מ100M בהעלאה.

מי החליף ל OPENWRT ולמה? זה נשמע כמו איזה קינפוג לא תקין. אתה מרגיש בטוח לנסות לצרוב את הקושחה המקורית בחזרה? אתה גם יכול לנסות למצוא את הבעיה בOPENWRT, אבל זה דורש קצת הבנה ברשתות.

פורסם
לפני 4 שעות, mrmiki1234 כתב:

כן.

הנתב המקורי תפקד פעם מעולה. הדגם שלו

ARCHER C7 1750 V2

"פעם" זה ראוטר שמבוסס על פלטפורמה מ2012 והפסיק לקבל עדכוני יצרן ב2018. לפחות תחת OPENWRT הוא עדיין נתמך גם בגרסא הכי עדכנית.

פורסם
בתאריך 19.12.2025 בשעה 14:28, borsood כתב:

יש לי נתב דומה מאד עם הקושחה המקורית של TPLINK. מקבל כמעט 1G בהורדה וקצת יותר מ100M בהעלאה.

מי החליף ל OPENWRT ולמה? זה נשמע כמו איזה קינפוג לא תקין. אתה מרגיש בטוח לנסות לצרוב את הקושחה המקורית בחזרה? אתה גם יכול לנסות למצוא את הבעיה בOPENWRT, אבל זה דורש קצת הבנה ברשתות.

זה גם היה התפקוד המקורי שלו. 

ניסתי קצת לצרוב, לא מצאתי פתרון מספיק אינטואטיבי עם GUI לTFTP בMACOS

חושב פשוט לוותר עליו.. יש בבית משהו קצת יותר חדיש

פורסם
בתאריך 19.12.2025 בשעה 13:42, mrmiki1234 כתב:

ARCHER C7 1750 V2

מנסיון עם OpenWrt, לא מספיק רק להתקין וזהו, פעם בכמה שנים צריך לעדכן אותו. אבל אם מדובר בראוטר מלפני 2018 זה ענתיקה, אפשר להתחדש. ( ה TPLINK שלך )

אני חושב שהראוטר שלי יצא לעולם בשנת 2021 ועדכנתי לו OpenWrt לא מזמן. 

פורסם

ענתיקה ענתיקה אבל לפניך 😜 מחזיק 1G/100M עם מספר לא קטן של קליינטים בלי בעיות.

לרוץ לקושחות צד שלישי זה כדאי רק אם יש צורך, הבנה במבנה רשתות וזמן להתעסקויות.

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, גולדן191 כתב:

מנסיון עם OpenWrt, לא מספיק רק להתקין וזהו, פעם בכמה שנים צריך לעדכן אותו. אבל אם מדובר בראוטר מלפני 2018 זה ענתיקה, אפשר להתחדש. ( ה TPLINK שלך )

אני חושב שהראוטר שלי יצא לעולם בשנת 2021 ועדכנתי לו OpenWrt לא מזמן. 

הגרסה של OPENWRT די עדכנית לאפריל 2025. משום מה הוא לא עובד טוב בWIFI בדגם הזה

עכשיו הבעיה שהפינג ברשת לא יציב (כמו בסדרת הטלוויזיה 'טהרן') וחושב מי האשם.. ראוטר אחר/חדש 

עריכה אחרונה על ידי mrmiki1234
פורסם
לפני 3 שעות, mrmiki1234 כתב:

הגרסה של OPENWRT די עדכנית לאפריל 2025. משום מה הוא לא עובד טוב בWIFI בדגם הזה

עכשיו הבעיה שהפינג ברשת לא יציב (כמו בסדרת הטלוויזיה 'טהרן') וחושב מי האשם.. ראוטר אחר/חדש 

אם יש לך 2 צרכנים שיש להם בעיות עם ה WIFI מהראוטר הזה, ועשית Restore defauls/hard reset, אולי הזמן להתחדש בראוטר חדש

פורסם
לפני 5 שעות, גולדן191 כתב:

אם יש לך 2 צרכנים שיש להם בעיות עם ה WIFI מהראוטר הזה, ועשית Restore defauls/hard reset, אולי הזמן להתחדש בראוטר חדש

עכשיו זה ראוטר חדש-ישן

AX1500

• תוכן חדש...