Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אודה לחוכמת הפורם, מתלבט בין כמה רכבים אחרי קריאה באינטרנט והרבה בפורום הזה:

מחפש רכב אמין וגדול לתקופה ארוכה (מינימום 5-6 שנים בתקווה גם להחזיק בו עשור) לכן מחפש שנתונים גבוהים.
הרכב אמור להתאים לזוג צעיר + 1 שבשנים הקרובות מקווים לגדול ל+2 ולכן צריך לקחת בחשבון 2 עגלות בתא מטען וכנראה 2 מושבי בטיחות מאחורה לכן חשוב תא מטען ומושב אחורי מרווחים
האמינות הכי חשובה, לא רוצה להיות במוסכים ולא רוצה שבעת תקלה או החלפה להוציא הון על חלפים (כפי שהבנתי שיכול לקרות עם מכוניות מקונצרן VAG) 
הנסועה השנתית תהיה בסביבות 10-12 אלף ק"מ ( אני ממשיך להחזיק רכב נוסף לכל מיני נסיעות) והנסיעות הן בעיקר עירוניות עם אחת לשבוע/שבועיים לנסיעה בין עירונית
לכן צריכת הדלק היא פחות פקטור רציני , מעדיף שהרכב יהיה אמין שלא כל טיפול או החלפה של איזה חלק תעלה הון.

בהתאם לזאת, הגעתי לשלושה רכבים , אשמח להמלצה מה יותר נכון בהתחשב הפרטים למעלה.
1. יונדאי טוסון מנוע 2.0 דגם פרימיום, שנת 2021 קילומטרז' 18,000 , מחיר: 110,000 
2. קיה ספורטז' מנוע 2.0 דגם Urban ,שנת 2021  קילומטרז' 60,000 מחיר : 86,000 (האוטו עבר תאונה לפני מספר חודשים, הופעל ביטוח, העבודה הייתה פחחות ומתיחה למתלים) ולכן זהו המחיר.
3. מאזדה CX5 מנוע 2.0 דגם Executive , שנת 2020 קילומטרז' 51,000 מחיר: 120,000
4. או שנתונים קצת יותר נמוכים של מאזדה CX5 שנתון 2019 בגרסאות Comfort או Exec Plus עם קילומטרז' סביבות 60 אלף ומחיר סביבות 100-110 אלף 

המחיר של 3. קצת מרתיע אותי ומצד שני המחיר של 2. עומד לי הכי טוב תקציב אבל התאונה מאוד מדאיגה אותי ולכן מעדיף לשלם יותר מאשר לקחת סיכון כי כפי שאמרתי זה רכב שאני בונה עליו לתקופה ארוכה.
בנוגע למאזדה CX-5 , כולם ממליצים עליו אבל רמת האבזור הבטיחותי שלו בהשוואה לטוסון קצת ירודה (מערכת שכחת ילדים ועוד כל מיני שיש ביונדאי טוסון ואין בCX)

אשמח לשמוע את דעתכם והמלצתכם בנושא 

ואם יש עוד רכב שתואם לדרישות שלי , אשמח לשמוע על המלצה

תודה רבה !

פורסם

1. את הרכב אחרי התאונה הייתי פוסל. הניסוח שלך לא לגמרי ברור, אבל נשמע כמו פגיעה בטיחותית. 

2. אם מרווח הגילים בין הילדים מספיק גדול לא תזקק לשתי עגלות, מה שקצת מקל על הדרישות מהבגאז׳ עדיין תזקק למקום לאמבטיה ולציוד של שני הילדים.

3. לא ציינת את כמות ואופי הנסיעות הצפויות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 22 דקות, sperial כתב:

1. את הרכב אחרי התאונה הייתי פוסל. הניסוח שלך לא לגמרי ברור, אבל נשמע כמו פגיעה בטיחותית. 

2. אם מרווח הגילים בין הילדים מספיק גדול לא תזקק לשתי עגלות, מה שקצת מקל על הדרישות מהבגאז׳ עדיין תזקק למקום לאמבטיה ולציוד של שני הילדים.

3. לא ציינת את כמות ואופי הנסיעות הצפויות.

היי, תודה על התשובה 
1. זה מה שבעל הרכב אמר לגבי התאונה שהתיקונים שהיו זה פחחות ומתיחה למתלים
2. מרווח של 3 שנים, אבל כן המטרה היא שיהיה מקום שם לאמבטיה וציוד של ילדים 
3. עיקר הנסיעות הם עירוניות (נוסע לעבודה בתחבורה ציבורית) , אחת לשבוע נסיעה ביעירונית (לעיתים עתיד לעמוד בפקקים של שישי) , אבל בגדול לא אמורים לעמוד יותר מדי בפקקים, בעיקר נסיעות עירוניות אפשר להגיד ובנוסף מחזיק את הרכב הישן גם כן לנסיעות קצרות כאלה ואחרות 

פורסם

אתה יכול לבקש דו״ח שמאי ולנסות להבין מה הנזק. התחושה שלי היא שהבעלים הנוכחי מנסה להפטר מהרכב בגלל התאונה - ובצדק מבחינתו. אני הייתי פוסל את הרכב על הסף.

אופי הנסיעות שלך מכוון לחפש רכב עם גיר פלנטרי או רציף, לא רובוטי. אני לא מכיר את הדגמים שציינת אז לא אחווה דעתי.

לגבי המחיר - אני מבין שיש לך גבולות די ברורים. האם הבאת בחשבון הוצאות נלוות?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 10 שעות, sperial כתב:

אתה יכול לבקש דו״ח שמאי ולנסות להבין מה הנזק. התחושה שלי היא שהבעלים הנוכחי מנסה להפטר מהרכב בגלל התאונה - ובצדק מבחינתו. אני הייתי פוסל את הרכב על הסף.

אופי הנסיעות שלך מכוון לחפש רכב עם גיר פלנטרי או רציף, לא רובוטי. אני לא מכיר את הדגמים שציינת אז לא אחווה דעתי.

לגבי המחיר - אני מבין שיש לך גבולות די ברורים. האם הבאת בחשבון הוצאות נלוות?

המטרה היא כמה שפחות הוצאות נלוות בעתיד 

מבחינת דלק ברור לי שאשלם יותר ברכבים האלה אבל בעיקר כי אני הולך על גיר פלנטרי ומנוע אטומספירי 

איזה עוד הוצאות נלוות ?

פורסם

לפי מה שרשמת, אתה מעדיף ג'יפון מרווח ואמין.

מהרשימה ובהתאם להעדפות שלך , מאזדה CX5 הכי מתאים.

אפשר לשקול גם מאזדה CX30 - דומה ל- CX5 ,אבל ייתכן שתהיה צפופה לכם.

בכללי, רכבים שנחשבים אמינים זה היפנים ה"אמיתיים" (הכוונה לרכבים שתוכננו ע"י החברות היפניות ,ועם חלקים/טכנולוגיות מהחברות היפניות) :

טויוטה RAV4

מיצובישי אאוטלנדר

סובארו פורסטר

יש גם רכבים של הונדה, אבל לרוב , הרכבים נדירים ויקרים.

קח בחשבון עלויות ביטוח גבוהות , מאחר והרכבים נחשבים לגניבים.

בהצלחה

פורסם

חכול לחפש גם מיציבושי ASX.

אמין, גיר רציף.

יש לבדוק שהוחלף שמן גיר בשיגרה, 4 שנים או 80 אלף אם אני זוכר.

תצטרך להסכל על התא מטען שלו, שיספק אותכם.

הייתי מוסיף לרשמיה גם סזוקי קרסאובר.

גיר פלנטרי.

ואכן תבדוק כמה עולה ביטוח לפני קניה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...