Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

עשיתי חיפוש בפורום והמסקנות תומכות ברפואה פרטית אבל המקרה שלי מרגיש לי מיוחד יחסית.

לפני בערך 20 שנה אולי קצת יותר עשיתי גשר ליישור שיניים, מאז שהורידו לי את הגשר יש לי בעצם חתיכת מתכת מאחורי השיניים, לאורך השנים היא החזיקה מעמד אבל עכשיו היא מתחילה להתפרק.

שיחה ראשונה לכללית סמייל, הותירה אותי בחוסר הבנה, רציתי כבר באותה שיחה לקבוע תור אבל הנציגה רק משאירה פרטים ומעבירה אותם לסניף עצמו(?), כששאלתי אותה אם חייב לבצע את הטיפול במרפאה המקורית שביצעתי בה את הגשר, היא אמרה לי שאני חייב. לכן חיכיתי שיחזרו אליי אבל לא חזרו אליי עד כה. הזמנתי דרך האונליין כעת תור אבל התור לעוד כמה חודשים טובים (לכל הפחות בשביל לתפוס תור, מקסימום נעשה "עדכון תור" בכל יום בתקווה שאמצא תור קרוב יותר). הנציגה גם חזרה על השאלה באופן מוזר, האם מדובר במקרה של "עזרה ראשונה".

מה שאני מנסה להבין, האם אני חייב לחזור לאותה מרפאה שביצעתי את הגשר?

מה הפרוצדורה במצב כזה, האם אני צריך לחפש את ההסכם שנחתם מול המרפאה בנוגע ליישור שיניים ולראות שם את התנאים והגבלות בכל הנוגע לטיפול בגשר האחורי?

האם עדיף ללכת על תור של עזרה ראשונה בשביל לטפל בגשר האחורי?

האם ללכת לשיננית לפני הביקור אצל הרופא (דרך כללית סמייל)?

האם המקרה שלי מתאים לטיפול בבית ספר לרפואת שיניים?

חייב לציין שאני לא מרגיש שאני "נשוי" לכללית סמייל אבל שמה יש את כל המידע על השיניים שלי.

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

לא מכיר את המערכת של כללית סמייל.

ניסיוני במערכת הרפואית (לא בכללית סמייל) הוא שהטלפניות במוקד לא מבינות שום דבר חוץ ממה שמופיע  על צג המחשב שלהן. מעבר לכך, אם טופלת לפני 20 שנה, כנראה שהצוות המטפל התחלף כבר 3 פעמים, ואז מממילא הרצף הטיפולי נקטע.

אם אני במקומך אני מנסה להתקשר למרפאה הרלוונטית, ואם לא מצליח פשוט מופיע במשרד המרפאה. מה שאנשים לא יודעים הוא שלפקידות יש כל מיני דרכים לפתור בעיות, כי הן מכירות את הניואנסים של ניהול התורים של כל איש צוות, ויש להן דרכים לקדם חולים עם בעיות דחופות דחופים, או, לפחות, לברר עם הצוות  הטיפולי את דחיפות הבעיה. וחשוב מאוד להיות רגוע, סקנדלים יגרמו לחוסר רצון לסייע.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אחרי 20 שנה, לא רק שהצוות תחלף, גם מצב השיניים השתנה כך שהתיעוד שקיים במערכת כבר לא רלוונטי ותדרש לעשות צילומים מחדש.
הצילומים בכל מקרה קיימים בתיק שלך, ואין סיבה שיהיו נגישים רק במרפאה מסוימת. הדרישה לחזור לאותה מרפאה נשמעת תמוהה, וחסרת כל הצדקה הגיונית.

לפני 35 דקות, DareDevil כתב:

האם המקרה שלי מתאים לטיפול בבית ספר לרפואת שיניים?

מאיזו בחינה? הם מבצעים את כל הטיפולים, החלטה שלך אם לטפל אצלם. 

• אהבתי 2
פורסם

לי נשבר הקיבוע (הברזל שאתה מדבר עליו) לפני כמה שנים. 

התקשרתי לכל מיני רופאי שיניים פרטיים שמצאתי דרך ״איזי״, והלכתי לאחד עם התור הכי קרוב וביקורות מעולות. 

הוא כמובן לא זה שעשה לי את הגשר, ואני זוכר שהחליף לי לאחד חדש בעלות של כ אלף ש״ח. 

ממליץ להתקשר לכמה רופאים פרטיים או לביה״ס לרפואת שיניים שאתה מדבר עליו כדי להבין אם אתה חייב לחזור לכללית סמייל ואם נדרש שיננית לפני. 

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

גילוי נאות: בהכשרתי אני גם רופא שיניים, עבדתי לא מעט שנים בתחום, גם בפרטי וגם בקופות החולים.

להלן התייחסותי:

> האם אני חייב לחזור לאותה מרפאה שביצעתי את הגשר - לא וזה לא רלוונטי כבר בשום צורה אחרי 20 שנה.

> האם עדיף ללכת על תור של עזרה ראשונה בשביל לטפל בגשר האחורי? לא ברור לחלוטין  מה בעצם הבעיה. ככלל - עדיף להגיע לא דרך עזרה ראשונה.

> האם ללכת לשיננית לפני הביקור אצל הרופא (דרך כללית סמייל)? לא חובה

> האם המקרה שלי מתאים לטיפול בבית ספר לרפואת שיניים? שוב, לא יודע מה המקרה.

בבית הספר לרפואת שיניים יש טיפולים ע״י סטודנטים שזה משהו שגוזל המוווון זמן.

או ע״י מתמחים שזה גם ארוך יותר מאשר בחוץ (וגם לא תמיד זול יותר). 

> חייב לציין שאני לא מרגיש שאני "נשוי" לכללית סמייל אבל שמה יש את כל המידע על השיניים שלי - המידע לא כזה רלוונטי, ובטח הרופא בסמייל לא ייראה את התיק שלך שמזמן נגנז. במקסימום יקבל תדפיס או ייראה במחשב איזה טיפולים נעשו ולא מעבר.

בצילום ובדיקה בד״כ אתה יודע כבר הכל. בכל מקרה לא בעיה להוציא תדפיס של הסיטוריית הטיפולים.

אתה צריך להתקשר למוקד או לקבוע דרך האפליקציה בדיקת רופא בסניף שנוח לך.

לא צריך לספר להם יותר מדי בטלפון. זה לא רלוונטי.

בהצלחה

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מבחינת תיקים ממוחשבים - לא יודע מתי כללית סמייל (או הגלגול הקודם שלה, שאיני זוכר את שמו) החלה באגירת מידע במחשבים, וגם תהליך זה היה הדרגתי. מידע בתיקי נייר נגנז מזמן, ויהיה קשה לאתרו. רופאי שיניים, בניגוד לרופאים יועצים ברפואה הכללית, לא נוהגים לתת סיכומי ביקור כתובים, אלה פשוט לא קיימים ואין מה לחפשם.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 9 שעות, DareDevil כתב:

מה שאני מנסה להבין, האם אני חייב לחזור לאותה מרפאה שביצעתי את הגשר?

לא רואה סיבה. הסיכוי שמשהו מהמידע שהיה להם לגבי הטיפול הקודם נשאר או שזה בכלל רלוונטי למצב הלסת הנוכחי שלה (מבנה הלסת משתנה כל הזמן), קלוש.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מניסיון מתמשך של יישורים משפחתיים בשלושה עשורים - התחום השתנה והטיפולים כיום שונים לגמרי. פשוט תבחר רופא מומלץ וזהו, עזוב מה שהיה פעם, לא רלוונטי.

• אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אורך החיים של גשרים הוא באמת כ־20 שנה. מה שהיה לפני 20 שנה כמעט ולא ורלוונטי.

תקבע תור אצל רופא שיניים, הרופא יבצע צילומים ובדיקות ויבין את המצב הנוכחי, ואז יסביר לך על הטיפולים האפשריים.

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 30 דקות, borsood כתב:

אורך החיים של גשרים הוא באמת כ־20 שנה. מה שהיה לפני 20 שנה כמעט ולא ורלוונטי.

תקבע תור אצל רופא שיניים, הרופא יבצע צילומים ובדיקות ויבין את המצב הנוכחי, ואז יסביר לך על הטיפולים האפשריים.

אני עם קיבוע כבר כמעט 20 שנה.

לא מציק ולא מפריע, נבדק באופן עקבי אצל רופא שיניים פעם בשנה לפחות ופעמיים בשנה אצל שיננית - אף פעם לא אמרו לי כלום על הקיבוע.

האם יש סיבה כלשהי לבקש באופן יזום הסרתו/החלפתו?

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

מעדכן, לא קראתי את ההודעות שנכתבו, סיימתי שיחה עכשיו עם the clinic, הנציגה טענה שהם יכולים להחליף לי את הקיבוע אבל יש אחריות של המרפאה שעשתה לי את הקיבוע ז"א יש לי אחריות מכללית סמייל וגם הם יחתימו אותי על הסרת אחריות על היישור עצמו כי יכולים לתבוע אותם.

קיצור אני צריך ללכת לכללית סמייל לסניף שעשיתי בו. 

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 7 שעות, sperial כתב:

מבחינת תיקים ממוחשבים - לא יודע מתי כללית סמייל (או הגלגול הקודם שלה, שאיני זוכר את שמו) החלה באגירת מידע במחשבים, וגם תהליך זה היה הדרגתי. מידע בתיקי נייר נגנז מזמן, ויהיה קשה לאתרו. רופאי שיניים, בניגוד לרופאים יועצים ברפואה הכללית, לא נוהגים לתת סיכומי ביקור כתובים, אלה פשוט לא קיימים ואין מה לחפשם.

כי ברוב המקרים אין באמת סיכום ביקור, הסיכום ביקור מסתכם בטיפול שנעשה.

פורסם (נערך)

ולא כותבים ממצאי בדיקה? ממצאי צילום? דו״ח פעולה? סיבוכים אם היו?

אם אני לא מתעד את הממצאים שלי, המחשבה הקלינית, מה שהמטופל מבקש ומה שנעשה - איך ידע הקולגה שיראה אותו בעוד שנה מה הבעיה, מה תוכנית הטיפול ומה תוצאותיו?

עריכה אחרונה על ידי sperial

• תוכן חדש...