Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטרף לדעתו של @Doron_Z ומוסיף:

אין שום בעיה לעשות ביטוח עם השתתפות עצמית של 10000 ש"ח  - הביטוח יהיה זול באופן משמעותי מאד.

המוצר של פות"ש הוא ביטוח עם השתתפות עצמית של 2500 ש"ח מן הראוי שינצל אותו.

• רעיון טוב! 4

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בביטח מקיף לא עושים הפרדה בין צד ג' למקיף? כי הוא לא מתקן את הרכב שלו. 
לפי איך שאני מבין אם עושים מקיף אז שיהיה עם השתתפות עצמאית עוד יותר קטנה, כי אחרת אתה נדפק כמו במקרה הזה שהוא כמו צד ג'.

אולי שפות"ש כבר יבדוק אם יש לו נזג בחלק האחורי שיתקן את זה אם גם ככה הוא משתמש בביטוח המקיף.

פורסם

הבוסית שלי גילחה מזוראטי בחניה... בחו"ל 

שאל אותה מה ההשתתפות העצמית, לקח את הכסף ונסע

המטרה שלו היתה להימנע רישום התאונה במסלקה הביטוחית.

שווה להציג לו את האפשרות כי ברכבים כאלה יש משמעות מסחרית גבוהה לעניין

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם (נערך)

זה שבעל מרצדס אמר 8 אלף שקל - זאת דעתו הפרטית. יכול להיות ששמאי יקבע אלפיים ש"ח.

בכלל לא בטוח ששמאי יסכים להחליף לו את כל הטמבון בחדש מקורי, כמו שהוא רוצה, יכול גם להביא לו מפירוק או תחליפי  או רק לתקן פלסטיק.

הנזק הוא מזערי. לדעתי, בעל מרצדס מנסה לסחוט אותך.

הייתי מפעיל את הביטוח ונותן להם להסתדר איתו. אפילו רק כדי לחסוך את העצבים והוויכוחים.

בטח לא הייתי משלם 8 אלף מהכיס שלי כאשר יש ביטוח, בשביל מה שילמתה ביטוח כל השנים? כדי לשלם בעצמך במקרה הצורך?

היה לי מקרה כזה עם לקסוס חדשה. פגעו בי מאחורה קלות, דומה לנזק הזה, ופשוט ויתרתי להם, לא רציתי להתעסק איתם בשביל נזק מינימלי. אם הייתי מתעקש להחליף את כל הטמבון היה עולה אולי כ-20 אלף שקל.

היה גם מקרה שאני פגעתי קלות מאחורה ברכב אחר וויתרו לי.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

זה לא רכב נפוץ ,
זה רכב שנמכר בכמויות מאוד קטנות . 
אני מתקשה לראות איך מוצאים חלק כזה בפירוק./ משומש
בשביל פירוק צריך שרכב כזה יעשה תאונת טוטאל לוס בלי להרוס את הפגוש האחורי תוך כדי 
ובגלל השווי הגדול של הרכב , לא כל תאונה קטנה תשבית אותו. 

רוב הסיכויים שידרש חלק כזה חדש. 

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, YaronNahum כתב:

רוב הסיכויים שידרש חלק כזה חדש. 

כמו שבעל הרכב לא יהיה מחליף את כל הטמבון במקרה של נזק כזה מתאונה עצמית, הוא לא צריך לדרוש את זה מאחר. כולה סריטה קטנה בפלסטיק השחור, אפילו לא בצבע, יהיו עוד הרבה כאלה.

אם הוא לא יוותר לבן אדם הזה הקארמה תחזור עליו בכפול.

פורסם

הדעות שלכם על עלות הנזק או הגזמת בעל המרצדס קצת לא פרופורציונלי..

בעל המרצדס רכש רכב בקרוב למיליון שח (משוער)

נכנסו בו וגרמו לו לנזק.

אני חושב שזכותו לדרוש טמבון חדש במצב כזה,זכותו לדרוש תיקון בכל מוסך שיבחר וזכותו לדרוש תיקון לא פחות ממושלם, במיוחד ברכב כזה.

לכל אלו שחושבים ששמאי יכול לתת נזק של 2000 ש"ח... כנראה שלעולם לא ראיתם דוחות נזק של רכבי יוקרה...

שמאי יכול בקלות לנפח פה את הנזק לעשרות אלפי ש"ח, מספיק שרק יוסיף ירידת ערך של אחוז או שניים.

בעבר הרחוק נכנסתי בבמו חדשה ופגעתי בה מקדימה, סהכ נשבר הגריל התחתון.

שמאי מטעמו רשם עלות תיקון של כ 36א ש"ח...

פותח השרשור, כמה רכבים בבעלותך? כמה רכבים אתה מבטח? שלוש שנים של "כתם" זה לא מעט, הנזק פה לא גבוה ולא שווה את הריסק של להיכנס תחת קטגורית "מסורבי ביטוח".

אולי לפות"ש שווה לקבל כבר עכשיו הצעת מחיר לביטוח שויציין שיש לו תביעה ואז יבין פחות או יותר בכמה הפוליסה עלולה להתייקר.

לכל אלו שאמרו שבשביל זה יש ביטוח, נכון בשביל זה, אבל לא תמיד זה הדבר הכלכלי והנכון.

• אהבתי 1
פורסם

אני בספק האם יש לנו נתונים מספקים למתן המלצה, כי פות"ש צריך ךשקול שני שיקולים:

1. גובה הצעת מחיר רשמית לתיקון (לכל הרכבים המעורבים)

2. משמעות תשלום אותו נזק מכיסו מול עליית הפרמיה הצפויה (שתלויה בהסכם הביטוח, לא בסכום השיפוי) ותפיסתו את משמעות הקושי הפוטנציאלי לרכוש,ביטוח בעתיד. אין דין סטודנט תפרן כדין מי שמכניס 40,000 ש"ח בחודש.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, slavai כתב:

מספיק שרק יוסיף ירידת ערך של אחוז או שניים

בשביל מה כל הניחושים? יש לו ביטוח, הוא שילם ביטוח בדיוק למצבים כאלה של תיקונים מעל 2500 שקל. לפנות לביטוח ולשכוח מהעניין.

אם בעל הרכב היה מסכים לסגור על תשלום של אלפיים שקל במזומן - זה היה מקרה אחר. עלות התיקון פה יכולה להיות מאוד גבוה אם קונים חלפים מקוריים במחירים מנופחים.

מה שיהיה בעתיד אף אחד לא יודע. אבל אם יחלית לשלם מהכיס שלו, את 8 אלף (גם לא סכום סופי, בעל הרכב יכול גם להכפיל אותו בקלות) הוא יפסיד עכשיו ובוודעות של 100%.

כמו שמישהוא אמר - אם בסכומים כאלה הוא עדיין משלם מהכיס שלו - לעשות ביטוח עם השתתפות עצמית גבוה, לפחות הביטוח יהיה הרבה יותר זול.

למה לשבור את הראש, למה לתת מתנות לחברות ביטוח? מה ההיגיון בלקנות ביטוחים ותמיד לשלם מהכיס שלך?

מתי הוא אמור לפנות לביטוח? רק בנזק מעל 15 אלף שקל? מעל 30 אלף? הוא כבר שילם על התיקון הזה, זה נקרא פרמיית ביטוח. למה שישלם פעמיים?

לפני שעתיים, slavai כתב:

זכותו לדרוש תיקון לא פחות ממושלם, במיוחד ברכב כזה.

למה? מגיע לו יותר בגלל שהוא עשיר?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני שעה, EvGriga כתב:

בשביל מה כל הניחושים? יש לו ביטוח, הוא שילם ביטוח בדיוק למצבים כאלה של תיקונים מעל 2500 שקל. לפנות לביטוח ולשכוח מהעניין.

אם בעל הרכב היה מסכים לסגור על תשלום של אלפיים שקל במזומן - זה היה מקרה אחר. עלות התיקון פה יכולה להיות מאוד גבוה אם קונים חלפים מקוריים במחירים מנופחים.

מה שיהיה בעתיד אף אחד לא יודע. אבל אם יחלית לשלם מהכיס שלו, את 8 אלף (גם לא סכום סופי, בעל הרכב יכול גם להכפיל אותו בקלות) הוא יפסיד עכשיו ובוודעות של 100%.

כמו שמישהוא אמר - אם בסכומים כאלה הוא עדיין משלם מהכיס שלו - לעשות ביטוח עם השתתפות עצמית גבוה, לפחות הביטוח יהיה הרבה יותר זול.

למה לשבור את הראש, למה לתת מתנות לחברות ביטוח? מה ההיגיון בלקנות ביטוחים ותמיד לשלם מהכיס שלך?

מתי הוא אמור לפנות לביטוח? רק בנזק מעל 15 אלף שקל? מעל 30 אלף? הוא כבר שילם על התיקון הזה, זה נקרא פרמיית ביטוח. למה שישלם פעמיים?

למה? מגיע לו יותר בגלל שהוא עשיר?

מגיע לו תיקון לא פחות ממושלם כי פגעו לו בריכוש הפרטי שלו (בין אם זה רכב יוקרה/רכב עממי או עט פיילוט בשבע שח).

לגבי ה"לנצל" את הפוליסה-לא חייב לממש את מה שמשולם כל השנים אם זה לא משתלם.

מצטער אבל זה נשמע מאוד ישראלי כל הדברים האלו:

לתקן בזול כי אין באמת נזק.

לנצל את מה ששולם כי שילמנו וחס וחלילה שלא נשלם סתם(גם אם זה לא באמת משתלם לנו)

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, slavai כתב:

לנצל את מה ששולם כי שילמנו וחס וחלילה שלא נשלם סתם(גם אם זה לא באמת משתלם לנו)

כל מקרה לגופו - אמרתי שאם התיקון\כופר היה אלפיים-שלושת אלפים ש"ח - לא להפעיל ביטוח.

אין לבן אדם השתתפות עצמית בתיקון מעל 2500 ש"ח, איך זה בדיוק "משתלם" לו לשלם מהכיס 8 אלף שקל מינימום?

רק כדי שיתחשבו בו בעתיד, איזה לקוח טוב הוא? רק משלם להם ולא דורש שום דבר בחזרה. יש מקומות טובים יותר לתרום כסף.

אז בשביל מה לעשות ביטוח מקיף מלא בכלל? תעשה צד ג' בזול עם השתתפות עצמית של 10 אלף שקל וזהוא.

אני בכלל לא עושה מקיף, רק צד ג'. אחד הסיבות - כי חברות ביטוח לא מתקנות רכבים כמו שצריך ואני לא רוצה להתווכח איתם.

אז בשביל מה לשלם להן מראש? במקום, אני מבטח את עצמי.

הייתי מציע לבעל מרצדס 3 אלף שקל במזומן או תיקון דרך חברת ביטוח - ונראה מה היה בוחר.

• אהבתי 2

פורסם

עם כאלה אנשים טובים שיש כאן בפורום, אני מבין למה חברות הביטוח כאלה עשירות... 😜

תביעת נזק של 8K ז"א פער של 5.5K אחרי ההשתתפות עצמית, בחיים לא תייקר לו את הפוליסה ב1.8K נוספים לשנה

בשביל בדיוק כאלה מקרים נועדו חברות הביטוח, שעל המקרה שבנאדם דפק רכב פעם באף פעם חברות הביטוח תשלם

• אהבתי 1
פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, shlomiko כתב:

ז"א פער של 5.5K אחרי ההשתתפות עצמית

יותר מזה, הוא כתב שאין לו בכלל השתתפות עצמית בתיקון מעל 2500 שקל, אז בשבילו זה 8 אלף מתנה לחברת ביטוח.

פורסם
לפני 6 שעות, slavai כתב:

פותח השרשור, כמה רכבים בבעלותך? כמה רכבים אתה מבטח? שלוש שנים של "כתם" זה לא מעט, הנזק פה לא גבוה ולא שווה את הריסק של להיכנס תחת קטגורית "מסורבי ביטוח".

אולי לפות"ש שווה לקבל כבר עכשיו הצעת מחיר לביטוח שויציין שיש לו תביעה ואז יבין פחות או יותר בכמה הפוליסה עלולה להתייקר.

שלום 

תודה על כל הטיפים 

יש לי שני רכבים - האם הספירה של אירועי ביטוח הם פר רכב או פר בעל פוליסה (השני רשום על שם אשתי) ?

ברכב השני כן היתה לי תביעה יחסית גדולה לא מזמן.

מקריאה הבנתי שבמידה והנזק הוא מתחת ל5000 שח - זה לא נחשב אירוע ביטוחי - האם אכן כך ?

יש דרך לשכנע אותו לבחור מוסך בהסדר שאולי עלות הנזק שם תהיה פחות מ5000 שח ?

האם בלע הרכב השני זה גם נחשב אירוע ביטוחי ויש לו אינטרס שזה לא יחשב או שזה רק הצד הפוגע ? 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...