Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום 

נסעתי אחורה ובטעות המוט של הגרר פגע ברכב חונה - (מרצדס לביש מזלי)

אפשר לראות את הנזק בתמונה.

יש לי ביטוח מקיף שנכנס לתמונה ללא השתתפות עצמית מעלות נזק של 2500 שח 

בעל הרכב טוען שהתיקון של הנזק מחייב החלפה של כל החלק האחורי והוא במחיר של 8000 שח 

ושהוא מתקן במוסך ספציפי אחד בלבד של מרצדס.

רציתי לשאול :

1. האם אני יכול לבקש ממנו לתקן אצל פחח רגיל או שהוא בוחר כל מוסך שבא לו ?

2. מי מחליט אם עלות הנזק היא מעל 2500 שח ?

3. האם מניסיונכם זה אכן מקרה שהנזק הוא מעל 2500 והביטוח שלי יכסה ?

4. במידה והביטוח מתקן - בכמה אחוזים הפריימרה תעלה בשנה שלאחר מכן ?

בתודה מראש 

צילום מסך 2025-03-01 232330.png

צילום מסך 2025-03-01 232409.png

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, Mediali כתב:

1. האם אני יכול לבקש ממנו לתקן אצל פחח רגיל או שהוא בוחר כל מוסך שבא לו ?

אתה יכול לבקש, הוא יכול לעשות מה שבא לו.

2. מי מחליט אם עלות הנזק היא מעל 2500 שח ?

שמאי רכב שיעריך את הנזק

3. האם מניסיונכם זה אכן מקרה שהנזק הוא מעל 2500 והביטוח שלי יכסה ?

כן

4. במידה והביטוח מתקן - בכמה אחוזים הפריימרה תעלה בשנה שלאחר מכן ?

תשאל את בוכן הביטוח שלך

התשובות באדום

• אהבתי 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

דיפיוזר אחורי נמכר כחלק מהטמבון בהחלט יכול לעבור את ה 2500₪

עדיין על 8000₪ לא בטוח שכדאי להפעיל ביטוח 

"בלי סיכון אין סיכוי"

פורסם

הוא יכול לתקן איפה שהוא רוצה.

בן כמה הרכב שלו?

בהנחה שהביטוח שלך סטנדרטי, הביטוח שלך לא יחזיר לו כסף על כל מוסך שבא לו וכל מה שבא לו להחליף.

לא יודע מה התוכנית ביטוח של האדון מרצדס. אם יש לו כל מיני דברים מיוחדים, הוא יצטרך לתבוע את הביטוח שלו.

זה נראה מכה כל כך שטחית, שיש מצב ששמאי של חברת הביטוח שלך בכלל יגיד לו לעשות צבע וקצת מילוי.  ופה לא משנה אם זה היה רכב בן 10 ששווה 40אלף או רכב ששווה 4 מיליון.

מצד שני, אם ההשתפות עצמית שלך זה 2500 שח, וזה יגרום לך תשלום פרמיה גבוה בשנים הבאות, יש מצב ששווה לנסות לסגור איתו על 6 עד 7 אלף שח, אבל הוא צריך לחתום לך על העדר תביעות וטענות מולך ואתה מעביר לו את זה דרך העברה בנקאית. זה בהנחה שהוא הבעלים הרשום של הרכב, ולצלם ת.ז ורשיון רכב, ואת הבן אדם ואת הרכב.

פורסם
לפני שעתיים, KipodYam כתב:

בן כמה הרכב שלו?

בהנחה שהביטוח שלך סטנדרטי, הביטוח שלך לא יחזיר לו כסף על כל מוסך שבא לו וכל מה שבא לו להחליף.

לא יודע מה התוכנית ביטוח של האדון מרצדס. אם יש לו כל מיני דברים מיוחדים, הוא יצטרך לתבוע את הביטוח שלו.

זה נראה מכה כל כך שטחית, שיש מצב ששמאי של חברת הביטוח שלך בכלל יגיד לו לעשות צבע וקצת מילוי.  ופה לא משנה אם זה היה רכב בן 10 ששווה 40אלף או רכב ששווה 4 מיליון.

מצד שני, אם ההשתפות עצמית שלך זה 2500 שח, וזה יגרום לך תשלום פרמיה גבוה בשנים הבאות, יש מצב ששווה לנסות לסגור איתו על 6 עד 7 אלף שח, אבל הוא צריך לחתום לך על העדר תביעות וטענות מולך ואתה מעביר לו את זה דרך העברה בנקאית. זה בהנחה שהוא הבעלים הרשום של הרכב, ולצלם ת.ז ורשיון רכב, ואת הבן אדם ואת הרכב.

לא נראה לי שיש צורך בלצלם את האדם....

ולנושא,דעתי שלא כדאי להפעיל ביטוח בסכומים האלו.

תנסה לעשות משא ומתן על גובה הנזק והדבר הנכון זה לשלם ללא הפעלת ביטוח..

פורסם

הצד הנפגע רשאי לבחור במוסך כרצונו.

מי שקובע את עלות התיקון הוא השמאי, שלכאורה אמור להיות אובייקטיבי. מעשית הוא ינהל מו"מ עם המוסך, במיוחד לגבי חלקי החילוף. השמאי מוזמן על ידי בעל הרכב הנפגע. אם לביטוח שלך יש השגות הוא יכול לשלוח שמאי מטעמו, אם השניים לא הגיעים לעמק השווה יש גם פרוצדורה של "שמאי מכריע". קשה לי להאמין שחברת ביטוח תשקיע כזה מאמץ - שבעצמו עולה אלפי שקלים - בנזק של 8,000 ש"ח.

לגבי הפעלת הביטוח - עקרונית אני מסכים עם @slavai , אבל כדי לקבל החלטה מושכלת אתה צריך לקבל את הערכת הנזק לשני כלי הרכב (שלך ושל הרכב הנפגע, כולל שכ"ט שמאים) ורק אז להחליט האם לשלם מכיסך או להפעיל ביטוח. תביא בחשבון שאם תפעיל את הביטוח ובמהלך 2-3 השנים הקרובות תהיה לך תביעה נוספת אתה עלול לעמוד לפני קשיים ברכישת ביטוח בעתיד.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

אם זה 8000 שקל סביר להניח שזה יחשב לך כתביעה הייתי משלם לו מכיסי ולא מפעיל ביטוח.
כמובן מחתים אותו על מסמך שהוא מקבל תשלום X בהעברה בנקאית (בשביל התיעוד) ואין לו שום טענות נוספות אליך.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 11 שעות, KipodYam כתב:

בן כמה הרכב שלו?

שלום, התנאים מול הביטוח הוא שאין תשלום והשתתפות מצידי אם הנזק הוא מעל 2500 שח, הביטוח אמור לכסות את כל הנזק 

האם זה משנה את התשובה שלך ?

לפני 8 שעות, farkash7 כתב:

אם זה 8000 שקל סביר להניח שזה יחשב לך כתביעה הייתי משלם לו מכיסי ולא מפעיל ביטוח.
כמובן מחתים אותו על מסמך שהוא מקבל תשלום X בהעברה בנקאית (בשביל התיעוד) ואין לו שום טענות נוספות אליך.

לא בטוח שהבנתי את הרציונאל, עדיף לי לשלם לו 8000 שח ולא להפעיל את הביטוח - למה ? 
מה אני מפסיד בהפעלת הביטוח ? בכמה הפריימה תעלה בשנה הבא (מניח שזה לא יעלה פי4 מהעלות של הביטוח היום בלי היסטוריה של תאונות) 

לפני 8 שעות, sperial כתב:

הצד הנפגע רשאי לבחור במוסך כרצונו.

מי שקובע את עלות התיקון הוא השמאי, שלכאורה אמור להיות אובייקטיבי. מעשית הוא ינהל מו"מ עם המוסך, במיוחד לגבי חלקי החילוף. השמאי מוזמן על ידי בעל הרכב הנפגע. אם לביטוח שלך יש השגות הוא יכול לשלוח שמאי מטעמו, אם השניים לא הגיעים לעמק השווה יש גם פרוצדורה של "שמאי מכריע". קשה לי להאמין שחברת ביטוח תשקיע כזה מאמץ - שבעצמו עולה אלפי שקלים - בנזק של 8,000 ש"ח.

לגבי הפעלת הביטוח - עקרונית אני מסכים עם @slavai , אבל כדי לקבל החלטה מושכלת אתה צריך לקבל את הערכת הנזק לשני כלי הרכב (שלך ושל הרכב הנפגע, כולל שכ"ט שמאים) ורק אז להחליט האם לשלם מכיסך או להפעיל ביטוח. תביא בחשבון שאם תפעיל את הביטוח ובמהלך 2-3 השנים הקרובות תהיה לך תביעה נוספת אתה עלול לעמוד לפני קשיים ברכישת ביטוח בעתיד.

אין נזק לרכב שלי - האם זה משנה את תשובה ?

כנ"ל לא ברור לי החישוב שעל בסיסו כדאי לשלם 8000 ולא להפעיל ביטוח.

פורסם

YYY אם זה היה הפוך, 

אם פות"ש היה בעל המרצדס ומישהו היה פוגע בו.

מציע לך לדווח לביטוח, ולתת להם לטפל. 

ברגע שיגיע שמאי, ויגיע שמאי, העלויות עלולות להיות גבוהות מאוד. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

הייתי מציע לברר מול הביטוח בכמה תתיקר הפירמה אם הנזק יצא כהשערת הנפגע

ומפה לשקלל אם להתמודד לבד או לתת לו להתעסק מול הביטוח מה שיחסוך לי כאב ראש וניסיון לשאוב כסף בחלק מהמקרים

מכיר לא סיפור אחד ולא שניים שעליית הפירמה הייתה נמוכה, לעומת התשלום מול הנפגע

מבירור שערכתי לפני כחודש מול הסוכן שלי, אם הייתה תאונה ולא הייתה תביעה על הביטוח זה לא משפיע על הפירמה

פורסם (נערך)

הם לא מוסרים את המידע הזה. אין להם שום דרך לדעת אותו בטח אם החידוש הוא בעוד כמה חודשים.

אם זה לא רכב מיוחד מאוד או יקר מאוד לביטוח אולי באמת שווה ללכת עם גישת "עדיף ציפור אחת ביד מ-2 על העץ" ולתבוע.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

גם עם עליית הפרמיה תהיה נמוכה לא שווה לבזבז זכות תביעה על 8000₪, כי צריך לקחת בחשבון טביעות נוספות ולא נחמד להגיע לסקר חברות הביטוח בחי עבר נקי 3 שנים, אח"כ מצטערים שבוזבז קלף על 8000₪ במקום על סכומים גדולים יותר 

אני מאחל לכולם ולפותש שלא יגיעו למצב של תאונה נוספת, אבל צריך לקחת בחשבון. 

"בלי סיכון אין סיכוי"

פורסם

בשביל מה אנשים משלמים אלפי שקלים בשנה לביטוח אם לא בשביל דברים כאלה? זה הרי רוב הדברים שבפועל קורים, לא גניבות ולא תאונות טוטאל לוסט. 

ממליצים להוציא 8000 מהכיס כאילו זה סוכריות, בסוף זאת תביעה קטנה מהסוג שחברות ביטוח מקבלות בערימות על בסיס יומיומי, אלא אם יש לפות״ש רכב אקזוטי למה שישלם כזה סכום כלאחר יד? 

העליה של הפרמיה לא אמורה להיות בשום מצב דרמטית כל כך עקב תביעה קטנה שכזו, סיכון לתביעות נוספות? זה פות״ש יכול להעיד, האם הוא עושה תאונות בסגנון לעיתים קרובות? אם הוא נקי וזאת תאונה אחת שעשה בכמה שנים האחרונות אז הכל בסדר, יהיה זהיר. גם אם תהיה עוד תאונה חלילה עוד שנתיים עדיין יבטחו אותו והכל בסדר, אח שלי עם המאזדה 3 עדות חיה לזה.

מבחינתי אם היו אומרים לי לשלם 8000 שקל מכיסי כדי חלילה לא להגיש תביעה לחברת הביטוח המסכנה שכבר שילמתי לה במשך השנים עשרות אלפי שקלים והגיע הזמן שתחזיר לי קצת בחזרה,  כבר הייתי מבטל את המקיף שלי ועובר לחובה וצד ג׳, בשביל מה אני משלם אם אין לי גיבוי בדברים האלה? לפחות שאחסוך כסף על המקיף בהנחה שהרכב שלי לא גניב.

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 6

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...