Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כלי עבודה - בוש או דוולט?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, פריג'י כתב:

אולי יצטרף אליהם מסור שולחן/גרונג? גם שם אגב חשבתי על כלי עם כבל ולא נטען

המסורים האלה די כבדים ולרוב נשארים באותו מקום בלי הרבה תזוזה. שם כבל זה מאוד הגיוני. 

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

• תגובות 810
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 9 שעות, sperial כתב:

להצליח לקדוח - הצלחתי לקדוח בבטון עם מקדחת Black and Decker שקיבלתי מתנה בסביבות 1987. חוויה בהחלט לא נעימה. 

היום עם פטישון מקיטה 2630 שמגיע עם ערכת מקדחי SDS plus ופוטר חלופי, וברמת השימוש הביתי הוא הרבה מעבר לצרכים, אין לי מה לכתוב חוות דעת כי השימוש מועט.

שאלה, אם אתה צריך היום לקדוח בבלוקים, אתה מוציא פטישון או מקדחה בלי SDS?
אני אשתמש עם ה SDS בכל מקרה, בגלל הנוחות. נמאס לי מהפוטר הזה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

אין לי כל כך בלוקים בבית, יש בטון ויש גבס. כשאני לוקח כלי לאחד הילדים אני לוקח את הפטישון כי אני לא יודע במה אתקל.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

קיבלתי מסרון שמבשר על ימי מכירות למותג bosch בבראנד פתח תקווה.

image.png.d486186028bd6cb349eb18eafeff62a7.png

• אהבתי 2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 55 דקות, madmaxx כתב:

מכסחת מקיטה עם שתי סוללות 18V הייתי בוחר לשימוש במדשאה של עד כ-100 מ"ר לשתי סוללות 4Ah-5Ah. זה יתן לכך זמן פעולה מספיק, גם לדשא גבוה יחסית של 5 ס"מ מעל הכיסוח האחרון

זה המצב אצלי, המדשאה לא מאוד גדולה.

נראה שאתחיל להתכנס לכיוון המקיטה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 10 שעות, hans כתב:

אין לאיקאה פטישונים, רק מברגות ומקדחות רוטטות. התבלבלת.

קניתי לפני כמה שנים. זה אולי לא הובן.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

מגניב, לא הכרתי את IKEA FIXA  שמגיע עם SDS Plus

לפני 32 דקות, sperial כתב:

אין לי כל כך בלוקים בבית, יש בטון ויש גבס. כשאני לוקח כלי לאחד הילדים אני לוקח את הפטישון כי אני לא יודע במה אתקל.

משהו לא מסתדר לי. אם יש לך רק בלוקים וגבס, יש לך קליטה סלולרית גרועה בבית?

חשבתי שכל הדירות מבוססות על גבס תכלס.. למדתי משהו חדש

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • מעניין 1
פורסם
לפני 36 דקות, גולדן191 כתב:

אם אתה צריך היום לקדוח בבלוקים, אתה מוציא פטישון או מקדחה בלי SDS?

יש לי פטישון SDS ומקדחה רוטטת, שניהם בוש כחול עם חוט.

בשנים הראשונות שהיה לי התלהבתי מהפטישון והייתי אוטומטית עונה לך פטישון. לאחרונה חזרתי לשימוש במקדחה הרוטטת כשאפשר. אני מוצא שאני שולט הרבה יותר טוב בעומק ומיקום החורים. הפטישון יוצא רק במקרים קשים.

בלי קשר, יש לי הרבה כלים נטענים 18V בוש כחול עם סוללות. אז ממש לא מזמן רכשתי מקדחה רוטטת אלחוטית שהנתונים שלה הם כמו הרוטטת החוטית שלי (700W). עבדתי איתה קצת והתרשמתי.

אולי אחליף גם בעתיד את הפטישון לאלחוטי, בנתיים לא רואה סיבה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 1 דקה, amosbmw כתב:

בשנים הראשונות שהיה לי התלהבתי מהפטישון והייתי אוטומטית עונה לך פטישון. לאחרונה חזרתי לשימוש במקדחה הרוטטת כשאפשר. אני מוצא שאני שולט הרבה יותר טוב בעומק ומיקום החורים. הפטישון יוצא רק במקרים קשים.

צריך לחזק שם את הפוטר עם היד או שיש את הכלי הקטן הזה שנועל את הביט במקום? שונא את זה

אבל תכלס באמת יותר קל לשלוט בזה עם בלוקים

פורסם (נערך)

דירה ישנה שעברה שיפוץ, אז חלק מהקירות הפנימיים בלוקים וחלק גבס. בטון בהיקף ובעמודים. דווקא קליטה סלולרית לא בעיה, במשך שנה - שנתיים האינטרנט הביתי שחי התבסס על מודם סלולרי.

במקדחה הרוטטת הישנה שלי נועלים את המקדח עם המפתח - וזו נעילה חזקה ויציבה, ולא מדובר במטרד משמעותי. אחד הבנים שלי ״ירש״ מסבא של אישתו מקדחת בוש ירוקה עם נעילה ידנית - היא לא מחזיקה, לדעתי צריך לחזק באמצע קידוחים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 2 דקות, גולדן191 כתב:

צריך לחזק שם את הפוטר עם היד או שיש את הכלי הקטן הזה שנועל את הביט במקום? שונא את זה

אבל תכלס באמת יותר קל לשלוט בזה עם בלוקים

עם היד. דווקא אני העדפתי את הסגירה שהייתה על המקדחות של פעם שסוגרים עם הכלי, אבל זה כבר לא קיים היום.

Screenshot_20260127-182438.png

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 3 שעות, madmaxx כתב:

מכיוון שאני גר במושב וכלי גינה הם בשימוש תכוף אצלי, הפרדתי בין כלי העבודה 18V (בוש במקרה שלי) לבין הכלים לגינה ובמקרה זה בחרתי במותג EGO שהוא מהראשונים להשיק כלי גינון מבוססי סוללות. כאן הסוללות הן גדולות מאוד במתח של 56V וכמובן שכל סוללה מתאימה לשאר הכלים שלהם. יש לי כבר מגוון כלים שלהם ואני מרוצה מהם מאוד, הבעיה היחידה היא שהמחירים בארץ די גבוהים (אפשר גם להזמין מאמזון ארה"ב אם יש מבצע על כלים מדגם ישן). מצד שאני, אם זה לגינה קטנה והשימושים לא תכופים, אז אפשר בהחלט לחיות עם מערכת 18V

כלים מעולים - יש לי 10 סוללות שלהם ומגוון מוצרים (חרמש , מכסחת דשא , מפוח גב מסידרת Commercial , מפנה שלג וגם את הגנרטור 3000W + האסקייפ 400W).

בעקביות החברה המובילה בתחום.

המכסחת דשא זה בערך הכלי המושלם לחשמלי על סוללה - זה עובד מדהים.

לפני שעתיים, BoazB11 כתב:

כלי גינון נטענים איכותיים עובדים על 80V, לא זוכר את הפירמה המובילה, גרין משהו אאל"ט.

לגמרי לא המובילים. אגו הם דיי הכי מובילים בתחום כולל ליין שלם לCommercial עם סוללות אפילו יותר גדולות.

גריןוורקס הם בערך הריובי של הכלים האלו.

לפני שעתיים, פריג'י כתב:

מפוח של מילווקי עובד כמו סוס עם סוללת 18 אחת. מדהים כל הבראשלס הזה.

תלוי בצרכים שלך - אני לא נתקלתי במפוח שלהם שמרשים באמת או שסוללה אחת תספיק לו (מצד שני כנראה אצלי יש יותר שטח ועצים עם בלוטים כבדים ... :| )

• מעניין 2

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

זה הפטישון הנטען שקניתי מזמן באיקאה. SDS. עלה 350 שקלים עדיין סוחב, ועושה עבודה סבירה בהחלט.

image.jpeg.ab76e666f488ffa39eb219a6fbf54cc1.jpeg

עריכה אחרונה על ידי saar5555
  • רעיון טוב! 1

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני שעה, saar5555 כתב:

זה הפטישון הנטען שקניתי מזמן באיקאה. SDS. עלה 350 שקלים עדיין סוחב, ועושה עבודה סבירה בהחלט.

image.jpeg.ab76e666f488ffa39eb219a6fbf54cc1.jpeg

הוא קודח גם בבטון? נראה ממש קטן

היופידרה ענקית ביחס אליו, הסוללה ברכב

וקיבלתי 2 קייסים למקדחים השבוע, אחלה דבר מעליאקספרס

IMG_20260127_202433.jpg

IMG_20260127_202505.jpg

לפני שעה, Liviur כתב:

גריןוורקס הם בערך הריובי של הכלים האלו.

לצרכים ביתיים קלים יחסית, מאד מבסוט מגרינוורקס

וכמובן המקדחה מברגה של גרינוורקס מרימה לי את הרכב עם ג'ק שמתאים לבוקסה 17 עמוקה :) מבסוט על זה ממש!

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...