Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נחסכו לי 20K ש"ח – האם היצרנים לא רוצים שנשים לב?

EliC25

פוסטים מומלצים

שבוע טוב

לפני כמה ימים נגמר לי המצבר בסוזוקי וזה הוביל אותי למצוא נזילה ממש קטנה. העלתי עכשיו סרטון עם תיקון התקלה ובמקביל דיברתי על משהו שמעסיק אותי כבר הרבה זמן – ההתראות הקריטיות של הרכב. איך יכול להיות שברכבים מודרניים יש טכנולוגיה מתקדמת, מצלמות, חיישנים, וכל מיני פיצ'רים חכמים – אבל כשזה מגיע להתראות הכי חשובות כמו התחממות מנוע או לחץ שמן נמוך, הן בקושי מורגשות?!

מד הטמפרטורה שגם ירד מהרבה מאוד רכבים - לא נותן אינדיקציה בולטת מספיק כשהטמפרטורה גבוהה מדי. נורת 'מנוע חם' עלולה גם כן לא לקבל תשומת לב בזמן נסיעה, ותוך שניות קריטיות יכול להיגרם נזק משמעותי.

תכתבו לי מה דעתכם והאם אתם מחזיקים רכב שההתראות בו פועלות אחרת?

מי שרוצה לצפות בסרטון עצמו:

• אהבתי 8
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שיצרניות משקיעות בטכנולוגיה שאו שתעזור להם למכור את הרכבים(איבזור נוחות, טבלטים בדשבורד) או שמכריחים אותם( לא יהיה איבזור בטיחות - לא תקבל כוכבי בטיחות) 

שאר הדברים או שלא אכפת להם, או שהפוך יתן קונוטציה שלילית על הרכב. 

רק תדמיין שאם יצרן ישווק את הרכב שלו עם 200 חיישנים שיכולים להתריע על חום מנוע, מה הלקוח הפוטנציאלי יחשוב? שזה רכב שמראש הולך להתחמם כי הוא לא אמין, בגלל זה יש צורך בכול כך הרבה חיישני חום מנוע. 

• מעניין 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אבל יש חיישנים של חום מנוע ואפילו מפלס (בE28 של חמי מלפני יותר מ40 שנה יש חיישן מפלס)

הבקשה היא שההתראה תהיה קולית ולא סתם נורה..

• רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הייתה לי פעם סאב 9-5, הרכב הזה באמת ידע להתריע על כל פסיק, כולל סאונד ולא רק מנורת התראה או התראה כללית. אצל ב.מ.וו יש אמנם צליל התראה אבל אין מידע לנהג מי או מה אלא רק משהו כללי.  מה שכן, לא יודע לגבי התראה במצב קריטי של לעצור בצד ולכבות את המנוע שכן מעולם לא הגעתי למצב הזה או ליתר דיוק הגעתי אבל עם רכבים אחרים, שם זו הייתה רק מנורה - 309 שנסעתי איתה בשטח וחטפה מכה מאבן ששברה את אגן השמן. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בסוזוקי קרוסאובר שלי הודעות מצב רגילות הן בבצע הבסיסי - לבן. בהתראות יותר חמורות המסך משנה צבע לצהוב או אדום, מציג הודעה רלונטית ומלווה צליל התראה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממה שאני מכיר לרכבי vag יש התראה ברורה על חוסר בנוזל קירור, שקופצת ברגע נוזל הקירור יורד מהקו המינימלי ,  מצד שני יש מצב שזה פיצ'ר כי המשאבות מים שלהם עושות צרות 😅

אבל צחוק בצד ממה שאני יודע בהרבה יצרנים אין בכלל התראה על מפלס נוזל קירור נמוך (תקנו אותי אם אני טועה) 

וכמו שהוזכר בסרטון שיש כבר התראה לרוב הנזק כבר קרה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יצרני רכב מתכננים את הרכב גג לחמש שנים , לתקופת אחריות ואז רוצים שתחליף את הרכב .

לא רוצים שתהיה לך גישה לתיקונים תפתח מכסה מנוע של רכב סיני הרי הכל סגור פלסטיקה ואין גישה אפילו למצבר ,הם משאירים חור לוישרים ומילוי נוזל קירור,בזה הם אורים לך שאין לך מה לחפש שם , במקרה של טיפול תביא רכב למוסך מורשה .

לי יש רכב שאיפוס טיפול ניתן לעשות דרך מחשב בלבד, מזל שיש מומחים שעשו תוכנה שניתן לעשות הרבה דברים בעזרת בתוכנה ולשנות דברים מפגרים,הרי זה נעשה בכוונה כדי שתחליף את הרכב מהר. האי הכל קיים ואין שום סיבה היה להסתיר את זה ,זאת אומרת הכוונה של יצרנים שלא תחזיקו רכב מעל 5 שנים שזה זמן  ואם לא תעשו שום טיפול סיכוי שרכב ישרוד תקופת אחריות.

דבר ראשון לחץ שמן מנוע היה נמדד אצלי ב2000 סלד ,ואצלי רכב דאציה  דיזל שרב הכוח מקבלים ב1750 סלייד ,אז שיניתי ל900 ודי דומה עם מד חום ,לא היה בצג וכן הצלחתי להפעיל ויש לי עכשיו הצגה של חום מנוע בצג ,ובנוסף התקנתי מחשב סיני שמציג לי כל הנתונים דרך obd ואז זה די נוח כי יש את כל הנתונים החשובים ביותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, EliC25 כתב:

והאם אתם מחזיקים רכב שההתראות בו פועלות אחרת?

קרה לי כבר פעמיים שהתפרק האימפלר של משאבת מים (חלקים מקוריים פגומים של פיז'ו, האימפלר לא יושב מספיק הדוק על ציר המשאבה).

הרכב התריע ב:

1. מחוון טמפרטורת נוזל קירור. 

2. נורה כתומה במחוון טמפרטורת נוזל קירור. 

3. נורה אדומה Stop בלוח שעונים.

4. כיתוב בצג מידע Engine temperature is too high, stop immediately.

5. צפצוף קולי. 

בשני המקרים עצתי מיד והכל עבר בשלם, הוחלפה משאבת מים וזה. 

ברלינגו 1.6HDI 2016.

• אהבתי 3

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 50 דקות, alechko01 כתב:

יצרני רכב מתכננים את הרכב גג לחמש שנים , לתקופת אחריות ואז רוצים שתחליף את הרכב .

כמו הרבה דברים, גם את זה לא הצלחתי להבין אף פעם.

רכב שמתקלקל ואז מת אחרי חמש שנים זה רכב שאנשים לא ירצו לקנות. תסתכל על ההבדל בביקוש בין טויוטה לסיטרואן בארץ.

עריכה אחרונה על ידי stx
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יצרני רכב מטפלים בבעיות שאמורות ליצור תדמית שלילית על החברה

במקרה של התחממות מנוע הלקוח באופן אוטומטי יקשר את הבעיה שנוצרה במנוע(אטם ראש עיוות הראש בלוק במקרים יותר קיצוניים)

ברשלנות שלו(הוא פספס את המחוג/נורה) ולכן זה לא יצור תדמית שלילית על החברה

במידה מסוימת החברה מעוניינת בכך(חלקי חילוף) כל זמן שהמוניטין שלה לא ישחק בעקבות כך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, sperial כתב:

בסוזוקי קרוסאובר שלי הודעות מצב רגילות הן בבצע הבסיסי - לבן. בהתראות יותר חמורות המסך משנה צבע לצהוב או אדום, מציג הודעה רלונטית ומלווה צליל התראה.

מעולה. לא שגרתי לאסייאתיות. גם ב508 יש לי התראה קולית, אפילו על מפלס נוזל שמשות נמוך.

לפני שעה, Buki כתב:

קרה לי כבר פעמיים שהתפרק האימפלר של משאבת מים (חלקים מקוריים פגומים של פיז'ו, האימפלר לא יושב מספיק הדוק על ציר המשאבה).

הרכב התריע ב:

1. מחוון טמפרטורת נוזל קירור. 

2. נורה כתומה במחוון טמפרטורת נוזל קירור. 

3. נורה אדומה Stop בלוח שעונים.

4. כיתוב בצג מידע Engine temperature is too high, stop immediately.

5. צפצוף קולי. 

בשני המקרים עצתי מיד והכל עבר בשלם, הוחלפה משאבת מים וזה. 

ברלינגו 1.6HDI 2016.

ככה צריך

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 5 שעות, EliC25 כתב:

תכתבו לי מה דעתכם והאם אתם מחזיקים רכב שההתראות בו פועלות אחרת?

פיג'ו 108 מודל 2015.

אני יודע שרכב זול וסוג של קרטינג לעניים, אבל מחרפן אותי שאין מד חום מנוע, אלא רק מנורה שהלוואי ולא תידלק לעולם...

מד מפלס שמן מנוע? מד מפלס נוזל קירור?

זה כבר נשמע כמו מדע בדיוני.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, EliC25 כתב:

אבל יש חיישנים של חום מנוע ואפילו מפלס (בE28 של חמי מלפני יותר מ40 שנה יש חיישן מפלס)

הבקשה היא שההתראה תהיה קולית ולא סתם נורה..

ברכבים שאני מכיר נורה קריטית תמיד תלווה בציפצוף.

ההתראות בBMW די מפורטות, כולל הסברים על המסך. למשל: יש להוסיף 1 ליטר שמן מנוע, יש לבדוק מפלס מים אבל לא כשהמנוע חם, יש לעצור בהקדם, רמת טעינה נמוכה של המצבר.  למרות שתמיד מלווה בהערה גש למרכז שירות מורשה.

ראיתי קצת מהסרט, מנזילה כזאת קטנה לא היה הולך לך מנוע כל מהר. במשך הזמן אם אתה בודק היית רואה שמפלס המים יורד, ואם יש חיישן מפלס (שבאמת לא ברור לי למה אין בכל רכב) היה מתריע.

ברגע שרואים ירידה במפלס צריך לעקוב קבוע. לפעמים לוקח כמה שבועות למצוא איזו נזילה במקום נסתר, מקסימום מסתובבים עם מיכל וממלאים כל יום עד שהנזילה גדלה ומצליחים לאתר אותה.

עריכה אחרונה על ידי amosbmw
  • אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תתפלא, המערכת בגרנד ויטרה עובדת בלחץ די גבוה ומהר מאוד נזילה קטנה שם גורמת לאובדן משמעותי של נוזל קירור שמוביל להתחממות. מערכת הקירור שם לכתחילה לא מתוכננת משהו, תרמוסטט נפתח בטמפ' גבוהה יחסית, פקק רדיאטור שכושל כל שנה וחצי שנתיים, ועוד צינורות קטנים ולא נגישים שנסדקים ומתחילים להשפריץ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

די ענית על זה בסרטון.

אנחנו כל כך רגילים לשטויות שמכניסים לנו לרכבים, הרי אם הבלוק/ראש לא היו מאלומיניום זה לא היה כ"כ רגיש אבל עשיתם את זה וגם הורדתם את המד טמפ' וגם השתקתם את ההתראות לפני שזה מאוחר מידי - לי זה נראה כמו מלכודת.

עריכה אחרונה על ידי baer
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...