Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 6 שעות, alechko01 כתב:

היי.

קיבלתי אזהרה על הודעה משום מה..אבל לך אני אשמח לתת מענה.

אם תרצה אשלח לינקים בפרטי כי שם אני מסביר (לא בעברית )איך  אני מבצע כל הפעולות.

בגדול תוכנה היא DDT4all מותקנת על המחשב נייד שאיתו התחברתי לOBD דרך BT .שם עשיתי המון שינויים כולל אפילו סקלה של רמת דלק , ניתוק סטארט סטופ , תצוגה טמפרטורה חום מנוע  על ידי קווים (לא הכי נוח כל קוו 25 מעלות), לוח שעונים נדלקים שאני פותח דלת של נהג , ניתוק הפעלת  וישר בנסיעה לאחור, הפעלתי שעון בלוח כי לא היה לי , סקלה של דלק שיניתי כי לא אהבתי חלוקה מקורית . תוכנה מבצעת קריאה של בלוקים ברכב ומציגה רב הפרמטרים בצורה די ברורה. ניתן לשנות זמן טיפולים לפי ימים ,ניתן גם לאפס טיפולים.כל זה היה לי לפני 8 שנים.

שום דבר לא בא על חשבון של משהו אחר ,כי נוסף לי עוד מסך בדפדפן, דבר סופר טיפש שלא נגיש את זה במקור . מפחד כבר לכתוב מילים על יצרן, כי ישר מקבל אזהרה.

יותר מאוחר מצאתי תוכנה די נחמדה שעושה הרבה דברים כמו עם תוכנה שרמשתי מקודם רק שהפעם היא מותקנת אצלי בטלפון בעזרתה אני מאפס טיפולים. שמה car scanner ניתן להוריד אותה חופשי רק שחלק מהפונקציות מופעלות כאשר רוכשים אותה בגרוש וחצי ואיתה משתמש עד היום ולרב כדי לבצע איפוס.

בברכה.

כיף כשהדברים עובדים :) 

אצלי ברנו כבר התקינו security gateway, שמונע פעולות כתיבה וקונפיגורציה למחשבי הרכב דרך OBD2, ככה שכל הפונקציונליות שאני מקבל מ-ddt4all (או מ-Clip פרוץ) היא קריאה בלבד :( אפשר לשלם לרנו 30 יורו על דונגל שיפתח את ה-gateway, או פשוט להתחבר לרשת ה-CAN אחרי ה-gateway, אבל זה לא מספיק קריטי לי.

פורסם
בתאריך 9.2.2025 בשעה 12:20, EliC25 כתב:

אין שם נורה, יש רק שעון חום מנוע.

למה הולך? כי אם החום מנוע מטפס לך - זה עניין של 10-20 שניות עד שהנזק בלתי הפיך. אתה צריך להביט בשעון החום באופן תדיר כדי לתפוס את זה בזמן.

במאי 2018 , היתה לי נסיעה לירושליים עם היונדאי גטס 2008 , והרכב התחמם , נדלקה מנורת חום מנוע בדיוק כשנכנסתי לתחנת דלק של שורש , וכיביתי מנוע מייד.

מילאתי מי ברז והמשכתי לנסוע ככה אחרי שהתקרר , היה נזילה ברדיאטור שהוחלף כמובן.

הרכב עד עכשיו אצלי נוסע רגיל עם אותו המנוע , למרות שאני בספק שהוא יכול כיום לעשות את העליות האלו ולשרוד :) 

פורסם

קודם כל עצרת מיד

דבר שני המנוע בגטס יכול לשרוד התחממות זמן קצת יותר ממושך ממנועי האלומיניום הרגישים של סוזוקי..

• רעיון טוב! 1
פורסם

אבל בגטס אי אפשר לחסוך 20K. מקסימום 5K..

• מצחיק 3
  • רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 48 דקות, amosbmw כתב:

אבל בגטס אי אפשר לחסוך 20K. מקסימום 5K..

מעניין כמה חוסכים בצרפתיה של חצי מיליון שקל

• מצחיק 2
פורסם
לפני כשעה, EliC25 כתב:

קודם כל עצרת מיד

דבר שני המנוע בגטס יכול לשרוד התחממות זמן קצת יותר ממושך ממנועי האלומיניום הרגישים של סוזוקי..

עושה חיבור לנושא הדיון המקורי, ואיך הולכים ראשי מנוע בקלות.

הכל כמובן דעה על סמך ידע אישי ותובנות, אין לי הוכחה חותכת.

כל הרכבים צריכים לעבור תקן יורו מחמיר. תקן יורו מדבר לא רק על מזהמים אלא גם על בלאי מנוע.

אבל יצרני רכב זה עסק בסיכון גבוה וצריך להרוויח אחרת החברה פושטת רגל, מה שכמעט קורה כל שני וחמישי.

במיוחד שצריך רזרבות למקרה כשלי תכנון (ריקולים)  שעולים ליצרן הון.

אם רכב לא יתקלקל כמעט החברה נכנסת למצב קשה.

אז איך עוברים את התקנות וגם דואגים להכנסה?

מתכננים מראש מינימום "אבטחות" לרכב ולמנוע.

מערכת קירור באיכות נמוכה שלא מתריעה על מפלס נוזלים.

מערכת שימון שעד שמתריעה שיש בעיה, כבר הלך המנוע וכו'.

כמעט כל ראשי המנוע כיום מאלומיניום. 

לאלומיניום יש נקודת התכה נמוכה בהרבה מברזל (660C) לעומת ברזל (1538C).

וגם נקודת המתיחה של אלומיניום בערך רבע מברזל.

כך שאלומיניום שעובד על חום מתכופף יותר בקלות (גמיש).

עם הזמן נוצר מרווח קטן  דרךמערכת קירור עייפה  וכמה התחממויות עד לפני האדום ונוצר מרווח.

דרך המרווח הזה המים עוברים וזו פריצת ראש מנוע.

* במקרים שהפריצה קלה ובקושי מורגשת יש כיום חומרים שמצליחים לאטום, ו/או עושים חיזוק ברגי ראש.

יש דרכים למנוע את זה בתכנון יצרן:

להוריד טמפ' ממוצעת של חום מנוע בתכנון שלו, לתכנן מערכת קירור שגם כשהיא ביעילות 50% עדיין תקרר וכו'.

כמובן שהם מעדיפים שלא, לתכנן רכיבים באיכות נמוכה. וכשמערכת הקירור נופלת ביעילות 10% מתחילות בעיות.

אפשר לחזק את סגסוגת האלומיניום ו/או להוסיף לסגסוגת מתכות שיהפכו את הראש לעמיד יותר.

אפשר לשים אטם ראש מנוע עבה יותר ואיכותי שיספוג מרווחים קלים, ומאפשר חיזוק ראש ומעיכה נוספת של האטם.

אבל אין שום אינטרס ליצרנים לעשות את זה.

לפני לא מעט שנים קראתי ראיון עם בכיר בתעשיית הרכב שאמר שיצרן מתכנן עמידות בהתאם לשנות האחריות שנותן.

כל היתר זה בונוס.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 10.2.2025 בשעה 23:07, alechko01 כתב:

שמה car scanner ניתן להוריד אותה חופשי רק שחלק מהפונקציות מופעלות כאשר רוכשים אותה בגרוש וחצי ואיתה משתמש עד היום ולרב כדי לבצע איפוס.

תודה על המידע,  האם זו האפליקציה ?

https://www.carscanner.info/

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

הואגיות מאוד היסטריות בהרבה דברים

יאמר לזכותם שצריך הרכב מתריע בהתראה קולית וויזואלית בין אם זה לחץ אוויר נמוך ועד דברים יותר גרועים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...