Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני שעה, GTאי כתב:

@hans לא רואה טעם להיכנס לוויכוח אם בעולם ה"יוקרה" מפחיתים סיכונים כי יש לא מעט מקרים שאני חושב שהתשובה היא חיובית.

סטטיסטית, מותגי יוקרה - בכל תחום ביקום - פחות אמינים. בצורה מובהקת. יש יוצאי דופן סטייל פורשה, אבל מעטים.

לא כל כך שומעים על זה כי מדובר מראש בקבוצה מצומצמת מאוד של אנשים, וגם כאן הסטטיסטיקה מנצחת - נניח ורק 1 מתוך 1000 אנשים ביקום מדווחים על קניותיהם בפורומים - ויש רק 100 קונים למטבחים האלה בשנה... הבנת את הרעיון :)

לפני שעה, GTאי כתב:

@hans

עריכה אחרונה על ידי hans
באג שליחת הודעות...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 19 שעות, GTאי כתב:

המטרה שלי היא להפחית סיכון של תקלות/תחזוקה ולנסות להישאר בעלות סבירה. מותג היוקרה לא עושה לי את זה, הסיבה היחידה לבחור בו זה שקט שהוא אמור לייצר. לא ברור אם שווה את ההשקעה.

מצטער, אבל זה לא נראה ככה. יותר דומה שאתה מחפש הצדקות להחלטה שמישהי לקחה.

לפני 14 שעות, GTאי כתב:

אתה צודק, אני לא זורק את כספי, זה פשוט עניין של סגנון חייים ויכולת.

כל המטבח לא סטנדרטי, מעצב שחי בסרט ואישה שאוהבת את העיצוב שלו.

אז מה השאלה? תבחר במה שהכי מתאים למה שהמעצב והאישה החליטו. המחיר נראה כאן כפקטור משני, אם בכלל.

כמו כל מוצרי החשמל אין לך דרך מראש לוודא את האמינות של המוצר או של הפריט שתקבל.

זה שמותג מסוים ייצר לפני עשר שנים מוצר שהחזיק מעמד עשר שנים, לא אומר שהמוצרים שהוא מייצר עכשיו יחזיקו עשר שנים. אחד ממותגי היוקרה שפעם נחשב לאמינות ללא פשרות מראה במוצרים האחרים שלו שכיום המצב לא כך.

לפני 13 שעות, איציק נ. כתב:

מה שיפה בכל הסיפור זה שאתה יכול לקנות מקרר גם ב 50,000 ולא 160,000 ועדיין לספר להם שזה SUB-ZERO 🤣הרי תכל'ס מי מהם באמת יודע איך נראה SUB-ZERO מבפנים ? כנראה ש...אף אחד ! 😄 

הכי טוב שידפיס בעצמו מדבקות sub-zero וימקם אותם במקומות אסטרטגיים. 
🤣

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני כשעה, borsood כתב:

הכי טוב שידפיס בעצמו מדבקות sub-zero וימקם אותם במקומות אסטרטגיים. 
🤣

מדבקות זה לעניים.

רק בכסף של ההפרש אני קונה לפטופ עם מדפסת תלת מימד ומדפיס לעצמי sub zero עם נצנצים וגימור ניקל מוברש (ועדיין נשאר עם עודף של כמעט 100,000 שח)

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 22 שעות, GTאי כתב:

המטרה שלי היא להפחית סיכון של תקלות/תחזוקה ולנסות להישאר בעלות סבירה
...
מה אתם הייתם בוחרים?

חסר הרבה מידע, אז קשה להגיד. בנוסף על כך, במקום להפחית סיכון של תקלה/תחזוקה הייתי מתמקד בתוחלת עלות תיקון תקלה ואפילו מוסיף קטגוריות: קל (גומיה/מדף) ועד קשה (מדחס/מנוע).

בשביל עלויות החלפים הייתי יוצר קשר עם היבואן/ספקים/טכנאים בשביל לקבל מחירון לחלקים השונים. הבעיה מתחילה דווקא בניתוח שכיחות התקלות בגלל הסיבות ש @פינדר כבר ציין. אפשר לבצע שיערוך באמצעות מידע קיים ממותגים עממיים אבל זה עלול להיות רחוק מהאמת.

עוד אפשרות היא לנסות לשקלל חוות דעות של חברים/שכנים, תוצאות באינטרנט וחוות דעת של טכנאים, וביחד עם השיערוך של המותגים העממיים לקבל מושג לגבי שכיחות התקלות.

עוד פרמטר חשוב שכדאי לקחת בחשבון הוא טיב השירות והיקף האחריות שהיבואן נותן, גם כאן הייתי פועל כמו שתיארתי לעיל. עם הנתונים האלו אפשר לקבל החלטה יותר מושכלת.

--

אישית, לא הייתי נותן שום קרדיט למותג ״יוקרה״, ההיפך - חובת ההוכחה עליו (שכיחות נמוכה, חוות דעת מוגבלת וכו׳). מצד שני, אני לחלוטין בעד להשקיע יותר בשביל לקבל מוצר עדיף יותר בפרמטרים שחשובים לי.

עריכה אחרונה על ידי Gosser1860
  • רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעתיים, איציק נ. כתב:

מדבקות זה לעניים.

רק בכסף של ההפרש אני קונה לפטופ עם מדפסת תלת מימד ומדפיס לעצמי sub zero עם נצנצים וגימור ניקל מוברש (ועדיין נשאר עם עודף של כמעט 100,000 שח)

כמובן שהכוונה הייתה להדפסת תלת מימד מטיטניום מוברש.

מדבקות נייר זה "ביטוח לאומי"

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 23 שעות, GTאי כתב:

ופציה ראשונה: חברת No Name ממש, כזה שהוא נטו מדבקה שאף אחד לא מכיר -  בעלות של 58,000 ש"ח.

אופציה שניה: חברה שזו לא ההתמחות שלה, אבל היא אירופאית ותיקה. די נדירה בארץ אבל קיימת, יבואן קטן, הביקורות בחו"ל (יש מעט) לא משהו - בעלות של 82,000 ש"ח. החברה היא Bertazzoni 

אופציה שלישית: מותג יוקרה עם יבואן גדול - בעלות של 132,000 ש"ח.

בד״כ שיציעו לאנשים 3 אופציות הם יבחרו באופציית הביניים.

לדעתי זאת האופציה הכי גרועה כאן. 

מוצר שאתה יודע שהוא לא משהו, במחיר גבוה יותר.

החברה שזאת לא התמתחותה בד״כ תרכוש מוצר no name סטייל אופציה 1 ותקים לו מדבקה שלהם. וגם אם הם מייצרים לבד - זה מוצר עם ביקורות לא טובות, אז בשביל מה?

אני הייתי הולך על אופציה 1 או 3.

כנראה 1. כי היא משאירה לנו הרבה רווח לתיקונים בעתיד או החלפה כוללת.

פורסם

גילוי נאות - נשוי למעצבת פנים.

בקצרה - כל מי שאמר פה לבעוט למעצב בתחת, צודק במידה מסויימת.

אין ספק שיש אוכלוסיה שתחפש בדיוק את המוצרים היוקרתיים האלו ולשם כך גם קיימים היבואנים שמביאים אותם לכאן, ומי שרוצה ללכת ויכול לשרוף את הכסף על המותגים האלו שיהיה לו לבריאות. זה בסדר. העניין הוא שלרוב הבחירות במותגים היוקרתיים האלו יעשה עבור מוצרים שרואים וגורמים לכל מי שרואה להגיד וואו, ולא במוצר שהוא נסתר מאחורי ארון וליוקרתיות שמאחוריו אין ערך.

מקרר אינטגרלי הוא דוגמא מושלמת למוצר שאין הגיון של ממש להשקיע בו סכום כזה. דווקא במטבח יוקרתי בו המקרר אינטגרלי מאחורי ארון, אף אחד לא יראה/ישמע/ידע מה בכלל קבור שם ולפעמים זה לפעמים כולל גם את בעל הבית. ראיתי התקנות של לא מעט מטבחים מהשורה הראשונה שלא נחסך בהם שקל, אבל מנגד גם לא הושקע חצי מהסכום הזה במקררים/מקפיאים.

אם לחזור בכל זאת לאופציות, מבין השלושה אופציה 1 בלי לחשוב פעמיים. מקרר זה מוצר טיפש ופשוט, וככל שיהיה פשוט יותר וגנרי יותר כך הסיכוי למצוא חלקי חילוף מתאימים בעוד 5-6 גבוה פי כמה מאשר מותג יוקרה שמספר בתי האב שמחזיקים בו בישראל מגיע ל5 ספרות במקרה הממש טוב.

ואם תחליט ללכת על מוצר יוקרתי מהמותגים ברף העליון, בדוק אפשרות ליבוא אישי - סיכוי גבוה שתישאר עם מספיק עודף למקרר רזרבה.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם
לפני שעתיים, dalet11 כתב:

אופציה 1 בלי לחשוב פעמיים. מקרר זה מוצר טיפש ופשוט, 

זה למה שאלתי אם הוא יודע את תוצרת המקרר באופציה 1.

אם זה תורכי (ארצ'ליק, בקו, ווסטל) לא תהיה לו שום בעיה עם חלקי חילוף ביחס למוצר עלום שם סיני.

• רעיון טוב! 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 17 שעות, GTאי כתב:

אני מחפש להוריד כאבי ראש ואתה מציע לי לבנות חדר קירור? :)

אתה חושב על האחריות והיכולת לבצע טיפולים וכו'. זה לא שאין תקלות במקררים רגילים, פשוט חדר קירור זה משהו שחוץ מהקונסטרוקציה שצריכה להיבנות כמו שצריך ולאחר מכן לשדך לה מנוע/מעבה נורמלי שהוא לא תוצרת סינית וסגרת עניין.

אני מבין שזה נראה או נשמע מפחיד להתעסק בחדרי קירור אבל ברגע האמת אחרי שיתקינו לך חדר קירור אתה לא תחזור למקרר רגיל.

איך אומרים once you go black, you never go back

מתוך סקרנות, איזה כאבי ראש אתה חושב שיהיו לך מחדר קירור והקפאה?

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אני חושב שהשרשור הזה עשה את שלו ובאמת מדהים כוחו של הפורום אם אפילו לשאלה הזויה כזו הגיע מישהו, @Johnathan , שיכול לתרום משהו מעבר ל"המעצב שלך מניאק"/"קנה שני מקררים רגילים"/"הייתי מחליף את אישתי".
אני לא בנעלי פותח השרשור. לא יכול להכנס לראש שלו. נראה שליונתן יש לא מעט נסיון בתחום.

*רק בבקשה אם אפשר בסופו של התהליך לקבל תמונה של המטבח, אחרי הכל זה גם קצת בזכותנו.

• אהבתי 3

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

כן, מעצבים הם בעלי אגו. 
במשפחה המורחבת  נמצאים בשלב חיפוש ספקים לשיפוץ בית ישן, וכמובן להחליף את כל מערכת החשמל של שנות ה 70 למשהו עדכני.

המעצבת גוררת את בת המשפחה למיטב הספקים ״ הנחשבים״ למשל vitrea , (אנקדוטה, ממוקמים מול סוכנות פורשה ובבוריאן בהצליה ״קיפוח״ ) .
הס מלהזכיר את ניסקו סמארט. או את סמיקום סמארט במחירים הרבה יותר אטרקטיביים.  שראוי לציין שמרבית קבלני החשמל שמציעים לפרוייקט מעדיפים אותם. 

אותו הדבר במטבח, שהיא מחבבת חברות מותג לעומת למשל בלורן שמרכיבים מטבחים למי שעשה אצלם הדרכה למשל.

אני עם המשפץ ופחות עם המעצבת. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

"זכיתי" להעביר לא מעט SUB ZEROים לפני שני עשורים, כשעבדתי בהובלות בלוס אנגלס,

אני זוכר את ההלם הראשוני שאמרו לי שצריך להזיז מקרר ולא הבנתי למה הביאו כל כך הרבה אנשים.

כבר חתמתי...

פורסם
לפני כשעה, zaf כתב:

כן, מעצבים הם בעלי אגו. 
במשפחה המורחבת  נמצאים בשלב חיפוש ספקים לשיפוץ בית ישן, וכמובן להחליף את כל מערכת החשמל של שנות ה 70 למשהו עדכני.

המעצבת גוררת את בת המשפחה למיטב הספקים ״ הנחשבים״ למשל vitrea , (אנקדוטה, ממוקמים מול סוכנות פורשה ובבוריאן בהצליה ״קיפוח״ ) .
הס מלהזכיר את ניסקו סמארט. או את סמיקום סמארט במחירים הרבה יותר אטרקטיביים.  שראוי לציין שמרבית קבלני החשמל שמציעים לפרוייקט מעדיפים אותם. 

אותו הדבר במטבח, שהיא מחבבת חברות מותג לעומת למשל בלורן שמרכיבים מטבחים למי שעשה אצלם הדרכה למשל.

אני עם המשפץ ופחות עם המעצבת. 

עם המעצבת קיבלנו הצעה לקרמיקה וכלים סניטריים של 150,000 וסגרנו בהרבה פחות משליש.

גם גופי תאורה קנינונבדיוק את אותם הגופים בכ 30% פחות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לצערנו לא מעט מעצבים מקבלים "תמלוגים" מבעלי המקצוע שהם סוגרים בשביל הלקוח שלהם.לכן האינטרנס שלהם לא תמיד נקי לטובת הלקוח. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

.

• תוכן חדש...