Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
בתאריך 26.11.2025 בשעה 05:36, G-רפי כתב:

תראו, אני אכתוב דעה שכנראה לא תהיה פופולארית בפורום:
חלק מתעשיית התוים היא בעצם תגובה לתעשייה אחרת - תעשיית הכסף של העיריות על גבי נהגי הרכבים הנכנסים אליהן.

יש לא מעט עיריות בארץ (אני לא אזכיר שמות, אני בטוח שחברי הפורום יודעים על מי אני מדבר), שבראייה שלהן, נהג (במיוחד לא מקומי) שנכנס לתחומי העיר - מוגדר אוטומאטית ע"י העירייה ככספומט, ומטרת העיריית "לחלוב" אותו ככל הניתן.
נהג כזה, אחרי שנעקץ פעם, פעמיים ושלוש ע"י עירייה מהסוג הנ"ל - מחפש להתגונן, ובצדק.
אחת הדרכים להתגונן היא ע"י תו נכה.
אז אם אני אזרח מהוגן, שצריך להגיע למקום מסויים, ולא יכול לעשות את זה בתחבורה ציבורית (אני צריך להסביר למה?) ומשלם סכום לא הוגן ולא פורפורציונאלי בשום צורה, גם אם אני בדרך כלל אדם הגון ששומר חוק וסדר ולא אוהב קומבינות, בשלב מסויים אני אחפש דרך להתגונן, ואם מה שצריך לעשות כדי להציל את עצמי מהעושק הדורסני של המארחים הנדיבים שלי הוא למצוא קרוב משפחה עם פוטנציאל לתו נכה ואז להוציא אחד - אז שיהיה כך.

ספר ל"אזרח מהוגן",

איך לא מצאתי חנייה היום בבוקר בתה"ש כי לכולם יש תו ולא מענין אף אחד כלום מלבד למצוא חנייה קרוב

אז החנתי על יד התחנת דלק באדום לבן ו"הלכתי"  ממש לאט + עברתי איכשהוא את הכביש , לכיוון המרפאה בתוך הבניין המרכזי אליה היה לי תור. הגעתי וכמעט התעלפתי להם שם, שאלו אם אני רוצה להגיע למיון אחרי שלקחו לי מדדים. בדרך חזרה לקחתי מונית לרכב, כי אין אפשרות אחרת. 

מרגיש טוב עם עצמך? התגוננת? 

עריכה אחרונה על ידי tomerR
  • אהבתי 2
  • מבאס 4

• תגובות 682
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 26.11.2025 בשעה 05:36, G-רפי כתב:

נהג כזה, אחרי שנעקץ פעם, פעמיים ושלוש ע"י עירייה מהסוג הנ"ל - מחפש להתגונן, ובצדק.

מבין כל הפתרונות האפשריים.

-לא להיכנס לעיר

-להגיע קרוב מספיק עם רכבת ולהתנייד עם תחב"צ

-להגיע עד ליעד עם תחב"צ למרות שזה לא הכי נעים או מהיר

-יש עוד, אין לי כח לרשום הכל.

הבחירה שלך היא לקפח את הזכויות של אנשים במצב לא קל? עם בעיות בריאות? 

יש ביטוי שאני מכיר, "מי שמך?". דהיינו, מי שם אותך, להחליט שכל אלו עם התו הם כאלו עם בעיות מדומות? אדוני רופא? 

כן- מרתיח מה שחלק מהעיריות עושות. כן- בעלי הרכבים הם הפרה החולבת של המדינה, ונעשקים תחת כל עץ רענן. אבל לא, זה לא תירוץ או לגיטימציה לגרום לעוד יותר סיבוכים ובעיות לאנשים במצב שהוא בהכרח לא פשוט. 

לא מתאים לך לשלם, סבבה, אל תיכנס לתוך העיר הזו ותגמור עם זה. אני בטוח שתושבי העיר הזו לא רק שלא ירגישו בחסרונך, אלא אולי גם ישמחו ויעלוזו. 

הדרך הכי טובה להתגונן היא לא לבצע עבירה. אם לא מתאים לך לשלם, אין לך את הזכות לגנוב.

• רעיון טוב! 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)

עוד דוגמא - לפני כמה שבועות, שישי בוקר נדמה לי, ממש ליד סופר כלשהוא, הכל היה מממש ריק, רכב עם תו נכה הגיע לפני, חנה בחניית נכה. נשבע לכם שהמרחק לחנית הלא נכה הפנויה הקרובה היה אולי עוד 1.5 מטר. גם החנית נכה וגם החניה לא נכה הצריכה איזה הליכה מסויימת.

כמובן שהבחורה שיצאה מהרכב לא נראתה מוגבלת תנועה.

כתבתי לא מזמן - תו נכה זה תו חניה סופר על חלל, הג'וקר של התווי חניה. לא משלם. לא מעניין צבע מדרכה. חונה והולך.

אני כל פעם נזכר בשכן היקה, נכה צהל עקשן שמתעקש להיות עצמאי כמה שאפשר, שנוהג ואז מוציא את ההליכון ומתקדם איתו בקצב של צב איטי. הוא בלי כסא גלגלים אבל הוא כן צריך חניה קרובה ואפשרות לפתיחת דלת. כל פעם היה מספר שמעל איזשהו סופר יש מכון כושר,  אומר שכל פעם אין חניה ואנשים עם תיק חדר כושר ובגדי ריצה וטייצים חונים בחניית נכים שהיא על הסופר (ומתחת לחדר כושר).

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 18 שעות, KipodYam כתב:

ואנשים עם תיק חדר כושר ובגדי ריצה וטייצים חונים בחניית נכים שהיא על הסופר (ומתחת לחדר כושר).

אלו מבחינתי נכים בראש. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 18 שעות, דובצע כתב:

אז אנשים הוכיחו שהם לא בסדר נישאר רק מדינה שתעשה סדר. הרי אנשים לא ישתנו מחר-אז איפה המדינה בסיפור

המדינה הפסיקה לעבוד עבור האזרחים. מה שנשאר זה לאנשים להתנהג כמו בניאדם, ולא לחשוב רק על האינטרס המיידי שלהן למצוא חניה קרובה

פורסם

כאשר אתה נמצא במרוץ עכברים, אתה בד"כ לא בנאדם. אנחנו נמצאים במעבדה בתור נסיינים שבודקים אותם מתי אנחנו נגיע לנקודת השבירה,מה נעשה בנקודה הזאת ואיך אפשר להאריך את הזמן עד לנקודה זאת.

הכל כבר נכתב ודוסקס בין עם ע"ג פורמים, עיתונים ובתקשורת.

פורסם
ציטוט

משרדי התחבורה והאוצר הגיעו לסיכום: התקציב החברתי הגדול ביותר - לטובת אזרחי ישראל ומשתמשי התחבורה הציבורית בישראל

תוקצבה התוכנית הלאומית לבטיחות בדרכים

הוקצו מיליארדי שקלים לתשתיות

עצירת ההתייקרות בתחבורה הציבורית והמשך ההוזלות הקיימות של 'צדק תחבורתי'

מליארדי שקלים לרכבות כבדות וקלות, ולראשונה, קידום רכבת עירונית עילית

ביטול הטסט הפנימי, צמצום מבחני רישוי לרכב חדש ושבירת מונופול יבואני הרכב הגדולים

השרה רגב: "הסיכום התקציבי לשנת 2026 הוא בשורה גדולה לציבור; משקף את המאבק שלנו ביוקר המחייה ויביא להוזלות בשלל תחומים, מקדם את חזון "מחברים את ישראל" - תחבורה ציבורית מבוססת על קישוריות וחיבוריות, יעילה וחדשנית"

משרד התחבורה ומשרד האוצר סיכמו את תקציב 2026. התקציב כולל פעולות לשיפור השירות בתחבורה הציבורית, הקלות ברישוי, פיתוח מסילות וקידום תחרות בענף הרכב. ההסכמות נחתמו לאחר סדרת דיונים רצופים שנמשכו עד לסיכום התקציב בהובלת השרה מירי רגב ומנכ"ל המשרד משה בן זקן.

הסיכום מציב את צורכי הציבור במרכז ומקדם צעדים שייכנסו לתוקף כבר במהלך השנה הקרובה. התקציב מאפשר הוזלת עלויות נסיעה, שדרוג תשתיות, הרחבת שירותים והמשך קידום תחבורה חכמה בכל רחבי הארץ.

הצעדים המרכזיים הכלולים בתקציב 2026:

מחירי התחבורה הציבורית לא יתייקרו ויימשכו הטבות והנחות הקיימות ברפורמת 'צדק תחבורתי'

חיסכון ענק לבעלי הרכבים: במשך עשר השנים הראשונות של הרכב רק שלושה טסטים, בשנה הרביעית, ולאחריה כל שנתיים 

ביטול טסט פנימי ללומדי נהיגה: הקלה בירוקרטית וחיסכון כספי למאות אלפי צעירים.

הקמת צוות ייעודי לגיבוש פתרונות לנהגי מוניות לקראת הכנסת שירות Uber ודומיו.

העברת מערך קביעת זכאות לתגי נכה לאחריות הביטוח הלאומי: קיצור הליכי בירוקרטיה ומתן שירות מהיר ויעיל לאנשים עם מוגבלויות.

קידום התחרות בייבוא הרכב: יופעל מודל חדש שיגביל ריבוי מותגים בקרב יבואני רכב גדולים וזאת במטרה לשבור ריכוזיות של חמשת היבואנים המחזיקים בכ-70% משוק הרכב. המודל ייצור תחרות, ירחיב את מגוון המותגים ויוביל להורדת מחירי הרכבים בישראל.

350 מיליון שקלים למימוש התוכנית הלאומית לבטיחות בדרכים: הרחבת פעילות חינוך והסברה, פיתוח יכולות טכנולוגיות להגברת בטיחות משתמשי הדרך ושדרוג מערך האכיפה.

מיליארדי שקלים לסלילת ושדרוג כבישים ארציים ותשתיות ופיתוח: קידום מסילות חדשות, שדרוג כבישים ארציים ומטרופוליניים, תקציב ייעודי לשדרוג כבישי חבל התקומה וצפון הארץ, חשמול מסופי תחבורה ציבורית, המשך פריסת טכנולוגיות ניהול תנועה ושיפור חוויית הנוסע, כולל השקעות של עשרות מיליארדי שקלים בתשתיות לרכבות כבדות ורכבות קלות.

תוספת עשרות מיליוני ש"ח לטיפול במוקדי סיכון ברחבי הארץ.

משדרגים את בירת ישראל: הארכת קווי הרכבות הקלות, קידום מערכת הסעת המונים במטרופולין ירושלים, תקצוב פרויקט הרכבל לכותל ושיפור השירות בתחנות הרכבת, כגון תוספת מעליות וכניסות נוספות.

מסילות מהירות באר שבע-נתב"ג: הקמת שתי מסילות מהירות כחלק מתוכנית "מחברים את ישראל", כולל שדרוג תחנת באר שבע ותקצוב להשלמת זמינות להכפלת המסילות.

פרויקטים של רכבת ישראל: השלמת אומדן להכפלת המסילות המהירות בין חיפה ושפיים, השלמת אומדן המסילה הרביעית, השקעה של עשרות מיליארדי שקלים לחיבור ישראל ברשת הרכבתית צפון-דרום-מרכז ויו"ש.

תוספות שירות בתחבורה הציבורית: מאות מיליוני ש"ח להגדלת תדירות, הוספת כלים להסעת המונים, הארכת שעות פעילות, השקת קווים חדשים ותגבור קווים בעלי ביקושים גבוהים.

השקעה בחברה הערבית: קידום תוכניות פיתוח ועשרות מיזמי תשתית.

חדשנות בתחבורה הציבורית: לראשונה בישראל, תקציב לקידום רכבת עילית עירונית (monorail).

השקעה של למעלה מעשרה מיליארד שקלים לקידום ושיפור השירות בתחבורה הציבורית ופיתוח הסעת המונים.

תקציב יעודי להטמעת מערכות מבוססות בינה מלאכותית בתחבורה בישראל.

שרת התחבורה מירי רגב: "ממשיכים לחבר את ישראל. הסיכום התקציבי מהווה צעד משמעותי לבניית מערכת תחבורה מחברת, נגישה ומתקדמת. הובלנו תקציב עתיר בשורות בהשקעה ובמאבק ביוקר המחיה. הקלות ברישוי ובטסטים שתחסוך לאזרח זמן וכסף. בלמנו את ההתייקרות בתחבורה הציבורית, השגנו תקציבים להמשך פיתוח התשתיות ושיפור השירות. אני מבקשת להודות לראש הממשלה בנימין נתניהו, שר האוצר בצלאל, מנכ"ל משרד התחבורה והצוותים המשותפים שפעלו באינטנסיביות ימים ולילות כדי להביא תקציב שיעזור לנו להמשיך לחבר את ישראל".

מנכ"ל משרד התחבורה, משה בן זקן: "הישגי התקציב לשנת 2026 הם תוצאה של הובלה נחושה של השרה מירי רגב. פעלנו כדי שהתקציב יכלול צעדים מעשיים שמקלים על הציבור - הוזלות, שירותי רישוי נגישים, תחרות בייבוא הרכב ושירותים דיגיטליים מתקדמים, לצד תוספות שירות שיעודדו מעבר לתחבורה ציבורית והמשך פיתוח תנופת התשתיות, ותוכנית 'מחברים את ישראל' לחיבור הפריפריה למרכז הארץ".

העברת מערך קביעת זכאות לתגי נכה לאחריות הביטוח הלאומי: קיצור הליכי בירוקרטיה ומתן שירות מהיר ויעיל לאנשים עם מוגבלויות.

אכן מה שפירסמתי בשבוע שעבר כנראה קורם עור וגידים..

נראה מה יהיה במציאות ואיך הכל יתנהל..

לינק למקור

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
בתאריך 3.12.2025 בשעה 14:55, tomerR כתב:

ספר ל"אזרח מהוגן",

איך לא מצאתי חנייה היום בבוקר בתה"ש כי לכולם יש תו ולא מענין אף אחד כלום מלבד למצוא חנייה קרוב

אז החנתי על יד התחנת דלק באדום לבן ו"הלכתי"  ממש לאט + עברתי איכשהוא את הכביש , לכיוון המרפאה בתוך הבניין המרכזי אליה היה לי תור. הגעתי וכמעט התעלפתי להם שם, שאלו אם אני רוצה להגיע למיון אחרי שלקחו לי מדדים. בדרך חזרה לקחתי מונית לרכב, כי אין אפשרות אחרת. 

מרגיש טוב עם עצמך? התגוננת? 

מין הסתם בין המגיעים לשיבא יש הרבה עם תו... 

בשיבא יש בעיית חנייה תמיד. 

אם מגיעים למגדל האשפוז אני ממליץ לנסות למצוא חנייה במגדל החנייה. לעלות לקויות האחרונות, שם יש יותר סיכוי למצוא. 

בשיבא עצמה יש את השאטל, קלנועית מרובת מושבים שנוסעת בין תחנות. הנסיעה בחינם. 

https://www.sheba.co.il/שיבא-באס

מעבר לזה, אם לא באים מרחוק ויש קושי בה ניידות, מונית זה מומלץ. 

מתישהו הרכבת הקלה תגיע אבל כשיתחילו העבודות באתר יהיו עוד פחות חניות... 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 2 דקות, falou כתב:

מין הסתם בין המגיעים לשיבא יש הרבה עם תו... 

בשיבא יש בעיית חנייה תמיד. 

אם מגיעים למגדל האשפוז אני ממליץ לנסות למצוא חנייה במגדל החנייה. לעלות לקויות האחרונות, שם יש יותר סיכוי למצוא. 

אני מגיע לתה"ש מ 2006 רצוף - מעולם המצב היה כזה גרוע בחניות נכים

לפני 2 דקות, falou כתב:

בשיבא עצמה יש את השאטל, קלנועית מרובת מושבים שנוסעת בין תחנות. הנסיעה בחינם. 

https://www.sheba.co.il/שיבא-באס

יש לי בעיות שיווי משקל שלא מאפשרות לי בכלל לעלות על תחבורה ציבורית כלשהיא בצורה בטוחה, מלבד מוניות

• מעניין 1

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שירות "חניתי" - חסימת כפילויות ברכבי נכים. 

החגיגה נגמרה: סוף לשימוש הכפול בתגי הנכה

פיילוט חדש (כרגע רק) בי-ם ובתל אביב ימנע שימוש כפול ושימוש לרעה בתוי נכה לחניה. 

באמצעות סימון באפליקציה ייעודית, נושא תו הנכה יצטרך לסמן באיזה רכב הוא חונה כרגע, מה שימנע מהרכב השני להשתמש בתו.

• מעניין 1

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה רק חלק מהבעייה - לא יפתור שימוש בתו שלא ע"י הנכה.  אבל לפחות זו התחלה.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...