Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

השיפור בתחב"צ יפתור אולי חלק מהבעיה באמצע השבוע - אבל אין במדינה הזו תחבורה ציבורית במהלך סוף השבוע וזה אומר שכל בית במדינה הזו יצטרך עדיין להחזיק לפחות רכב אחד והרוב למרות הכל ישארו תלויים בשני רכבים.

כל אותם רכבים צריכים להחנות איפשהו. 

ולגבי תגי נכה - הבעיה הכי קשה עם זה בעיני - היא אותה מילה בין אם מצטרפת אליה המילה "לא" לפני או שאיננה שם - בושה והיעדר בושה. 

אפשר להביט על אדם ולראות אדם שלם ובריא - הוא עלול באמת להיות כזה וליפול בסעיף של היעדר בושה להנפקת תג נכה. 

אותו אדם שנראה בריא יכול להיות מבפנים קרוע, גזור ותפור עם שרירי ליבה שבוקשי מתפקדים והוא סובל ולא מראה את זה - והוא מתמודד עם הבושה על זה ששופטים אותו. 

המקור להכל הם היעדר פיקוח הולם, מערכת ענישה מתפקדת - משילות. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 4

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תגובות 682
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 5 שעות, dani666 כתב:

זה רק חלק מהבעייה - לא יפתור שימוש בתו שלא ע"י הנכה.  אבל לפחות זו התחלה.

מקווה שבשלב הבא, האפליקציה תוכל לפעול רק מהטלפון של הנכה

ובשלב שאחריו, תהיה בדיקה שההפעלה נעשית בטווח של ק"מ אחד ממיקום החניה

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

גור אדם - למה תמיד החשיבה הזאת של להגביל ושים גדרות, צריך לייצר מערכת שעובדת ולא לחפש איפה לתקוע פלסטר.

כמו שרשמו קודמי, הפתרון הוא משולב עם תחבורה ציבורית מתפקדת ומערכות מידע מתואמות בין הגורמים המתעסקים בבעיה כמו רשיות העכיפה ורשויות הבריאות, בקיצור עם מחפשים (כרגיל) איפה לקצר יהיה בלאגן. 

פורסם

מה ההגבלה במה שאמרתי? 
ההגבלה כבר קיימת בחוק - רכב נכה צריך לחנות בחניית נכה רק כאשר הוא משרת את הנכה.

מה שהצעתי מדבר על אופן אכיפת ההגבלה. כל הגבלה ללא אכיפה אינה קיימת באמת (וזה מה שקורה היום).

בנוסף, לא הבנתי מה הקשר בין תווי החניה לנכים לתחבורה הציבורית? הרי פרויקט הנגשת התחבורה הציבורית הוא פרויקט שנעשה בנפרד.

פורסם

1. נכה לא בהכרח הוא הנהג או הבעלים של הרכב. לדוגמא, אבא לילדה נכה.

2. תחבורה ציבורית בהכרח מורידה את כמות המכוניות על הכביש ומורידה את "הלחץ" על מקומות החנייה.

כמו שרשמתי, פסלטרים ופתרונות נקודתיים הם בד"כ לא אפקטיביים לבעיות מסובכות.  

• אהבתי 1
פורסם
לפני 32 דקות, viper83 כתב:

גור אדם - למה תמיד החשיבה הזאת של להגביל ושים גדרות, צריך לייצר מערכת שעובדת ולא לחפש איפה לתקוע פלסטר.

ואיפה הוא טועה?

המדיניות הישראלית היא הקומבינה והאנטי-קומבינה. 

מטילים הגבלות, ימצאו משהו שיעקוף. 

לשים "גדרות" זה דבר בריא מול המנטליות המקומית. 

על אכיפה אני כבר ממש לא מדבר. הסיכוי לאכיפה אפקטיבית קלוש עד לא קיים לדעתי. 

בכנות, גם לשיטה של האפליקציה אני רואה כמה חסרונות. 

למשל מבוגרים שלא ממש יודעים להסתדר עם הסלולרי. למערכות מובנות מסויימות (גיל קאר, אני יורק מסתכל עליכם) מסויימות בשוק אין אפשרות לעדכן עצמאית ולהוסיף אפליקציות והליך עדכון הקושחה מסורבל למדי. על נכים שיש להם בעייה מוטורית ביד, שהופכת תפעול של סלולרי לבעייה, אני לא מדבר. 

אבל אין לי רעיון יותר טוב. 

מה יכול להיות יותר יעיל? משהו כמו התג הצהוב של פעם, טרום ימי הפנגו, שמקושר ישירות לתו הנכה והנכה צריך לשאת אותו פיזית ברכבו? לא יודע. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

קרוב לודאי שמי שמסוגל לנהוג יהיה מסוגל גם לתפעל את האפליקציה. ואולי, כמו אפליקציות חניה, יהיה אפשר לתת למישהו לתפעל מרחוק. או לסמן את הרכב מראש ולשנות רק אם מחליף רכב, לאו דווקא במקום החניה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

קרוב לודאי שמי שמסוגל לנהוג יהיה מסוגל גם לתפעל את האפליקציה. 

אתה יוצא מנקודת הנחה פה. 

זו לא בהכרח הנחה נכונה בהתחשב באופי של האוכלוסיה הזכאית לתווים.

אלו שמסוגלים לנהוג על רכבים ישנים יותר, טרום עידן "אין כפתורים יש טאבלט", לא בהכרח מסוגלים להשתלט על מכשירים כאלו. אלו שנוהגים עם תפוח הגה, לא בהכרח מסוגלים להחזיק סלולרי ביד, ולתפעל אותו זו עוד נקודה. 

חסר אנשים מאותגרים טכנולוגית? גם בלי קשר לתווי נכה? כאלו שאין להם מושג תלוש מה זה טלפון ואיך משתמשים בו? יש לי בסביבה שלי כאלו. אני צריך לעזור להם כל פעם עם כל שטות, ואני לא תמיד מצליח כי אני לא מבין מספיק באייפונים. 

אז אחד כזה לא בהכרח מסוגל לנהוג על רכב חדש בלי כפתורים פיזים. למשל. 

הרעיון עצמו סביר לגמרי, אבל לא מתחשב באוכלוסיות שיהיה להן קשה. 

בדיוק כמו הטרוניות על כל נושא "זימון התור לדואר" למשל. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני 3 שעות, גור אדם כתב:

מקווה שבשלב הבא, האפליקציה תוכל לפעול רק מהטלפון של הנכה

ובשלב שאחריו, תהיה בדיקה שההפעלה נעשית בטווח של ק"מ אחד ממיקום החניה

אוהו…

ועכשיו מה עושים עם טלפון כשר ואלו שסתם אין להם ואילו שלא מסוגלים לתפעל סמארטפונים ואלו שמסיעים ילדים נכים…

הבעיה היא שיש מלא תווים לא כשרים. שיטפלו בזה והבעיה תצטמצם

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 8 דקות, falou כתב:

ועכשיו מה עושים עם טלפון כשר 

הייתי יכול לעשות פה בדיחה על נכות נפשית אבל אני בוחר שלא. זה לא מצחיק בכלל.

על זה לא חשבתי אפילו בכנות. 

אפשר למצוא פתרונות לאלו שמסיעים ילדים זכאים למשל, רק יסבך קצת את הסיפור (אצל מי האפליקציה תותקן, מה המשמעות של רישום מספר הרכב בהתאמה לילד הזכאי מבחינת בעלות- צריך לעבור הסדרה כלשהי בחוק). 

לגבי שאר הבעיות, אני לא יודע. זה לא משהו שאני יכול לחשוב על פתרונות עבורו, אולי למעט תג פיזי כמו שכתבתי קודם. מינימום ממשק (כפתור יחיד. "חניתי", כל המיקום\תשדורת שמבטלת את האופציה לתו נוסף מקושר מבוצעת פנימית ואוטומטית). כל אחד יכול להשתמש בזה. 

אבל איך זה יכול להפריד בין רכבים שונים של אותו בעלים? 

כפתורים נוספים (2? 3?), שכל אחד משוייך למספר רכב (מבוצע במעמד קבלת התו במשרד הרישוי)? וצריך ללחוץ על הכפתור בהתאם לרכב החונה? מתחיל להסתבך פה... לא יודע. 

פורסם

@ברווז לא קשור לתפעול טכנולוגי - היד שנוהגת ברכב תתפעל את האפליקציה.

ולחסרי סמארטפון - חיוג, כמו לפנגו/סלו.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תסמונת התעלה הקרפאלית, דבר פשוט ובנאלי, יכול למנוע מאנשים להשתמש בסמארטפון מחמת הכאבים להבנתי הדלה. 

אין לי מושג אם יש על זה נכות או זכאות או השד יודע. 

יש עוד שלל דברים לצערי שיכולים לגרום לאנשים להתקשות עד מאד בתפעול מכשיר. 

וזה בלי להיכנס לבעיות פריפריאליות (ראייה [טוב, אל תנהג... במקרה כזה] ובכנות לא יודע מה עוד לשמחתי). 

נוסיף על זה מגבלות אפשריות של מאותגרי טכנולוגיה. 

פורסם

סליחה, ברווז, אני חושב שאתה לא מעריך נכון אנשים. הדור שבגיל 60 אמר ״אני? אינטרנט?״ הגיע לגיל 90, בדרך כלל עם סמארטפון ביד, לפעמים גם עם סמארטווטש על האמה. אז לא כולם power users, אבל מצליחים להפעיל וואטסאפ, וייז ופנגו. מי שלא מסוגל לכך (או לחייג למספר בזכרון המכשיר ולהקיש ספרה או שתיים) כנראה לא צריך לנהוג. ואם מישהו מוביל אותו, אותו מישהו יכול לתפעל את השירות.

• רעיון טוב! 1

פורסם

תגדיר קצת יותר טוב בבקשה:

לפני 16 שעות, sperial כתב:

להפעיל וואטסאפ, וייז ופנגו.

אחד מאלו שאני מכיר, יודע לפתוח WA. לא לכתוב. רק לקרוא. כדי להשתמש במכשיר הוא משתמש בסירי, כנראה גם הוראות קוליות לוויז. אני לא מגדיר את זה כ"יודע להפעיל". אבל אתה צודק, למצוא אפליקציה וללחוץ עליה, זה בתוך היכולות. 

צודק ואני חצי (עד 3/4) חוזר בי. לא לגמרי. 

פורסם

סליחה שאני משבית שמחות.

שום אפליקציה לא תעזור - רק אכיפה אגרסיבית.

קנסות של חמש ספרות על שימוש לרעה.

השבתה ועיקול של כלי רכב (במיוחד של מוסעים)

יש לי שכן ששני הוריו היו סיעודיים שנים. יצאו מהבית רק באמבולנס במקרי חירום.

גם לא וגם לאשתו היו תגי נכה - ההורים שלו לא ראו את הרכב מבפנים אף פעם (לפחות לא בתקופה שהם היו זכאים)

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...