Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

בירושלים לא חסר מהם, והשמועות אומרות שגם בתל אביב

נסיתי לשנות את העולם ולא הצלחתי, 

שיניתי את עצמי והשתנה כל העולם.

(ר' ישראל מסלנט)

• תגובות 682
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא רואה טעם להתחיל לעבור עיר-עיר, ואז רחוב-רחוב, לראות ממוצע אכיפה.

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

למניעת חנייה של שני רכבים בו זמנית תוך כדי שימוש על תג חנייה אחד, יש פתרון כבר היום, רק שלא מיישמים אותו.

כבר היום החוק אומר שיש להניח את התג על לוח המחוונים בצד שמאל, או להצמיד לחלון צד הנהג (שמאל), למעשה אין בעיה ליישם זאת כאשר התג יהייה בכיס או תיק של האדם עם המוגבלות, כך שגם אם הוא מוסע ברכבים שונים אין בעיה בגלל שהתג תמיד עליו והוא שולף אותו מהכיס ומניח במקום המיועד ברכב.

רק מה שיש שטענו ששכחו את התג ברכב השני, הגיעו בטענה הזאת במהלך ערעור או בית משפט, לא רצו להראות כמתעמרים באנשים עם מוגבלות וויתרו להם, בסופו של דבר אין אכיפה על הצגת התג.

לסיכום שידאגו לאכוף את החוק הקיים, חובה להציג תג ברכב, שכחת את התג ברכב הקודם זבש”ך... תחנה כחוק.

וסיפור מהשבוע.

אני הולך ברחוב, רכב בדיוק מחנה על המדרכה ככה שמשאיר מעבר אולי של 80-90 ס”מ. אני פונה לנהגת ושואל אם רק הורידה כאן את הנוסעים או מתכוונת להחנות, משיבה להחנות.

אני אומר לה שהיא לא משאירה מקום מעבר לכיסא גלגלים או עגלת תאומים, משיבה שיש לה תג נכה (לא מעיד על הכלום, אבל הנהגת והנוסעים ברכב נראים בריאים לחלוטין), אני שואל ואיך נכה בכיסא גלגלים אמור לעבור, משיבה שייירד מהמדרכה לצד של שביל שרות לרכבים ושיתנהל משם.

אמרתי לה שאם היא לא מזיזה את הרכב אני מצלם ושולח לפיקוח, התחילה להתנהל איתי בצעקות שמגיע לה, ואיפה היא תחנה, ואין לה ברירה.

בסוף נסעה משם, אבל בוודאי שבעל תג נכה צריך להיות מודע לצרכי אחרים, רק שאולי מאפיין אופן מחשבה ישראלי של מגיע לי.

• אהבתי 4
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם
לפני 5 דקות, Ron Poh כתב:

למניעת חנייה של שני רכבים בו זמנית תוך כדי שימוש על תג חנייה אחד, יש פתרון כבר היום, רק שלא מיישמים אותו.

כבר היום החוק אומר שיש להניח את התג על לוח המחוונים בצד שמאל, או להצמיד לחלון צד הנהג (שמאל), למעשה אין בעיה ליישם זאת כאשר התג יהייה בכיס או תיק של האדם עם המוגבלות, כך שגם אם הוא מוסע ברכבים שונים אין בעיה בגלל שהתג תמיד עליו והוא שולף אותו מהכיס ומניח במקום המיועד ברכב.

רק מה שיש שטענו ששכחו את התג ברכב השני, הגיעו בטענה הזאת במהלך ערעור או בית משפט, לא רצו להראות כמתעמרים באנשים עם מוגבלות וויתרו להם, בסופו של דבר אין אכיפה על הצגת התג.

לסיכום שידאגו לאכוף את החוק הקיים, חובה להציג תג ברכב, שכחת את התג ברכב הקודם זבש”ך... תחנה כחוק.

וסיפור מהשבוע.

אני הולך ברחוב, רכב בדיוק מחנה על המדרכה ככה שמשאיר מעבר אולי של 80-90 ס”מ. אני פונה לנהגת ושואל אם רק הורידה כאן את הנוסעים או מתכוונת להחנות, משיבה להחנות.

אני אומר לה שהיא לא משאירה מקום מעבר לכיסא גלגלים או עגלת תאומים, משיבה שיש לה תג נכה (לא מעיד על הכלום, אבל הנהגת והנוסעים ברכב נראים בריאים לחלוטין), אני שואל ואיך נכה בכיסא גלגלים אמור לעבור, משיבה שייירד מהמדרכה לצד של שביל שרות לרכבים ושיתנהל משם.

אמרתי לה שאם היא לא מזיזה את הרכב אני מצלם ושולח לפיקוח, התחילה להתנהל איתי בצעקות שמגיע לה, ואיפה היא תחנה, ואין לה ברירה.

בסוף נסעה משם, אבל בוודאי שבעל תג נכה צריך להיות מודע לצרכי אחרים, רק שאולי מאפיין אופן מחשבה ישראלי של מגיע לי.

מנסיוני, בעלי תו נכה בין אם אמיתי ובין אם מזוייף , אינם מודעים כלל לחוק חניית נכים, וההגבלות הלא מעטות החלים על החניית רכב כזה במקומות אסורים לחניה. אבל כמו שאומרים, אי ידיעת החוק אינה פותרת.

לפני 15 שעות, ברווז כתב:

הפקחים עושים את העבודה שלהם, כן. אבל יש כל כך מעט מהם. כך שהאכיפה איננה יעילה למניעה.

בחיפה, יש מקומות שבהם העירייה יכולה לעשות ימבה של הכנסה רק מאכיפת חנייה, במקומות שבהם יש מצוקה רצינית. 

בפועל, כמעט שאין שם דוחו"ת. 

קורה פה ושם. וזהו. אני לא יודע אם זה בגלל התחשבות במצוקה או בגלל סיבות אחרות. 

האמת שאכיפה די יעילה גם למניעה. דוגמה מנסיוני: לפני כשנתיים וחצי, חלק מעבירות חניה הוגדרו בתור יעד מועדף של אכיפה של משטרת תנועה. בנוסף הוגדרו מספר רחובות עדיפים לאכיפה . אני מקפיד לאכוף ברחובות האלו ( דוח ממוצע לרכב חונה באיסור לוקח כ5 דקות, כולל תיעוד הרכב והדפסת הדוח), אז תוך שעה, ללא כל קושי אני רושם 8-10 דוחות. מה אתה יודע? בחודשים אחרונים, מספר רכבים החונים באיסור, כולל בעלי תג נכה, הצטמצם ממספר עשרות למספר של3-4 בלבד.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

אני יכול לאמר שמי שעוקפים את נושא הצגת התג - הם חניונים. 

חופשה בחיפה וחופשה בירושלים - גם בחניון של בית המלון וגם בחניונים ברחבי העיר ביקשו להציג תג. במקרה אחד באמת שכחנו אותו ואילצו אותנו לשלם חניון אח"כ בשיחת טלפון קיבלנו זיכוי. 

• אהבתי 1
  • מעניין 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 3 שעות, Ron Poh כתב:

זה בעייתי - כיוון שלפעמים אתה יכול רק לאסוף את הנכה. ואז התג נמצא אצל הנכה שבדיוק בטיפול אצל הרופא, ואתה שבאת לאסוף אותו לא יכול לחנות בלי לקבל קנס.

דוגמא - ילד נכה, שהתג אמור להיות אצלו. אבא לוקח אותו לטיפול בבית חולים, בינתיים מחנה בחניית נכים אבל האמא צריכה לאסוף אותו מבית החולים - איפה יהיה התג?

פורסם

איפה הבעייתיות??? אם הנכה הגיע לביהח/מרפאה עצמאית ( הרי אמרת שרק אוספים אותו), אז שיצא עצמאית ויגיע עד לרכב שאוסף אותו. 

לגבי הילד , האם ממתין לבד עד שאמא אוספת אותו? לא באמת. עד גיל 18 מחוייב ליווי אפוטרופוס . 

לא צריך להמציא מצבים דמיוניים

• אהבתי 1

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

ממש לא מצבים דמיוניים. 

כנראה לא יצא לך לטפל בהורים נכים או ילד נכה. לצערי, בשנה האחרונה כן חוויתי מצבים כאלה. 

אני לא אומר שאין פתרון. אבל הפתרון הוא לא בכרטיס הנכה הזה, שהוא גם קל מאד להעתקה.

פורסם
לפני 33 דקות, גור אדם כתב:

זה בעייתי - כיוון שלפעמים אתה יכול רק לאסוף את הנכה. ואז התג נמצא אצל הנכה שבדיוק בטיפול אצל הרופא, ואתה שבאת לאסוף אותו לא יכול לחנות בלי לקבל קנס.

דוגמא - ילד נכה, שהתג אמור להיות אצלו. אבא לוקח אותו לטיפול בבית חולים, בינתיים מחנה בחניית נכים אבל האמא צריכה לאסוף אותו מבית החולים - איפה יהיה התג?

רק שבישראל ארץ התחמנים זה פתח לרמאות.

אז אם רוצים להקל על המצב ברחובות, אין ברירה. המצב שתארת הוא לא יום יומי, אז עדיף אחד שיאלץ לאתגר את המצב לעומת אלפים שמנצלים את התג הכפול.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 27 דקות, fatboy1340 כתב:

איפה הבעייתיות??? אם הנכה הגיע לביהח/מרפאה עצמאית ( הרי אמרת שרק אוספים אותו), אז שיצא עצמאית ויגיע עד לרכב שאוסף אותו. 

לגבי הילד , האם ממתין לבד עד שאמא אוספת אותו? לא באמת. עד גיל 18 מחוייב ליווי אפוטרופוס . 

לא צריך להמציא מצבים דמיוניים

במקרה הזה לא מצב דמיוני בכלל.

ממש לא חסר מקרים בהם הורה א' לוקח ילד בעל תג נכה למקום כלשהו והורה ב' אוסף אותו לאחר מכן.

אפליקציה - אחלה.

פורסם

אנחנו חיים במדינה שבהרבה בתים בה לחיות ללא שני רכבים זה פשוט לא נעים. 

נכון זה מותרות גם רכב אחד זה במובן מסויים "מותרות" - רק שאין תחבורה ציבורית בשבת - אז רכב אחד לפחות, זה ממש לא מותרות זה מוצר צריכה בסיסי והכרחי. 

ואז אם לוקחים היום בחשבון את קצב החיים, עומס המחיה וערים שאין בהן תחבורה ציבורית נוחה, פריפריות, מושבים וכך הלאה - לפעמים פשוט שני בני הזוג לחלוטין תלויים בתחבורה הפרטית שלהם בשעות וזמנים מסויימים. 

וזה עוד מבלי להכניס לעניין את נושא הנכות, ילודה, סיעוד. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 4 שעות, Ron Poh כתב:

אני שמעתי שבעלי תג אחד טוענים לאובדן התג ומנפיקים אחד נוסף.

וככה יש שני תגים לשני רכבים.

פורסם

לא יודע איך ההנפקה מתבצעת אצל אחרים - אצלנו כל חצי שנה אנחנו צריכים לחדש את התג וזה יוצר תקופה שבה למשך כמה חודשים התג הקודם עדיין בתוקף אז שומרים אותו ברכב השני למקרה שנשכח אבל - לא שמים אותו קבוע על השמשה. 

ברכב העיקרי שמשרת את המטרה הזו - התג מוצמד לפינת השמשה קבוע וכשאנחנו יוצאים לחופשה עם הרכב הגדול יותר - לוקחים איתנו את התג מהרכב הראשון ליתר בטחון. 

אני באופן אישי - כשנוסע לבד, לא למטרות ליווי או איסוף - לא חונה בחניות נכים, לא זורק את הרכב על מדרכות בצורה שלא תפריע לזולת ולפחות 2 מטרים מברז כיבוי - חונה בצורה חוקית איפה שיש חניה ולא חניית נכים! 

גם ממש לא מצליח להבין את העצלנות הבלתי נתפסת של אלו שאינם נכים - ללכת כמה מטרים עודפים - זה בריא! 

כועד שהיה הועד שקלט את הבנין שבו אני גר וגם זה שביצע את כל הפרוטוקולים המשותפים עד המסירה - נדהמתי לגלות עד כמה אין מודעות לחוק חניית נכים מחד 

ועד כמה מנצלים אותו לרעה ומבצעים בו שימוש לא נכון מאידך. 

והיו כמה סיפורים מסביב לנושא הזה של הנגשה אבל פחות קשור לנושא תג חניה. 

מה שהדהים אותי היה כמה מקרי קצה ואחד מהם גם הגיע למכתב חשיפה לתביעה 

בבניין יש חניית הנגשה לנכים - חניה רחבה מאוד, שלא מוצמדת לאף דירה. 

לפי החוק - לאף אדם אסור לחנות בה למעט נכה עם רכב מונגש לנכים. 

כמובן - הדיירים עם הזמן הפכו את החניה הזאת לחניה ש...עוסקת במקצוע העתיק ביותר. 

וזה "בסדר" כי הוסכם ע"י כלל הדיירים שבמידה ויבוא היום ויגור בבניין נכה שזקוק גם לרכב מונגש - החניה הזו מתפנית לטובתו (הוא גם רשאי להצמיד אותה לדירה שלו ואמור - מדגיש "אמור" לשחרר את החניה שלו לטובת הבנין בפועל זה במקרים רבים לא קורה ואז מתחיל סכסוך בין דיירים). 

מקרה נוסף שבאמת היה מקרה קצה - הקבלן, ניסה לתבוע חזקה על החניה הזו ובחלק מהבניינים בפרוייקט היו שמועות - מדגיש - שמועות! שהיה ניסיון למכור אותן לצד שלישי. שם ליתר בטחון נשלח מכתב והנושא הסתיים בו ברגע, השלט שהקבלן הציב בחניה הזו הוסר. 

ומקרה קיצון נוסף - משפחה ששכרה דירה בבנין - נהגו להחנות - את שני הרכבים שלהם! בחניית ההנגשה ואת החניה הפרטית היחידה שלהם היו משאירים פנויים לבני המשפחה שלהם לביקורים. הדיירת נפנפה מולי בתג הנכה של בעלה טענה ששני הרכבים מוצמדים לתג נכה ולכן מותר להם להחנות שם. 

בזמן שזה ממש לא נכון - הרכב לא היה רכב מונגש ובטח לא שני רכבים מונגשים. 

יש להם חניה פרטית משלהם במרחק שפוחת מ200 מטרים מהכניסה לבניין אלא חניה פרטית בטבו חניה בתוך שטח הבנין. 

זה נגמר בצעקות, בשבת חג - אבל זה נגמר. 

• רעיון טוב! 3

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 10 דקות, lanosforce כתב:

גם ממש לא מצליח להבין את העצלנות הבלתי נתפסת של אלו שאינם נכים - ללכת כמה מטרים עודפים - זה בריא! 

זה רחב יותר מחניה בנכים או לא בנכים. זה להוריד ולהעלות נוסעים פה! במקום להתקדם לפעמים באמת ליטרלי 5 מטרים לחניה הקרובה (לעיתים אפילו להוריד נוסעים במקביל לחניה פנויה ולחסום נתיב)

הכל מתחיל בחוסר אכיפה, בתיבול של חוסר אכפתיות ותחושה מתמשכת שהכביש זה מגרש של מאבק על משאבים.

• אהבתי 2
פורסם

שוב, כולם מפספסים את שורש הבעיה, שהשימוש לרעה בתו נכה נובע מזה שהונפקו מאות אלפי תווים כתוצאה מתרמית. 

ברור שאנשים שהפיקו תו שלא לצורך, אלא לשם ניצול, אכן ינצלו אותו רק לרעה כל הזמן...

מה שצריך זה לטפל ברמאים שקיבלו תו במרמה, ואז, שיהיו פחות 70% תווי נכה, גם אלו שמנצלים לרעה יפחתו בהרבה. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...