Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נכה צה״ל קשה מהמלחמה האחרונה, פגיעות קשות בגפיים מקורנט, רוב הזמן על כיסא גלגלים ויש לי תו לצמיתות. 

להתחיל לנתק את הקשר הכספי לתו נכה יפתור חלק גדול מהבעיה, בזמן שאחרים מסבסדים את הנסיעה בכביש של כאלה בעלי תו נכה.

מי שמשתמש בכביש משלם, נכה או לא, הפטור מאגרה הוא בזיון אחד גדול ואין קשר בין נכות לפטור מאגרה. ואני אומר את זה בתור אחד שהאגרת רישוי שלו היא כמעט 6000₪. 

לטובה יאמר שבזמן האחרון החגיגה נגמרה, כבר מעל שנה מסרבים לרוב הבקשות של תווי נכה אם אין הצדקה. לפני זה פשוט היה מסחרה של המלצה של רופא ושלום. 

תו נכה צריך להיות אך ורק לפי סעיפי נכות בביטוח לאומי או משרד הביטחון, יש לך את הסעיף, בבקשה יש תו, אין סעיף, אין תו. הכי פשוט. או שקלול של אחוזים גבוהים כמובן. 

• אהבתי 4
  • תגובות 682
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הקושי להוציא תווים זה רק למי שפועל בדרכים הרגילות 

מגיש בקשה מסמכים וכו'

אבא שלי עכשיו בתהליך כזה, וביקשו ממנו כמה אישורים ומסמכים ולא כ''כ בקלות מאשרים

מי שפונה למאכערים למיניהם העבודה קלה כרגיל ומהבחינה הזו תמורת תשלום ניתן לקבל גם אם אין אף סיבה אמיתית

פורסם
לפני 32 דקות, אור1111 כתב:

אני נכה צה״ל קשה מהמלחמה האחרונה, פגיעות קשות בגפיים מקורנט, רוב הזמן על כיסא גלגלים ויש לי תו לצמיתות. 

להתחיל לנתק את הקשר הכספי לתו נכה יפתור חלק גדול מהבעיה, בזמן שאחרים מסבסדים את הנסיעה בכביש של כאלה בעלי תו נכה.

מי שמשתמש בכביש משלם, נכה או לא, הפטור מאגרה הוא בזיון אחד גדול ואין קשר בין נכות לפטור מאגרה. ואני אומר את זה בתור אחד שהאגרת רישוי שלו היא כמעט 6000₪. 

לטובה יאמר שבזמן האחרון החגיגה נגמרה, כבר מעל שנה מסרבים לרוב הבקשות של תווי נכה אם אין הצדקה. לפני זה פשוט היה מסחרה של המלצה של רופא ושלום. 

תו נכה צריך להיות אך ורק לפי סעיפי נכות בביטוח לאומי או משרד הביטחון, יש לך את הסעיף, בבקשה יש תו, אין סעיף, אין תו. הכי פשוט. או שקלול של אחוזים גבוהים כמובן. 

אני מוסיף על כך שהנחה באגרה אולי צריכה להיות באפיק נפרד כתלות במעמד בבט"ל או מבחן הכנסות. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

כל מקרה לגופו - לא תמיד ניתן לקיים מסגרת עבודה, בגלל הנסיבות - לולא ההטבות האלו הרבה מאוד משפחות על רקע המחיה בתוספת רקע הנכות - ימצאו את עצמם מתחת לקו העוני. 

אני חושב גם שלכל אחד\אחת שניתנו להם ההטבות - צריכים אחת לתקופה לעבור ועדות רפואיות שיבדקו את מצבם הנפשי - בראש ובראשונה, מצבם הגופני ומצבם הכלכלי. אין שום בושה בעיני כמובן, שהגוף שמעניק את ההקלות גם יבדוק תקופתית לא רק למי הוא נותן אותן אלא למי שכבר נתן מה מצבם - וגם בכדי באמת, להיות שם אולי להפך - צריך להקל מעבר למה שניתן. 

ראיתי את המקרים האלו מהרבה מאוד כוונים. 

ואם יש משהו עוד יותר עצוב הוא שרוב האנשים לא טורחים בכלל לברר מה הזכויות שלהם, מה הביטוחים הרפואיים שלהם מזכים אותם ולא אומרים להם שהם זכאים להם וכך הלאה. 

• מעניין 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מתקשרים לשירות הלקוחות של היבואן ומבקשים לסגור תיק (לשדר את הרכב החדש למשרד הרישוי)

• רעיון טוב! 2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

בד"כ עד שבועיים שלושה.

אבל הם לא אמורים "לא לשתף פעולה" הם מקבלים כמה פניות כאלה ביום.

דבר עם איש המכירות שמכר לך את הרכב.

• רעיון טוב! 1

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
בתאריך 15.5.2026 בשעה 09:10, sperial כתב:

ועוד הערה. מישהו כתב על השחיתות במוסדות. אני לא מכיר אותם כך שאיני יודע עד כמה זו הבעיה. אבל בהחלט יש שחיטה של המוסדות - ראו מה קורה עם כוח האדם, למשל, במשטרה. מחסור בשוטרים, וגם המגוייסים אינם בהכרח מי שאנחנו רוצים. וכך גם המרב״ד שכנראה בכשל מתמשך, השמועה אומרת שאחת הסיבות היא חוסר כוח אדם קשה. איני יודע מה התקינה, אבל עבודה כזו אינה משאת נפשו של אף רופא, צריך למצוא דרך לגייס עובדים על מנת לתת שירות סביר.

מאוד נכון. 

וזה נובע מכל מיני סיבות, כמו תקציב, לעתים לא חסר, אלא שמנוהל לא נכון. זה קורה הרבה בעולם שבחוץ ועוד יותר במוסדות ממשלה והשירות הציבורי. 

כמו בדוגמה שבדיתי מליבי: מי שמפקח על הבנקים מרוויח סביר, אבל יודע שאחרי שיסים את תפקידו מחכה לו תפקיד עם שכר מאוד נאה בבנק. איך הוא יפקח על הבנק לדעתכם? 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 13 שעות, zvit כתב:

בד"כ עד שבועיים שלושה.

אבל הם לא אמורים "לא לשתף פעולה" הם מקבלים כמה פניות כאלה ביום.

דבר עם איש המכירות שמכר לך את הרכב.

אכן, תודה!

שירות הלקוחות פתר את העניין תוך דקות ספורות

תודה רבה!

• אהבתי 2
פורסם
בתאריך 15.5.2026 בשעה 14:30, lanosforce כתב:

ראיתי את המקרים האלו מהרבה מאוד כוונים. 

מעניין לשמוע מה דעתך, האם מוצדק חבר שלי עם רקע נפשי [דכאון/כפייתיות] קיבל תג לרכבו, אבל הוא לא נראה כמוגבל בניידות.

האם מספיק דכאון כדי לטעון שיש קושי בניידות?

משתדל לעזור

פורסם

יש הרבה תווים על רקע נפשי (אוטיסטים למשל) אל תדון אדם עד שתגיע למקומו.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
לפני שעה, zvit כתב:

אוטיסטים

ברור, חס וחלילה לא שופט

רק מעניין אותי כי נוגע למישהו אחר שאני מכיר..

הנ''ל בן אדם יציב על כדורים, ללא שום סטיות והתפרצויות ובכל זאת קיבל תג [אין לו בעיות ניידות כלל, התג כנראה על עבר של כפייתיות ועניין אותי איך].

משתדל לעזור

פורסם
לפני 7 שעות, PASHUT כתב:

מעניין לשמוע מה דעתך, האם מוצדק חבר שלי עם רקע נפשי [דכאון/כפייתיות] קיבל תג לרכבו, אבל הוא לא נראה כמוגבל בניידות.

לפני שעתיים, zvit כתב:

יש הרבה תווים על רקע נפשי (אוטיסטים למשל) אל תדון אדם עד שתגיע למקומו.

תג חניה לא בהכרח קשור למגבלת ניידות, אלא למוגבלות שמונעת מהאדם לחנות במרחק מהיעד,

לדוגמא חולי סרטן במצבים שאסור להם להיחשף לקרינת שמש ממושכת, ולדוגמא אוטיסט בתפקוד נמוך שכל רגע מיותר שהוא נמצא בסביבה זרה עלול להיות מעמד מאד מביך עבורו ועבור המלווה שלו, אין לי מושג לגבי דיכאון, אבל כנראה שגם שם עלולים להיות מצבים דומים, וברגע במישהו מוגדר עם מחלה כזאת או אחרת - אתה לא יכול להגיד לו שבזמן מאוזן הוא לא זכאי להטבות, ושיבוא לבקש אותם כשהוא יוצא מאיזון. (למרות שיהיה הוגן מצידו לא לתפוס חניות נגישות בזמן שהוא לא זקוק להם)

אוטיסט בתפקוד גבוה אין הגיון שיקבל תג חניה, הבעיה שהמוסדות השונים עדיין לא יצרו הבדלה מסודרת בין תפקוד גבוה לנמוך, דבר שיוצר המון פרצות גם לגבי קצבאות ביטו"ל

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 שעות, PASHUT כתב:

ואיך תגדיר הלום קרב? 

איך תגדיר בן אדם שבעצם נמצא במצב ניאורוטי ואף פסיכוטי - שלרגעים מסויימים מאבד יכולת לזהות מציאות? 

איך תגדיר בן אדם שנמצא בדיכאון קליני\מאניה דיפרסיה ומוצא את הפעולה הפשוטה והכי יומיומית כמו  - להוציא את הכלב לטיול, כמכאיבה פיזית! כי הוא מפחד להראות בציבור בכלל - אתה חושב שלבן אדם כזה, לא ראוי לאפשר להשתמש בחניית נכים בכדי לצמצם מרחקי גישה למקומות שהוא חייב להגיע אליהם בכדי לקבל שירות\להתקיים? 

וכן לצערי גם את המקרה הזה זכיתי להכיר פעמיים - בתעשיה שאני עובד בה, למען האמת הדוגמא שנתתי מעלה היא לא פרי הדימיון שלי. 

אמא גרושה ועולה חדשה לשני ילדים צעירים וגם הם עם צרכים מיוחדים - נקלעה למצב של מאניה דיפרסיה ועבדה רק מהבית - כי זה הכאיב לה פיזית כשהיא יצאה לטייל את הכלב. 

נכות היא לא רק פיזית - נכות היא תוצר של אי יכולת לבצע פעולה באופן הפשוט והברור בו אותה פעולה אמורה להתבצע. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...