Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחליפים אותו בדגם המיועד לשווקים האסיאתיים, פרימסי 4st, שמיוצר בתאילנד.

אישית מאוד אוהב את הדגם הזה, ולא בטוח שאלך על הדגם האסיאתי שלו. יש מלאים אחרונים בפנצ'ריות, אז לחובבי הז'אנר זה הזמן להחליף צמיגים :-)

פורסם (נערך)

למתעניינים מה התאריך הקיים במלאי, בדיוק התקנתי רבעייה בשבוע שעבר, שבוע 37, 2024 תוצרת איטליה.
ממה שאני רואה יש מחסור בצמיגים בארץ, כל דגם פרימיום שבדקתי לא במלאי.
גם דגמים ירוקים המלאים לא משהו.
*הכל מתייחס למותגים ראויים.

נקווה שזה יפתר ב-2025.

דרך אגב מאיפה המידע? נאמר לי שהתאילנדי הגיע בינתיים רק במידה אחד.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

במשך שנים רבות הייתי מחליף בד"כ פרימסי בפרימסי. כי המחיר היה בסדר גמור במקומות הנכונים. הרגיש לי vfm נכון

לא יודע אזה פרימסי. ההודעה כללית לגבי המודל. 

תמיד החלפתי כשמתייבש. לא עוקב אבל זה היה כנראה כל שנתיים אני חושב.

כשרכשתי את הרכב הנוכחי הייתי צריך מייד להחליף והפרימסי היה במחסור או מאוד יקר ואז קראתי קצת. וגיליתי טענה שמהר להתייבש.

ברכב הנוכחי היו מהיצרן פרימסי. הרכב היה בן 3 בדיוק כשקניתי אותו והצמיגים היו יבשים להחריד (אני מעולם לא הגעתי לדרגת יובש כזו. כנראה כי החלפתי כל שנתיים בד"כ).

אז הרושם שלי הוא שמדובר בצמיג עם אורך חיים מוגבל לשימוש שלי.

רכשתי falken וכעת הם כבר כמעט שנה וחצי ולא נראה כל יובש (תאי השימוש והנסיעה זהים).

אני חושב שבאמת יוכיח עצמו כצמיג עם אורך שימוש סביר יותר מהפרימסי.   

עריכה אחרונה על ידי razi_pazi
פורסם
לפני 4 שעות, farkash7 כתב:

דרך אגב מאיפה המידע? נאמר לי שהתאילנדי הגיע בינתיים רק במידה אחד.

דיברתי עם כמה פנצ'ריות וכולם אמרו לי את אותו הדבר...

התקנתי עכשיו זוג צמיגים 4+ שמצאתי באיזו פנצ'ריה (1070 ש"ח לזוג). הצמיגים היו פחות טריים מאלו שקנה @farkash7, אבל סבירים (1124). הצמיגאי אמר שאלו השניים האחרונים שיש לו, ושכל המלאי החדש יותר שלו כבר מגיע 4ST, הוא לקח אותי לראות את המלאי שלו, וטען שהדופן של ה ST קשה יותר מהדופן של ה +, הוא אפילו עשה איתי הדגמה, בלחיצה על הדופן של שני הצמיגים.

האם זה יותר טוב או פחות טוב?

וואלה - לא יודע, לא מצאתי מבחנים ל ST, רק לפלוס, כנראה בגלל שזה לא צמיג שמיועד לאירופה אז אין מבחנים בשפות שאני קורא).

פורסם

יש קצת מידע עליהם, והם כן נמכרים בעקרון גם באירופה לכאורה (אם כי תוהה אם מדובר אכן באותו דגם, כי חלק מהמקומות מתייחסים ל-ST כ-Silent Treatment).

https://www.tyrereviews.com/Tyre/Michelin/Primacy-4-ST.htm

אבל כן, נראה ששווקי היעד שלהם הם יותר מזרח תיכון-אפריקה ומזרחה.

דווקא אולי יש לזה פוטנציאל להיות עדיף בתחום ההתייבשות שלהם, אם מותאמים לאקלים החם ולח בארץ.

השאלה היא איך הם באמת בשאר התחומים.

פורסם
לפני 5 שעות, Tom_22 כתב:

מתייחסים ל-ST כ-Silent Treatment

Silent treatment זה מה שאשתי עושה לי כשאני ממש ממש מעצבן אותה 😄

ST אומר Silent Tuned עד כמה שאני יודע. צמיג שקט לכשעצמו זה לא באמת בעיה, אבל יש לי תחושה שההבדלים הם קצת יותר מזה.

• מצחיק 5
פורסם

לפני 10 שעות, razi_pazi כתב:

תמיד החלפתי כשמתייבש. לא עוקב אבל זה היה כנראה כל שנתיים אני חושב.

כשרכשתי את הרכב הנוכחי הייתי צריך מייד להחליף והפרימסי היה במחסור או מאוד יקר ואז קראתי קצת. וגיליתי טענה שמהר להתייבש.

ברכב הנוכחי היו מהיצרן פרימסי. הרכב היה בן 3 בדיוק כשקניתי אותו והצמיגים היו יבשים להחריד (אני מעולם לא הגעתי לדרגת יובש כזו. כנראה כי החלפתי כל שנתיים בד"כ).

אני מניח שהרכב עומד הרבה בשמש?

לי יש פרימסי 4 בני 3 שרק מתחילים להראות סימני יובש מינימליים, לא מרגיש ירידה באחיזה ולהערכתי יחזיקו בכיף עוד שנה+.

נדיר שהרכב עומד בשמש.

למען האמת אלה הצמיגים הכי טובים שהיו לי מבחינת התייבשות, הקודמים דאנלופ SPFM800 הוחלפו אחרי שנתיים וחצי בגלל יובש וירידה משמעותית באחיזה, לפניהם Toyo cf2 שגם התייבשו מהר יותר באותם תנאים.

פורסם

אכן הרכב חונה בחוץ ומטבע הדברים הרבה בשמש.

יצא לי גם לרכוש לרכב השני לעיתים צמיגים אחרים אבל לא ממש עקבתי אחרי הלו"ז.

כשאסכם שנתיים ושלוש עם הפאלקן אוכל להיות יותר בטוח לגבי העניין

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

החלפתי עכשיו רביעיית צמיגים באאוטלנדר. מניסיון השנים למדתי לא להתפשר ולקנות רק מותג יקר ואיכותי, כי זה משפיע על כל חוויית הנהיגה ברכב.

אז הייתי שנתיים וחצי עם צמיגים של קונטיננטל, הצמיגים התייבשו ונשחקו לגמרי, לא הייתי מבסוט מהם בכלל והרגשתי את הבאמפרים בכביש. 

עכשיו קניתי רביעיה של מישלין פרימסי 4ST (במחיר ממש זול - 4800 לצמיגים טריים כולל כיוון פרונט) אני איתם כבר כמה ימים ומבסוט מכל רגע, שווה כל שקל!

כבר השלמתי עם זה שהצמיגים בחתך 20" לא הכי נוחים על באמפרים ומהמורות, ואחרי 4 וחצי שנים עם הרכב אני מגלה פתאום שעם הצמיגים האלה הרבה יותר נוח בכביש, פשוט תענוג.

ממליץ בחום.

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם
לפני כשעה, outlander כתב:

אז הייתי שנתיים וחצי עם צמיגים של קונטיננטל, הצמיגים התייבשו ונשחקו לגמרי, לא הייתי מבסוט מהם בכלל והרגשתי את הבאמפרים בכביש. 

איזה דגם (מדויק)? 

איזו מידה (כולל קוד העומס הנדרש מול בפועל)? 

כמה ק"מ בשנתיים וחצי?

ביצעת רוטציה כל X ק"מ והשחיקה היתה אחידה? 

אופי נהיגה?

אל תשכח עוד שנתיים וחצי לדווח על המישלין שרכשת כעת 😉 

פורסם (נערך)

הדגם הוא CrossContact RX קוד עומס 111V (נעזרתי בבינה מלאכותית לזיהוי הדגם מתוך תמונה שצילמתי בעבר... מה שנשאר לי מהצמיגים זה רק קבלה על סך 3500).

המידות של האאוטלנדר הם 255/45R20, קוד עומס 101.

בשנתיים וחצי בערך 35-40 ק"מ (עוד מעט מתקרב ל75, 4.5 שנים עם הרכב. החלפתי אחרי שנתיים).

לא ביצעתי רוטציה בכלל, אמרו לי שזה קשקוש.

אופי נהיגה אגרסיבי מאוד, עליה על מדרכות בצורה מבוקרת אך יומיומית. משתדל לחנות בצל 24/7.

תזכיר לי לדווח בעוד שנתיים וחצי... מה שבטוח שכרגע אני מבסוט מהצמיג החדש מישלין פרימסי 4ST:

2.thumb.jpeg.a7abb22e580067d55ea977b20d68c10d.jpeg

עריכה אחרונה על ידי outlander

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...