Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שאלה, קניתי דירה וב X סימנתי את המסתור כביסה.

כיצד מתקינים מזגן בחדר שינה מאסטר ובסלון? 

יש צורך להתקין מיני מרכזי / אינוורטר ולעשות הנמכות גבס?

זה בניין חדש ואסור לתלות מחוץ לקיר 

טרם נכנסתי לדירה, אך זכור לי שיש הכנות לצינורות במסתור כביסה.

image.thumb.png.f16d7b73c6583b86cec3330662f410e0.png

עריכה אחרונה על ידי _DownLoaD_
  • תגובות 202
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
בתאריך 18.11.2025 בשעה 19:33, _DownLoaD_ כתב:

זה בניין חדש ואסור לתלות מחוץ לקיר 

טרם נכנסתי לדירה, אך זכור לי שיש הכנות לצינורות במסתור כביסה.

image.thumb.png.f16d7b73c6583b86cec3330662f410e0.png

הפתרון הכי פשוט יהיה לעשות הנמכה בשירותים שצמודים למסתור ובמסדרון ולהתקין מיני מרכזי.

אפשר לעשות גם מזגנים עיליים, אבל זה יצא מכוער יותר ולא בהכרח זול יותר.

מנוע של הממ"ד והסלון לשים במסתור כביסה ומנוע של חדר השינה לשים במרפסת בחלק הלא יעיל שלה (איפה שבקושי יש מקום לעמוד). יהיה אתגר גם למקם את היחידה הפנימית בסלון כי הכי הגיוני לשים אותה במטבח.

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
בתאריך 18.11.2025 בשעה 19:33, _DownLoaD_ כתב:

אפשר לשים מיני מרכזי קטן לסלון ועוד 2 עיליים לחדרים (עם הממ"ד זה 0 בעיות, עם החדר ליד זה יחסית קל - בהנחה ואפשר לארגן ניקוז קרוב יחסית).
לסלון שווה לבדוק אולי איזה יחידה נסתרת קטנה - אבל צריך לראות אם יש משהו בהספק הגיוני - סה"כ לא נראה שמדובר בשטח גדול (נראה שזה משהו באיזור 30 מ"ר עם המטבח)

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ציטוט מהיום:

מזגן ב-750 שקל ברמי לוי? מנכ"ל תדיראן: "מי שמוכר ככה הוא חסר אחריות"
תדיראן שוב אכזבה את המשקיעים עם דו"חותיה, והמניה נחלשת ■ הרווח ירד בכ-30% ל-22 מיליון שקל, בעקבות ירידה של כ-12% בהכנסות ■ התחרות הקטינה את המכירות בשוק המזגנים, והמכרזים לאגירת אנרגיה התעכבו 

יש תחרות וגם זה לא טוב? 

https://www.themarker.com/markets/2025-11-20/ty-article/0000019a-a072-d5e6-abff-ecf6f7120000?gift=5e6549b4473d428fabe2bde0404813a2

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לא יודע אם זה רע מזגן ב 750 שקל. אבל שמתי לב שבמזגנים הזולים. אין הגנה על הממירים. של המדחס.

גם במזגן מבית טורנדו. סומו שמו. וגם תדירן. ספירה.  הספירה עלה 1080 שקל. הסומו 1100 שקל. חושב.

התדירן קיבל 3 שנות אחריות. הסומו 5 שנים אחריות.

הסומו הגיע אם פגם יצור. חוט מנותק. לא משפיע על העבודה שלו.

מה שכן בתעודת האחריות. שהנפיקו. הם טעו בכתובת. אחותי שלחה להם. והם תיקנו תכתובת ממש מהר. משהו כמו 10 דקות. מראה על שרות יעיל.

לא זה לא טוב שיש מזגנים זולים. ככה הוא חייב להוריד תמחיר.

לי יש מזגן אלקטרה. שיש לו הגנה על הממירים של המדחס. גיליתי את זה במקרה. אולי זה רק במזגנים שלהם יש הגנה.

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

היות וזה נראה כמו שרשור מזגנים מרכזי, וכמה חיפושים שעשיתי הובילו לתוצאות מזגן של רכב, 
אני אתעלק ואשאל שאלה ברשותכם..

יש לי בחדר השינה מזגן 1.5 כ"ס (לא אינוורטר) של תדיראן, בן 8 בערך.

המזגן הזה שיגע אותי ואת בת-זוגתי בלילות בקיץ (בעיקר):
- מצד אחד, כשהוא עובד והמדחס בפעולה ויוצא קור, הוא יחסית שקט ומקרר נהדר (החדר הוא כ16-18 מ"ר)

- מצד שני, עם תחילת העבודה שלו וכהמשך במהלך כל הלילה כשהמדחס יוצא מפעולה ויש רק "אוורור" מדי פעם, הפלסטיק של היחידה הפנימית מרעיש בקטע לא נורמלי,
  ללא סיבה יש רעש של פלסטיק כאילו מישהו נתן לו מכה, הכי לתאר את זה כאילו הפלסטיק עשה מתיחות ויצא לו "קנאק" חזק ממש,
  זה קורה כל כמה דקות וזה הגיע לרמה שזה מעיר את בת הזוג שלי חצי מהלילה (שנתה "קלה" גם ככה..) ואותי גם כמה פעמים (ואותי קשה להעיר).

לפני חודש בערך, אחרי שחזרתי מ-14 שעות עבודה (אני לא עובד פחות מ11.5 שעות בדרך כלל), הלכנו לישון,
המזגן לא הפסיק לעשות "קנאקים" של פלסטיק, חלק חלשים יותר וכמה ברמה שהעירו אותי פעמיים, 

בקנאק השלישי שממש הקפיץ אותנו, יצא לי הארגנטינאי, כיביתי אותו ותלשתי את המזגן מהקיר כדי לסיים עם הסאגה הזו 👿 

(יש מזגן מרכזי בבית כך שאין בעיה עם הנושא של טמפרטורה)

נתוני רקע:
בניין בן 60 לערך, קומה שלישית ואחרונה, המזגן יושב על קיר שהוא חיצוני (בצד השני..) הפילטרים מתוחזקים ומנוקים ע"ב קבוע, חדר יחסית גדול.

חבר שמע את הסיפור,

אמר שהמזגן היחיד שיהיה שקט מאוד, ייתן את התפוקה ולא יעשה רעשים יהיה מיצובישי.

למען הסר ספק,

אני לא מכיר את המזגנים שלהם, רק יודע שהם אמורים להיות רמה או שתיים מעל כולם והם יקרים פי שלוש או ארבע.

שאלות:

1- האם מיצובישי הוא הפתרון?

2- האם יש פתרון אחר? 

3- האם הבעיה לא היתה במזגן אלא תוצאה של התקנה לקוייה של אנשי תדיראן?

תודה למומחים ולעוזרים.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

לא יודע. יש לי שישה מזגני תדיראן/Gree וכולם שקטים. אחד מהם, הפחות מוצלח מכל מיני סיבות, עושה לפעמים ״קליק״ קטן (כמובן בחדר השינה, אבל לא ברמה שמפריעה לישון).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

חשבתי לא פעם שאולי ההתקנה לא היתה "פיקס" ואז היחידה הפנימית ישבה לא טוב ב100% על הקיר ואז הבדלי הטמפרטורה פשוט השפיעו הרבה יותר.. 

אני כרגע חושב על הפתרון, כדי שלא אחווה את זה שוב.

פורסם

אלקטרה אינוורטר חדש יהיה שקט.

יש עוד יפנים כמו פוג'יטסו.

הסינים עלו כמה רמות בשנים האחרונות, מיצובישי כבודו במקומו אבל הוא פשוט יקר יותר מדי.

פורסם

שווה לחזור לתדיראן? 
יש להם סידרת אינוורטר בשם "SUPREME" משהו.. 

אני מרגיש שיש לי אפס ידע בנושא. 
היחידה החיצונית של המזגן המרכזי שלי היא של אלקטרה, עובדת טוב מאוד.

פורסם
בתאריך 19.11.2025 בשעה 20:35, redroze כתב:

הפתרון הכי פשוט יהיה לעשות הנמכה בשירותים שצמודים למסתור ובמסדרון ולהתקין מיני מרכזי.

אפשר לעשות גם מזגנים עיליים, אבל זה יצא מכוער יותר ולא בהכרח זול יותר.

מנוע של הממ"ד והסלון לשים במסתור כביסה ומנוע של חדר השינה לשים במרפסת בחלק הלא יעיל שלה (איפה שבקושי יש מקום לעמוד). יהיה אתגר גם למקם את היחידה הפנימית בסלון כי הכי הגיוני לשים אותה במטבח.

ראשית, אין שום סיכוי לשים את המנוע בחלק הצר של המרפסת :D 

שנית, למה צריך 2 מנועים? 

כרגע אני רווק ואגור לבד בדירה, אבל גם בעתיד זה או שהמזגן דולק בחדר שינה או בסלון, לא בשניהם ביחד.

ואם כן , זה יהיה יחסית "נדיר"..

הממ"ד לא חשבתי עליו בכלל. זה שיש הכנה של צינורות בכל הבית לא תורם לתהליך?

בתאריך 19.11.2025 בשעה 21:09, איציק נ. כתב:

אפשר לשים מיני מרכזי קטן לסלון ועוד 2 עיליים לחדרים (עם הממ"ד זה 0 בעיות, עם החדר ליד זה יחסית קל - בהנחה ואפשר לארגן ניקוז קרוב יחסית).
לסלון שווה לבדוק אולי איזה יחידה נסתרת קטנה - אבל צריך לראות אם יש משהו בהספק הגיוני - סה"כ לא נראה שמדובר בשטח גדול (נראה שזה משהו באיזור 30 מ"ר עם המטבח)

אין לי שרטוט באיכות גבוהה, אבל שטח הבית הוא 85 מטר לא כולל המרפסת, והמרפסת שירות.

מה זה אומר יחידה נסתרת קטנה? הכוונה למנוע, או למאייד?

פורסם
בתאריך 22.11.2025 בשעה 08:18, Super_T כתב:

לפני חודש בערך, אחרי שחזרתי מ-14 שעות עבודה (אני לא עובד פחות מ11.5 שעות בדרך כלל), הלכנו לישון,
המזגן לא הפסיק לעשות "קנאקים" של פלסטיק, חלק חלשים יותר וכמה ברמה שהעירו אותי פעמיים, 

בקנאק השלישי שממש הקפיץ אותנו, יצא לי הארגנטינאי, כיביתי אותו ותלשתי את המזגן מהקיר כדי לסיים עם הסאגה הזו 👿 

(יש מזגן מרכזי בבית כך שאין בעיה עם הנושא של טמפרטורה)

זו תופעה שיכולה להתרחש מקסימום אם המזגן חדש לחלוטין (לפעמים בודדות) או שאתה עובר ממצב חום ל-קור (ולהפך), אבל לא יותר מזה.

זה כן יכול להתרחש באופן תדיר אם המזגן מותקן בצורה מעוותת על הקיר (קיר עקום, לחץ מכיוון הצנרת נחושת שאולי קצרה או ארוכה במעט) או שאפילו יכול להיות שפירקו את החזית ולא הרכיבו אותה בחזרה כמו שצריך על הבסיס של המזגן.

דברים מהסוג הזה צריכים להיות פתירים רק צריך למצוא מישהו בלי 2 ידיים שמאליות.

לפני 12 שעות, _DownLoaD_ כתב:

מה זה אומר יחידה נסתרת קטנה? הכוונה למנוע, או למאייד?

למאייד כמובן, אין דבר כזה מנוע(מעבה) נסתר.

• רעיון טוב! 1

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
בתאריך 23.11.2025 בשעה 20:39, _DownLoaD_ כתב:

ראשית, אין שום סיכוי לשים את המנוע בחלק הצר של המרפסת :D 

שנית, למה צריך 2 מנועים? 

אם היית שם מנוע אחד של החדר שינה במרפסת ומנוע אחד במסתור כביסה. היית חוסך את העברת הצנרת במסדרון (חוסך את ההנמכה)

בתאריך 23.11.2025 בשעה 20:39, _DownLoaD_ כתב:

הממ"ד לא חשבתי עליו בכלל. זה שיש הכנה של צינורות בכל הבית לא תורם לתהליך?

איזה הכנות יש? של איזה צינורות? ניקוז?

עריכה אחרונה על ידי redroze

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

תגידו איך המזגןשל פמילי Premium Black inverter WiFi 40, ידוע מי היצרן?

ואיזה סדרות מומלצות יותר ופחות בתאדיראן בימים אלו?

שוקל לשים את הפמילי לOPEN SPACE סלון ומטבח ובחדרים לשים תאדריאן עיליים

פורסם
לפני שעתיים, iAmital כתב:

פמילי Premium Black inverter WiFi 40, ידוע מי היצרן?

ככל הנראה TCL, למרות שבעבר היו עובדים בעיקר עם AUX.

תדע ב 100% רק שתראה את המדבקה על קרטון המוצר.

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...