Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה שרשור אוף טופיק כי ברוב המקומות גוגל בעיקר מציע אנשים שמוכרים מידע ולא באמת מנדבים ומה שיפה בפורום הנ"ל זה הרכב האנשים שבו שנמצאים מכל התחומים האפשריים.
מאוד אשמח שאנשים ישפכו קצת מידע כדי לעשות סדר בפרוצדורה הזו של קניית מגרש לבניית בית פרטי.

אני ובת זוגתי כיום נמצאים בצומת הזו של דירה בהנחה,בית קרקע בפריפריה(יד שניה), קניית מגרש ביישוב קטן(מיד שניה ואשמח להסבר בעיקר על הנושא הזה), קניית קרקע לבניה דרך רשות מקרקעי ישראל.
אתחיל מהבסיס 

רכישת קרקע מרשות מקרקעי ישראל(רמ"י) לצורך בניה פרטית מורכבת ממספר עלויות כגון עלות קרקע ועלות פיתוח (לאחר מכן יש להוסיף עלויות היתרים שזה כבר קשור לבית ולא לקרקע)
אשמח לדעת נגיד ואני מציע הצעה דרך האתר(כמובן כולל הערבות בנקאית אותה מבקשים) מה סדר הדברים שקורים לאחר מכן במידה וזכיתי? למי אני צריך לשלם את עלויות הפיתוח ומול מי אני מתנהל, האם עלויות פיתוח כוללות פתח ביוב בתוך הקרקע וארון חשמל לייד הקרקע? מול מי אני מתנהל במידה ולא,
ומה לגבי נושא חישמול הבית העתידי/חיבורו לביוב?

אני ובת הזוג חושבים על קניית קרקע מוסדרת לבניה דרך מכרז או דרך יד שניה ולשים עלייה בהתחלה מבנה יביל שכמובן מצריך היתרים כמו מבנה רגיל, שמעתי שהחוק היום אומר שבנייה חדשה היום מחייבת התייחסות גם לממ"ד? 
באיזה מצב הקרקע נשארת לאחר תקופת הפיתוח בכל הקשור לתשתיות ביוב וחשמל? האם אחרי שהמבנה קיים עלי לקרוא לחברת חשמל כדי שהם(יבחנו) ויעשו את החיבור ובנושא הביוב פשוט אינסטלטור שייחבר מהקופסא לבית? 

אני בטוח שהפוסט נראה מאוד מבולגן אך מקווה שאנשים שעברו כבר את השלב הזה יוכלו לשפוך לנו מידע על מנת שנוכל לסדר את הפוסט והמחשבות בסיום :P 

פורסם
לפני 8 שעות, online כתב:

שמעתי שהחוק היום אומר שבנייה חדשה היום מחייבת התייחסות גם לממ"ד? 

אכן כן

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

תקח יועץ בתשלום.

אתה הולך להשקיע מיליונים בפרויקט הזה. לכן להשקיע כמה אלפים על בנאדם שיבין את הצרכים שלך אל מול היכולות שלך, כדי למנוע ממך להכניס את עצמך לבור שבספק תצליח לצאת ממנו. זה פשוט חובה.

לאחר שתסגר על קונספט שמתאים לך, ותסגר על אזור שבו תרצה לבלות חלק נכבד מהחיים שלך. תשקיע עוד כמה אלפים על אדריכל מקומי, כדי שיוודא שאפשר להעביר בועדה המקומית את כל החלומות שלך.

אתה רושם דברים שנראים לך הגיוניים, אבל מאחורי משפט פשוט כמו "להעמיד מבנה יביל בשטח" יש הרבה בדיקות שכדאי לבצע ועוד מלא דברים שיכולים לדרוש ממך מסביב כמו גדר, מקום לפחי אשפה, שוחות ביוב, אמצעי כיבוי אש וכו'.

• רעיון טוב! 1

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
לפני 23 שעות, online כתב:

אז ככה שרשור אוף טופיק כי ברוב המקומות גוגל בעיקר מציע אנשים שמוכרים מידע ולא באמת מנדבים ומה שיפה בפורום הנ"ל זה הרכב האנשים שבו שנמצאים מכל התחומים האפשריים.
מאוד אשמח שאנשים ישפכו קצת מידע כדי לעשות סדר בפרוצדורה הזו של קניית מגרש לבניית בית פרטי.

אני ובת זוגתי כיום נמצאים בצומת הזו של דירה בהנחה,בית קרקע בפריפריה(יד שניה), קניית מגרש ביישוב קטן(מיד שניה ואשמח להסבר בעיקר על הנושא הזה), קניית קרקע לבניה דרך רשות מקרקעי ישראל.
אתחיל מהבסיס 

רכישת קרקע מרשות מקרקעי ישראל(רמ"י) לצורך בניה פרטית מורכבת ממספר עלויות כגון עלות קרקע ועלות פיתוח (לאחר מכן יש להוסיף עלויות היתרים שזה כבר קשור לבית ולא לקרקע)
אשמח לדעת נגיד ואני מציע הצעה דרך האתר(כמובן כולל הערבות בנקאית אותה מבקשים) מה סדר הדברים שקורים לאחר מכן במידה וזכיתי? למי אני צריך לשלם את עלויות הפיתוח ומול מי אני מתנהל, האם עלויות פיתוח כוללות פתח ביוב בתוך הקרקע וארון חשמל לייד הקרקע? מול מי אני מתנהל במידה ולא,
ומה לגבי נושא חישמול הבית העתידי/חיבורו לביוב?

אני ובת הזוג חושבים על קניית קרקע מוסדרת לבניה דרך מכרז או דרך יד שניה ולשים עלייה בהתחלה מבנה יביל שכמובן מצריך היתרים כמו מבנה רגיל, שמעתי שהחוק היום אומר שבנייה חדשה היום מחייבת התייחסות גם לממ"ד? 
באיזה מצב הקרקע נשארת לאחר תקופת הפיתוח בכל הקשור לתשתיות ביוב וחשמל? האם אחרי שהמבנה קיים עלי לקרוא לחברת חשמל כדי שהם(יבחנו) ויעשו את החיבור ובנושא הביוב פשוט אינסטלטור שייחבר מהקופסא לבית? 

אני בטוח שהפוסט נראה מאוד מבולגן אך מקווה שאנשים שעברו כבר את השלב הזה יוכלו לשפוך לנו מידע על מנת שנוכל לסדר את הפוסט והמחשבות בסיום :P 

כמה נקודות - 

1. אתה משלם לרמ”י את עלות המגרש, ובשלב מאוחר יותר (כתלות באיזור בו ממוקם המגרש וקצב הפיתוח שלו) את עלויות הפיתוח.

אתה מקבל את המגרש עם פילר, כל החיבורים מהפילר החוצה כלולים בעלויות הפיתוח, כל החיבורים מהפילר פנימה מבוצעים על ידי הקבלן שלך בעת בניית הבית. כנ”ל ביוב.

2. בנייה חדשה מחייבת התייחסות להמון דברים, בין היתר לממ”ד.

את הדרישות הספציפיות רק אדריכל יוכל להסביר לך, במקרה ואתה קונה מרמ”י אתה יכול לעיין בחוברת המכרז יש שם רשימת דרישות. מבנה יביל, לדעתי ברוב המכרזים שמשווקים ע”י רמ”י לא תוכל להניח.

במקרים רבים יש לך לוח זמנים להתחלת בנייה, כך שאתה לא יכול לזכות ולהמתין...

ישנם מגרשים שמשווקים ע”י רמ”י כעת, הזמן המשוער לסיום הפיתוח הוא כמה שנים, אתה צריך לקחת את זה בחשבון אם אתה מתכנן לזכות ולבנות.

3. אל תיקח את זה אישי, אבל זה אכן נראה שאתה לא כ”כ בקי בחומר, תעשה שיעורי בית, או שתקח יועץ. יתכן ועדיף לך לרכוש מגרש מוכן לבנייה מיד 2, בגלל שבמכרזים של רמ”י אתה צריך להיות שועל כדי לדעת להעריך מה השווי של המגרש ואיזה סכום להציע, וזה לא דבר כ”כ פשוט. מגרש מיד 2 הרבה יותר קל לעשות השוואת מחירים, או שאתה פשוט הולך עם שמאי.

בהצלחה.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

היי חברים תודה על המענה, אשמח לדעת לאיזה יועץ עלי לפנות ובאיזה שלב לדעתכם..
במידה ואני בוחר ללכת במסלול של קניית מגרש מיד 2 ואחריו בנייה
*אנו עדיין בהמתנה של כמה ימים לאישור עקרוני עבור משכנתא

פורסם

אני ממליץ על בונים בית.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...