Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 795 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקציר לטובת הממהרים: באמצע פברואר קניתי טויוטה C-HR רמת גימור C-HIC יד ראשונה פרטית שנת 2020.
נסעתי בה כ-2800 ק"מ מאז ואני מרגיש בשל לכתוב מה אני חושב עליה.

יתרונות: חסכונית, יחסית נוחה (אם כי היה לי קשה לכוון את הכיסא לזווית הנכונה), מאובזרת כולל מערכות בטיחות, מקווה שאמינה.

חסרונות: צפופה יחסית, חלונות קטנים מאחורה, יחסית ל"קרוס-אובר" לא ממש גבוהה (למרות שיותר גבוהה ממכוניות משפחתיות).

ולפירוט:
כתבתי לפני כמה זמן על היאריס 2013 שמכרנו אחרי כמעט עשר שנים אצלנו. היה לנו קשה להגיע להחלטה להחליף אותה, אבל בסוף זה הגיע.
כמה אנשים כתבו פה בעבר על כך שאחרי שהם עברו למכונית חשמלית הם לא יחזרו לרכב לא חשמלי. אני הרגשתי דומה לגבי רכב היברידי – אחרי שהייתה לנו אוריס היברידית אותה החלפנו ביאריס קרוס היברידית לא היה נראה לנו הגיוני לקנות מכונית לא היברידית.

בנוסף היו הדרישות הרגילות שלנו ממכונית – הצ'בק, אוטומטית, עם מצלמת רברס ומערכות בטיחות מתקדמות, לא מליסינג, עם קילומטרז' לא בשמיים (עד 20,000 לשנה).

רצון נוסף שלי (שאני לא בטוח עדיין שהתממש) היה שהמכונית תהייה מרווחת יותר מאחור מהיאריס קרוס  ורצון נוסף של אשתי היה שתהיה גבוהה יחסית. גם אשתי וגם הבת רצו שהמכונית לא תהיה גדולה כדי להסתבך פחות בחניות.

בסוכות היינו ממש בשלים להחלפה. נסעתי עם הבת שלי לסיבוב בסוכנויות רכב ואחרי שבדקנו את יונדאי איוניק, קיה נירו, טויוטה קורולה היברידית ו- C-HR החלטנו יחד שהמועמדות הן הנירו וה- C-HR.  הקורולה נפסלה ע"י הבת שלי כי היא נמוכה מדי (המכונית, אבל גם הבת לא גבוהה בכלל) והאיוניק נפסלה בגלל שהיא לא הצליחה לראות בה אחורה דרך החלון המוזר. בעצם רצינו יונדאי קונה היברידית אבל ממש היה קשה למצוא כאלה יד שנייה (מאוחר יותר הסתבר לי שבעצם גם חדשות אין, אבל בכל מקרה חדשות לא היו בתקציב).

אוסיף פרט מעניין – ב-2017 כשה-C-HR   רק הגיע לישראל שקלנו לקנות אותה במקום היאריס. עשיתי אז נסיעת מבחן והחלטתי שהיא לא שווה את ההשקעה בגלל שהיא קלסטרופובית וצפופה עם תא מטען קטן. באופן מוזר כעת פחות הרגשתי את זה – אולי בגלל שאז השוויתי אותה למכוניות הליסינג האחרונות שהיו לי – פורד פוקוס ויונדאי I30 וכעת השוויתי אותה לטויוטה יאריס, אוריס ויאריס קרוס.  לעומת זאת ב- 2018 שקלנו לקנות נירו אבל גם החלטנו שהיא לא שווה את ההשקעה (אז לא היו משומשות רבות).

ואז הגיע ה-7.10 שכמו לרבים בישראל שינה את התכניות. אמנם לא גויסתי למילואים (עברתי את הגיל מזמן) ולמרבה המזל לא הושפענו ישירות מהמלחמה, אבל מצב הרוח הכללי דחה את המחשבות על החלפת רכב.

רק בינואר התחלנו לחשוב שוב על הנושא. נסעתי עם אשתי לפי גלילות להסתכל על ההיצע. ראינו שם כמה נירו וכמה C-HR ולא היינו מרוצים משתיהן. הנירו מרווחת יותר אבל מרגישה מיושנת יותר ובאלה שראינו היו יותר מדי תקלות קטנות ומעצבנות בהיסטוריית הטיפולים (כמו חלון שלא נפתח או כפתורים שפשוט נפלו) שלא היינו רגילים אליהם אחרי האמינות המופתית של הטויוטות שהיו אצלנו.

ה- C-HR לעומת זאת צפופה יותר משמעותית מהנירו – בעיקר מאחורה. אגב, שתיהן באותה רמת מחירים.  שקלנו שוב לבחור במשהו אחר – הצעתי אפילו מכוניות לא היברידיות ואשתי חשבתה על יאריס מהדגם החדש.

אחרי התלבטויות רבות החלטנו ללכת על C-HR בזכות האמינות, המנוע ההיברידי והגובה היחסי.

במקביל המשכתי לשבת על הלוחות ולחפש בעיקר יונדאי קונה היברידית. במהלך החיפושים שלי צצו רק בודדות כאלה – שתיים או שלוש לדעתי. כולן מליסינג וכולן נמכרו כמעט מיד.

באמצע פברואר צצה C-HR שנראתה לי כדאית – יד ראשונה פרטית מינואר 2020 עם 56,500 ק"מ בלבד מטויוטה סלקט. אחרי שראינו אותה ועשינו נסיעת מבחן ואחרי התלבטות לא ארוכה קנינו אותה.

בקיצור, הפכתי רשמית לשפוט של טויוטה – למרות שאני עדיין לא פוסל שבעתיד אקנה מכוניות אחרות. אולי אפילו סיטרואן שאני תמיד חולם עליה...

אז איך המכונית?

בסך הכל בסדר, עונה על הציפיות והדרישות שלנו.

מאובזרת היטב לטעמי – כוללת כניסה והנעה ללא מפתח, בלם יד חשמלי עם auto hold, בקרת שיוט אדפטיבית, אורות אוטומטיים, חיישני תאורה וגשם, פנסי לד, פנסי ערפל קדמיים, חיבור ל- android auto ו- apple carplay, בקרת אקלים מפוצלת (פעם ראשונה שיש לי רכב כזה וזה נחמד כי אשתי תמיד רוצה טמפרטורה נמוכה יותר ממני), מצלמת רברס, חיישני חניה אחוריים + קדמיים מקוריים, מראה נגד סינוור (עדיין לא יצא לי לבדוק את זה..), משענת יד נוחה.

מבחינת תאי אחסון גם יש כמות סבירה אם כי לא יותר מדי. מתחת למשנת היד יש תא עמוק וגדול – קניתי ב-20 שקלים מדף קטן המחלק אותו לשניים והופך אותו לשימושי יותר. לא היו מזיקים יותר שקעי USB  - כמו ביאריס קרוס יש שקע אחד לחיבור ל- android auto ועוד אחד עליו שמתי מפצל.

על ההגה יש פחות כפתורים ממה שיש לי ביאריס קרוס (בזכות זה שבקרת השיוט מופעלת בידית) וזה מצוין מבחינתי.

משהו שחסר לי יחסית ליאריס קרוס וגם לאוריס שהייתה לי הוא כפתור פיזי להחלפת mode נהיגה (eco, normal, power) – ההחלפה נעשית באמצעות התפריטים מגלגל ההגה (לא ממסך המולטי מדיה) וזה פחות נוח למרות שנראה לי שכבר השתלטתי על זה. אגב, באוריס הכפתור היה ממוקם במקום מאוד נוח מול הנהג (אם כי נמוך), ביאריס קרוס המיקום פחות נוח (ליד ידית ההילוכים).

עוד דבר שחסר ברכב הזה – כמו בהרבה מכוניות בשנים האחרונות – זה גלגל רזרבי. אני לא מבין איך מאשרים למכור מכוניות בלעדיו... כמו ליאריס קרוס, גם פה קניתי גלגל בנוסף.

מבחינת מערכות בטיחות יש כמעט הכל – בלימת חירום אוטונומית, זיהוי הולכי רגל ודו גלגלי, בקרת סטיה מנתיב עם היגוי אקטיבי (לא אגרסיבי מדי) ובלימה אוטונומית בנסיעה לאחור – פעלה אצלי פעמיים עד כה ובפעם הראשונה חשבתי שנכנסתי בקיר שהיה מאחוריי...

מבחינת נוחות – בסדר.  הכסא נוח לי, אבל יש לי קצת קושי לכוון אותו אחרי שמישהו אחר נהג. לראשונה אני חש בצורך לזיכרון לכיוון הכסא...

הביצועים לא מדהימים – רוב הזמן אני נוהג במצב ECO ומורגש שהמכונית לא ממש רוצה למהר. יחד זאת היא יותר זריזה וחזקה מהאוריס שהייתה לי בעבר והביצועים מספקים לצרכיי – אין בעיה לנסוע בה 120 בכביש מהיר וגם התאוצה סבירה.

הצד השני של זה הוא כמובן צריכת הדלק – עד כה הממוצע שלי היה 19-20 ק"מ לליטר. בהרבה נסיעות מחשב הדרך טוען גם לצריכה של 25 ק"מ לליטר אבל אני חושב שהוא קצת יותר מדי אופטימי.

כמו שכולם יודעים וכבר הזכרתי פה המכונית צפופה יחסית למקבילות שלה. בנוסף החלונות הקטנים והצרים מאחורה גורמים לתחושה צפופה עוד יותר ליושבים מאחור. זה בהחלט מינוס אבל כזה שאני יכול לחיות איתו (נדיר מאוד שאנחנו נוסעים יותר משלושה ברכב ובכל מקרה האנשים במשפחה שלי נמוכים). תא המטען לא גדול אבל עובר בקלות את מבחן הקניות שלי  נכנסים 4 סלים גדולים מלאים ונשאר מקום.

עוד דבר מעניין זה שלמכונית יש גג שחור. כנראה שכך לכל ה- C-HR מרמת הגימור הזאת. לדעתי זה נראה יפה, אבל מיותר וכנראה גורם לחימום של המכונית כשאני חונה בשמש בקיץ. מאז שקניתי את הרכב הזה שמתי לב פתאום שגג שחור הוא מאוד פופולרי בלא מעט דגמים בארץ (לא רק של טויוטה).

וזהו בערך... סיכמתי כבר למעלה אבל אוסיף שאני מקווה שהמכונית הזאת גם אמינה כמו דגמי טויוטה האחרים שהיו ברשותי ואמשיך להגיע למוסך רק לטיפולים שוטפים.

קצת תמונות:

20240216_120628.jpg

20240219_124908.jpg

20240219_183544.jpg

20240222_185504.jpg

20240415_182340.jpg

20240415_182403.jpg

20240415_182407.jpg

20240415_182434.jpg

20240415_182500.jpg

20240415_182553.jpg

20240415_182639.jpg

20240415_210230.jpg

20240415_210241.jpg

• אהבתי 6

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם

סקירה יפה ומהנה לקריאה. סעו בדרכים טובות. הייתי באותה צומת התלבטות לפני שנה. מאותן סיבות הלכתי לבדוק אותה אבל לא יכולתי לסבול את התחושה הקלסטרופובית ברכב. בנוסף הכיסא לא היה נוח ותנוחת הישיבה נמוכה יחסית. במקביל, הוחלט לעשות פניית פרסה לחשמלי. ללא ספק רכב שעונה לצרכים. 

• אהבתי 1
פורסם

בתור מי שמתנייד ביומיום במכוניות בנות 15+, תמיד משעשע ואירוני בעיניי לקרוא על אנשים שנוהגים בטנקים מסורבלים ואופנתיים עם חרכי ירי במקום חלונות ומנהלים דיון על הגובה שלהם, קלות הנהיגה בהם, והתחושות הנלוות. יצרני הרכב הצליחו לשטוף את המוח של הקונים ולגרום להם לקבל את המגבלות המובנות (muvnot) של המכוניות המודרניות האלה בתור יתרונות, עם קצת אקסטרא בטיחות אקטיבית ותנוחת ישיבה מורמת שאמורות לפצות על כל מה שנלקח מהן לאורך השנים (כמו שדה ראיה, קלות תמרון, תקשורת עם הנהג וכו').

אני שמח בשביל המשפחה שלך אבל עצוב בשביל האנושות.

• אהבתי 4
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

החלונות של ה- C-HR מאחורה קטנים, אבל לנהג אין בעיית ראות ואפשר לומר על המכונית הזאת הרבה דברים אבל היא ממש לא "טנק מסורבל".

נהגתי בהרבה מאוד דגמים של מכוניות מאז שהוצאתי רישיון ב-1992 כך שיש לי למה להשוות

עריכה אחרונה על ידי motior

פורסם

אכן סקירה יפה , ובחירה מעניינת. החיים כמו שאמר מישהו, הם אוסף של פשרות. ברכב הזה/כזה רשמת ככל הנראה את רובן. 

צודק דריש לגבי הויתורים השונים בתמורה לגדג׳טים אבל ככל הנראה ״זה מה שיש״ ועם האשה לא מתווכחים. 

אני מעט מופתע שרכשת מטויוטה סלקט, ממה שראיתי עד היום בכל הפעמים שחברים בדקו (וביקשו עצתי) מחירים טובים/סבירים זה לא הצד הבולט שלהם ולפעמים גם לא ממש גילוי נאות (היה כאן ישהו שסיפר על כזה דבר) אבל ככל הנראה הצלחת למצוא יחידה טובה בהחלט במחיר שהתאים לך. 

אני לא כל כך מבין את ההערה לגבי אופן/כפתור בחירת מצבי נהיגה. מה זה משנה איך בוחרים ואיפה הכפתור ?אתה לא בוחר מצב בתחילת הנסיעה? אתה מחליף מצבים במהלך הנסיעה?

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אכן היו לא מעט פשרות.
טויוטה סלקט באמת יקרים יחסית, אבל במקרה זה המחיר לא היה גבוה משמעותית ממה שדרשו לפרטיות במצב דומה שראיתי בלוחות. ייתכן מאוד שמישהו פרטי הייתי יכול להוריד יותר. אבל קיבלתי שנתיים (או בעצם 30000 ק"מ) אחריות מלאה שממש שקולה לאחריות על רכב חדש וזה נראה לי פיצוי הולם (מקווה שלא אצטרך לבחון אותה...)

לגבי MODE - לרוב אני נוסע ב- ECO אבל בעליות תלולות ו/או ארוכות אני מעביר ל- NORMAL או POWER - לעיתים ההחלטה היא אכן באמצע הנהיגה כשאני מרגיש שקשה לרכב להתמודד...

לגבי בידוד רעשים ורעשי מנוע - הרכב רועש במאמץ - כנראה כמו כל רכב עם תיבה רציפה. בידוד הרעשים טוב מזה שביאריס וביאריס קרוס אבל לא מדהים. סביר לדעתי. נסעתי במכוניות שקטות יותר.

פורסם
לפני 5 שעות, Derish כתב:

בתור מי שמתנייד ביומיום במכוניות בנות 15+, תמיד משעשע ואירוני בעיניי לקרוא על אנשים שנוהגים בטנקים מסורבלים ואופנתיים עם חרכי ירי במקום חלונות ומנהלים דיון על הגובה שלהם, קלות הנהיגה בהם, והתחושות הנלוות. יצרני הרכב הצליחו לשטוף את המוח של הקונים ולגרום להם לקבל את המגבלות המובנות (muvnot) של המכוניות המודרניות האלה בתור יתרונות, עם קצת אקסטרא בטיחות אקטיבית ותנוחת ישיבה מורמת שאמורות לפצות על כל מה שנלקח מהן לאורך השנים (כמו שדה ראיה, קלות תמרון, תקשורת עם הנהג וכו').

אני שמח בשביל המשפחה שלך אבל עצוב בשביל האנושות.

פעם מכרו מכוניות היום מוכרים טכנולוגיה

• אהבתי 3
פורסם (נערך)

לפני 17 שעות, motior כתב:

אכן היו לא מעט פשרות.
טויוטה סלקט באמת יקרים יחסית, אבל במקרה זה המחיר לא היה גבוה משמעותית ממה שדרשו לפרטיות במצב דומה שראיתי בלוחות. ייתכן מאוד שמישהו פרטי הייתי יכול להוריד יותר. אבל קיבלתי שנתיים (או בעצם 30000 ק"מ) אחריות מלאה שממש שקולה לאחריות על רכב חדש וזה נראה לי פיצוי הולם (מקווה שלא אצטרך לבחון אותה...)

לגבי MODE - לרוב אני נוסע ב- ECO אבל בעליות תלולות ו/או ארוכות אני מעביר ל- NORMAL או POWER - לעיתים ההחלטה היא אכן באמצע הנהיגה כשאני מרגיש שקשה לרכב להתמודד...

לגבי בידוד רעשים ורעשי מנוע - הרכב רועש במאמץ - כנראה כמו כל רכב עם תיבה רציפה. בידוד הרעשים טוב מזה שביאריס וביאריס קרוס אבל לא מדהים. סביר לדעתי. נסעתי במכוניות שקטות יותר.

בטויוטה קורולה עם יחידת הנעה זהה:

לדעתי מצב eco חלש מדי, "קהה" מדי ובסופו של דבר מעיק מדי ופוגע בהנאה מהנהיגה ואני לא משתמש בו בכלל.

מצב normal הוא פשרה טובה לרוב מצבי הנהיגה.

במצב power (אצלי אולי הוא מכונה sport) אני משתמש בעליות בהן אני רוצה לנסוע מהר. מצב זה נעים ומהנה לדעתי, הוא "חד" ועוצמתי, למעט עוצמתי מדי לסביבה עירונית.

הגיר ברכבי טויוטה היברידיים הוא לא רציף, אין בו גליל עם רצועה כמו בגיר רציף אלא מערכת של גלגלי שיניים ואין בו את תחושת המסטיק שיש בגירים רציפיים.

ההרגשה היא של נסיעה ברכב עם גיר פלנטארי עם הילוך אחד עם יחס העברה בלתי מוגבל, בשילוב עם נסיעה חשמלית, לדעתי האישית זה גיר נעים מאד, יותר מכל סוג גיר אחר. 

דרך אגב לא ראיתי שהתייחסת לאיכות החומרים הגבוהה ב- chr ולעיצוב הרכב המודרני מבפנים, רכב מחניף מאד לדעתי באספקטים אלה, מרגיש פרימיום.

עריכה אחרונה על ידי green
  • מעניין 2
בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

להוסיף על הדברים של @green, הגיר הוא גיר רציף אלקטרוני, כלומר אין סוף יחסי העברה לא מושגים ע״י תנועתה של רצועה על גבי קונוסים, מערכת התמסרות כוללת שני מנועים חשמליים - MG1 ו-MG2 - אשר מחוברים דרך יחס העברה קבוע. MG1 מחובר גם למנוע הבעירה הפנימית (הוא גם זה שמניע אותו) ויחסי העברה מושגים ע״י סיבובי מנוע משתנים של אותו MG1 ביחס למנוע הבעירה הפנימית. 

למי שמתעניין, הסרטון הנ״ל מביא הסבר טכני מאד מפורט:

לגבי איכות הגימור, מוגזם להגדיר אותה כ״פרימיום״, היא אכות גימור טובה אבל לא משהו שלא רואים בתוצרת VAG - איכות הגימור שם מרגישה גבוהה יותר.

אני לא אוהב את הטונות של משטחי Piano Black שהשתמשו בהם בתא הנוסעים, אבל בסך הכל תא הנוסעים הוא מקום נעים להיות בו. המושבים הקדמיים מאד נוחים, ובכלל כיול המתלים טוב מאד מה שמתבטא בנוחות נסיעה טובה מאד, תוך כדי ריסון טוב, והתנהגות דינאמית לא רעה בכלל. בחרתי במכונית הנ״ל כתחליף לייטי הנהדרת ששימשה את הורי ב-8 השנים האחרונות.

• אהבתי 1
  • מעניין 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

שכרתי רכב ביוון וקיבלתי CH-R חדשה חדשה לשבוע.
רכב חמוד, קל לנהיגה ודי חסכוני. למשפחה זה לא ממש זה... יותר מדי פשרות, לטעמי כבר עדיף לרכוש קורולה וזו בדיוק הנקודה, כששופטים אותו אל מול תג המחיר שלו בארץ חושבים שרק שיכור יקנה אותו.
איכשהו זה עובד, כלומר אנשים כאן (אולי בעוד מקומות) אוהבים את העיצוב (הדי סתמי לטעמי, החדש אפילו בולבוסי ומכוער) ומוכנים לשלם על זה בכיס ובהרבה פשרות.
אין ספק שהמותג טויוטה עוזר, אתה קונה ביוקר, הרכב אמין ושומר על מחירו ואז אתה מוכר ביוקר - אתה מפסיד יחסית מעט. מה שכן אם כבר טויוטה באופן אישי מעדיף את הקורולה בלי למצמץ.

תתחדשו ותהנו.
זה יהיה אמין. זה יהיה חסכוני, זה "שיקי" ולא תפסידו הרבה ערך.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

לדעתי העיצוב של הדגם הקודם מגניב (אני גם פחות מתחבר לעיצוב הדגם החדש שנראה מגושם ופחות ״זורם״). מסכים שהוא אופציה פחות מוצלחת כמשפחתית, אך לזוג פנסיונרים (כמו במקרה של ההורים שלי), זאת אחלה אופציה כולל אלמנט הגובה שאכן די חשוב לאנשים מבוגרים (קלות כניסה/יציאה), והחיסכון בדלק (20 ק״מ לליטר בתוואי עירוני/פרוורי).

היבואן הפסיק את ייבוא הקורולה סטיישן, שהיא משפחתית נהדרת (כן מביא דגם ברמת גימור בכי זולה לטובת שוק המוניות במחיר לא אטרקטיבי),ֿ אבל מביא את הקורולה קרוס בתחליף.

• אהבתי 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

@menir1 מחזירים את הייבוא של הקורולה סטיישן. אבל במחיר מאוד גבוה (180 אלף ש"ח).

נראה די ברור שזה רכב שמוכוון לציי רכב, בשוק הפרטי אני מניח ש-95%+ מהאנשים יעדיפו את הקורולה קרוס במחיר הזה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...