Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 773 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיוון נוסף שנתקלתי בעברי שעלול לגרום לסל״ד לשחק ולמנוע לעבוד לא ״עגול״ ששווה לבדוק זה דליפת וואקום מבוסטר בלם או מהצינור וואקום/שסתום חד כיווני שמחובר בין הבוסטר לסעפת היניקה .

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 9 שעות, om2 כתב:

יכול להיות חיישן קראנק

היה לי בעיה מיד לאחר קנית הרכב שהוא נכבה פתאום והטורים באמצע נסיעה יורדים לאפס והחלפתי חיישן והתקלה חלפה ככה שהחיישן קראנק שלי חדש לגמרי

לפני 3 שעות, Camaro 92 כתב:

כך בחשבון שלאחר פירוק וניקוי המצערת תצטרך לעשות כיול/לימוד למצערת בעזרת מחשב/סקאנר יעודי.הייתי בודק גם שאין איזה צינור וואקום סדוק/קרוע/מנותק במנוע שמושך אוויר ומשגע את הסל״ד.כמו כן בודק גם בריחת וואקום/משיכת אוויר מאטם סעפת היניקה .

יש עוד משהו שיכול להצדיק את מה שאתה אומר שזה קשור למצערת כנראה, כי אחרי הניקוי ממש הרכב נסע מצוין וחלק ופתאום לאחר שבוע הרכב עושה בעיות בהאצה שלוקח לו זמן עד שהוא נותן לי מהירות וגם המנוע פתאום ממש נחנק והטורים נתקעים על 2 או 1.8 אולי זה יכול להיות קשור?

זה מעניין כל מה שאתם אומרים כי ביונדאי בעצמם אמרו לי מפורש שזה בעיה של הבוצה בוודאי ולכן שאלתי אם זה בסדר ניקוי לבוצה או שחייב פתיחת מנוע לטיפול מלא? כי שמעתי שלא כדאי לפתוח את המנוע כי זה גורם לבעיות אח"כ במנוע.

פורסם

חברים סליחה שאני משגע קצת אבל אני פשוט חייב תשובה דחוף בעניין הבוצה כי אני רוצה ללכת לטפל בזה.

רציתי לדעת האם חייב פתיחה של המנוע וניקוי ידני או שניקוי פלאשינג מספיק? והשאלה אם הפלאשינג לא יגרום נזק? 

אתמול פתחתי את המילוי שמן והכנסתי אצבע וראיתי שיש הרבה בוצה.

מדובר ביונדאי I25 שנת 2014.

תודה רבה רבה

פורסם (נערך)
לפני שעה, זבובון כתב:

בעניין הבוצה

לא כתבת כמה קמ הרכב. 

לדעתי ביונדאי סתם דוחים אותך כי במחינתם זה בעיה שלא ממש אפשר לטפל בה וככה הם מסירים מעצמם אחריות ולא מתעסקים עם זה. 

בדקתי פעם על הבוצה ולא ראיתי אף אחד שדיווח על בעיות כמו שאתה מתאר (במצב קיצוניים המנוע לא יהיה שקט וידפוק).  גם דיברתי עם מוסכניקים שמתעסקים עם זה גם כאלה שיש להם מכונות ייעודיות לניקוי ורובם לא המליצו לנקות אלא במצב שאין מה להפסיד. ניקוי עם פלאשינג פשוט עם תוספים למיניהם עושה משהו אבל עלול גם לגרום נזק לאטמים ולצריכת שמן. ניקוי עם  מכונה ייעודית יהיה יותר יקר אך ייתכן שיותר בטוח ויותר יעיל. גם בפתיחת המנוע אי אפשר לנקות לגמרי ומה שעושים זה בעיקר לנקות את המסננת שמן שלא תיסתם וקצת ניקוי 'מלמעלה'.  בעיקרון פיתחת המנוע נחשב להכי בטוח, מה שהמוסכניק אמר לך זה כי הוא לא רצה להתעסק עם זה (עבודה מאוד 'שחורה') וגם עולה יותר מפלאשינג ככה שאם לא יהיה שיפור כולם יתבאסו.. 

בשביל לראות בטוח את מצב הבוצה צריך לפתוח מכסה שסתומים (אפשר גם לבד, פעולה פשוטה), כדאי שתפתח ותצלם תעלה לפה לחוו"ד לפני שאתה עושה משהו בלתי הפיך. 

תנסה לדבר עם יוסי זיסו טענו לי שיש לו מכונה ייעודית. 

עריכה אחרונה על ידי ELI001
  • אהבתי 1
פורסם

באמת תודה רבה מהאכפתיות תודה ענקית.

הק"מ הוא 205,000.

ובעניין הרעידות נראה לי גם כמו שאתה אומר וגם המוסכניק שלי לא הבין את מה שאמרו אני באמת יעשה ניקוי יותר מקצועי של המצערת עם אינפוזיה כי המוסכניק שלי עשה לי ידני

תודה רבה על העזרה ואני יעשה תמונות וישלח

לפני 13 דקות, ELI001 כתב:

ניקוי עם  מכונה ייעודית יהיה יותר יקר אך ייתכן שיותר בטוח ויותר יעיל.

כמה אמור לעלות ניקוי עם מכונה?

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

הייתי במוסך ובדקתי ניקוי של המצערת והמוסכניק אמר שהכל נקי ומכיוון שלא נדלקת לי מנורת מנוע אז אין לו איך לעזור לי.

מה שכן הוא ציין שבעיות כאלו יכולות לקרות בגלל ממיר קטליטי והוא לא רוצה להחליף סתם כי זה יקר.

עכשיו רציתי לדעת אם זה נכון? פשוט אף אחד לא אמר לי את זה עד עכשיו.

ואני אציין שהרכב ממש לא סוחב לי ולפעמים כשאני לוחץ חזק יותר נדלקת לי מנורת מנוע ונכבית אחרי חצי דקה.

אשמח בבקשה לעזרה בנידון תודה רבה.

• תוכן חדש...