Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו מגאן אסטייט (סטיישן) 2013?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 840 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בדיונים ישנים היחס אליה היה חיובי. האם אחרי שנים היא הוכחה מבחינת אמינות?

מה לגבי עלויות אחזקה ותיקונים? (במיוחד לאור התיבה הרובוטית עם הקלאצ' כפול.)

האם מנוע הדיזל 1.5 (110 כ"ס, לא טורבו) ראוי גם באזור 300 אלף ק"מ?

ראיתי טענות שאי אפשר לקפל את המושבים האחוריים כדי לקבל משטח ישר (בפורום נאמר שהיבואן בארץ הביא עם סוג מסוים של מושבים), אבל מישהו כאן בפורום טען שכן אפשר. מה נכון?

אגב, מה זה "גרנד טור" לעומת "אסטייט"?

עריכה אחרונה על ידי elera
פורסם

כל המשפחה מדור 3 (מגאן דור 3/סניק דור 3/פלואנס) עם מנוע דיזל 1.5 הוכיחה את עצמה היטב, תחת הכוכביות הבאות:
1. רכב שטופל ותוחזק כל השנים כמו שעון שוויצרי, חומרים וחלפים משורה ראשונה + מוסך מתמחה משורה ראשונה ולא סנדלריה (או לחילופין אחזקה עצמית כמובן).

2. ננהג בהתחשבות הראויה למנוע טורבו דיזל וגיר רובוטי, ובילה את חייו בעיקר בנסיעה בין-עירונית.

רכבים שלא עונים לקריטריונים אלה, יש מצב שתאכל איתם חרא עם את חפירה. המנוע עצמו יכול להחזיק גם חצי מיליון ק"מ וצפונה בטיפול טוב. עלויות אחזקה לא זולות גם ברמת הטיפולים השוטפים, אם רוצים שיאריכון חייו על פני האדמה (ראה סעיף 1).

גרנד טור זה הסטיישן בדור 4. למה דור 3 = אסטייט ודור 4 = גרנד טור? כנראה שיקולי מיתוג של היצרן/יבואן.

חזיר דיזל

פורסם
לפני 5 שעות, elera כתב:

לפני 5 שעות, elera כתב:

האם מנוע הדיזל 1.5 (110 כ"ס, לא טורבו) ראוי גם באזור 300 אלף ק"מ?

מנוע 1.5 דיזל של רנו בהספק הזה הוא עם טורבו.

בעיקרון הוא מנוע אמין, אבל כשיש תקלות זה יכול להגיע גם לחשבון של חמש ספרות.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אני רק אוסיף שגם רכב סופר אמין עם 300 אלף ק"מ זה משהו שצריך לחשוב 800 פעם לפני שקונים.

בק"מ הזה מגיע בלאי  טבעי של הרבה דברים שגם רכב מתוחזק מאוד לא יכול לחמוק ממנו.

אתה יכול בשנה הראשונה אחרי הקניה ליפול על נגיד החלפת מדחס, אלטרנטור, מצמדים בגיר 4 אינג'קטורים , וזה שבעל הרכב הקודם היה פדנט  וטיפל הייטב, לא ימנע את התקלות האלו.

וזה שהבלאי  של המנוע עדיין נמוך והוא לא אוכל  שמן זה יפה,  אבל מה עם הדברים האחרים? 

על כל התקלות כל אחד יגיד לך - וואלה, 300 אלף ק"מ, איזה יופי שהחזיק כל כך הרבה...

הרשימה שרשמתי, זה בערך 20 אלף שקל, יותר ממה שהאוטו שווה. 

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, קורן בן אשר כתב:

כל המשפחה מדור 3 (מגאן דור 3/סניק דור 3/פלואנס) עם מנוע דיזל 1.5 הוכיחה את עצמה היטב, תחת הכוכביות הבאות:
1. רכב שטופל ותוחזק כל השנים כמו שעון שוויצרי, חומרים וחלפים משורה ראשונה + מוסך מתמחה משורה ראשונה ולא סנדלריה (או לחילופין אחזקה עצמית כמובן).-צודק, הבעיה בסנדלריות שאין הקפדה על טיב חלפים והתקנה וכל טיפול עלול להוות שינמוך של הרכב(שימוש בזבל סיני\טורקי במקום בחלפים מחברות ידועות OEM) מה שיכול לפגוע באמינות בטווח הקצר והארוך.

2. ננהג בהתחשבות הראויה למנוע טורבו דיזל וגיר רובוטי, ובילה את חייו בעיקר בנסיעה בין-עירונית.-שלי ננהג בעיקר בנסיעות עירוניות ופקקים וחגג זה עתה עשור עם תקלות מינוריות (פנסים אחוריים ואתראות בלם יד חשמלי עקב התקנת בלמים לקויה ע"י מוסך מורשה שפתרתי לאחרונה) ומזגן שדורש מילוי גז פעם פעמיים בשנה

מה שכן הק"מ נמוך יחסית לסיגמנט והטיפול לרוב עצמי ומקצועי עם נוזלים תואמי תקן וחלפים מהשורה הראשונה\מקוריים.

רכבים שלא עונים לקריטריונים אלה, יש מצב שתאכל איתם חרא עם את חפירה. המנוע עצמו יכול להחזיק גם חצי מיליון ק"מ וצפונה בטיפול טוב. עלויות אחזקה לא זולות-לא ברור על מה מדובר החלפים שמוזמנים מCARS245 מאד זולים (פילטרים למשל OEM )

וניתן להשיגם גם כאן  בחנויות חלפים ב"מחירי הארץ" שיותר יקרים פי כמה אך דומים ביחס לרכבים אחרים

נוזלים תואמי תקן נפוצים ולא יחודיים במיוחד במחירים ממוצעים(שמן נוזל קירור נוזל בלמים) צמיגים מצבר בלמים ניתן גם כן להשיג ללא בעיה במחירים הגיוניים ולא גבוהים במיוחד

ל גם ברמת הטיפולים השוטפים, אם רוצים שיאריכון חייו על פני האדמה (ראה סעיף 1).

גרנד טור זה הסטיישן בדור 4. למה דור 3 = אסטייט ודור 4 = גרנד טור? כנראה שיקולי מיתוג של היצרן/יבואן.

בכתום,לדעתי כבעל רכב דומה

עריכה אחרונה על ידי nit_zan
פורסם (נערך)
לפני 15 שעות, קורן בן אשר כתב:

2. ננהג בהתחשבות הראויה למנוע טורבו דיזל וגיר רובוטי

איך למשל?

לפני 15 שעות, קורן בן אשר כתב:

עלויות אחזקה לא זולות גם ברמת הטיפולים השוטפים

"גם", אז נרמז שלא זול גם בתיקונים בגלל עלות חלפים (בארץ, לאור דברי nit_zan) או גישת פירוק מסובכת?

לפני 14 שעות, zvit כתב:

מנוע 1.5 דיזל של רנו בהספק הזה הוא עם טורבו.

יש איזה כלל אצבע?

זכרתי שכללית 1.6 בנזין יוצא באזור 100-120 כ"ס, ואיזה טורבו 1.2 של רנו (או אולי צרפתית אחרת) עם כ-130 כ"ס, אם כי אני לא זוכר מאיזה תקופה המנוע.

לפני 14 שעות, Buki כתב:

אני רק אוסיף שגם רכב סופר אמין עם 300 אלף ק"מ זה משהו שצריך לחשוב 800 פעם לפני שקונים.

זו הכללה שרלוונטית גם ליצרנים או דגמים אחרים, אם שיש מקרים שאפשר לשקול? אם החלקים המרכזיים האחרים זולים או אמינים מספיק.

פורסם
לפני 16 דקות, elera כתב:

ש איזה כלל אצבע?

יש כלל אצבע מאוד פשוט, אין מנוע דיזל אטמוספריים במכוניות פרטיות אחרי 2006 בערך.

כל הדיזלם המאוחרים יותר הם עם טורבו, לא משנה איזה הספק. יש טורבו דיזל 1.5 עם 65 כ"ס ו 1.6 עם 75 כ"ס. 

לפני 16 דקות, elera כתב:

זו הכללה שרלוונטית גם ליצרנים או דגמים אחרים, אם שיש מקרים שאפשר לשקול? אם החלקים המרכזיים האחרים זולים או אמינים מספיק.

זה רלוונטי לרנו ופיז'ו שהחזקתי כמה עם מנוע דיזל באיזור 300 אלף ק"מ. מכיוון שהאנשים האלו כמו שקורן וניצן הזכירו שמטפלים בחלפים וחומרים הכי טובים שיש במוסך הכי מקצועי שיש או עצמאית קיימים בערך 1 ל 10.000 מכוניות,  אני לא מאמין שתמצא כזה מוכר. ובכל מקרה אחר אני הייתי מאוד מאוד נזהר ברכישה של רכב במיוחד טורבו דיזל עם 300 אלף ק"מ.

אם אתה מוצא מוכר כזה  - אפשר לשקול. 

לגבי יצרנים אחרים - לא יודע. 

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, elera כתב:

"גם", אז נרמז שלא זול גם בתיקונים בגלל עלות חלפים (בארץ, לאור דברי nit_zan) או גישת פירוק מסובכת?

אם נניח בצד דברים כמו מחשב גיר או החלפת מצמדים (יקר אבסולוטית) או תקלות במערכת הזרקה (יקר בכל רכב דיזל מודרני), הכוונה היא שזה תוצאתי לצורך לטפל באוטו כמו שעון ועם חלפים טובים. זה לא עניין של שמיים וארץ, לא שטיפול פשוט פתאום יעלה לך 3000 ש"ח במקום נניח 1000. בשביל אנשים כמוני או ניצן או בוקי שמטפלים לבד או חצי-לבד זה "הולך בלי להגיד", אבל בשביל מחפש מציאות שרואה רכב ב-25,000 ש"ח זה עשוי להקרא אחזקה יקרה. אז צריך להזהיר מראש.

לפני שעתיים, elera כתב:

איך למשל?

תחילת נסיעה מתונה עד שהמנוע מתחמם. לאחר עצירה שבאה מייד לאחר נסיעה מאומצת, לעמוד בסרק דקה או שתיים כדי שהטורבו יאט ויתקרר. זה בגדול נכון לכל מנוע טורבו. רכבי דיזל עם מסנן חלקיקים (שזה כולל דגמי רנו דיזל דור 3) צריכים מדי פעם (כל 1000-1500 ק"מ) לצאת לנסיעה בריאה מחוץ לעיר כדי לרענן את מסנן החלקיקים. לגבי גיר רובוטי (כל גיר רובוטי דו מצמדי, בפרט יבש כמו במגאן), נסיעה עירונית מקצרת את חייו, ובכל מקרה צריך לדעת להפחית למינימום מצבים של חצי קלאץ' - לא לזחול עם רגל על הבלם, או שנותנים גז או שבולמים.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

בתאריך 18.2.2024 בשעה 11:04, Buki כתב:

יש טורבו דיזל 1.5 עם 65 כ"ס ו 1.6 עם 75 כ"ס. 

איך כזה בזבזני?

בתאריך 18.2.2024 בשעה 13:37, קורן בן אשר כתב:

מחפש מציאות שרואה רכב ב-25,000 ש"ח זה עשוי להקרא אחזקה יקרה.

אפשר למצוא גם בפחות מ-20.

בתאריך 18.2.2024 בשעה 13:37, קורן בן אשר כתב:

תחילת נסיעה מתונה ... לעמוד בסרק דקה או שתיים כדי שהטורבו יאט ויתקרר. ... להפחית למינימום מצבים של חצי קלאץ'

קשה לדעת מה עשו בעלים קודמים.

תודה לכולם. נשמע מסובך מדי, מה שמתרגם לפוטנציאלית יקר מדי לאחזקה ותיקונים. חבל, כי נראה סה"כ חביב. חוץ מעניין קיפול המושבים האחוריים.

פורסם
לפני 2 דקות, elera כתב:

איך כזה בזבזני?

זה לא בזבזני.

הטרובו משפר יעילות, מוריד זיהום אוויר, מוריד צריכת דלק ומגדיל את המומנט של המנוע. 

אותה רנו קליאו דיזל 1.5 65 כ"ס הייתה הרבה יותר חסכונית ונעימה לנהיגה מאשר דגם קודם שהיה אטמוספרי גם 65 כ"ס.

פורסם (נערך)

יש 

לפני שעתיים, elera כתב:

איך כזה בזבזני?

אפשר למצוא גם בפחות מ-20.

קשה לדעת מה עשו בעלים קודמים.

תודה לכולם. נשמע מסובך מדי, מה שמתרגם לפוטנציאלית יקר מדי לאחזקה ותיקונים. חבל, כי נראה סה"כ חביב. חוץ מעניין קיפול המושבים האחוריים.

יש גם טורבו דיזל 1.5 עם 110 כ"ס (ודי נפוץ לדעתי).
אני מחזיק בכזו ידנית עם 243 אלף שנרכשה ב18 אלף  ש"ח אחרי מיקוח,ותכלס הייתי צריך להוריד עוד עם מה שאני רואה בשוק עכשיו..(עם 238 אלף ק"מ בזמן הקנייה).

עריכה אחרונה על ידי Gauss
פורסם

אחותי מחזיקה רנו מגאן 2014

אמנם לא סטיישן אבל המנוע דיזל המדובר.

הרכב נקנה לפני כ3 שנים עם 70 אלף קמ...

עשה אצלנו עוד כמעט 80 אלף קמ.

טופל לפי הספר במורשים ביד הראשונה.

חסכוני מאוד

סופר אמין

הקניה הכי מוצלחת שלה כמשומשת עד היום.

מלבד בלאי וטיפולים יזומים בזמן.

היה איזה תקלונת בגיר שנפתרה בעדכון/לימוד  שעשו לו (גם את זה בזמן טיפול שנתי)

הרכב נוסע כיום בעיקר בעיר

ושורד יפה מאוד

מומלץ

פורסם
לפני 13 שעות, Gauss כתב:

יש 

יש גם טורבו דיזל 1.5 עם 110 כ"ס (ודי נפוץ לדעתי).
אני מחזיק בכזו ידנית עם 243 אלף שנרכשה ב18 אלף  ש"ח אחרי מיקוח,ותכלס הייתי צריך להוריד עוד עם מה שאני רואה בשוק עכשיו..(עם 238 אלף ק"מ בזמן הקנייה).

אבל צריך לציין שכל התיקונים והטיפולים  שעשית, היו עולים לאחד שעושה אותם במוסך, בערך  50% מסכום הקניה, אולי אפילו יותר. זה שיש לך את היכולת לעשות אותם עצמאית, זה מצויין.

אנחנו הרבה פעמים נוטים לחשוב ש"אם אני יכול אז כל אחד יכול". בפועל רוב האנשים לא יכולים ומטפלים במוסך.

אם אני זוכר האוטו גם היה משובת איזה שבוע - שבועיים, יש אנשים שלא יכולים להרשות את זה לעצמם, כל יום השבתה זה מאות שקלים על מונית או רכב שכור. 

פורסם (נערך)
לפני שעה, Buki כתב:

אבל צריך לציין שכל התיקונים והטיפולים  שעשית, היו עולים לאחד שעושה אותם במוסך, בערך  50% מסכום הקניה, אולי אפילו יותר. זה שיש לך את היכולת לעשות אותם עצמאית, זה מצויין.

אנחנו הרבה פעמים נוטים לחשוב ש"אם אני יכול אז כל אחד יכול". בפועל רוב האנשים לא יכולים ומטפלים במוסך.

אם אני זוכר האוטו גם היה משובת איזה שבוע - שבועיים, יש אנשים שלא יכולים להרשות את זה לעצמם, כל יום השבתה זה מאות שקלים על מונית או רכב שכור. 

בוודאי,

בגלל זה לא ציינתי שאני ממליץ לכל תרחיש.

לפותש-

יצא לי להחליף משאבת הזרקה לחץ גבוה בעקבות תדלוק של סולר עם לכלוך בעצמי ברכב(מה שכולל פתיחה וסגירת טיימינג שבאופן אירוני עשיתי באופן יזום 3 חודשים לפני..עלות קיט עוד כ500 שח עם קיט טיפול כלול).

עלות המשאבה 800 מפירוק+ הזמן שלי.

משאבה כזו מקורית בחברה 4000 שח צפונה.

סטרטר 600 שח + הזמן שלי.

התעסקות עם מנגנון דלת נהג- זמן של שבת אחת.

חיישן קראנק שהיה לו קונקטור רופף ששיגע אותי עד לא מזמן.

זה ב5000 קילומטר שעשיתי והיד עוד נטויה.

בקיצור בקילומטראז כזה צפה להפתעות כי זה בלאי טבעי של עייפות החומר+ מזל+ רשלנות במקרים מסויימים,

והרכב היה שמור.

עריכה אחרונה על ידי Gauss
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...