Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב קטן 12K-22K

YuvalGu
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 871 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי, החלטתי לרכוש רכב קטן ופשוט, ואחרי הרבה דיבורים והתייעצויות, אני יותר מבולבל מכשהתחלתי את החיפוש.

על כל רכב שהעליתי בדעתי ונכנס בתקציב שלי קיבלתי "הפחדות":

פיג'ו הקטנות 2012-2014 (דוגמאת 207) - מנועים שמחליטים לשבוק על דעת עצמם בלי סיבה בפתאומיות

אופל - המון בעיות, בעיקר מערכת הקירור

כל שברולט חוץ מספארק (דוגמאת סוניק) - אוכלות דלק ושלל בעיות אחרות שמצטברות מהר

גירים רובוטיים - מתקלקלים מהר ויקרים לתיקון

מנועי טורבו - כמו הגירים הרובוטיים.

הדרישות שלי מהרכב הן:

1) שיהיה פשוט. אני לא מחפש את הרכב הכי מהיר והכי חזק, בלי כל מיני פיצ'רים וצלצולים. אני רוצה רכב שיקח אותי לאן שאני צריך, ועדיף שלא ייקח כמות גדולה של דלק.

2)נסיעות בעיקר קצרות, בתוך העיר. מקסימום נסיעה של יותר משעה פעם בכמה שבועות / חודשים.

3) אני לא רוצה להוציא כסף על תיקונים. ברור לי שכל רכב, בעיקר משומש משנים קודמות יותר, ידרוש תיקון באיזשהו שלב. אני מעדיף שהרכב יהיה מוכר ואמין עד כמה שאפשר במגבלות התקציב.

4) הרכב צריך להיות אוטומטי. 

5) עדיפות מאוד גדולה שיהיה קטן, אני מוכן "להתפשר" על משפחתי או מרכב סדאן, מעדיף את הקטנות יותר בתצורת האצ'בק

6) אשמח שהרכב יהיה לפחות משנת 2012. אני רוצה להשתמש בו כ-3 או 4 שנים, לא רוצה להתעסק עם אישורי בלמים או טסט כפול. אין כל כך משמעות לערך מכירה, לא מתכנן להתעשר כעבור 4 שנים.

7) התקציב יכול להגיע עד 22K. אשמח לשלם כמה שפחות כמובן, במידת הצורך אוכל לגרד כמה אלפים בודדים נוספים אם השיפור יצדיק את זה.

הכיוונים שלי היו:

פיג'ו 207/308, רנו קליאו (הפחידו אותי על המנוע 1.2 טורבו..), ניסאן מיקרה (סבירות קצת יותר יקרות, אשמח לדעת אם שווה), פיאט 500 פופ, שברולט סוניק.

בנוסף להמלצות, אשמח גם לדעת כמה משקל לתת לקילומטראז' הרכב בשנים כאלו, ואשמח לדעת האם החששות שהעלו בפניי מוצדקים או לא.

תודה מראש!

עריכה אחרונה על ידי YuvalGu
פורסם
לפני 2 דקות, לירון .ה. כתב:

פיאסטה 1.4 גיר אוטו פלנטרי.

היא מומלצת פה מהקטנות.

סלח לי על הבורות, את רוב המילים שכתבתי בפוסט למדתי בשבועות האחרונים. האם יש שנתון מסוים בו הגיר הספציפי הזה קיים בפיאסטה? האם כדאי להמינע משנתונים אחרים?

פורסם
לפני 1 דקה, לירון .ה. כתב:

אם אני לא טועה

זה עד 2012

תודה, מבדיקה ביד 2 רוב הפיאסטות עד שנת 2012 נמכרות במחיר של 12K-15K, רובן בסביבות ה-180K קילומטר. האם יש "מחלה" מסוימת בפיאסטות משנתון זה שכדאי לבדוק? לדוגמה רכיב כלשהו שצריך להחליף כל X ק"מ? 

שוב תודה, הרכב נראה מצוין ובאמת לטעמי, רוצה רק להיות רגוע בנוגע אליו :)

פורסם

אתה לא צריך לצטט, אם אתה עונה אחרי.

אני אישית לא מכיר את הרכב, ממה שקראתי פה הוא ממולץ ואמין 

לגבי רכיב שצריך להחליף כל x קמ, זה תלוי איך תחזקו את הרכב, בכל זאת רכב בין 12-14 שנה.

פורד פומה 2021, כריזמה אייר 2002 

יאריס 2005

?Is it just me, or is it getting crazier out there

פורסם

ציטטתי כדי שתראה שעניתי, לא ידעתי שאתה מקבל התראה גם אם לא אצטט. 

כמו שכתבתי בפוסט המקורי, ברור לי שרכב בגיל כזה עלול לסבול מתקלות, התכוונתי לתקלות לא שגרתיות שעלולות להיות יקרות, כמו לדוגמה טורבו שהלך.

תקלות כלליות שיכולות לקרות בכל רכב פחות מפחידות אותי, בעיקר כי לא משנה איזה רכב אבחר בסוף לא אוכל להימנע מהן.

קראתי עוד קצת על הרכב פה ובמקומות אחרים, באמת מומלץ מאוד מבחינת אמינות, אך אנשים טוענים שאוכל הרבה מאוד דלק.

אשאיר אותו באופציה חזקה ואחכה לתשובות נוספות.

תודה רבה על ההמלצה!

פורסם

ברכבים בתקציב שלך הרבה יותר חשוב איך תוחזק הרכב מאשר מאיזה מפעל הוא יצא לפני הרבה שנים.

לכן יותר חשוב לבחור ברכב שהבעלים הקודם שלו תחזק אותו בקפדנות.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 4 דקות, borsood כתב:

ברכבים בתקציב שלך הרבה יותר חשוב איך תוחזק הרכב מאשר מאיזה מפעל הוא יצא לפני הרבה שנים.

לכן יותר חשוב לבחור ברכב שהבעלים הקודם שלו תחזק אותו בקפדנות.

מהתחקיר שלי זה הדבר המרכזי שהבנתי, הסיבה שפתחתי את הפוסט היא בעיקר כדי שתוכלו לכוונן אותי לדגמים מוצלחים יותר שלא סובלים מבעיות שאפשר להימנע מהן פשוט על ידי בחירת דגם אחר.

לדוגמה, שמעתי שדגמי הקליאו בעלי מנוע הטורבו 1200 מתקלקלים המון, אבל שמנוע ה1600 נחשב טוב. שמעתי גם שהפיג'ו 207/208/307 בשנתונים 2010-2014 שובקים מנוע בלי סיבה ובלי קשר לתחזוקה. 

נתתי דוגמאות לדגמים ששקלתי כדי שתוכלו לאשר/לבטל את החששות האלה, כמובן בלי להתייחס למכונית ספציפית אלא לדגם מסוים או שנתנון מסוים.

הבחור מעלייך המליץ על פיאסטה משנתון 2012 ומטה, וכשבדקתי הייתי יכול גם לקנות בתקציב פיאסטה 2014, אבל הייתי "נדפק".

בכל מקרה, כל רכב שאבחר לקנות יעבור בדיקה כמובן..

פורסם

האיתי גם בודק. סוזוקי אלטו. קטנה ואמינה. אני מחזיק אחת 2012 ידנית. ואחת אוטומטית 2014. (נקנתה בגיל 3 שנים).

ב 2012 החלפתי בולמים אחוריים. ככה כלום. ב2014 טפו טפו. רק טיפולים.  

כמובן שמצבר לא נחשב. 

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם

הייתי בודק ספייס סטאר, אמינה וחסכונית, מסוף 2014 גם מאובזרת במיוחד.

נוחה בעיר אם כי המושבים מרגישים נוקשים,בסרק יש מעט רעידות עקב מנוע 3 צילינדרים, מאחור די מרווחת.

• אהבתי 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מצטרף להמלצה על הספייסטאר (מנסיון- ראה חתימה) ומציע לשקול במקביל את הi10, הפיקנטו, והספארק.

שתי הראשונות אחיות, כמעט תאומות זהות.

השלישית תצרוך יותר דלק, אבל היא גם חזקה מכולן. 

אם ידנית באה בחשבון- החסכון (וגם האמינות) יהיו גדולים יותר.

בתקציבים האלו חפש רוחבית, ואל תנעל על אף אחת מהן.

חשוב יותר למצוא אקזמפלר שמור, אפילו בשנתון נמוך יותר, מאשר משהו שעבר "השבחה" של סוחר מכוניות חלקלק.

מנוע ה-1.2 של רנו הוא בהחלט משהו להתרחק ממנו.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
בתאריך 13.2.2024 בשעה 19:34, yor2 כתב:

האיתי גם בודק. סוזוקי אלטו. קטנה ואמינה. אני מחזיק אחת 2012 ידנית. ואחת אוטומטית 2014. (נקנתה בגיל 3 שנים).

ב 2012 החלפתי בולמים אחוריים. ככה כלום. ב2014 טפו טפו. רק טיפולים.  

כמובן שמצבר לא נחשב. 

מצטרף להמלצה מניסיון.

סוזוקי אלטו זה רכב למי שמחפש פשטות, עמידות ואמינות.

לגבי התקציב אני ממליץ למתוח אותו לרף העליון שקבעת. 

ההיצע של רכבים ב 20 טוב מההיצע ב 14.

רק שמור כסף ליישור קו

• תוכן חדש...