Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 875 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 51 דקות, Uri82 כתב:

לדעתי חבל ללכת על משהו ישן מאד, עם תוספת קטנה של אלפים בודדים אפשר כבר לקנות מאזדה 2 או יונדאי I20 , שהם 

כבר "דור חדש" הרבה יותר (באופן יחסי כמובן)

אבל למה להוסיף אלפים בשביל i20, אם אפשר לקנות פיאסטה מ2011-12 בתקציב המקורי?

זה רכב אמין לא פחות מi20 באותם שנתונים.

• רעיון טוב! 1

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם (נערך)

מניסיון עם סיריון 2008 

מעט מאד תקלות, צריכת דלק בין עירוני 1/15, עירוני לא רלוונטי כי הייתי מקרה מיוחד..

רכב כזה עם כ200K

ישאיר לך עודף מ15,000 גם אחרי יישור קו

ומגלה אמינות גם בקילומטראז’ גבוה 

אם כי, אני לא יודע לגבי בטיחות. 

בהצלחה!

עריכה אחרונה על ידי M H
  • רעיון טוב! 1
---------------------
הזמן הכי טוב לשתול עץ היה לפני 20 שנים.
הזמן הבא הכי טוב הוא עכשיו ...
פורסם
לפני 4 שעות, שחר 1 כתב:

אבל למה להוסיף אלפים בשביל i20, אם אפשר לקנות פיאסטה מ2011-12 בתקציב המקורי?

זה רכב אמין לא פחות מi20 באותם שנתונים.

כבעלים לשעבר של I20 אני יכול להסכים לחלוטין. האיי 20 ממש לא נקייה מתקלות:

פורסם

פיאט 500 ידנית שנת 2011-2012

יש אחת פצצה ב10 אלף שקל עם קמ מצחיק של 110 אלף.

צריכה טסט ומצבר

טיימיניג לעשות עוד שנה {2000 שקל}

אני ממליץ.

אחלה אוטו

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם
Just now, eladns כתב:

פיאט 500 ידנית שנת 2011-2012

יש אחת פצצה ב10 אלף שקל עם קמ מצחיק של 110 אלף.

צריכה טסט ומצבר

טיימיניג לעשות עוד שנה {2000 שקל}

אני ממליץ.

אחלה אוטו

מה זאת אומרת יש אחת פצצה? אתה  מוכר?

פורסם

אני כבר חודש חורש את יד 2 ומדבר עם אנשים.

לקו הסיום הגיעו 3

אחת אדומה מתל אביב

שחורה מירושלים

ולבנה מתל אביב בלי טסט ומצבר

השחורה זכתה ונקנתה

עושה 1 ל20. 

לשלוח לך פרטים של ה2 האחרות תלך תראה תתעניין?

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

היום ראיתי אוטו שאהבתי אבל לא אני ולא זה שהיה עם האוטו הצלחנו למצוא מספר שלדה.. בנוסף השם על הרשיון זה של בן משפחה כביכול אבל לא ראיתי אותו ולא דיברתי איתו, רק עם בני משפחה אחרים. בספק אם כדאי לי לשים עליו את ה500 במכון אבל כן אהבתי מאוד את האוטו. מאזדה2 2010.

כן אלעד בכיף תודה

פורסם

מזדה 2 אני מאוד אוהב.

אבל היא תקרע אותי בדלק ולכן בכלל לא חשבתי על הכיוון

אבל בגדול- רכב מאוד אמין.

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

צודק לגבי הדלק, פשוט לא ראיתי הרבה אופציות יותר טובות בטווח הזה, חשוב לי יותר האמינות. אבל אולי באמת אכוון לידני.. במיוחד בטווח שלי. העדפתי שלא בגלל שלא נסעתי על ידני קרוב לשנתיים, ואני מתכנן לנסוע עם עליות (עמק חפר לחיפה).

פורסם

נקודה למחשבה:

רכב מעל 15 שנה על הכביש דורש אישור בלמים לפני טסט, ואישור בלמים שכזה במוסך "רגיל" עולה בסביבות ה- 150 ש"ח (פעם בשנה).

אם אתה גם ככה עושה טיפול 10,000 פעם בשנה (אני לא כי לא מגיע ל- 10,000 ק"מ בשנה), אז אולי יתקזזו איתך ויכלילו את זה במחיר של הטיפול השנתי, או שיגבו רק 100 ש"ח.

גם זו עלות בסופו של דבר...

בשנת 2010 רכשתי רנו קליאו B מודל 2001 (הייתה בת 9, מצב חיצוני מחורבן, מצב מכני מעולה), מנוע 1.4L, תיבת הילוכים ידנית עם 75K ק"מ על השעון ב- 14.5K ש"ח.

שירתה אותי בנאמנות קיצונית עד 10/2021 וזוכר בע"פ את טיפולי השבר שהייתי צריך לעשות לה ב- 11 שנות שירות מרוב שבקושי היו (2 דברים סה"כ).

החזקתי אותה 11 שנים, ככה שרוצה לומר שאל תפחד מרכבים ישנים, ואל תפחד מרכבים צרפתיים... אבל זה לא איזה כלל אצבע מטורף.

שים לב מי הבנאדם שאתה קונה ממנו, עד כמה הוא אמין ועד כמה הוא נראה לך איש טוב. זה כלל אצבע שלי.

עוד כלל אצבע (לדעתי האישית) - תעשה בדיקה לפני קנייה כי ככה תדע מה צריך להחליף, מה המחלות של הרכב, ויספרו לך לפרטים מה צפוי לך!

אל תוותר על בדיקה לפני קנייה (יש הנחות יפות בטכנוטסט לחברי "מועדון" - נרשמים רק עם המייל).

גם אני כשרכשתי רכב ב- 14.5K ש"ח שמתי 500 ש"ח על הבדיקה לפני קנייה והיא השתלמה בכל שקל שלה.

ב- 15K היום הייתי הולך על דייהטסו סיריון (עדיין טובות מאוד, מנוע של טויוטה יאריס), הגם שכבר קצת מיושנות (יובאו לארץ עד 2006 נדמה לי). רכב מאוד מוצלח, וצריך למצוא חתיכה שלא חרשו לה את הצורה.

יש לך גם פיג'ו 108 החל משנת 2014, מודרנית מאוד, מנוע 1.2L מוצלח ואמין (רק רצועת הטיימינג מלחיצה קצת). צרפתית מוצלחת מאוד (לי יש אחת ואני ממש נהנה ממנה כי ב- 20K ש"ח שרכשתי אותה לפני שנתיים קיבלתי רכב מודרני ונעים).

גם ניסאן מיקרה רכב מאוד מוצלח לדעתי ונחשב כאמין.

לגבי האוטומאט אל מול ידני - אם להתחשב בתקציב העני למדי שלך, אז תחליט מראש ותתפשר על ידני וזהו.

גם אמין יותר, גם פחות דלק.

התפשרות על תיבת הילוכים ידנית תקפיץ אותך שנתיים-שלוש מעלה בשנתון בתקציב הזה (כל הישראלים רוצים אוטומאט, ידניות זולות יותר).

התפשרות על רכב צרפתי תקפיץ אותך גם שנתיים-שלוש מעלה בשנתון בתקציב הזה (כל הישראלים רוצים יפניות/קוריאניות, לצרפתיות יש שם די רע מבחינת אמינות ולכן הן זולות יותר).

פורסם

טוב לי יש אוטוביאנקי 1979. אני יכול לנהוג גם על נ.נ צבאי עם הידע שיש לי על ידני.

תחשוב טוב טוב על פקקים. יש ימים שהייתי נוסע דרך עטרות לבית {עיקוף של עוד 5 ק"מ} בכדי להימנע מזינוק בעליה של עליה מרגיזה של ק"מ אחד. לך תעשה בזה זינוקים בעליה.

עכשיו אני נוסע במקומות שחוכי אל. אני לבד על הכביש. אז פקקים אין

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

אם אתה לא נוסע הרבה צריכת דלק זה לא המרכיב העיקרי במיוחד ברכב ישן.

שים לב של500 יש מחלה של מכסה כרית אוויר נוסע מתנפח.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...