Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 869 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי , רכשתי מערכת מולטימדיה מעלי אקספרס מהמלצה מחבר , כאשר פירקתי את המערכת הישנה היו מחוברים 2 חוטים- אדום וחום 1.5 אמפר שמחוברים מהמערכת לתוך הרכב ,אני לא מצליח לזהות מהיכן מגיעים החוטים האלה ולאן לחבר אותם למערכת החדשה מכיוון שבמערכת החדשה אין את 2 החוטים האלה שיוצאים ישירות מהמערכת כמו בישנה, אציין כי בדקתי זרם כאשר האוטו היה מונע וב2 החוטים לא היה זרם .

IMG_4571.jpeg

ff1b92bf-948e-4bda-90ad-50a460f9b344.jpeg

פורסם (נערך)

קשה לצלם יותר ברור בגלל החושך כרגע, אבל פירקתי את הפלסטיק וזה נראה כי החום רץ לאורך כל הצד השמאלי של הרכב , והחוט האדום רץ לאורך הצד הימני של הרכב.

כן המערכת פועלת כרגע

עריכה אחרונה על ידי אור 77
פורסם
לפני כשעה, אור 77 כתב:

אציין כי בדקתי זרם כאשר האוטו היה מונע וב2 החוטים לא היה זרם .

תבדוק כשאתה מכניס רוורס אם יש באחד מהם מתח. תתייחס אליהם בזהירות כאילו יש בהם מתח כשאתה מכניס רוורס -שלא יגעו בגוף הרכב או בחוטים אחרים. 

הייתה במערכת הקודמת מצלמת רוורס? איזה רכב? מערכת מקורית? 

פורסם
לפני 6 שעות, ELI001 כתב:

תבדוק כשאתה מכניס רוורס אם יש באחד מהם מתח. תתייחס אליהם בזהירות כאילו יש בהם מתח כשאתה מכניס רוורס -שלא יגעו בגוף הרכב או בחוטים אחרים. 

הייתה במערכת הקודמת מצלמת רוורס? איזה רכב? מערכת מקורית? 

אבדוק…

במערכת הקודמת הייתה מצלמה רוורס ואני מנסה לחבר אותה למערכת החדשה .

סוזוקי סלריו 2017 מצורף 2 תמונות של המערכת הישנה והחדשה

IMG_4548.jpeg

IMG_4549.jpeg

פורסם

אין ממש דרך לדעת מה החוטים האלו, אף אחד כאן לא קוסם. תצטרך לעקוב אחריהם ולראות לאן הם הולכים.

במידה והמערכת החדשה עובדת, הייתי מבודד אותם ועוטף אותם ושם בצד, פשוט שוכח מזה.

לגבי המצלמה - תצטרך גם כאן להבין כיצד הייתה מחוברת. לרוב, כבל RCA צהוב שיתחבר למערכת מעביר את אות הוידאו, ובנוסף למערכת יש חוט שנוסף שברגע שמקבל סיגנל הוא מחליף את המסך לתצוגת המצלמה. בדרך כלל, כבל ה-RCA מעביר איתו גם חוט אדום שבקצה אחד מתחבר לנורת רוורס ובקצה השני מתחבר לאותו כבל במערכת וכך מעביר את אותו סיגנל.

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, אור 77 כתב:

סוזוקי סלריו 2017 מצורף 2 תמונות של המערכת הישנה והחדשה

בדיוק התקנתי לפני כמה שבועות מערכת לרכב הזה. עד כמה שאני זוכר הכבל החום היה המחזיר מתח למערכת בשביל להכניס לתצוגת מצלמה אחורית, אותו תחבר לכבל המתאים בצמה החדשה וזהו. הכבל השני לא זוכר בדיוק למה הוא היה אולי קשור לאנטנה כלשהי. 

עד כמה שאני זוכר היתה גם דיאגרמה על המערכת הישנה מה עושה כל חוט, תבדוק אם יש לך.  

אגב איך אתה בודק אם יש בהם מתח?

עריכה אחרונה על ידי ELI001
פורסם

לפני 5 שעות, Fraysa כתב:

אין ממש דרך לדעת מה החוטים האלו, אף אחד כאן לא קוסם. תצטרך לעקוב אחריהם ולראות לאן הם הולכים.

במידה והמערכת החדשה עובדת, הייתי מבודד אותם ועוטף אותם ושם בצד, פשוט שוכח מזה.

לגבי המצלמה - תצטרך גם כאן להבין כיצד הייתה מחוברת. לרוב, כבל RCA צהוב שיתחבר למערכת מעביר את אות הוידאו, ובנוסף למערכת יש חוט שנוסף שברגע שמקבל סיגנל הוא מחליף את המסך לתצוגת המצלמה. בדרך כלל, כבל ה-RCA מעביר איתו גם חוט אדום שבקצה אחד מתחבר לנורת רוורס ובקצה השני מתחבר לאותו כבל במערכת וכך מעביר את אותו סיגנל.

המערכת עובדת הכל תקין חוץ ממצלמת הרוורס והנורת רוורס שלא עובדות בכלל כאשר אני מכניס למצב רוורס ,חיברתי את הRCA וגם את החוט שמחובר אליו ישר למערכת אבל יש פיספוס באמצע בין הנורת רוורס לבין המצלמה ולכן אני לא יודע היכן לחבר את החוטים האדום והחום שציינתי למעלה .

לפני 4 שעות, ברנד כתב:

המולטימדיה נכנסת לרוורס?

לא 

לפני שעה, ELI001 כתב:

בדיוק התקנתי לפני כמה שבועות מערכת לרכב הזה. עד כמה שאני זוכר הכבל החום היה המחזיר מתח למערכת בשביל להכניס לתצוגת מצלמה אחורית, אותו תחבר לכבל המתאים בצמה החדשה וזהו. הכבל השני לא זוכר בדיוק למה הוא היה אולי קשור לאנטנה כלשהי. 

עד כמה שאני זוכר היתה גם דיאגרמה על המערכת הישנה מה עושה כל חוט, תבדוק אם יש לך.  

אגב איך אתה בודק אם יש בהם מתח?

אתה יודע להגיד לי מה זה הכבל המתאים בצמה החדשה? 

לצערי אין דיאגרמה על המערכת הישנה 

ויש לי פלוק אחבר צד אחד לבורג ברכב וצד שני בחוט ואבדוק אם יש מתח.

פורסם
לפני 3 שעות, אור 77 כתב:

חוץ ממצלמת הרוורס והנורת רוורס שלא עובדות בכלל כאשר אני מכניס למצב רוורס

הנורות רוורס של הרכב לא עובדות כרגע בהילוך אחורי? אם כן כנראה הצלחת לשרוף פיוז ותצטרך לטפל בזה לפני הכל.

לפני 3 שעות, אור 77 כתב:

וגם את החוט שמחובר אליו ישר למערכת

על איזה חוט אתה מדבר? 

לפני 3 שעות, אור 77 כתב:

אתה יודע להגיד לי מה זה הכבל המתאים בצמה החדשה? 

בד"כ זה הולך שבצמה החדשה יש כמה חוטים שלא מחוברים לכלום וכתוב עליהם מה הייעוד שלהם, על אחד מהם אמור להיות כתוב back או reverse או משהו דומה. אם לא כתוב אצלך על החוטים עצמם אני יכתוב לך איך למצוא אותו. 

בכל מקרה אם הנורות רוורס לא עובדות בכלל תבדוק קודם פיוזים.

פורסם

תודה על המענה אבדוק את הפיוז ואעדכן.

ולגבי ה״כבל המתאים״ כל הכבלים בצמה 1 אמפר ואכן יש לי אחד בצבע ורוד שרשום עליו reverse , השאלה היא אם אני אחבר בינו לבין החוט החום /האדום (1.5 אמפר) זה לא יגרום לקצר ושריפה של החוט הורוד?

פורסם
לפני 1 דקה, אור 77 כתב:

לגבי ה״כבל המתאים״ כל הכבלים בצמה 1 אמפר ואכן יש לי אחד בצבע ורוד שרשום עליו reverse , השאלה היא אם אני אחבר בינו לבין החוט החום /האדום (1.5 אמפר) זה לא יגרום לקצר ושריפה של החוט הורוד?

לא יגרום קצר כי הוא חוט ניטראלי שמחכה לזרם 12V, לכן אם החוט שתחבר אליו יהיה חיובי אז המערכת תיכנס לרוורס אם שלילי פשוט לא יקרה כלום. 

• אהבתי 1
פורסם

תגשר בין החוט reverse לחוט חום/אדום

אבל תחליף את הפיוז,

כי לפי התיאור שלך הוא שרוף,

כל עוד לא תחליף לא תראה שום שינוי

אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
פורסם
לפני 19 שעות, ELI001 כתב:

לא יגרום קצר כי הוא חוט ניטראלי שמחכה לזרם 12V, לכן אם החוט שתחבר אליו יהיה חיובי אז המערכת תיכנס לרוורס אם שלילי פשוט לא יקרה כלום. 

לפני 18 שעות, WE988244 כתב:

תגשר בין החוט reverse לחוט חום/אדום

אבל תחליף את הפיוז,

כי לפי התיאור שלך הוא שרוף,

כל עוד לא תחליף לא תראה שום שינוי

החלפתי פיוז נורת הרווס עובדת עכשיו .

חיברתי בין האדום לורוד ומתקבלת לי תמונה עם 8 פריימים של המצלמת רוורס ל2 שניות ואז מתכבה (רשום no signal) יש מושג למה?

IMG_4593.png

• תוכן חדש...