Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 19.11.2023 בשעה 12:02, KipodYam כתב:

אחרי שהבנו שאצלי אישית חניה טורית תיתן עונש של החלפת סדר למי שמגיע שני, או ירידה בערב כדי להחליף סדר חניות, עשינו הכל כדי למצוא דירה עם חניות נורמליות.

זה חלק מאיכות חיים מבחינתי. חניה טורית = עונש יומיומי עבורי.

מניח שזה אצל הרבה מאוד הורים.

חניות טוריות מייצרות עומס חניה ברחוב. רק אם יש מצוקת חנייה ברחוב ו או לא נוח להגיע מהבניין לרחוב, רוב החניות הטוריות של הבניין יהיו מלאות.

חנייה טורית זה באמת פתרון בינוני ואין ספק ששתי חניות "רגילות" עדיף.

פתרון אחר זה - במידה ומתאפשר, החלפת רכבים, מי שיוצא ראשון לוקח את הרכב החיצוני יותר. נכון שלא רלוונטי לכל אחד, אבל להרבה אנשים זה יכול לעבוד. 

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אמל"ק את השרשור
רוב הבניינים שאני מכיר, זה מנוטרל/לא עובד אחרי כמה שנים - אחת הסיבות העיקריות זה אחרי שתשמעו את העלות החודשית והעלות של שגרת הטיפולים ושאר הנילווים (ביטוח, חשמל), תיקונים.
הבעיה היא שבתמא יש כ20 דירות. והעלות האסטרונומית שיכולה ליפול מחולקת באופן משמעותי לכל דירה.

לכן, אם מדובר בתמ"א באיזור יוקרתי ולדעתך סכומים גבוהים זה "מכה קלה בכיס", כן הייתי הולך על זה.

פורסם

זהו, שזה לא איזור יוקרתי, איזור ממוצע.

האם חתימה על החוזה וקבלת חניה לא מחייבת אותך לשלם או אי תשלום יכול לגרור תביעה?

אני לא מכיר את הדיירים 

פורסם (נערך)

דרך אגב, עוד משהו שנתקלתי בו באירופה לא מעט, זה מעלית למכוניות. כמו מעלית רגילה שאתה נכנס אליה פנימה עם המכונית, פותח את החלון ולוחץ על הקומה שאתה רוצה, ואז יוצא עם הרכב מהמעלית בקומה הרלוונטית. האם מעליות כאלה קיימות בבנייני מגורים בישראל?

עריכה אחרונה על ידי garicho
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

יש כאלה בכמה מוסכים/סוכנויות רכב בארץ.

אלו של פרומוט, לזכרוני יש גם בבית UMI בראשל"צ, אבל י"ל שזכרוני הדהוי מטעה אותי...

דווקא יכול להיות מגניב - לעלות עם האוטו הביתה...

(ונשבע שאני לא פרזנטור של פרומוט...)

עריכה אחרונה על ידי natco
  • רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

כן, בידיוק כאלה. דווקא פתרון מעניין. ומכיוון שזה מוצר יחיד שכולם משתמשים בו ולא רמפה אישית, סיכוי טוב שישמרו עליו יותר מאשר על הרמפות האישיות.

פורסם

לזוג חברים יש חניה כזו בבניין שלהם בת"א.

לפני תקופה החליפו את הרכב למרצדס E-CLASS פלאג-אין הייבריד.

מסתבר שמערכת החניה לא יודע להתמודד עם  משקל הרכב ומאז הם מחנים ברחוב.

כך גם סיפרו לי לגבי שכן שלהם, שקנה רכב שמעט גבוה יותר מה SLOT חניה שלו, ולכן גם החניה שלו אינה בשימוש.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם (נערך)

כל ספק וההגבלות שלו, בפרויקט שאני מתעניין החניות מוגבלות למשקל 2 טון, אורך 5 מטר, גובה 2 מטר ויש עוד הגבלות במרחק בין הסרנים למשל.

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
פורסם
לפני 3 שעות, aviaviavi כתב:

כל ספק וההגבלות שלו, בפרויקט שאני מתעניין החניות מוגבלות למשקל 2 טון, אורך 5 מטר, גובה 2 מטר ויש עוד הגבלות במרחק בין הסרנים למשל.

חבל שלא התחלת עם זה. לא הייתי בחיים מסכים לכזה דבר.

עסקה עסקה אבל יש גבול. הרי פה זה פורום רכב, לא?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

זה לא מגביל לדעתי 85 אחוז מהרכבים, במיוחד שהרכב הכי ארוך שהיה לי אי פעם הוא הנוכחי שעומד על 4.3

במשקל אני בכלל רחוק מהגבול.

חולה האצ'בקים :)

אפילו ה-508 שאני שוקל עומדת במגבלות.

פורסם
לפני 19 דקות, aviaviavi כתב:

זה לא מגביל לדעתי 85 אחוז מהרכבים, במיוחד שהרכב הכי ארוך שהיה לי אי פעם הוא הנוכחי שעומד על 4.3

במשקל אני בכלל רחוק מהגבול.

חולה האצ'בקים :)

אפילו ה-508 שאני שוקל עומדת במגבלות.

לך זה לא בעיה אבל לך תדע אם מישהו יגיע אלייך ובדיוק הוא עומד על הקסקס או שסתם השכנים האחרים ישימו זין על המגבלות וישימו רכב גדול מדי ועכשיו המערכת נהרסת לאיטה. זה כמו שהשכן ליד ישים את הרכב שלו על הקו בין החניות אז פה הוא שם רכב ששוקל יותר מדי או גדול מדי. כי יהיה בסדר, ראינו מה קרה לפני חודש עם יהיה בסדר.

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

פורסם
לפני 8 שעות, aviaviavi כתב:

זהו, שזה לא איזור יוקרתי, איזור ממוצע.

האם חתימה על החוזה וקבלת חניה לא מחייבת אותך לשלם או אי תשלום יכול לגרור תביעה?

אני לא מכיר את הדיירים 

בבניין תמא רוב הדיירים הם הדיירים הישנים שהם לרוב אוכלוסיה מבוגרת מאוד שרגילה לשלם דמי ועד של 200שח במקרה הטוב, עכשיו לשלם כל חודש כ800שח זה כבד ומטורף עבורם.
כל תביעה אצל המפקחת על הבתים המשותפים עולה כ580שח ולפני זה אתה צריך לשלוח מכתב לפני נקיטת הליכים ותיעוד למיצוי הגבייה. זה כאב ראש ולא ממש יש קופצים על תפקיד ה"ועד".

ונניח שתביאו חברת ניהול שתתעסק עם הגבייה והניהול של הבניין (ומאוד קשה למצוא חברת ניהול לבניין קטן כי זה לא ריווחי עבור החברה), זה כרוך בעוד סכום כסף משמעותי שאתם תוסיפו על בסיס חודשי.

נקודות נוספות: צריך לבדוק גם אם יש גנרטור חירום בהפסקות חשמל ומה קורה בשעת תקלה (איך מוציאים את הרכב).

פורסם

מנסה להבין איך הגעת ל-800, נשמע לי המון.

ועד של בניין תמא רגיל, אחרי תוספת מעלית זה בסביבות 300-350, מפרויקטים אחרים שראיתי בחלקם יש תשלום על הרובוטי ממש נמוך, בין 40 ל-50 וזה מכיוון שזה מתחלק בכ-50 דיירים(שני בניינים מחוברים)

אצלי, המשווקת מעריכה בכ-120 שקלים

זה עדיין קפיצה של מעל פי 2 ממה שהם היו רגילים לשלם, אבל עדיין לא מתקרב לסכומים שנושקים ל-1000

פורסם

חברת ניהול גובה לפחות כפול מוועד של דיירים, אז ה-350 הוצאות קופץ ל-800 לחברת ניהול,

תוסיף את עלות תפעול החניון ואתה כבר נושק ל-1000.

מעבר לזה - כמו אצלנו למשל, בחוזה לא כלול גנרטור,

ולא תשתית טעינה לרכב חשמלי שיחנה בחניון,

אז סביר להניח שיהיה רוב להוסיף את זה, ויוסיף לתקופה מסויימת עוד לתשלום החודשי.

פורסם

הבעיה פה זה שהמערכת יחסית חדשה בשוק הישראלי, מספר בעלי הידע והניסיון די מועט. ככה שהעלויות לתיקון יהיו יותר גדולות בתקופה הראשונה עד שיהיו מספיק מערכות כאלו בכל הארץ, אם הם יצליחו לחדור את השוק הישראלי.

זה לא כמו מכפילי חנייה שנצבר מספיק ניסיון איתם ועכשיו יש לך אנשי מקצוע פרטיים שמתקנים מתקנים כאלו.

או המעליות רכבים שכבר קיימות מספר רב של שנים..

Ready To Rock
Ready To Rumble

• תוכן חדש...