Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האם מישהו גר בבניין עם חנייה רובוטית? כמה שאלות

aviaviavi
שימו לב! השרשור הזה בן 448 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

מתעניין בדירה עם חנייה רובוטית במחיר אטרקטיבי.

בעד או נגד?

מה העלות החודשית בנוסף לחברת תפעול?

מה המגבלות למידות/משקל הרכב?

האם המתקן אמין ומהיר?

הבנו שיש איזשהו כיוון לטעינת רכב חשמלי, האם זה בלוף או משהו שייתכן ויקרה בשנים הקרובות?

תודה מראש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

למה כוונתך: האם למכפיל חניה? 

אם כן, אז מדובר במשהו לא נוח ולפי מה שקראתי בפורום גם נתון לתקלות.

לבן שלי יש חניה כזו, היתרון הוא שהרכב חונה בקומה התחתונה, כלומר נסתר מעין רואה. החסרון הוא ההתעסקות עם העלאת והורדת המתקן בכל הגעה או יציאה, מגבלת גובה הרכב, חובה לחנות עם הפנים פנימה בגלל חלוקת המשקל על המשטח, הצורך לחנות במדויק, כי כל סטיה עלולה לגרום לכך שהרכב ישתפשף עם המסגרת, וכמובן רכב לא שמיש כאשר יש תקלה במתקן. אין לי מושג מה האמינות שלו.

לא יודע מה העלויות, אני מניח שלפחות העלויות השוטפות כלולות בתשלום לוועד הבית.

הבחור נוהג ב-i20 ולא התעניין בנושא הטעינה לרכב חשמלי.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא מדובר במכפיל חניה

אלא בחניה אוטומטית לחלוטין, כלומר אני שם את הרכב במקום כלשהו והרכב נכנס לחניון שאין לך גישה אליו.

זה פרויקט של תמא38(הוספת קומות)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן, לא להיט מהבחינה הזאת. בנוסף יהיה את ה"פקק" בבקרים.

מצד שני, אין אף חבר של שכן שתופס את החניה, אין שכנים שחוסמים או חונים עקום, אין שריטות, אין ויכוחים על ס"מ פה וס"מ שם.

אבל זה משהו שמצריך תחזוקה שעולה כסף מדי חודש.

מנסה להבין האם זה משהו שיכול לשבש לי מכירה עתידית או יתייקר מאוד במהלך השנים ומחפש מישהו שחי עם דבר כזה כדי לספר עד כמה נורא השד, אם בכלל.

עריכה אחרונה על ידי aviaviavi
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש לך אפשרות לקנות חנייה פיזית? אם כן, נראה שיותר משתלם.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בקטמון בירושלים יש בניין בן 4 שנים שהרובוט הפסיק לעבוד אחרי חודש מפתיחת הבניין ומאז השכנים ללא חניה, החברה בורחת מאחריות, יש פקק בבית משפט ומדובר בכמה מיליונים טובים לתקן\להחליף.

בינתיים כולם חונים ברחוב וכולם שונאים אותם ויש ים בלאגן.

יש המון בעיות עם זה , היה בחדשות מתי שהוא ,צריך לחפש. כל חברה של שקל וחצי קונה רובוט סיני,מתקינה ובורחת. וראינו את זה מול הבית של ההורים בקטמון. באמת שזה עושה המון בלאגנים בשכונה. כל חניה נהיה בלאגן והמשטרה כל שעה באה להרגיע את התושבים וחסימות חניה כל דקה. אני מגיע להורים שלי אני מחנה 5 דקות משם. לא רוצה בכלל להיכנס לרחוב שם. תמיד מעפן שם

• מבאס 2

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אף אחד לא "מתקין ובורח", יש תקופת בדק של-3 דנים, שבמהלכה ישנן כבר פסיקות גם לפיצויים על אי-שימוש.

ב-3 שנים שאחרי תקופת הבדק, ישנה אחריות נוספת לתקלות שנובעות מהתקנה לקויה או איכות ירודה של המתקן.

אגב- אני לפחות, גם לא מכיר מתקני חניה סיניים. כל מה שאני מכיר מגיע מאירופה.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם אתה מוכן לעזור להם בתביעה אני יותר מאשמח לתת לך פרטים.

המדיע שיש לי:

הותקן

עבד חודש

הפסיק לעבוד

הגיעו לנסות לתקן כמה פעמים

החברה אמרה לכו חפשו אותנו בבית משפט ושלום

לך תדע אם החברה לא תגיד להם פשטנו רגל לכו חפשו אותנו ויפתחו שעה אחרי חברה חדשה בשם אחר עם BDI נקי 

אני יודע בוודאות שמדובר על כמה מליונים טובים של תביעה

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה כמו לשאול... רכב חשמלי זה טוב?

יש הרבה ותלוי איזה.

גם כאן.

המלצתי,

לך לבניינים אחרים שהותקן בהם הרובוט הזה.

תשאל את בעלי הדירות איך הוא מתפקד. איך האחריות וכו'

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני עוסק באדריכלות, לא במשפטים.

"החברה" במקרה הזה, ככל הנראה בעייתית בצורה יוצאת דופן.

יזמים לא מתנהגים כך בדרך כלל.

(ואם הכוונה לחברה שמתקינה את המכפילים, הרי שלדיירים אין שום עסק ישיר מולה, אלא רק מול היזם).

זה כבר לא עניין של מתקן חניה. יש בבניין עוד עשרות מערכות, מורכבות לא פחות.

אם הדיירים לא יכולים לצפות לשום מענה מהיזם בנושאי אחזקה בשנות הבדק, הם בבעייה רצינית. בכל פרויקט ישנן תקלות בהתחלה, השאלה היא רק מה ההתייחסות אליהן מאצל היזם.

ואם כבר חרגנו מהעניין- כדאי לשים לב שקומות שנוספו לבניין קיים (במסגרת תמ"א 38/1 או כל מסגרת אחרת לצורך העניין), לא צריכות להישפט בכלים של דירה חדשה, אלא לכל היותר כדירה משומשת ששופצה בסטנדרט גבוה.

הדירות ה"חדשות" מחוברות לתשתיות של הדירות הישנות,  הן מקבלות הרבה פטורים והקלות בתקנים שמחייבים בניינים חדשים (למשל, גודל,מספר ומהירות מעליות, רוחב חדרי מדרגות, לוביים ומחסנים, אמצעי כיבוי אש מתקדמים וכו').

אני נמנע מלחוות דעה על יזמים שבונים פרויקטים כאלה, כדי להמנע מהכללה לא הוגנת, אולם כדאי לבדוק פרויקטים אחרים של אותו יזם, ולשוחח עם דיירים על איכות העבודה והשירות של היזם לאחר הקנייה.

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מהשנקל שלי -

היתה חברה גרמנית שפשטה רגל.

יש בתים שזה לא מוגדר כחלק מהתשתית של הבניין בתקנון הבית המשותף.

לפעמים יש חניה בודדת עם מתקן כזה.

אז יש בתים שאנשים לא מוכנים לקחת עליהם את ההוצאות של זה. וגם אם הכל תקין - לדעתי צריך בדיקת אחזקה שנתית, ויתכנו תיקונים בעתיד. זה משהו שצריך להיות באחריות ועד הבית. כמו שגם הדירת גן משלמת על המעלית, כולם צריכים לשלם על התחזוקת מכפילים. 

כל העסק פרוץ מבחינה חוקית. זה פאקינג מתקן הרמה. אם אתה רוצה לעשות מנוף של 50 קילו, אתה צריך תקינה. פה יש לך מתקן הרמה שנכנס למטה לאדמה ואין לך לצאת ממנו אם אתה ברכב.

לדעתי - חובה לדרוש לעשות בזה שימוש, כי אם זה לא היה - לא היו מאשרים לבנות את הדירות. אז העירייה צריכה לדרוש שהתקינות של זה מחוייבת בתקנון הבית המשותף ושדיווח על חוסר תקינות ישלח במיידי ע"י ועד הבית, עם תקופת גרייס של חודש לתיקון תקלה. אם ממשיך, קנס גדול חודשי עד לתיקון. לא דווח - כפל קנס והמשך קנס עד התיקון.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל הרגולציה של הנושא הזה מפגרת בעשורים אחרי השטח.

ת"י 5437 לא מקבל מעמד מחייב כבר 11 שנה (למעשה הוא פורסם לראשונה כבר ב-2005, עם רוויזיה ב-2012...).

לאור העובדה שהתקן מצטטט ומאמץ כמעט במלואו את התקן האירופי בנושא, ניתן רק לתהות מי מפעיל לובינג כדי שלא יותקן כמחייב.

בינתיים, כל מי שרוצה יכול להביא מתקן, בלי צורך בבדיקת אב טיפוס (שכן חלה, משום מה, על כל מי שמביא דאודורנט ספריי), ולהתקין ללא אביזרי הבטיחות, שאמורים, בין השאר למנוע בדיוק את תרחיש האימים שתיארת (להלכד במתקן).

לעיריה אין שום דרך חוקית לאכוף סעיפים בתקנון הבית המשותף, או בכלל לדרוש שסעיף זה או אחר יופיע בתקנון.

אתה צודק, יש פה לופ-הול בעייתי מאד. זה נספר למבקש כ"מקום חניה", ובסוף אותו מקום לא נמצא בשימוש, והעיריה "חוטפת" על מצוקת החניה שנוצרת.

אבל בנינו, הדבר די נפוץ גם במקומות בהם נפוץ הפתרון של חניות טוריות. החניה הפנימית היא הרי תיאורטית בלבד, וכמעט אף-פעם לא נמצאת  בשימוש, והרכב השני שוב מעמיס את התשתית העירונית.

ובכל זאת, כשאני מגיש פתרון של חניות מקבילות בתב"ע בה נספח התנועה נותן פתרון  טורי , אני לא פעם מסורב על הסף, או במקרה הטוב ביותר נשלח לטיול של חודש-חודשיים בוועדת התנועה העירונית

(כדי לאשר פתרון שהוא בעצם טוב יותר גם לעיר, וצריך להיות אינטרס שלהם, כן?)

כן, מתקני חניה הוא אחת הרעות החולות של התחדשות עירונית. אחלה דוגמה לכך שמעמיסים עומס יתר על תשתיות ומשאבים עירוניים שנמצאים בחסר עוד לפני זה.

במקום לגאול את התכנית הרעה הזו מיסוריה, ולתכנן משהו שנותן פתרון מקיף וטוב לאורך שנים, ממשיכים להאריך אותה הרבה מעבר לתוקף המקורי שלה, וכדי להוסיף חטא על פשע, מוציאים עוד "הוראות שעה" בסגנון החאפרי הזה, שגם הן אני מבטיח לך, יוארכו עוד ועוד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...