Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בס״ד

שלום רב ובעזרת השם בשורות טובות לכולם,

אני בעלים של הונדה סיוויק 2011

ונתקלתי לאחרונה בסרטון הבא ביוטיוב.

ותהיתי לעצמי האם הדבר באמת הכרחי? 

הכוונה זה יכול להשפיע על ביצועים/ חיי מנוע בטווח המיידי?

והאם כן, מדוע במוסך יבואן טוענים שזה שסתום הידרואלי ואין צורך בכיוון ורק במידה ומרעיש בודקים

תודה על העזרה מראש!

פורסם (נערך)

למיטב ידיעתי, שסתומים הידראוליים אין מה לכוון.

עיקרון העבודה שלהם נסמך על לחץ שמן.

יש חריגים אבל הם בודדים.

ראה בבקשה כאן (חבל שחלק מהמגיבים כבר לא פעילים פה)

עריכה - בפוסט המצורף יש וויכוח על זה...

עריכה אחרונה על ידי חולגי
תוספת

alfa 156 2.5.

פורסם

כאשר יש מרימי שסתומים הידראוליים כיוון המרווח (VALVE LASH) הוא אוטומטי ואין מה לכוון.

במידה ומרעיש מחליפים את המרים שמרעיש (HYDRAULIC VALVE LIFTER).

בסרטון ראש מנוע עם כיוון מרווח שסתומים ידני - מעשה דרך הברגים כמו שרואים.

אלה שתי שיטות שונות.

יש חשיבות גדולה, לכיוון מרווח שסתומים כשזה ידני, לחיי המנוע ולביצועים.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 שעות, Ori1938 כתב:

מדוע במוסך יבואן טוענים שזה שסתום הידרואלי ואין צורך בכיוון

לפי מה שאני יודע בסיוויק 1.8 אין שסתומים הידרוולים וכן נדרש לבדוק כיוון שסתומים כל כמה טיפולים. 

לרוב כל עוד אין רעש חריג לא עושים את זה.

פורסם
לפני 23 שעות, Buki כתב:

לפי מה שאני יודע בסיוויק 1.8 אין שסתומים הידרוולים וכן נדרש לבדוק כיוון שסתומים כל כמה טיפולים. 

לרוב כל עוד אין רעש חריג לא עושים את זה.

המצחיק הוא, שבמוסך הונדה נאמר לי שהם כן הידרואליים ורק כשיש רעש יש צורך בבדיקה.

על מי לסמוך ? 
ובמידה וצריך לעשות את הפעולה הזו. למי הייתם ממליצים לי להגיע ?

פורסם

בD17 של הונדה צריך לכוון גם אצלי צריך אם אני לא טועה פעם ב 130-170 אלף קראתי בספר

לא יודע איזה מנוע יש לך ב2011 אני לא חושב שזה ה D17 אבל תבדוק בספר רכב הם כותבים

ואל תעשה לפי רעש או לא לפי רעש עושים לפי ספר רכב כי ספר רכב בא לפני כל תגובה שתקבל פה או ממוסכניק 

ספר רכב זה קודש

פורסם
לפני שעתיים, CiUiK כתב:

בD17 של הונדה צריך לכוון גם אצלי צריך אם אני לא טועה פעם ב 130-170 אלף קראתי בספר

לא יודע איזה מנוע יש לך ב2011 אני לא חושב שזה ה D17 אבל תבדוק בספר רכב הם כותבים

ואל תעשה לפי רעש או לא לפי רעש עושים לפי ספר רכב כי ספר רכב בא לפני כל תגובה שתקבל פה או ממוסכניק 

ספר רכב זה קודש

שים לב אבל למה בדיוק כתוב שצריך לעשות בספר הרכב. במאזדה, לדוגמא, כתוב שאחת ל-120,000 ק"מ צריך לבדוק את כיוון השסתומים, כשבפועל הכוונה היא לבחון האם האם רועשים או לא.

אז כן, לעשות לפי ספר הרכב - אבל אם ספר הרכב אומר לבדוק, אז צריך לבדוק, ולאו דווקא לפתוח את מכסה השסתומים ולכוון.

פורסם
לפני 15 שעות, chrono כתב:

שים לב אבל למה בדיוק כתוב שצריך לעשות בספר הרכב. במאזדה, לדוגמא, כתוב שאחת ל-120,000 ק"מ צריך לבדוק את כיוון השסתומים, כשבפועל הכוונה היא לבחון האם האם רועשים או לא.

אז כן, לעשות לפי ספר הרכב - אבל אם ספר הרכב אומר לבדוק, אז צריך לבדוק, ולאו דווקא לפתוח את מכסה השסתומים ולכוון.

זה בדיוק מה שהתכוונתי ב"תעשה לפי ספר רכב" 

פורסם
לפני 20 שעות, chrono כתב:

בשביל לבדוק - למדוד את המרווחים - חייבים לפרק את מכסה השסתומים ולמקם את גל הארכובה בהתאם ביחס לכל צילינדר בנפרד \ למקם ביחס לכל הצילינדרים.

• תוכן חדש...