Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 960 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. 

יש לי פיג'ו 308sw שנת 2017 עם 180,000 ק"מ. 

מטפל אצל יבואן מורשה (מוסך צמרת בחיפה). 

בחודשים האחרונים המנוע התחיל לשתות שמן מעבר לרגיל (לרוב ממלא בערך ליטר בין כל 2 טיפולים. עכשיו זה כבר פי 3-4) ומרגיש לפעמים רעידות כשעומד במקום. 

במוסך אמרו שצריך לשפץ ראש מנוע והעריכו בכ-12,000 לפני מע"מ. 

שאלות:

1) לטעמכם יש דרך להמנע מטיפול כזה או דחיה שלו? או שזה אומר שראש המנוע יכול ללכת בכל רגע בתכלס?

2) האם טיפול כזה לטעמכם יכול להתבצע על ידי מוסך אחר (על מנת להוזיל עלויות) או שזה נושא רגיש ועדיף לשמור "למקצוענים ביותר"? אם כן, יש למישהו המלצה למוסך שמתמחה ברכבי פיג'ו?

3) במידה והעלויות ישארו דומות, האם כדאי להחליף רכב בגלל נושא כזה? המחירון כרגע הוא סביבות 32,000₪.

תודה!

פורסם

כנס לאבחון נוסף אצל אחד המוסכים המתמחים. גבע או אורן.

מתי החלפת רצועה? ומה היה מצבה?

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

זו 307 או 308? לא הייתה 308 2007.

באיזה מנוע מדובר (נפח/כ"ס)?

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני 49 דקות, שי כתב:

זו 307 או 308? לא הייתה 308 2007.

באיזה מנוע מדובר (נפח/כ"ס)?

שי זה 2017.

במודל הזה היה 1.2T ודיזל.

ככל הנראה מדובר בבנזין.

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

צודק כמובן. סליחה, אני חי בעבר 🫢

ראש מנוע עם צריכת שמן נשמע לי כמו גומיות שסתומים של מנוע פרינס, אני מניח שבמקרה הזה מדובר בשיפוץ של מנוע פיורטק שלם ואלו גם טווחי המחירים שלרוב מוזכרים בהקשר הזה.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
לפני 10 שעות, - XM - כתב:

כנס לאבחון נוסף אצל אחד המוסכים המתמחים. גבע או אורן.

מתי החלפת רצועה? ומה היה מצבה?

הוחלפה רצועה נדמה לי ב-60,000 קמ. 

הרכב היה בליסינג אס לטעמי לא לקחו סיכונים עם כל העניין של התפוררות רצועות בדגם הזה. 

לגבי המוסכים: אין איזה מוסך מומלץ באזור הצפון או השרון? רק תל אביב/חולון?

לפני שעתיים, שי כתב:

צודק כמובן. סליחה, אני חי בעבר 🫢

ראש מנוע עם צריכת שמן נשמע לי כמו גומיות שסתומים של מנוע פרינס, אני מניח שבמקרה הזה מדובר בשיפוץ של מנוע פיורטק שלם ואלו גם טווחי המחירים שלרוב מוזכרים בהקשר הזה.

אכן מנוע פיורטק. 

זה 1.2 טורבו בנזין. 

אני ממש מרוצה מהרכב והייתי שמח להשאירו. השאלה האם שיפוץ ראש מנוע פותר את הבעיה לחלוטין או רק דוחה אותה קצת? כי להשקיע 12+ רק בשביל לגלות שראש מנוע הולך בלי קשר תוך שנה (נניח) זה לא בא בחשבון. 

פורסם

אם הרכב היה בליסינג, זה מינוס לא פלוס.

יש את סמיר מרכסים, מאוד מומלץ בקבוצות של סיטרואן פיג’ו, לא מכיר אישית.

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם

זאת הצעה לשיפוץ מנוע (החלפת טבעות אטימה בין היתר) ולא שיפוץ ראש מנוע בלבד.

המנוע הזה ידוע כנבלה. יש לו יותר מדי כשלים תכנוניים שההשלכות שלהן די יקרות. המכונית עצמה נהדרת, אך המנוע הזה לא מוצלח.

אפשר לשקול שיפוץ מלא (במקום שיודע לשפץ כמו שצריך) ואז לאמץ משטר תחזוקה קפדני (החלפת שמן כל 7.5k ק״מ) והחלפת רצועת תזמון כל 4 שנים או 60k ק״מ, ואז תוכל להמשיך להנות מהמכונית עוד הרבה שנים. זאת יכולה להיות החלופה העדיפה במידה ואין לך אפשרות להוסיף סכום כסף משמעותי לטובת החלפתה למכונית אחרת חדישה (ומוצלחת יותר באספקט המכאני), כיוון שמחיר המחירון של הרכב שלך נמוך מאד. 

• רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...