Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למישהו יש נסיון עם מסור חרב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 987 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Be roo כתב:

לא יצא לי לעבוד עם כלי דומה, אז אין לי מושג.

כמה הוא "פלאג אנד פליי״ להדיוט?

לגבי המחיר, אולי אפשר למצוא אחד זול יותר, זה שבקישור אכן קצת יקר לצרכים שלי.

יש בעליאקספרס גם כאלו... שווה בדיקה. 

אני מכיר את הכלי היכרות שיטחית בלבד (דהיינו- אני יודע שהוא קיים ולמה הוא משמש)- ידע תיאורטי. לא השתמשתי באחד שכזה עדיין. 

אמור להיות מאד פשוט לתפעול, ועם רטט קל מאד בלבד. צפייה בסרטון או 2 ביוטיוב יוכלו להסביר לך בדיוק איך עובדים איתו. 

לפני כשעה, BoazB11 כתב:

"4.5. 

6" - אני לא מכיר חיה כזו (יש "5 שתואם ל-"4.5)

נו, שכחתי את המידות הנפוצות, קורה. 

לפני כשעה, BoazB11 כתב:

עם "9 אין שום סיכוי לעבוד ביד אחת.

וזה מכשיר כ"כ אלים ועוצמתי שגם עם 2 ידיים ומגן דיסק אתה חייב להיות חזק וזהיר ומנוסה, אחרת... 😥

מעולם לא ניסיתי לתפעל דיסק גדול יותר מה-4.5...

לפני כשעה, BoazB11 כתב:

אם אתה עובד עם דיסק 4.5 מדי פעם והוא עדיין לא נתקע לך - קח בחשבון שזה קורה, ועוד איך קורה.

יודע. ציינתי שיודע. ושעובד בהתאם.

לפני כשעה, BoazB11 כתב:

וזה מכשיר כל כך ורסטילי, שאצלי הוא תמיד ללא הידית אחיזה וללא מגן,

אם אתה מתאפק ועובד עם 2 ידיים ועם המגן והידית - אשריך. תמשיך ככה.

אם בכל זאת תתפתה - הוא עלול להכיש... ולגרש אותך מגן עדן, כמו שכמעט קרה לי :-)

תמיד מגן וידית. תמיד 2 ידיים בהתנעה. בשימוש עצמו לפעמים זה לא הכי אפשרי, מקפיד לתכנן את העבודה בהתאם כדי לצמצם את זה כמה שניתן.

לפני 2 דקות, baer כתב:

זה לדעתי אחד הכלי הכי מיותרים שיש.

בגדול, גם לדעתי- אבל בהחלט יש לו את השימושים שלו. זה יכול להיות קלאסי לאחד מהם. 

יש גם כמה מצבים שבהם הוא יהיה מאד יעיל ואפילו נחוץ. נדיר, אבל קורה. 

• רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני משתמש בגינה בגדר חי חשמלי הכי חזק שיש של בוש(אין הרבה דגמים וגדלים וממליץ את הכי גדול) ומסור שרשרת חשמלי של איקרה שעלה בערך 340 שח ואני רואה שעדין קיים במחירים האלה(למרות שזה קצת מפחיד להשמש בו ואני ממעיט להשתמש בו, השרשרת יוצאת מהמקום לפעמים, משתמש רק כאשר הוא הכלי היחידי שיכול לחתוך את הגזע).

יש לי גם מסור ידני קטן וחותך ענפים גדול(משתמש בו הרבה גם)

פורסם

מחזיק במשור שרשרת של איקרה, מכשיר סביר אם כי כבד בהפעלה לגובה . 

נרכש על מנת לטפח את עץ הזית ועי ההדר בחצר. למעט פעם אחת שהושאל לשכן שככל הנראה לא יודע להשתמש בכלי כזה , השרשרת לא ירדה . 

הכלי מצויין לענפים עד קוטר של 10 ס״מ . מעבר לזה צריך להב רחב יותר.

מחזיק גם במולטי טול שנרכש במבצע חיסול חנות כלי עבודה. נוח בליטוש בפינות צפופות (שיחזור כסאות עץ)  דורש מיומנות בחיתוך בגב ארונות שצמודים מידי לקיר . אבל עשה את העבודה (דורש ידיים יציבות ועבודה איטית ומתודית). נוח בחיתוך תחתית משקופים לפני התקנת פרקט. 

פות״שֿ חבל על כל השקעה. יש סוג של גמ״ח כלי עבודה לעבודות מיזדמנות. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, Be roo כתב:

עכשיו רציתי לנסר קרן ביזון שקניתי לכלב.

סליחה על האוף טופיק, אפשר לשאול היכן רכשת/כמה עלה?

אני מכיר רק של איילים..

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 3 שעות, BoazB11 כתב:

זה מכשיר כל כך ורסטילי, שאצלי הוא תמיד ללא הידית אחיזה וללא מגן

אף פעם לא עובדים עם דיסק בלי מגן. אם היה לך מגן אז הרבה תאונות שקרו לך היו נמנעות. 

אני גם לא עובד עם ידית אבל אין דבר כזה בלי מגן. 

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 24 דקות, Gosser1860 כתב:

היכן רכשת/כמה עלה?

היא הרבה יותר זולה מקרן אייל ואצלינו מחזיקה הרבה יותר, אם כי הוא יותר מתלהב מקרן האייל.

https://dogo.co.il/product/קרן-באפלו-100-טבעית-הנריס/
רק צריך לשים לב, אם יש לכלב נטיה לבלוע חלקים שנשברים, אז עדיף להמנע, או לפחות לא לתת ללא השגחה. לשמחתי טומי יורק אם נשבר חלק גדול יחסית.

הסיבה שרציתי לנסר זה בגלל שיש לה קצה שבו החומר דק יותר ונשבר בקלות, רציתי לנסר את החלק הזה ולהשאיר רק את הקצה בו הוא ממש עבה.

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 9 שעות, Night Driver כתב:

אחד הכלים הכי מסוכנים. 

לא מכניס דבר כזה הביתה ואני עוד מיומן בכלי עבודה. 

מה קרה?? כולה עוד מהילה אחת נוספת..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 17 שעות, Be roo כתב:

הוא מחייב שתי ידיים עליו? גם הקטנים יותר?

תלוי מה את רוצה לעשות, להבנתי ידיים יציבות נדרשות לדברים עדינים ומדוייקים יותר. 

אבל אשמח לשמוע הבהרה בעצמי מאחר ואין לי ניסיון עם הכלי...

פורסם (נערך)

אין לי עבודות מדוייקות, השאלה, בהעדר שולחן עבודה, לעיתים יד אחת צריכה לאחוז את האובייקט המנוסר, ונשארת רק יד אחת להחזיק את המסור. השאלה היא לא דיוק, אלא בטיחות, האם יש סיכוי שהכלי יקפוץ ויוריד לי אצבע...

עם מסור ידני זה מספיק בטוח, עם החרב הבנתי שלא, נשאר לברר לגבי אדון מולטי :-)

עריכה אחרונה על ידי Be roo
פורסם (נערך)

אני חושב שלהקצות חמישים אחוז מהידיים שלך בשביל להחזיק משהו במקום זו לא פרקטיקה טובה,

לא עם מולטי טול ולא עם מסור חרב.

זה כלי די כבד וארוך שמפעיל מומנט לא קטן על היד שמחזיקה אותו. הוא שימושי לענפים או לנסר לוחות או לייסטים כשהם מורכבים, פחות למקרה שלך.

יש לי מסור חרב של מקיטה שנמצא אצל ההורים כי שם יש מקום אחסון ושולחן עבודה ועדיין כשהייתי צריך לנסר דברים קטנים אצלי, קלבתי אותם פרטיזנית לשולחן קפה או לכיסא והשתמשתי במסור ידני.

בשביל השימוש הספורדי שלך אני חושב שהכיוון הזה עדיף לך.

בכל מקרה, את מוזמנת לשאול אותו לשבוע שבועיים אם את רוצה להתנסות.

עריכה אחרונה על ידי stx
  • אהבתי 1
פורסם (נערך)

כל מה שאת צריכה על מנת ליצב את החומר זה קליבה מהירה. ואז גם משור ידני קטן יספיק.

קני לך כזו https://ksp.co.il/web/item/207003  

image.png.0c63f1c48d5934eefcb4f392f69f13af.png

זה מצמיד את העצם/מקל לשולחן , כל שולחן  (שימי מגבת או מטלית על מנת לא לשרוט את המשטח אליו את מצמידה) ותוכלי לחתוך ביעילות ללא סיבוכים מיותרים וסיכונים שלא לצורך.

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לא חשבתי לחפש קליבות ב-KSP... אבל וואלה, מגניב. לפעמים אני דווקא צריך אחת ארוכה, יש להם 90 ס"מ במחיר מצחיק.

תודה!

*ולמי שימצא את השירשור הזה בעתיד ויחפש קליבות רציניות, על הטובות מצויין הכח שהלסתות מפעילות- כל השאר הן צעצועים. 

לפעמים צעצועים מועילים, אבל צעצועים.

• תוכן חדש...