Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למישהו יש נסיון עם מסור חרב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

צורך ביתי בסיסי מידי פעם לנסר משהו (פעם ב... ענף מעצבן, חתיכת צינור...), בלי שולחן עבודה.

מעולם לא אהבתי לעבוד עם ג׳קסון (כן, נו, צריך לומר ג׳יגסו), הוא כבד ומסורבל ומרגיש לי חסר שליטה בלי עיגון אמיתי.

אז עד עכשיו ניסרתי כמו פעם, עם זיעה.

ניתקלתי במסורי חרב (אפילו לא ידעתי על קיומם עד לא מזמן), וחשבתי שאחד כזה קל יחסוך מאמץ, אבל צריך שגם יהיה נוח לתפעול, קל משקל.

השאלה אם זה באמת יענה על הצורך, מעולם לא עבדתי עם אחד.

אלה של המותגים הרציניים נראים לי מאסיביים מידי, אבל אולי אין טעם לקנות משהו של מותג מדבקה סיני עם פלסטיק מתפרק.

התלבטות נוספת היא לענין החשמל, סוללה תהפוך אותו לכבד יותר, חיבור לחשמל מגביל מיקום שימוש.

עצות? תובנות?

עריכה אחרונה על ידי Be roo
  • אחראי פורום
פורסם

השאלתי כזה מחבר (no name). בדיוק לדברים נקודתיים כמו שאת מתארת - הוא שימושי.

ליותר מזה מבחינת דיוק או חוזק הוא פחות מתאים, הוא "זורק" את הלהב ולא חזק מספיק.

• אהבתי 1

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• אחראי פורום
פורסם

שתי ידיים יציבות על המכשיר וזה בסדר.

ג'יגסו יותר אלים ממנו.

פורסם

לשימוש ספורדי אפשר בשקט לסמוך על כלים ממותגים עממיים . works מפתיע לטובה אצל לא מעט מבעלי המקצוע שעוסקים בעיקר בהרכבות. כלאמר לא בניה ושיפוץ.

הופתעתי לטובה מערכת כלים (לא חייבים ערכה מלאה בשום אופן) של works שהשתמשו בכזו מתקין המקלחונים ואיש התריסים. 

האתגר הוא למצוא יחידה במחיר סביר, כמעט כולם כלים נטענים. 

סט מורכב שמפתיע לטובה שהחזקנו במשרד לעבודות קטנות מזדמנות הוא של אמריקן איגל 

משמש להתקנת מסדי תקשורת, תליית מדפים וחיתוכים מזדמנים. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 12 דקות, itaysamurai כתב:

ג'יגסו יותר אלים ממנו.

:shock::shock2:

עם איזה ג'יגסו אתה משתמש למען השמן?!

שימוש נכון במסור חרב מצריך השענה של הלהב על החומר- יש לו "מוביל". כל שימוש בלי השענת החומר על ה"מוביל" הזה מלווה ברעידות וקיפצוציות לא נעימה בלשון המעטה, באלו הפשוטים וזולים. 

באלו היותר איכותיים, אני לא יודע. אין לי ניסיון...

לענף מעצבן זה יהיה בסדר לדעתי, גם לצינור מזדמן, אבל עדיין תצטרכי לעגן את הצינור הזה למשהו כדי למזער את התזזיתיות של הכלי (שוב- לפחות עם הזולים זה ככה).

• אהבתי 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Be roo כתב:

המותגים הרציניים נראים לי מאסיביים מידי

נראה שיש גם קטגוריה קומפקטית יותר, למשל: 

https://www.dror-tools.co.il/items/4670872?gclid=CjwKCAjw9-6oBhBaEiwAHv1QvEOInchFKl5LPSoQTz1BFQ9q14XscixHFptUI02fKE8P2ybUlwvPExoCCEgQAvD_BwE#techDetailsAName

מה שכן, לא בטוח שהלהב מתאים גם לחיתוך חומרים אחרים. ובכלל, צריך לראות שיש אפשרות זמינה של החלפת להבים ו/או מגוון של ייעודים להם. 

אגב, אם מחפשת מידע באנגלית, הכינוי שלהם הוא Sawzall. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

יש גם קומפקטיים, 10.8/12V. הלינק לדוגמה בלבד, מאמאזון ארה"ב (לא יתאים לחשמל בארץ). 

יש להבים שונים ומשונים לחיתוך שלל חומרים. 

לשלי רכשתי להב "משולב" לעץ עם מסמרים (כי בדיוק לזה ייעדתי אותו- להקלה על פירוק משטחים). 

בגדול לכל המסורים יש 2 אפשרויות חיבור, מהיר או עם בורג- ממליץ לא לגעת באלו עם הבורג... 

כל השאר אמורים להיות זמינים למדי אבל בהחלט שווה בדיקה. 

• אהבתי 1

פורסם
לפני שעתיים, itaysamurai כתב:

שתי ידיים יציבות על המכשיר וזה בסדר

אין שתי ידיים על המכשיר, אחת הידיים צריכה לאחוז את האובייקט המנוסר.
השאלה אם זה כלי שניתן להשתמש בו כך, או שהוא פשוט לא מיועד לזה.

לפני שעה, ברווז כתב:

השענה של הלהב על החומר- יש לו "מוביל"

הכוונה להצמדת ריבוע המתכת שנמצא קרוב לבסיס הלהב לחומר המנוסר? זה ברור.

לפני 55 דקות, Tom_22 כתב:

החלפת להבים ו/או מגוון של ייעודים להם

כמות השימוש תצריך החלפת להב כתוצאה מבלאי אחת ל-50 שנה בערך :-) ומבחינת יעוד, אם זה לא יהיה כלי כללי שיתאים להוצאה מהארון, שימוש והחזרה, אז אין לי טעם לקנות. 

נראה שמהתובנות שלכם המסקנה המסתמנת שזה לא מתאים לצרכים שלי.

תודה לכולם!

• אחראי פורום
פורסם
לפני כשעה, Be roo כתב:

השאלה אם זה כלי שניתן להשתמש בו כך, או שהוא פשוט לא מיועד לזה

אז צפי למאבק קל בהתאם לקושי החומר.

• רעיון טוב! 1

פורסם

בשביל ענפים יש מסורים ייעודיים -

מסור יד איכותי (אני עובד עם WOLF) יחתוך בקלילות ענפים עד 3 צול בערך,

ועם מאריך אפשר לשפר זווית וגישה ולהגיע גם לענפים גבוהים ללא סולם.

משהו כמו זה - https://hagarin.co.il/product-page/6522

או מיני שרשרת נטען - https://hagarin.co.il/product-page/7214

לצינורות (פלסטיק, פקס ו-SP) יש קאטר מיוחד - https://bar-gal.co.il/product/חותך-צינורות-פלסטיק-ופקס-42-מ״מ/

מסור חרב יהיה יעיל בעבודות קצת יותר מסובכות מבחינת גישה -

כמו נניח לחתוך צינור ברזל בתוך שלולית בוץ (במקרה של צינור טמון שהחליד ונוזל).

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אין לי ניסיון רב עם מסורי חרב, אבל דבר אחד בטוח - שום שליטה ושום קל. בדיוק כמו הג'יגסו, מדובר בכלי שכל מטרתו היא ליצור חיתוכים לא ישרים.

תשובה מעולה של בועז לגבי ענפים - מסור ייעודי ידני שקונים ב-80-100₪ בחנויות כלי גינון מפרק ענפים תוך שניות ובקלילות עקב צורת שיניים מותאמת. זהירות, מדובר בכלי חד ופוצע 

אישית הייתי מסתפק בשני מסורים ידניים - אחד לגינה (wolf נפוץ ומעולה) ומסור ידני גדול עם שיניים דקות לשאר שימושים כלליים (נניח מסור משיכה בסגנון יפני, יש כל מיני)

• רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 17 שעות, Be roo כתב:

כמות השימוש תצריך החלפת להב כתוצאה מבלאי אחת ל-50 שנה בערך :-) ומבחינת יעוד, אם זה לא יהיה כלי כללי שיתאים להוצאה מהארון, שימוש והחזרה, אז אין לי טעם לקנות. 

לא דובר דווקא על בלאי. 

ציינת צינורות- הנחתי שמדובר על צינורות מתכת אוטומטית משום מה :lol:

למתכות יש להבים יעודיים, להב שנועד לעץ לא יחתוך אותן. 

בגדול לכל חומר יש להב ייעודי שמתאים לו בצורה הטובה ביותר, ויש כמובן להבי "פשרה" שמתאימים להרבה חומרים אבל לא טובים באף אחד מהם. 

לשימושים שלך, תעיפי מבט בלינק הזה- אולי משהו יצוד לך את העין ויוכל להתאים לך יותר. יש כמה וכמה סוגים של חותכי ענפים נטענים בעליאקספרס, שלדעתי יתאימו לשימוש של פעם באף-פעם כזה (אם כי אין ניסיון). ויש גם כמה סוגים יותר "מעניינים" (מי אמר מסור שרשרת מיני נטען ולא קיבל? :lol::shock2:).

החיסרון של החותכים בצורת מספריים הוא הקיבולת שלהם- גודל האובייקט שניתן לנסר.

תגידי, אין לך שום שולחן שאת יכולה להצמיד אליו את החומר לחיתוך עם קליבה פשוטה? שום משטח? 

ניתן לשלוט קצת על הליכלוך ע"י הצבת פח אשפה מתחת לחומר הנחתך, כשמעגנים אותו לקצה של השולחן- ואת השאר לתפוס עם שואב אבק וזהו. 

פורסם
לפני 12 שעות, BoazB11 כתב:

או מיני שרשרת נטען - https://hagarin.co.il/product-page/7214

אחד הכלים הכי מסוכנים. 

לא מכניס דבר כזה הביתה ואני עוד מיומן בכלי עבודה. 

• רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...