Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 2.10.2023 בשעה 01:20, ik3 כתב:

רק לי הפריע שאין שום דבר בעייתי בכותרת- תמיד אתה מחכה כחצי דקה בהנעה של הרכב עד שהטורים יורדים ומתייצבים.

מה אמור להשתנות אם כך?

יש מי שמניע ומיד מתחיל לנסוע? אני בספק, לוקח רגע לחגור לשים וויז/מוזיקה ובכללי להתארגן לנסיעה

לרוב אתה צודק כי באמת נהיה היום צ׳ק ליסט רציני שיש לעשות- קארפליי, וויז, לחגור,לכבות start stop, לכבות סטייה מנתיב. זה כבר לפחות דקה וחצי.

• מצחיק 1

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם (נערך)

רכבים חשמליים שוקלים מאות קילו יותר מרכבים מקבילים ונהנים מהספקי מנוע גבוהים באופן משמעותי (מה שמתורגם לביצועים עדיפים).

כדי להזיז רכב כבד יותר מהר יותר צריך להיות קסם לא ברור בנוסחת ניצולת האנרגיה שאני מתקשה להאמין שקיים, כך שהתוצאה תהיה חסכון.

שורה תחתונה, בהתעלם מפוליטיקה (מיסוי) שהופכת את העניין לכלכלי יותר לפרט, אני משוכנע שהרכבים הללו לא מקטינים זהום.

הסייג היחיד הוא היכולת להטען בהאטה, שלפחות מהתרשמותי האישית והלא מייצגת מדובר בתרומה שאינה דרמאטית. (אשמח לנתונים אם למישהו יש)

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • אהבתי 3
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני שעתיים, מיץ פטל כתב:

כדי להזיז רכב כבד יותר מהר יותר צריך להיות קסם לא ברור בנוסחת ניצולת האנרגיה שאני מתקשה להאמין שקיים, כך שהתוצאה תהיה חסכון.

חפש נתונים של ניצולת אנרגיה של מנוע חשמלי לעומת מנוע בעירה פנימית. היא לא דומה.

• אהבתי 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

לא טענתי אחרת.

טענתי שהפער אם קיים אינו מכפר על הפרשי המשקלים וההספק.

וגם לגבי ההפרשים בין המנועים, הרי שהחיים אינם תנאי מעבדה. מנוע בנזין צורך אנרגיה רק שפועל. לעומת זאת יצרן אנרגיה חשמלית, סובל מפחת בהובלה ומצורך לנהל מערכת שהפוטנציאל בה אינו ממומש במלואו כדי להתמודד עם דרישות משתנות. זה לכשעצמו צריך להלקח בחשבון.

עריכה אחרונה על ידי מיץ פטל
  • אהבתי 1
פורסם

פחת בהובלה זה דווקא לא מדויק - גם את הדלק שמגיע לתחנות צריך לשנע לשם (כולל לשנע את הנפט לבתי זיקוק), וזה כנראה יותר יקר ביחס להפסדי הולכה של חשמל.

פורסם
לפני 34 דקות, מיץ פטל כתב:

טענתי שהפער אם קיים אינו מכפר על הפרשי המשקלים וההספק.

אולי התנסחת לא נכון, אבל בדיוק טענת:

לפני 3 שעות, מיץ פטל כתב:

מנוע חשמלי חסכני יותר בניצולת האנרגיה ממנוע בנזין. אם המנוע החשמלי יהיה בעל אותו הספק כמו מנוע הבנזין, ועלות הטעינה תהיה זהה לעלות הדלק, הוא יהיה יותר חסכוני. 

אז תגיד, הרכב החשמלי יהיה כבד יותר.

נכון.

אבל הוא לא יהיה 50% יותר, וכמובן, צריכת האנרגיה איננה עולה לינארית עם העלייה במשקל. זה תלוי איפה נוהגים (כמה האצות מעמידה), כמה מאיצים, מנוע חשמלי גם מייצר אנרגיה מבלימה וכו׳. 

אבל בגדול

גם אם רכב חשמלי כבד יותר בכעד 20% (במכוניות הקטנות יותר, בגדולות זה פחות), זה לא מספיק כדי לקזז את היתרון האינהרנטי של מנוע חשמלי.

לפני 34 דקות, מיץ פטל כתב:

לעומת זאת יצרן אנרגיה חשמלית, סובל מפחת בהובלה ומצורך לנהל מערכת שהפוטנציאל בה אינו ממומש במלואו כדי להתמודד עם דרישות משתנות. זה לכשעצמו צריך להלקח בחשבון.

זה לא מעניין. כל זה מגולם בעלות הטעינה.

אם רוצים לבדוק חסכונות, פשוט משווים עלות תדלוק/טעינה לטווח, עלות הרכישה ועלות הטיפולים.

פורסם
לפני 6 שעות, מיץ פטל כתב:

קסם לא ברור בנוסחת ניצולת האנרגיה שאני מתקשה להאמין שקיים, כך שהתוצאה תהיה חסכון

זה לא קסם, זה חוקי הפיזיקה. מנועי בעירה פנימית פשוט מאוד לא יעילים.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, falou כתב:

אולי התנסחת לא נכון, אבל בדיוק טענת:

מנוע חשמלי חסכני יותר בניצולת האנרגיה ממנוע בנזין. אם המנוע החשמלי יהיה בעל אותו הספק כמו מנוע הבנזין, ועלות הטעינה תהיה זהה לעלות הדלק, הוא יהיה יותר חסכוני. 

אז תגיד, הרכב החשמלי יהיה כבד יותר.

נכון.

אבל הוא לא יהיה 50% יותר, וכמובן, צריכת האנרגיה איננה עולה לינארית עם העלייה במשקל. זה תלוי איפה נוהגים (כמה האצות מעמידה), כמה מאיצים, מנוע חשמלי גם מייצר אנרגיה מבלימה וכו׳. 

אבל בגדול

גם אם רכב חשמלי כבד יותר בכעד 20% (במכוניות הקטנות יותר, בגדולות זה פחות), זה לא מספיק כדי לקזז את היתרון האינהרנטי של מנוע חשמלי.

זה לא מעניין. כל זה מגולם בעלות הטעינה.

אם רוצים לבדוק חסכונות, פשוט משווים עלות תדלוק/טעינה לטווח, עלות הרכישה ועלות הטיפולים.

מכונית חשמלית כבדה בערך ב-30% ממכונית דלק מקבילה.

לא ב-20%.

עריכה אחרונה על ידי harhanegev

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

כן, אבל  היעילות האנרגטית של מנוע הבערה הפנימית 30-40%, וזו של המנוע החשמלי מתקרבת ל-90%.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, harhanegev כתב:

מכונית חשמלית כבדה בערך ב-30% ממכונית דלק מקבילה.

לא ב-20%.

איזו? 

• תוכן חדש...