Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 998 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לפני שעה, harhanegev כתב:

מכונית חשמלית לא כבדה ב-20%, אלא בהרבה יותר מזה.

מכונית משפחתית רגילה (דלק) שוקלת בערך 1300-1400 ק"ג, מכונית משפחתית חשמלית שוקלת בסביבות 2000 ק"ג בגלל הסוללה הכבדה בטירוף.

צריך להשוות רכבים זהים עם או בלי מנוע חשמלי. לקחתי את הנירו בשלוף זריז מאייקאר כדוגמה. עלייה של כ22 אחוז מבעירה פנימית לחשמלי. אפשר לבדוק עוד רכבים, אבל אני לא מאוד בטוח כמה האחוז המדויק מהותי לדיון.

Screenshot_20231003_184445_Brave.thumb.png.11b563d42b7f4790d89989bc32160775.png

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

רכב חשמלי לא מתאים לי, למרות שיש לי חניה סגורה בתוך הבית עם שקע טעינה. לא בא לי כל הכאב ראש של "לזכור להטעין", להיות כל הזמן עם יד על הדופק לגבי אחוז הסוללה, ואם שכחתי אז לעמוד בתור בנקודת טעינה במשך חצי שעה או יותר עד שהרכב יטען. אני רוצה לתדלק את הרכב בחצי דקה, בכל פעם שנדלקת לי נורה, וחסל.

גם חווית הנהיגה החשמלית לטעמי היא לא חוויית נהיגה, מרגיש לי כמו קולנועית מהירה. שלא לדבר על תגי המחיר ההזויים שמוצמדים לחשמליות שמכילות רק סוללה ומסך מחשב, שלא לדבר על כל חבלי הלידה והבעיות הנלוות לרכבים חשמליים זולים, וגם בטסלה. לא מתאים לי, צריך לתת לזה 20 שנה ולהיות יותר חכמים, מתי בדיוק הסוללה נגמרת ומה טווח הנסיעה האמיתי אחרי 5 שנים (למשל). כרגע שום דבר לא ברור.

יש עוד הרבה אנשים שחושבים כמוני, ושום דבר לא יכריח אותנו לקנות צעצוע חשמלי.

אני גם לא מאמין שהמצב ישתנה בעשר שנים הבאות. הכל בלבולי שכל.

עריכה אחרונה על ידי outlander
  • אהבתי 1

בתאריך 8.6.2023 בשעה 13:37, discoTD5 כתב:

כל פעם שיש לך דעה מוצקה על משהו, תרשום בדיוק את ההיפך. ככה תטעה פחות. 

פורסם

כל עוד יתנו הטבות למכוניות חשמליות. הן ישגשגו.

לדוג' בישראל.

משתלם להחזיק חשמלי רק כי בדלק אתה משלם בלו.

שיסדירו את המיסים על הנסועה של החשמליות. האטרקטיביות שלהן תרד.

נכון לכרגע המחיר הגבוה שלהם וחוסר הנגישות לטעינה מונעות אותן מרוב האוכלוסייה

ויחד עם זאת, בגלל חוסר המס על הנסועה בהן, הן כרגע נמכרות בהמוניהם.

• אהבתי 2

.

פורסם
לפני 10 דקות, outlander כתב:

יש עוד הרבה אנשים שחושבים כמוני, ושום דבר לא יכריח אותנו לקנות צעצוע חשמלי

ברור שכן, כמו שמכריחים אותך לקנות ממיר קטליטי, מערכת אוריאה ואפוד זוהר, ותודה לאל שהם שכחו מהמערכת לשכחת ילדים ברכב.

מנועי בעירה פנימית חיים על זמן שאול.

ברגע שיפתרו (גם במובן הכלכלי) את עניין אגירת/אספקת האנרגיה לרכב חשמלי, לא יהיו יותר רכבים על בנזין בשימוש יום יומי.

אולי רק בספורט מוטורי.

פורסם
לפני 28 דקות, outlander כתב:

רכב חשמלי לא מתאים לי, למרות שיש לי חניה סגורה בתוך הבית עם שקע טעינה. לא בא לי כל הכאב ראש של "לזכור להטעין", להיות כל הזמן עם יד על הדופק לגבי אחוז הסוללה, ואם שכחתי אז לעמוד בתור בנקודת טעינה במשך חצי שעה או יותר עד שהרכב יטען. אני רוצה לתדלק את הרכב בחצי דקה, בכל פעם שנדלקת לי נורה, וחסל.

אני מציע שתעבור לטלפון סלולרי מונע בבנזין כדי להיפטר מכאב הראש של לזכור להטעין.

פורסם
לפני שעה, falou כתב:

איזו? 

למשל, השוויתי טויוטה קורולה לטסלה 3.

הן די מקבילות בגודל תא הנוסעים וגודל תא המטען.

• מצחיק 1

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

גיסנו, זה לא רציני. הן לא קרובות, הן לא באותו מחיר ובטח לא באותה רמת ביצועים. 

תשווה דגמים שיש להם גירסה חשמלית וגירסה לא חשמלית. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, daniel.asu כתב:

צריך להשוות רכבים זהים עם או בלי מנוע חשמלי. לקחתי את הנירו בשלוף זריז מאייקאר כדוגמה. עלייה של כ22 אחוז מבעירה פנימית לחשמלי. אפשר לבדוק עוד רכבים, אבל אני לא מאוד בטוח כמה האחוז המדויק מהותי לדיון.

הציטוט שלקחת הוא ציטוט שטעיתי בו ולכן תוך דקות בודדות תיקנתי אותו.

לפני 4 דקות, falou כתב:

גיסנו, זה לא רציני. הן לא קרובות, הן לא באותו מחיר ובטח לא באותה רמת ביצועים. 

תשווה דגמים שיש להם גירסה חשמלית וגירסה לא חשמלית. 

אני מבין שאתה רוצה להשוות מכונית משפחתית חשמלית למכונית בנזין יוקרתית מאוד עם תאוצה מדהימה כדי שיהיו "ביצועים זהים". 

שיהיה לך בהצלחה, אתה מוזמן להנות מהשוואות שנראות לך הוגנות ובכלל להנות מהמכונית החשמלית שלך.

אין לי שום דבר נגד בעלי מכוניות חשמליות, יש סיכוי לא רע שעוד כמה שנים גם אני אצטרף אליכם.

בינתיים אני אסתפק במנועים החשמליים הזעירים שנמצאים בהמוניהם במכונית הבנזין שלי :-)

עריכה אחרונה על ידי harhanegev

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם (נערך)
לפני כשעה, daniel.asu כתב:

אבל אתה משווה בין היברידי לחשמלי.

רק מזה יש תוספת של 150 קילו לפחות, אם נכניס לחישוב נקבל כ 36% הפרש.

עריכה אחרונה על ידי Ooga
  • אהבתי 1
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אין נירו לא היברידית, וזה מה שהצלחתי לחשוב עליו כרכב שרק עבר הסבה לחשמלית, אז זה מה הבאתי.

בדקתי ביאריס למשל את ההבדלים עבור רכב עם נפח מנוע דומה, ההבדל הוא 20 ק"ג בין בנזין רגיל להיברידי.

בראב4, שקרובה יותר לנירו, ההפרש הוא 30 ק"ג, אבל גם המנוע של ההיברידי הוא 2.5 ל' ושל הרגיל לא-היברידי - 2 ל'. אז זה כנראה זה אפילו קצת פחות מ30 ק"ג.

כלומר, זה סביב ה2% תוספת משקל עבור המערכת ההיברידית.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני כשעה, harhanegev כתב:

אני מבין שאתה רוצה להשוות מכונית משפחתית חשמלית למכונית בנזין יוקרתית מאוד עם תאוצה מדהימה כדי שיהיו "ביצועים זהים". 

שיהיה לך בהצלחה, אתה מוזמן להנות מהשוואות שנראות לך הוגנות ובכלל להנות מהמכונית החשמלית שלך.

זה לא עניין של יוקרה, זה עניין של דמיון בין רכבים. מכונית חשמלית כבדה עם מקדם גרר נמוך יכולהל צרוך פחות אנרגיה ממכונית בנזין קלילה עם מקדם גבוה. נו, תפוחים לתפוחים וכו'. אז הנירו הוא דוגמה טובה לדעתי, אפשר לבדוק עוד כמה אם זה ממש מעניין.

@stx נראה לי שלא ירדתי לסוף דעתך. בהתחלה השוויתי את אותו הדגם היברידי (שזה כמו בנזין + קצת משקל של המערכת ההיברידית) לדגם חשמלי. אז הפער במשקלים הוא רק התוספת של הרכיבים החשמליים יחסית לבנזיניים.

אחר כך הראיתי שאין הבדל כזה דרמטי בין היברידי לבנזין רגיל. אז ההשוואה בין היברידי לחשמלי היא הערכה סבירה מאוד.

עריכה אחרונה על ידי daniel.asu
פורסם

יכול להיות שאני לא ירדתי לסוף דעתך כי פספסתי את ההשוואה טרנזיטיבית.

הדיון היה לגבי היעילות של רכב חשמלי מול בנזין. בכוונה אני כותב יעילות ולא ניצולת כי מנוע חשמלי בעל ניצולת משמעותית יותר גבוהה מבנזין אבל מה שנטען פה זה שמאחר ורכב חשמלי שוקל משמעותית יותר אז ההבדל ביעילות האנרגטית הוא יותר קטן מההבדל בניצולת של המנוע.

ההשוואה הנכונה מבחינת משקל צריכה להיות בין רכב בנזין לחשמלי מלא כי הסוללה היא החלק המשמעותי מבחינת משקל ברכב חשמלי.

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, eladts כתב:

אני מציע שתעבור לטלפון סלולרי מונע בבנזין כדי להיפטר מכאב הראש של לזכור להטעין.

אבל טלפון סלולרי לא מחייב אותי להתרוצץ בחיפוש אחרי עמדת טעינה כמו תרנגולת ללא ראש או לפתוח בקרב סכינים מול ישראלים ששמו את הרכב בטעינה והלכו "לשתות קפה" במשך 7 שעות או לקנות דירה עם חנייה בטאבו + אפשרות למשוך כבל עד החנייה + ועד בית שלא תוקע מקלות בגלגלים. 

לפני 13 שעות, eladts כתב:

זה לא קסם, זה חוקי הפיזיקה. מנועי בעירה פנימית פשוט מאוד לא יעילים.

מכונית בכללי זה דבר מאוד לא יעיל. מעבר מבעירה פנימית לחשמל זה לקחת משהו מאוד - מאוד לא יעיל ולהפוך אותו רק למאוד לא יעיל בתוספת מחיר רכישה גבוה משמעותית + סבסוד על חשבון כספי משלם המיסים (למה???) + תוספת בלאי לכבישים בעקבות עלייה במשקל המכונית. 

עריכה אחרונה על ידי Blue.Cat
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 9 שעות, daniel.asu כתב:

אין נירו לא היברידית, וזה מה שהצלחתי לחשוב עליו כרכב שרק עבר הסבה לחשמלית, אז זה מה הבאתי.

בדקתי ביאריס למשל את ההבדלים עבור רכב עם נפח מנוע דומה, ההבדל הוא 20 ק"ג בין בנזין רגיל להיברידי.

בראב4, שקרובה יותר לנירו, ההפרש הוא 30 ק"ג, אבל גם המנוע של ההיברידי הוא 2.5 ל' ושל הרגיל לא-היברידי - 2 ל'. אז זה כנראה זה אפילו קצת פחות מ30 ק"ג.

כלומר, זה סביב ה2% תוספת משקל עבור המערכת ההיברידית.

30 קג נשמע לי הזוי, אולי יש טעות.

אבל עשיתי השוואה לקורולה וההפרש שם הוא 65 קילו, אז בכל מקרה זה הרבה פחות מה 150 קג שאמרתי בהתחלה.

• תוכן חדש...