Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 שעות, falou כתב:

אולי התנסחת לא נכון, אבל בדיוק טענת:

אולי התנסחתי לא נכון. אבל אני בטוח שבוודאי אתה הבנת את כוונתי. לוקח זאת על עצמי בכל זאת.

מנוע חשמלי חסכני יותר בניצולת האנרגיה ממנוע בנזין. אם המנוע החשמלי יהיה בעל אותו הספק כמו מנוע הבנזין, ועלות הטעינה תהיה זהה לעלות הדלק, הוא יהיה יותר חסכוני. 

אז תגיד, הרכב החשמלי יהיה כבד יותר.

נכון.

אבל הוא לא יהיה 50% יותר, וכמובן, צריכת האנרגיה איננה עולה לינארית עם העלייה במשקל. זה תלוי איפה נוהגים (כמה האצות מעמידה), כמה מאיצים, מנוע חשמלי גם מייצר אנרגיה מבלימה וכו׳. כן, אבל פה שכחת שהוא לא רק כבד יותר, אלא גם בעל הספק גבוה יותר. אז תגיד, ההשוואה צריכה להיות כאשר דורשים את אותם ביצועים. פה יש כבר שאלה שאין עליה תשובה עובדתית שכך אכן נוהגים מי שהחליף בנזין לחשמל. לעצם העניין, מנוע עם הספק גבוה יותר משמעותית שאינו מנוצל, כנראה אינו עובד באופטימום שלו.  בנוסף, אתה עצמך העלת שאלה לגבי אופי הנהיגה (האצות וכד) וזו שאלה מצויינת שכאמור יכולה להשפיע על המסקנה. אגב, החשמליות מן הסתם בגלל ההספק והמשקל נדרשות לצמיגים במידות גדולות יותר, מה שגם אינו עוזר לחסכון אנרגיה.

אבל בגדול

גם אם רכב חשמלי כבד יותר בכעד 20% (במכוניות הקטנות יותר, בגדולות זה פחות), זה לא מספיק כדי לקזז את היתרון האינהרנטי של מנוע חשמלי. זו עובדה שיש עליה מחקר כלשהו? הכוונה לא תנאי מעבדה אלא על בסיס נתוני שימוש של קבוצות מדגם.

זה לא מעניין. כל זה מגולם בעלות הטעינה. 

אם רוצים לבדוק חסכונות, פשוט משווים עלות תדלוק/טעינה לטווח, עלות הרכישה ועלות הטיפולים. אתה מתייחס לעלות ברמת הפרט. השאלה היא ברמת זיהום האוויר. עלויות כפי שציינתי הן עניין פוליטי. עלות צריכה מהרשת מול צריכה בתחנת דלק אינן משקפות את פער הזיהום בגלל מרכיב המס.

התייחסות בגוף ההודעה.

כשמתייחסים לשאיפה להוריד זיהום אוויר, סביר להניח שהתוצאה תהיה שונה באיזורים גיאוגרפים שונים.

מקומות בהם האנרגיה ברשת מופקת בשיעורים גבוהים ממקורות ירוקים - היתרון לטובת מכוניות חשמליות גבוה יותר מאשר איזורים בהם יש שימוש בדלקים פוסיליים.

פורסם
לפני 11 שעות, harhanegev כתב:

למשל, השוויתי טויוטה קורולה לטסלה 3.

הן די מקבילות בגודל תא הנוסעים וגודל תא המטען.

וגם במחיר, בביצועים... ברור שהרבה אנשים מתלבטים בין שני הדגמים האלה :-)

https://www.icar.co.il/compare/?compare-version[]=26329&compare-version[]=26214

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 40 דקות, מיץ פטל כתב:

זו עובדה שיש עליה מחקר כלשהו? הכוונה לא תנאי מעבדה אלא על בסיס נתוני שימוש של קבוצות מדגם.

זו עובדה שעלייה במשקל של 20% לא מעלה את צריכת הדלק/חשמל ב-20%.

לפני 42 דקות, מיץ פטל כתב:

אתה מתייחס לעלות ברמת הפרט. השאלה היא ברמת זיהום האוויר.

זו לא הייתה השאלה בכלל, זה נושא אחר. השאלה הייתה לגבי נצילות המנוע. שאלת זיהום האוויר היא אחרת לגמרי. קודם כל, גם החשמל שמגיע למכונית נוצר ממקור מזהם (פחם או גז אצלנו). גם לייצר את התשתית לטעינה חשמלית יוצרת זיהום. גם ייצור הרכב החשמלי יוצר זיהום.

אבל בדבר אחד אין ספק, בריכוזי אוכלוסיה, אם יהיו פחות רכבים חשמליים, באיזור בו מרוכזים הרכבים, יהיה פחות זיהום. זה גם משהו.

לגבי סה״כ פליטות פחמן, כבר מזמן השתכנעתי שהדבר היחיד שההתעסקות בזה תורמת לו זה לייצר תעסוקה למי שמתעסק בזה. ברמה הגלובאלית לא יצליחו לעשות כלום ושומדבר, אז באמת שאין לי כוונה לעסוק בזה. זה דיון סרק

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 2 דקות, falou כתב:

זו לא הייתה השאלה בכלל, זה נושא אחר. השאלה הייתה לגבי נצילות המנוע. שאלת זיהום האוויר היא אחרת לגמרי. קודם כל, גם החשמל שמגיע למכונית נוצר ממקור מזהם (פחם או גז אצלנו). גם לייצר את התשתית לטעינה חשמלית יוצרת זיהום. גם ייצור הרכב החשמלי יוצר זיהום.

כל ההתייחסות שלי באה לנושא זיהום האוויר. כך נפתח הפוסט וכך גם ממשיך (עם תמונות של ארובות מעשנות וכד). כפי שרשמת אולי לא ניסחתי זאת טוב. אבל ההתייחסות באה מההיבט הזה.

אבל בדבר אחד אין ספק, בריכוזי אוכלוסיה, אם יהיו פחות רכבים חשמליים, באיזור בו מרוכזים הרכבים, יהיה פחות זיהום. זה גם משהו. לחלוטין מסכים.

לגבי סה״כ פליטות פחמן, כבר מזמן השתכנעתי שהדבר היחיד שההתעסקות בזה תורמת לו זה לייצר תעסוקה למי שמתעסק בזה. ברמה הגלובאלית לא יצליחו לעשות כלום ושומדבר, אז באמת שאין לי כוונה לעסוק בזה. זה דיון סרק. מסכים, אבל לא על הסרק. כי ניסיון לשטוף את המוח לצרוך משהו כי הוא תורם לאנושות לא יעבוד עלי או על אחרים שיתעקשו להתעמק.

.....

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, falou כתב:

אבל בדבר אחד אין ספק, בריכוזי אוכלוסיה, אם יהיו פחות רכבים חשמליים, באיזור בו מרוכזים הרכבים, יהיה פחות זיהום. זה גם משהו.

טכנית אם יהיו פחות מכוניות בכללי יהיה הרבה פחות זיהום. זה לא ממש משנה אם הן יהיו על חשמל או בנזין או מימן. מכונית חשמלית מאפשרת לפוליטיקאים ולוביסטים לשווק אותה בתור פיתרון לכל בעיות המין האנושי וזה בולשיט.  

עריכה אחרונה על ידי Blue.Cat
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 3 שעות, Ooga כתב:

30 קג נשמע לי הזוי, אולי יש טעות.

אבל עשיתי השוואה לקורולה וההפרש שם הוא 65 קילו, אז בכל מקרה זה הרבה פחות מה 150 קג שאמרתי בהתחלה.

30 ק"ג לא חייב להיות הזוי, כי תמיד יתכן מצב שהוסיפו x ק"ג על המערכת ההיברידית והורידו y ק"ג על דברים אחרים באופנים שונים, ואז בשורה התחתונה זה שוקל 30 ק"ג יותר בלי קשר למערכת ההיברידית.

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם

לפני 5 שעות, Blue.Cat כתב:

טכנית אם יהיו פחות מכוניות בכללי יהיה הרבה פחות זיהום.

אין ספק שהפתרון הנכון, מבחינת יעילות, זו תחבורה ציבורית. נקודה. אבל אנשים אוהבים את המכוניות שלהם, מהרבה סיבות, חלקן לא ענייניות. אצלנו בארץ יש גם את העדר התחבצ בשבת, מה שאומר שכל מי שיכול להרשות לעצמו רכב, מחזיק רכב.

אני חוזה שבאיזשהו שלב, בגלל שהם יכולים, הסינים ייקחו איזה מרכז עירוני, יגבילו אותו רק לתנועה של מכוניות אוטונומיות מנוהלות, וייכפו תחבורה נקייה ומאורגנת.

אבל גם לזה עוד חזון למועד.

• אהבתי 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא באג, זה פיצ'ר. חלק מהמטרות של "הירוקים" היא צימצום האוכלוסייה. זה חלק מהעניין.

• מצחיק 2

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אין מה לעשות סוללות שחוטפות כל היום טלטלות בנסיעה + מתחממות יכולות להתפוצץ. באוטובוסים זה קורה יחסית הרבה כי הסוללות גדולות מאוד והאוטובוסים עובד קשה במהלך היום. בפרייבטים זה גם יתחיל להיות נפוץ ככל שהרכבים יתיישנו ויהיו בכללי יותר רכבים חשמליים על הכביש.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
פורסם
לפני כשעה, _slayer_ כתב:

יש לי ספקות לגבי בטיחות התחבורה הציבורית:

כי ראית סרטון ביוטיוב.?

פורסם
לפני שעתיים, _slayer_ כתב:

יש לי ספקות לגבי בטיחות התחבורה הציבורית:

וגם שימו לב על כל העשן הזה.. 

ומה, אוטובוסים רגילים לא נשרפים? נשרפים גם נשרפים.

בחיפה יש כבר כמה שנים טובות אוטובוסים חשמליים, חלקם כבר בדרך לצאת משירות. אירוע אחד של שריפה לא היה.

• תוכן חדש...