Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 994 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם המנוע ברכב וגם יצור החשמל בתחנות הכוח= מכונות חום (למעט תחנות הידרואלקטריות), אין באמת הבדל בסיפור הזה. הבדל הנצילות מגיע מסיבות אחרות (וגם כי בקנה מידה גדול הרבה יותר קל להגיע לנצילות גבוהה יותר.)

יצור החשמל בתחנות נקי יותר. אבל- ליתיום הוא סופר מזהם בתהליך הכריה, העיבוד וייצור הסוללות. כל עוד אנחנו בטכנולוגיית ליתיום-יון, רכבים חשמליים לעד יהיו מזהמים כמו רכבי בנזין. זה פשוט שכאמור- הזיהום יעבור ממרכזי הערים לאיזורים אחרים.

יש 2 אפשרויות לעתיד להפחתת הזיהום בצורה יעילה:

1- תחב"צ.

2- סוללות מדור חדש לחלוטין, מה שיקח עוד קצת זמן.

לגבי יורו7- נחכה לראות מה יהיה, אבל מה שלא יהיה- תהיו בטוחים שלא תצטרכו לחכות חצי דקה. הנה פטנט לפתרון מיידי- הרכב מזהה קרבה של המפתח ומתחיל את ההכנות להתנעה.

עד שתגיעו לרכב, תפתחו את הדלת, תתיישבו בפנים ותקישו את הקוד- הרכב כבר מוכן להנעה. (וזה בהנחה שבכלל יהיה צורך בזה, מה שיש לי 0 אמונה שאכן יקרה.)

• אהבתי 5
  • רעיון גרוע 1
  • מעניין 1
פורסם

רק לי הפריע שאין שום דבר בעייתי בכותרת- תמיד אתה מחכה כחצי דקה בהנעה של הרכב עד שהטורים יורדים ומתייצבים.

מה אמור להשתנות אם כך?

יש מי שמניע ומיד מתחיל לנסוע? אני בספק, לוקח רגע לחגור לשים וויז/מוזיקה ובכללי להתארגן לנסיעה

2015-2018:  Mazda 3 1.6 auto 07', 2018-2021: Peugeot 208 1.2 manual 15' , 2021-2023: Volkswagen polo GTI 1.8 manual 16'

2023- today: Honda Civic TYPE R manual 17', 2024-today: Citroen C1 1.0 manual 16'

פורסם
בתאריך 30.9.2023 בשעה 22:53, אליה כתב:

ואני חושב שהיו צריכים כבר לסגור את הבסטה של מנועי בעירה פנימית באופן סופי ב-2025.

משחקים בחצי קלאצ' ואנחנו נושמים ברחובות הערים גזי פליטה במקום אוויר.

זה פחות או יותר אומר קריסה כלכלית עולמית.

פורסם
לפני 8 שעות, יענקלה הדובי כתב:

מצד יצור החשמל לייצר בתחנת כוח נקי משמעותית גם כי מייצרים חשמל מהחום ולא מהדף שהוא פחות נציל וגם בגלל שלא צריך לזקק את הנפט

ומה מייצר החום בתחת הכוח?

הדף... להניע את הטורבינה

ומה עם השעות המתות שהטורבינה עובדת בלי ניצולת מירבית החשמל מתבזבז סתם?
לפחות ברכב, האנרגיה נצרכת לפי דרישה

אני לא באמת מבין בזה, אבל לצבוע את העולם ירוק מיצור חשמל ע"י טורבינה... זה יותר PR מאשר אמת

הדרך הכי ירוקה היא לדעתי השמש וגם פה נדרשת אגירה ושוב חזרנו לסוללות. (אגב קיימת גם אגירה טרמית אבל זה לא נפוץ במערכות סולאריות גדולות)

לפני 9 שעות, elik0 כתב:

כל עוד הזיהום במקום אחר זה בסדר, לא?

ברור ואם אפשר בוא נייצר באפריקה ונוביל את החשמל לישראל

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

ההזיה היא אחת,

כל מה שמדינת ישראל חוסכת בזיהום אויר בעשור, סין מיצרת ביום אחד,

ולכן כל עוד סין, הודו, ועוד כמה מזהמים כאלו לא יפסיקו לזהם,

אין שום משמעות לכל מה שאנחנו עושים,

זה כמו ליבש את הים עם כפית.

אבל מה לעשות אנחנו בעולם נאור שמחפש להציל את האנושות, ובשביל זה אנחנו משלמים טונות של כסף כל חודש,

אבל בסוף לא באמת חוסכים אפי' לא פרומיל.

• אהבתי 6
  • רעיון גרוע 2
  • רעיון טוב! 1
אל תגיד אין לי כוח, תגיד תן לי כוח! 
ואם התחלת ב"אין" תמשיך אין עוד מלבדו.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
בתאריך 1.10.2023 בשעה 00:01, Jack457 כתב:

לאחרונה העלה חבר נק' לדיון שלא חשבתי עליה. חלק גדול מהזיהום הסביבתי הכולל של מכונית הוא הייצור שלה. כלומר כל מישמחליף רכב "בשביל הסביבה" כבר נמצא באוברדראפט מבחינה זו. אם זה נכון, אז בניגוד למה שפמפמו לנו שיש תמיד יתרון סביבתי לרכב חדש (פחות מזהם וכו'), הדבר הכי סביבתי שאפשר לעשות זה למשוך עם הרכב הקיים כמה שאפשר וכך גם על הבא אחריו.

לא יודע כמה זה מגובה במחקרים אבל זו גם דעתי, בדגש על החלפת הרכב ברכב משומש.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מי זה הטרול הזה שרק מצביע כמו צפון קוריאה בהצבעות באו"ם?

@ldti

image.thumb.png.c687fd87b814aa8f95f2308a46f9a001.png

• רעיון גרוע 1
  • מצחיק 4
  • רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אז מה כל השליליות הזו?

יש לך מה להגיב, אז תגיב עם הסבר

אבל לחלק לכולם "רעין גרוע" בלי סיבה ובאופן גורף מעיד שאתה לא יותר מטרול

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם
בתאריך 1.10.2023 בשעה 00:01, Jack457 כתב:

לאחרונה העלה חבר נק' לדיון שלא חשבתי עליה. חלק גדול מהזיהום הסביבתי הכולל של מכונית הוא הייצור שלה. כלומר כל מישמחליף רכב "בשביל הסביבה" כבר נמצא באוברדראפט מבחינה זו. אם זה נכון, אז בניגוד למה שפמפמו לנו שיש תמיד יתרון סביבתי לרכב חדש (פחות מזהם וכו'), הדבר הכי סביבתי שאפשר לעשות זה למשוך עם הרכב הקיים כמה שאפשר וכך גם על הבא אחריו.

לדעתי הטעות בחשבון של החבר היא....

רכב ישן שנתקע בכביש יוצר האטה של רכבים אחרים וגם פקקים מטורפים בשעות העומס. מה שגורם לעוד פליטת מזהמים מהרכבים שנאלצו להאט או לעמוד בפקק והנה החזרת הרבה יותר זיהום מהחסכון. וזה חוץ ממה שהפסדת בדרך כמו בזבוז זמן ועוד.

לאחרונה אאל"ט היתה הצעה לגרוט רכבים מעל גיל 15 תמורת 11,000 ש"ח וכך לחסוך ברכבים תקועים שגורמים לפקקים.

פורסם
לפני 14 דקות, David2540 כתב:

לדעתי הטעות בחשבון של החבר היא....

רכב ישן שנתקע בכביש יוצר האטה של רכבים אחרים וגם פקקים מטורפים בשעות העומס. מה שגורם לעוד פליטת מזהמים מהרכבים שנאלצו להאט או לעמוד בפקק והנה החזרת הרבה יותר זיהום מהחסכון. וזה חוץ ממה שהפסדת בדרך כמו בזבוז זמן ועוד.

לאחרונה אאל"ט היתה הצעה לגרוט רכבים מעל גיל 15 תמורת 11,000 ש"ח וכך לחסוך ברכבים תקועים שגורמים לפקקים.

לפי זה צריך להוריד את הצרפתיות אולי.... עיין בשרשור הפריקה

לא רכבים ישנים נתקעים אלא רכבים דפוקים ולא מתוחזקים.

אני הייתי שנה על הכביש עם רכב בן שתי עשורים ותמיד הייתי מסתכל מי נתקע - זה לא היה מהשנתון שלי אלא הרבה אחריו.

לגרוט רכבים מעל גיל 15 זה סתם לזרוק מוצר שעובד.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

רכב חדש יותר הוא לא רק זיהום אוויר, או סיכוי להיתקע בפקק, אלא גם בטיחותי יותר ויש לזה משמעויות לאומיות

יש מדינות שמורידות רכבים אחרי 10 שנים!
הרכבים האלו יכולים להמשך לנוע על הכבישים עם מיסוי גבוה לחמש שנים נוספות, להישלח לגריטה או שהרכבים מיוצאים למדינות בהם יש ביקוש לרכבים ישנים

המדינה אגב... סינגפור

הרכבים שמורים בדר"כ ברמה גבוה, הטויטה היילנדר של חבר טוב, נמכרה למדינה אפריקאית למשל ואז המחיר שקיבל היה גבוה ממחיר הגריטה.

פורסם
לפני 45 דקות, David2540 כתב:

אתה יוצא מנקודת הנחה שכל רכב מעל גיל מסוים נתקע באיילון 3 פעמים בשבוע....

בפועל זה לא המצב, רוב הפקקים הלא צפויים מתרחשים בגלל תאונות קטנות ופחות בגלל צינור ואקום שנקרע בפוקוס בת 20

• אהבתי 3
פורסם

מה שכן, לא ראיתי רכב דיזל בן עשור ומעלה, שאינו מזהם ומפייח בצורה מחרידה..

[חוץ מהרכב לשעבר של איציק נ. 😛]

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

• תוכן חדש...