Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1023 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשוק האמריקאי ששמה הפוקוס של הונדה החשמלי עדיין לא תופס ככ את הלקוחות, ולכן גם מאזדה שממוקדת בשוק האמריקאי לא נעולה על החשמלי. והונדה לא יצרן קטן למרות שהוא לא נמצא בארץ (אם כבר מאזדה אגב יצרן קטן). כן אני יודע, נשמע מוזר שזה ככה הרי בארץ יש הרבה מאזדה והונדה נעלמה

אני מקווה שאתם תופסים חזק בכיסאות כי אני הולך להטיל פצצה- יש עולם גם מחוץ לגבולות מעצמת הסייבר והקדושה, ולפעמים דברים שם מתנהלים אחרת

בתאריך 24.9.2023 בשעה 15:28, menir1 כתב:

בשביל מכוניות עממיות, אז כן הם במגמת ירידה הרבה זמן. השוואה למרצדס לא רלוונטית, יצרן פרמיום מרוויח הרבה יותר על כל מכונית. 

זאת הסיבה העיקרית לייקור המטורף במחיר הרכישה של הסיביק החדשה - חלק מהנסיון למצב אותה בקלאס גבוה יותר. לא פשוט שאתה יצרן עממי. 

הייקור זה החלטה מקומית של מאיר. בארהב סיוויק לא כל כך יקרה

לפני 11 שעות, רועי5 כתב:

בתחום החשוב ביותר היום, זה של הרכב החשמלי, היא בפיגור. מלבד דגם קטן ודי מוצלח, אבל לא שובר שוק וקרוסאובר מגוחך עם טווח של קרפדה בלב אוטוסטרדה סואנת, אין לה מה להציע. למתחרות יש.

כי ליצרנית הרכב הגדולה בעולם ממש יש דגמים חשמליים שוברי שוק

פורסם
לפני שעה, פראג כתב:

אני מקווה שאתם תופסים חזק בכיסאות כי אני הולך להטיל פצצה- יש עולם גם מחוץ לגבולות מעצמת הסייבר והקדושה, ולפעמים דברים שם מתנהלים אחרת

אכן הרגשתי שמי שכתב שזה יצרן קטן קצת התעלם משאר העולם....

פורסם
לפני שעתיים, פראג כתב:

הייקור זה החלטה מקומית של מאיר. בארהב סיוויק לא כל כך יקר)

הדגם היחיד שנמכר בישראל הוא היקר ביותר בליינאפ של הסיוויק (ההיברידי הספורטיבי בתקינה אירופאית) והוא לא נמכר בארה"ב. הייקור שהוא עבר בארץ חפף לייקור שהוא גם עבר בחו"ל.

יש לי איזו תקווה שמתישהו יהיה גם יבוא של הדגמים האמריקאיים הנורמליים (כבר היה בעבר)

פורסם
לפני 12 שעות, פראג כתב:

הייקור זה החלטה מקומית של מאיר. בארהב סיוויק לא כל כך יקרה

זה לא נכון, זאת החלטה אסטרטגית של היצרן. בארה״ב הופסק שיווק דגם הבסיס של הסיוויק. בדור הקודם, מחיר הדגם הזול ביותר של הסיוויק היה דומה מאד למחיר הקורולה (המתחרה העיקרית). עם הצגתו של הדגם החדש, הפער במחיר קפץ ל-$3000 שזה קרוב ל-15%. הבדל כזה בשקלול המיסוי בארץ, מקפיץ את המחיר המקומי משמעותית. הייבואנים בארץ, בכל הקשור לתמחור, שבויים לחלוטין ביצרן בגלל המיסוי הגבוה בארץ.

הונדה גם החליטה לצאת מלא מעט שווקים כחלק ממהלך אסטרטגי ארוך טווח שאמור למצב אותה בעמדה שיאפשר לה להתחרות תוך כדי השינוי הטקטוני בתעשיית הרכב כתוצאה ממעבר מפלטפורמות הנעה בעירה םנימית להנעה חשמלית.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
בתאריך 25.9.2023 בשעה 09:33, רועי5 כתב:

בתחום החשוב ביותר היום, זה של הרכב החשמלי, היא בפיגור. מלבד דגם קטן ודי מוצלח, אבל לא שובר שוק וקרוסאובר מגוחך עם טווח של קרפדה בלב אוטוסטרדה סואנת, אין לה מה להציע. למתחרות יש.

אני לא מסכים שזה התחום החשוב ביותר. למה זה כך לדעתך?
זה התחום המתוקשר ביותר, רוב ההייפ שם. נכון להיום רוב התעשייה לא שם וזה בכלל לא מובן מאליו שזה הכיוון. 

בתאריך 25.9.2023 בשעה 12:28, omerkot כתב:

מאזדה וסובארו כבר העבירו את כל הליינאפ לחשמליות ורק הונדה מתעקשת על בנזין והיברידי.

אפשר בבקשה סימוכין לזה? אני לא מכיר את זה ונדמה לי שדי להפך, הן מתעקשות לפתח ולייצר מנועי בעירה פנימית. 

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני שעה, mcshmupi כתב:

אפשר בבקשה סימוכין לזה? אני לא מכיר את זה ונדמה לי שדי להפך, הן מתעקשות לפתח ולייצר מנועי בעירה פנימית. 

אני חושב שהכותב התכוון בציניות וחוק פו היכה שוב

לפני 7 שעות, menir1 כתב:

זה לא נכון, זאת החלטה אסטרטגית של היצרן. בארה״ב הופסק שיווק דגם הבסיס של הסיוויק. בדור הקודם, מחיר הדגם הזול ביותר של הסיוויק היה דומה מאד למחיר הקורולה (המתחרה העיקרית). עם הצגתו של הדגם החדש, הפער במחיר קפץ ל-$3000 שזה קרוב ל-15%. הבדל כזה בשקלול המיסוי בארץ, מקפיץ את המחיר המקומי משמעותית. הייבואנים בארץ, בכל הקשור לתמחור, שבויים לחלוטין ביצרן בגלל המיסוי הגבוה בארץ.

ההבדל הוא *הרבה* יותר מ15 אחוז (וזה למרות התייקרות משמעותית גם של הקורולה בארץ בלי קשר לחול)

כן סיוויק (כמו גם מאזדה 3) מנסה למצב את עצמה מעל קורולה ובצדק אבל ממש לא יוקרה, 3000 דולר הבדל לא מזיזים סגמנט. מה שקורה בארץ זה סיפור אחר ולא קשור בכלל

• אהבתי 1
פורסם

לא אמרתי יוקרה, מאזדה 3 בהחלט הרפרנס המתאים יותר. ה-15% מתייחס לדגם הבסיס בארה"ב. הדגם של הסיוויק שמיובא לארץ הוא היברידי לכן יקר יותר בבסיס מאשר דגם עם מנוע בעירה פנימית. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
לפני כשעה, פראג כתב:

אני חושב שהכותב התכוון בציניות וחוק פו היכה שוב

קראתי שוב, יש משהו במה שאתה אומר

image.png.176649b35598b13a7478217f367b403f.png

• אהבתי 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני 5 שעות, mcshmupi כתב:

אני לא מסכים שזה התחום החשוב ביותר. למה זה כך לדעתך?
זה התחום המתוקשר ביותר, רוב ההייפ שם. נכון להיום רוב התעשייה לא שם וזה בכלל לא מובן מאליו שזה הכיוון. 

המגמה, נכון להיום, והיא מגובה הן בהכרזות יצרנים על דגמים עתידיים, הן בהחלטות של האיחוד האירופי, הן גופים מדיניים אחרים, היא מעבר לאנרגית הנעה חשמלית טהורה וזניחתה של הנעת הבעירה הפנימית עד סוף העשור הנוכחי לכל היאוחר. לכתוב שלא בטוח שזה הכיוון, קצת לא מתכתב עם המציאות. 

• אהבתי 1
פורסם

אין קשר. סוג של אבולוציה ...

פתחתי את השרשור ואז התפתח דיון אחרי שמישהו התבלבל וכתב שהונדה יצרן קטן...

ומשם זה התגלגל להונדה,  דגמיה והיערכותה לתמורות בשוק הרכב....

פורסם
לפני 21 שעות, רועי5 כתב:

המגמה, נכון להיום, והיא מגובה הן בהכרזות יצרנים על דגמים עתידיים, הן בהחלטות של האיחוד האירופי, הן גופים מדיניים אחרים, היא מעבר לאנרגית הנעה חשמלית טהורה וזניחתה של הנעת הבעירה הפנימית עד סוף העשור הנוכחי לכל היאוחר. לכתוב שלא בטוח שזה הכיוון, קצת לא מתכתב עם המציאות. 

האיחוד האירופי לאט לאט מצנן את ההכרזות שלו אאלט האריכו ל35 ויאריכו גם ל30 כשיגיע הזמן. ובכל מקרה הונדה כמו רוב היצרניות היפניות לא ממוקדת באירופה

פורסם

גם אם הונדה לא יצרן קטן, המדינות בהם היא מוכרת בכמויות גבוהות, הן לא אירופה.

במדינות מסויימות תמצאו ברשימת הדגמים הכי נמכרים בין היתר את הונדה סיוויק, הונדה ג'אז', הונדה אקורד והונדה CRV.

אבל המדינות האלה הן לא אירופה.

היצרן, מסיבותיו לא משחרר לייבואן דגמים בתקינה אמריקאית ולכן גם בארץ המותג שוקע.

הדגם הכי נמכר בארץ בשנה האחרונה זה הונדה סיטי שבכלל הגיעה בייבוא מקביל וזכתה לתמחור מופקע.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...