Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברור שהוא לא יכול לדחוף ג'מבו אבל אולי מטוס קטן יותר?

בעצם נראה לי שזה הקטר שמושך את שרשרת העגלות עם המטען למטוסים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

זה בהחלט 'טרקטור' מהסוג שנפוץ מאד בתחום התעופה, ככה"נ על בסיס פורד, כלומר יש סיכוי טוב שנרכש בכספי סיוע לשימוש ע"י חיל האוויר. גם המשאית הלבנה שסוחבת אותו תואמת את הפרופיל הצבאי, למרות שלא רואים אם הלוחית שלה צהובה או שחורה. 

טרקטורים כאלה סוחבים הרבה דברים בחיל האוויר - גנרטורים, מזגנים ניידים, מגדלי תאורה, ושאר נגררים שמשמשים את המטוסים בזמן חנייה. אם מדובר בבסיס עם מטוסי סיור קטנים או מטוסי קרב קלים יחסית, גם אותם אפשר להזיז למרחקים קצרים עם טרקטור, אפילו אם זה לא בדיוק תואם את המפרט הטכני וטבלת העומסים שלו. 

במידה וזה לא רכב צבאי, אז כנראה שסתם מדובר בגורר עגלות וציוד טכני לשדה תעופה אזרחי כלשהו. 

לפני 5 שעות, falou כתב:

זה לא שהיה אחרת אלא שאתה היית תמים. 

אני יודע שאתה אוהב לעשות את הפיבוט הזה ולהראות כמה כולנו מפגרים ואתה חכם, אבל בתור מי שגר תקופה במספר מדינות וראה איך חברות שונות ניגשות לנושאים כאלה, אין לי צורך באישור שלך כדי לדעת שיש בסיס די יציב לטענות שלי. 

כמה מהדברים שנאמרו בהודעות קודמות (על לגיטימציה ורמת חשיפה) הם נכונים, ויש גם גורמים סוציואקונומיים וגאופוליטיים ברקע שתורמים להתפשטות התופעה ול'דמוקרטיזציה' שלה, ממשהו שרק בעלי הון וכוח נהגו לעשות במחשכים למשהו שהפך להיות נורמה חברתית אצל אנשים מהישוב. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

הצד הקדמי אכן זהה לפורד F350 אבל כל הכלי הרבה יותר קצר.

המוביל עם לוחית אזרחית, צולם לא רחוק מנתב"ג.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 21 שעות, גולדן191 כתב:

הבעלים אישה, הייתה ליד הרכב

פנמרה 4

מנוע מקדימה

מדבקה

ברשיון זה מוגדר אפור עכבר או משהו? לפי מה שסיפרה

ולא רציתי להמשיך לחפור

IMG_20260415_150506.jpg

IMG_20260415_150450.jpg

IMG_20260415_150555.jpg

ללא טסט גם כן

פורסם
לפני 56 דקות, Derish כתב:

כמה כולנו מפגרים ואתה חכם,

אל תעשה מעצמך כלל הפורום. 

לפני כשעה, Derish כתב:

בעלי הון וכוח נהגו לעשות במחשכים

אם היית קורא היית יודע שזה לא נעשה במחשכים. זה נעשה לעיני כל ומוטט את ישראל למשבר כלכלי. 

• רעיון גרוע 2

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 46 דקות, amosbmw כתב:

זהה לפורד F350 אבל כל הכלי הרבה יותר קצר.

כן, זו גרסת שלדה/בסיס גלגלים מקוצרת שנקראת Bobtail ועליה כל מיני יצרנים בונים שלל קונפיגורציות: https://www.tronair.com/collections/bobtail-cargo-tractors

היתרון לעומת טרקטור יעודי, כפי שהיה נהוג בעבר, הוא שאפשר להסב את הטנדרים האלה לשימושים שונים בטרמינל וגם למכור יותר בקלות כשכבר אין בהם צורך. 

• מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

הצד הקדמי אכן זהה לפורד F350 אבל כל הכלי הרבה יותר קצר.

המוביל עם לוחית אזרחית, צולם לא רחוק מנתב"ג.

זה שהצמדת את שתי התמונות, בכלל בהתחלה חשבתי שאני רואה טנדר מזראטי שצילמת מלפנים ומאחור. 😀

דווקא אחד כזה היה יכול להיות סופר-מגניב. 

• מצחיק 6
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

בהחלט 'טרקטור' מהסוג שנפוץ מאד בתחום התעופה, ככה"נ על בסיס פורד, כלומר יש סיכוי טוב שנרכש בכספי סיוע לשימוש ע"י חיל האוויר. גם המשאית הלבנה שסוחבת אותו תואמת את הפרופיל הצבאי, למרות שלא רואים אם הלוחית שלה צהובה או שחורה

מה יכול להיות שהתחילו להחליף את הטרקטורים הקטנים שאנחנו מכירים  מהסדיר?

אין מצב...הם לדעתי בנויים לנצח וזה לא סביר שאחרי כולה 50 - 60 שנה יחליפו אותם, הם כמו חדשים עדיין 😏 

@amosbmw

הגורר בהחלט נראה כמו תחליף מודרני לזה, העברתי חצי מהשרות שלי מאחורי ההגה של טרקטור כזה. גררנו איתם כל דבר החל ממטוסי קרב ועד ציוד קרקע שונה, בידונים (מיכלי דלק נתיקים) וחימוש.

IMG_20260416_151241.thumb.jpg.733732231eaaf5a3df819cbfcac41347.jpg

IMG_20260416_151205.thumb.jpg.fb8ce348bc4194a8403401f8c9eff92a.jpg

• מעניין 1

פורסם
לפני כשעה, Buki כתב:

IMG_20260416_151241.thumb.jpg.733732231eaaf5a3df819cbfcac41347.jpg

ואי איזה זכרונות.

מתוך 4 הילוכים היה אפשר להישאר ברביעי כל הזמן.

(יש כאלה ש) היו שמים בהילוך ומניעים בלי קלאץ ומרוב שהסטרטר היה חזק הוא היה מעיף את הטרקטור קדימה ותוך כדי היה מניע וממשיך בנסיעה.

אני רואה שזה הדגם הפשוט.. בלי הברזנט.

• מצחיק 2
פורסם
בתאריך 15.4.2026 בשעה 12:00, amosbmw כתב:

נראה כמו פולו פוקס "קאנטרי".. רק שלא היה דגם כזה.

בבקשה לצלם לרוחב ולחתוך את התמונות.

קיבלת. 

20260416_155202.jpg

20260416_155221.jpg

20260416_155224.jpg

20260416_155228.jpg

• אהבתי 6
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 1 דקה, baer כתב:

ואי איזה זכרונות.

(יש כאלה ש) היו שמים בהילוך ומניעים בלי קלאץ ומרוב שהסטרטר היה חזק הוא היה מעיף את הטרקטור קדימה ותוך כדי היה מניע וממשיך בנסיעה.

אני רואה שזה הדגם הפשוט.. בלי הברזנט.

בדיוק בגלל זה אמרתי שהטרקטורים האלו מחזיקים נצח, הם עמדו בכבוד בזקית קלאץ' מהמקום בפול גז, הנעיו בלי בעיה עם סטרטר בהילוך, החיילים נסיו באופן שיטתי לשבור אותם ולא הצליחו.

הילוכים 1 עד 3 זה לגרירות מטוסים וכו', ביתר המצבים זה רק הילוך 4 שמגיע לאיזור 20-25 קמ"ש.

• רעיון טוב! 1

פורסם
לפני כשעה, baer כתב:

אני זוכר שזה פשוט היה מחריש אוזניים!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 9 שעות, amosbmw כתב:

אני חושב שהכלי הזה משמש לדחיפת מטוסים ברוורס,

זה אופטופיק רציני אבל עדיף על פוליטי.

לפעמים יש צרוך לבצע תמרונים מדוייקים כשגוררים מטוס, אני מדבר על מטוסי קרב.

זה למשל להכניס את המטוס למוסך, או להזיז ממקום למקום בתוך מוסך או משהו כזה, כשנדרש תמרון מדוייק ומרחק הגרירה קטן.

אז משתמשים בכלי כזה שנקרא "נע-דחף",

הכלי מתחבר לכן נסע קידמי של המטוס משני צידי הגלגל הקידמי, מרים אותו מעט ואז אפשר לתמרן  איתו במהירות זחילה ובדיוק רב. 

בדרך כלל רק לאנשי קבע וותיקים (מנהלי עבודה וראשי צוותים) היה היתר להפעיל את הכלי הזה. 

למרחקים ארוכים גררים עם טרקטור.

IMG_20260416_184101.thumb.jpg.ab0aa2f964d499e29caa4f82697ae584.jpg

לפני שעתיים, saar5555 כתב:

אני זוכר שזה פשוט היה מחריש אוזניים!

אזניות רעש או אטמי אוזניים, ובמקרים מסויימים גם וגם, פק"ל של כל טכנאי בחייל האוויר, אחרת אתה יוצא חירש.

• אהבתי 4

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...