Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח רכב התייקר השנה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

ביטוח רכוש לא, ולכל חברה החישוב האקטוארי שלה.

השאלה אם יש רגולציה שאומרת שמחיר הביטוח יכול להיות מושפע רק מאקטואריה שנוגעת ישירות למה שמבוטח.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם זה לא מפוקח כל חברה יכולה לבחור את שולי הרווח שלה, אז אין לשאלה שלך הרבה משמעות. כמובן שנוסחת הסיכון עצמה היא סוד מסחרי, ספק האם היא גלויה יתר מהנוסחה של קוקה קולה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 שעות, harhanegev כתב:

לפני קצת פחות משנה, צר לי להגיד לך, זה לפני הייקור הענקי שכולם מדברים עליו כאן.

גם בנובמבר 22 כשרכשתי את הביטוח המון התלונן על עליית מחירים. 

פורסם

החזירים האלה מעלים מחירים כל שנה, גם כשאין גניבות רכב.

לפעמים הם מסבירים משהו מטופש כמו "כמו בכל דבר בארץ גם אנחנו נאלצים להעלות מחירים".

ארץ אוכלת יושביה.

פורסם
בתאריך 14.7.2023 בשעה 17:31, elera כתב:

בפורום הוזכרו גניבות כסיבה לעליה. אם זה רק זה, לכאורה רק מקיף היה צריך לעלות.

החברות מעלות \מורידות את מחירי הביטוח לפי הרווחים \ ההפסדים של ההשקעות שלה פחות ההתחיבויות שלה. ראה עוד בתחתית הפוסט הזה.

בתאריך 14.7.2023 בשעה 17:58, sperial כתב:

ביטוח חובה מפוקח.

לדעתי ביטוח החובה לא מפוקח אלא מחיבים לדווח כדי שבעל הרכב יוכל להשוות בין חברות ביטוח, באתר הממשלתי. יוזמה מבורכת.

בתאריך 14.7.2023 בשעה 18:47, harhanegev כתב:

אה, אז זה מסביר את הפרסום המוזר שהיה לא מזמן על אישור שלטוני להכניס כשיקול בקביעת מחיר ביטוח חובה את רמת האיבזור הבטיחותי ברכב.

לא הבנתי למה זה צריך להיות באופן של הנחיה ממשלתית.

המטרה המבורכת של הממשלה שהכיסוי של פוליסת הביטוח יהיה אחיד, כך שבעל הרכב יוכל להשוות בין חברות ביטוח שונות.

לפני 22 שעות, Gorpi כתב:

החזירים האלה מעלים מחירים כל שנה, גם כשאין גניבות רכב.

לא מדויק. בתחום ביטוח הרכב יש תחרות אמיתית, ומחירי ביטוח הרכב עולים ויורדים עם השנים בהתאם לרווחי חברת הביטוח. כשאתה משלם ביטוח, חברת הביטוח משקיעה את הכסף, גם בבורסה. כשאתה תובע את הביטוח, החברת מוכרת השקעות ומפצה אותך לפי חוזה הביטוח. אם ההשקעות היו מוצלחות, בשנה אח"כ חברת הביטוח מעריכה שתמשיך להיות טובה עבורה ולכן תוזיל את מחירי הביטוח בגלל התחרות. אבל אחרי שנה שבה ההשקעות לא היו מוצלחות...

• אהבתי 2
פורסם
לפני 23 שעות, Nemesis כתב:

גם בנובמבר 22 כשרכשתי את הביטוח המון התלונן על עליית מחירים. 

גל התלונות העיקרי שאני ראיתי בנושא עליה דרמטית של מחירי ביטוח רכב, היה אחרי נובמבר 22.

• אהבתי 2

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני שעה, yehuda-k כתב:

החברות מעלות \מורידות את מחירי הביטוח לפי הרווחים \ ההפסדים של ההשקעות שלה פחות ההתחיבויות שלה. ראה עוד בתחתית הפוסט הזה.

לדעתי ביטוח החובה לא מפוקח אלא מחיבים לדווח כדי שבעל הרכב יוכל להשוות בין חברות ביטוח, באתר הממשלתי. יוזמה מבורכת.

המטרה המבורכת של הממשלה שהכיסוי של פוליסת הביטוח יהיה אחיד, כך שבעל הרכב יוכל להשוות בין חברות ביטוח שונות.

לא מדויק. בתחום ביטוח הרכב יש תחרות אמיתית, ומחירי ביטוח הרכב עולים ויורדים עם השנים בהתאם לרווחי חברת הביטוח. כשאתה משלם ביטוח, חברת הביטוח משקיעה את הכסף, גם בבורסה. כשאתה תובע את הביטוח, החברת מוכרת השקעות ומפצה אותך לפי חוזה הביטוח. אם ההשקעות היו מוצלחות, בשנה אח"כ חברת הביטוח מעריכה שתמשיך להיות טובה עבורה ולכן תוזיל את מחירי הביטוח בגלל התחרות. אבל אחרי שנה שבה ההשקעות לא היו מוצלחות...

גם במקיף שאין בו כיסוי אחיד אפשר להשוות בקלות בין החברות, פשוט מבקשים הצעה לאותו סוג של כיסוי.

פורסם

אני רואה את זה בתור שיטת מצליח

אם "מתעוררים" מספיק זמן לפני גמר הביטוח ולא ביום של הטסט אפשר אפילו להוזיל את ההצעה

2 מקרים לדוגמא:

1. רכבים של העסק - 2 דודג' ראם. הבדל חודשיים בין אחת לשניה בשנתון. בראשונה מתקשרים לחדש ביטוח יום לפני הטסט (נרדמנו) והעלו לנו את הביטוח בלא פחות מ 3000 א''ש! למה? ככה! "כולם העלו"

ביטוח לראם זה לא משהו שיש בוובי...בדיקה היסטרית בקבוצה של בעלי דודג'ים בפייסבוק ומוצאים סוכן שמוכן להשוות את הסכום המקורי ששילמנו שנה שעברה.

שיחה הבאה לסוכן שלנו להבהיר לו את אי ההמשכה איתו והמחיר כבר ל2 הרכבים ירד ב 500 מהשנה הקודמת. בסופו של דבר הוחלט שללא ענישה דברים לא ישתנו והחלפנו סוכן לסכום המקורי אבל נפל האסימון שללא מיקוח המחיר היה 3000 ל 2 רכבים + 500 לרכב = זה אומר מבחינתי גניבה במרמה מהעסק שלי של לפחות 7000 א''ש!!!

2. יונדאי פרטית של האישה, אלנטרה 2018 לא משהו מסובך. למוד נסיון מהדודג' מתקשר לוודא את החידוש ביטוח מראש. כמובן שמקבל את מנאום הקבוע מהסוכן על איך עלו המחירים, אין חלפים ושטויות כאלה. 

פה משווה בוובי ואכן לא מוצא הצעה יותר זולה מהתייקרות של 1000 משנה שעברה בביטוח.

פה כבר קרה משהו מוזר אחר - הסוכן התמקח עם עצמו...אמרתי שאני בודק בוובי וחוזר אליו והוא הוריד את המחיר לבד מהדרישה ל"עליית המחיר" ונשארנו על המחיר המקורי ששולם שנה שעברה.

בקיצור מה אני אומר - הכל קשקושים שדוחפים לנו כל היום והכוח בידיים שלנו. אם נוותר המחיר יעלה, נכון יש דברים שלא בידיים שלנו אבל במה שכן נוכל לשנות רק אם נפגין צרכנות נבונה.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 4
פורסם
לפני 11 דקות, lior2321 כתב:

אני רואה את זה בתור שיטת מצליח

אם "מתעוררים" מספיק זמן לפני גמר הביטוח ולא ביום של הטסט אפשר אפילו להוזיל את ההצעה

2 מקרים לדוגמא:

1. רכבים של העסק - 2 דודג' ראם. הבדל חודשיים בין אחת לשניה בשנתון. בראשונה מתקשרים לחדש ביטוח יום לפני הטסט (נרדמנו) והעלו לנו את הביטוח בלא פחות מ 3000 א''ש! למה? ככה! "כולם העלו"

ביטוח לראם זה לא משהו שיש בוובי...בדיקה היסטרית בקבוצה של בעלי דודג'ים בפייסבוק ומוצאים סוכן שמוכן להשוות את הסכום המקורי ששילמנו שנה שעברה.

שיחה הבאה לסוכן שלנו להבהיר לו את אי ההמשכה איתו והמחיר כבר ל2 הרכבים ירד ב 500 מהשנה הקודמת. בסופו של דבר הוחלט שללא ענישה דברים לא ישתנו והחלפנו סוכן לסכום המקורי אבל נפל האסימון שללא מיקוח המחיר היה 3000 ל 2 רכבים + 500 לרכב = זה אומר מבחינתי גניבה במרמה מהעסק שלי של לפחות 7000 א''ש!!!

2. יונדאי פרטית של האישה, אלנטרה 2018 לא משהו מסובך. למוד נסיון מהדודג' מתקשר לוודא את החידוש ביטוח מראש. כמובן שמקבל את מנאום הקבוע מהסוכן על איך עלו המחירים, אין חלפים ושטויות כאלה. 

פה משווה בוובי ואכן לא מוצא הצעה יותר זולה מהתייקרות של 1000 משנה שעברה בביטוח.

פה כבר קרה משהו מוזר אחר - הסוכן התמקח עם עצמו...אמרתי שאני בודק בוובי וחוזר אליו והוא הוריד את המחיר לבד מהדרישה ל"עליית המחיר" ונשארנו על המחיר המקורי ששולם שנה שעברה.

בקיצור מה אני אומר - הכל קשקושים שדוחפים לנו כל היום והכוח בידיים שלנו. אם נוותר המחיר יעלה, נכון יש דברים שלא בידיים שלנו אבל במה שכן נוכל לשנות רק אם נפגין צרכנות נבונה.

עם עליה או בלי עליה (וגם עם ירידה) כל צרכן נבון משווה הצעות וחוסך לעיתים קרובות אלפי שקלים.

זה נכון בכל מצב, גם במצב של העליה האחרונה וגם בכל מצב אחר.

פורסם
לפני 5 שעות, mazinya כתב:

גם אצלי עליה במקיף של יותר מ 3000 שח. הזוי לגמרי. כשאמרו לי את המחיר חשבתי שאני לא שמעתי טוב

וניסית לבדוק הצעות בחברות אחרות?

אם כן, עדיין נשארת עם עליה של 3000 שקל, או שהמצב השתפר?

פורסם
לפני 6 שעות, harhanegev כתב:

וניסית לבדוק הצעות בחברות אחרות?

אם כן, עדיין נשארת עם עליה של 3000 שקל, או שהמצב השתפר?

הייתי מבוטח שנים בחברת איילון במסלול של "חבר" והעלו לי ב 3000 את המקיף. הגעתי לסכום הזוי של 6700 למקיף בלבד בלי החובה. בדקתי גם בחברות אחרות והכי זולה יצא לי דרך הראל אבל גם שם עליה של 1500 שח

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

קיבלתי הצעה לחידוש ביטוח ליונדאי i10 שנת 2014 לנהג יחיד עם היסטוריה נקיה:

פניקס:

חובה - 1400

מקיף - 2000

סה"כ: 3400

AIG

חובה - 1300

מקיף - 2400

סה"כ: 2700

בשנה שעברה שילמתי 2400 בפניקס על חובה + מקיף