Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סירוב מוסך לטפל בי

מעבר לפיתרון נפתר ע"י IsraCar,
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1073 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בכוונה משמיט פרטים כרגע, 

אני בעל רכב יחסית נדיר שנקנה בארץ דרך יבואן רשמי ולא דרך יבואן מקביל. (קיימות מספר יחידות בודדות, הרכב כבר ישן מלפני 2010)

לאחרונה נתגלו כמה בעיות ברכב (חיישנים פגומים, חימום בכסא הפסיק לעבוד וכו). 

פניתי טלפונית ואף באתי פיזית ל2 מוסכי יבואן(!) בבקשה לטפל ברכב, והם במילים יפות שלחו אותי לשלום בטענה שהרכב מיוחד, אין להם את החלפים(אין להם טעם לבדוק אפילו) ושהם לא מוכנים להתחיל תקשורת עם היבואן בחול כי זה כאב רעש אחד גדול. 

האם זוהי התנהלות חוקית בכלל? 

יוצא מצב שאפילו תקלה פשוטה כמו חיישן פשוט ברכב אני צריך להזמין לבד ולהתעסק עם זה.(כנל אבחון, בירור מקטים וכו וכו)

הרכב מזמן לא באחריות וגילו מעל ל10 שנים, ובכל זאת הייתי מצפה שאם אכנס ליבואן שממנו הרכב נקנה ישירות הוא יטפל או לפחות ינסה לעשות זאת. 

אשמח לשמוע תגובות אם נתקלתם במשהו דומה. 

• פיתרון
פורסם

יש מוסך ייבואן ויש מוסך מרכזי. (למשל מוסך שהוא זכיין של היבואן, לעומת מוסך בבעלות ישירה של היבואן)

מרכזי לא יכול לנער אותך. 

אם מרכזי מנער אותך, יש לך אפשרות לפנות בתלונה לשירות הייצרן בחו"ל.

אני כותב באופן כללי, כי גם אתה כתבת כללי.

נתקלתי במשהו דומה הן כלקוח והן כעד ראיה / שמיעה.

במקרה אחד הרכב לא היה נדיר בכלל, סתם רכב ישן שלמוסך נמאס לטפל בדגם ישן כזה.

במקרה השני רכב סופר נדיר, שעבור המוסך המטפל (זכיין של איזור מרוחק מהמרכז) הוא היה ממש סיוט.

עדיף לתזמן את הכניסה למוסך רק שכל האמצעים מוכנים (חלקים-איבחון מדוייק), לבוא בלי הזמנה לא יועיל לאף צד.

עדיף תכתובת אלקטרונית מאשר בדיבורים בטלפון, ככה יש היסטוריית טיפול מוסדרת עם הוכחות.

אם יש התפתחויות, נשמח להתעדכן כאן בשירשור הזה.

בהצלחה.

פורסם

אם תנסה לדחוף למוסך רכב אחרי שהתלוננת עליהם ועיצבנת אותם והם לא רצו בכלל לתקן לך אז דע שיש להם על מה להוציא את העצבים ועדיף לעבוד לבד או עם מוסך שמוכן לקבל באהבה וברצון 

הכי אמיתי הם יעשו לך בכוונה עבודה חרא

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

עקרונית, אתה לא רוצה לטפל ברכב שהמוסך אומר לך שהוא לא רוצה תטפל בו. כן, מוסכי יבואן לא אוהבים כלל להתעסק ברכבים שדורשים קצת יותר עבודת דיאגנוסטיקה וזמן "ריק" בו הם רק בודקים ולא תכלס מטפלים, הם אוהבים רק לקוחות שאצלם זה ישר להחליף את זה ואת זה באלפי שקלים. המוסך המרכזי של היבואן יקבל אותך, זה בטוח.

פורסם
לפני 8 שעות, IsraCar כתב:

יש מוסך ייבואן ויש מוסך מרכזי. (למשל מוסך שהוא זכיין של היבואן, לעומת מוסך בבעלות ישירה של היבואן)

מרכזי לא יכול לנער אותך. 

אם מרכזי מנער אותך, יש לך אפשרות לפנות בתלונה לשירות הייצרן בחו"ל.

אני כותב באופן כללי, כי גם אתה כתבת כללי.

נתקלתי במשהו דומה הן כלקוח והן כעד ראיה / שמיעה.

במקרה אחד הרכב לא היה נדיר בכלל, סתם רכב ישן שלמוסך נמאס לטפל בדגם ישן כזה.

במקרה השני רכב סופר נדיר, שעבור המוסך המטפל (זכיין של איזור מרוחק מהמרכז) הוא היה ממש סיוט.

עדיף לתזמן את הכניסה למוסך רק שכל האמצעים מוכנים (חלקים-איבחון מדוייק), לבוא בלי הזמנה לא יועיל לאף צד.

עדיף תכתובת אלקטרונית מאשר בדיבורים בטלפון, ככה יש היסטוריית טיפול מוסדרת עם הוכחות.

אם יש התפתחויות, נשמח להתעדכן כאן בשירשור הזה.

בהצלחה.

תודה, לא ידעתי שיש הבדל בין מוסך יבואן למרכזי.

פורסם

ממה שאני מכיר, החוק המקובל בעולם שעל פיו עובדים רוב (אם לא כל) יצרני הרכב, הוא שיצרן רכב מחויב לספק חלפים לרכבים שלו עד 10 שנים.

מכיוון שהרכב שלך עבר את התקופה הזו, אני יכול להבין את עמדת המוסך שלא רק יתקשה בהשגת החלקים הנדרשים, אלא גם לא ירצה להכניס ראש בריא למיטה חולה.

לכן, בגדול, זו החלטה אינדיבידואלית של אותו מוסך, ואני יכול להבין את העמדה שלהם - וגם את שלך.

הייתי מחפש מוסך שאינו מוסך יבואן שמתמחה ברכב שלך. קשה לי להאמין שיש לך Ford GT או למבורגיני גייארדו סופרלגרה, לכן אני כמעט בטוח שתמצא מישהו שמתעסק עם זה.

2016 BMW M235i.

פורסם

יש לנו מוסך שאני וחברים מטפלים אצלו. בנאדם אמען מקצועי וכו'. 

חבר שלי קנה סיטרואן ובאמצע הנסיעה ההילוכים לא עברו כמו שצריך. 

הוא נסע ישירות למוסך.

בעל המוסך יצא אליו ואמר לו 

בחיים, אבל בחיים אל תבוא לכאן עם צרפתיה. 

החבר מכר את האוטו כמו שהוא ב(הפסד כמובן). והעדיף לא להתעסק עם הצרפתייה.

סיפור אמיתי 

פורסם
לפני שעה, netanel1014 כתב:

יש לנו מוסך שאני וחברים מטפלים אצלו. בנאדם אמען מקצועי וכו'. 

חבר שלי קנה סיטרואן ובאמצע הנסיעה ההילוכים לא עברו כמו שצריך. 

הוא נסע ישירות למוסך.

בעל המוסך יצא אליו ואמר לו 

בחיים, אבל בחיים אל תבוא לכאן עם צרפתיה. 

החבר מכר את האוטו כמו שהוא ב(הפסד כמובן). והעדיף לא להתעסק עם הצרפתייה.

סיפור אמיתי 

מכיר עוד מוסך כזה, בחור אמין לחלוטין. 

כשהוא ראה את הפיג׳ו של אבא שלי נכנסת למוסך הוא אמר לו שהוא לא מטפל בצרפתיות. 

אפשר להבין אותם.

• אהבתי 1
פורסם

כן. אבל אני לא מבין מה זה קשור לשאלה.

אם הוא היה נוסע למוסך של לובינסקי והמכונאי היה יוצא אליו ואומר לו בחיים אל תבוא לפה עם צרפתייה זה היה מובן. אבל אחרת...

פורסם

לפני הרבה שנים קניתי טויוטה לנדקרוזר 100 די נדיר,

נכנסתי למוסך 'רייכמן' בני ברק, שאצלו טיפל הבחור ממנו רכשתי את הרכב, 

בכניסה למוסך "יועץ השירות" ראה אותי, לא שאל שאלות, וישר 'אנחנו לא יכולים לעזור לך, תסתובב ותצא'.

לא עזר שאמרתי שזה רכב שטופל שם עד לפני שבוע. 

הסתובבתי ויצאתי.  

אבל לא שכחתי. הרבה שנים. 

Picture 1614.jpg

Picture 1615.JPG

Picture 1616.jpg

Picture 1618.jpg

• מבאס 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

אתה בעלים של רכב מיוחד, במיוחד מתישן? אל תיכנס למוסכי יבואן. הם מעדיפים ולעולם יעדיפו טיפולים שוטפים, שם יש פחות סיכוי להסתבך ויותר שולי רווח. אני מניח שאם היית במקומם, היית נוהג באופן זהה, בלי להיכנס לשאלה אם זה טוב או רע.

בניגוד לתדמית, בישראל יש מספר לא מועט של מוסכים מתמחים, להרבה דגמי שוליים, של חובבי רכב אמיתיים עם ידע ויכולת עבודה. תמצא מוסך כזה ותטפל שם. אין לך באמת ברירה אחרת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

שלא יעשו טובה, הם גם ככה היו מחייבים אותך פי 4 על כל חלק. יש חיפוש חלקים לפי מספר שלדה, תזמין חלקים מקוריים מחול ותיגש למוסך שמבין ברכב שלך שיתקין וככה גם תחסוך כסף וגם תקבל את החלק מקורי ומהר.

לפעמים גם כשמוסכים מזמינים מחול הם לא מעדכנים מהר ולוקח שבועות עד שהחלק מגיע, ,כשאתה מזמין אתה יכול לפקח על המחיר, על האיכות ועל המיקום של החלק בדרך אליך

• רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...