Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1088 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משיטוט קצר פה בפורומים אני מתרשם שיש תקלות בגיר בארונה, "גיר רטוב/גיר יבש.." לא מבין בזה כלכך..

מישהו יוכל להסביר? אני פשוט מחפש רכב כזה. 

תודה רבה.

פורסם

סיאט , סקודה ואאודי הן תחת קבוצת פולקסווגן ומשתמשות במנועים ובגירים שלהם.

פולקסווגן מאז סביבות 2010 משתמשת בגיר שנקרא dsg . הגיר הזה הוא גיר חדשני שהיא פיתחה והוא בעצם גיר רובוטי בעל מצמד כפול, כלומר עקרון הפעולה שלו דומה לשל תיבה ידנית, יש שני מצמדים שמאפשרים העברת הילוכים מהירה וחלקה במקום רובוטי עם מצמד אחד שיש בו השהיות ובכך הגיר מנצל את המנוע בצורה טובה יותר,  תורם לחיסכון בדלק ולזיהום אוויר.

יש בתוך הגיר מוח גיר , ואת המצמדים עצמם , מוח גיר הוא מחשב את כל הנתונים ומעביר את ההוראות באיזה הילוך להיות ובעצם קובע את התפקוד של הגיר, בעוד המצמדים כמו בידני הם פועלים כל הזמן כדי להחליף הילוכים ולאפשר תנועה. 

גיר רטוב ויבש - לפולקסווגן יש כמה דגמי גירים של dsg, בדרך כלל בשידוך למנועים קטנים יש גירים dsg7 שבהם גלגלי השיניים בגיר לא נמצאים בתוך שמן ולכן השחיקה בגיר מהירה יותר והשמן שאינו נמצא גם לא מקרר את החלקים בגיר שזה דבר חשוב באקלים החם שלנו. 

ברכבים עם מנועים גדולים- 2.0 ורכבים כבדים וגדולים כמו טיגואן וקודיאק, יש גירים dsg 7 ו 6 מדגמים אחרים שהם "רטובים", כלומר גלגלי השיניים טבולים בשמן ובכך גם מסככים את החלקים שנוגעים אחד בשני וגם מקררים את החלקים באלקים החם ובתוואי הפקוק בישראל. 

על dsg 7 יש המון תלונות ותביעות ייצוגיות על כך שהמוח גיר והמצמדים נזקקים להחלפה יקרה יחסית אחרי תקופה, לפעמים קצרה ולפעמים ארוכה, יש אנשים שאחרי עשרות אלפי קילומטרים ויש כאלה שלא.

יש גם טענות שפולקסווגן שיפרה את הdsg7 היבש משנת 2017 בערך ושעושה פחות תקלות אבל זה לא רשמי, ובנוסף יש דעה שאני גם תומך בה אישית שאם משתמשים בגיר בצורה מסוימת ועדינה יותר (יש מדריכים ברשת) אז הוא יתקלקל פחות ולא יעשה בעיות כל כך מהר. 

בארונה במקרה הזה יש מנועי 1.0 ו1.5 שהם מנועים קטנים והרכב לא גדול ולכן יש בו dsg 7 יבש שיכול להיות בו בעיות מסוימות כפי שפירטתי למעלה, בעיקר אם הבעלים הקודמים התעללו בו והשתמשו בו באגרסיביות.

באשר לארונה ולמנועים שבה, המנוע 1.0 מוגדש טורבו הוא זריז וטוב יחסית אבל הוא עם 3 צילינדרים מה שגורם לרעידות קלות בעמידה ולעניות דעתי ומנסיוני גם השילוב של מנוע קטן 3 צילינדרים עם מגדש טורבו זה לא דבר שעושה טוב למנוע בטווח הארוך מבחינת אמינות ומאמץ.

המנוע 1.5 הוא 4 צילינדרים מוגדש, אמנם הגיר עדיין dsg 7 יבש אבל אתה מקבל מנוע חזק הרבה יותר ולכן הייתי בוחר דווקא בו אם התקציב מאפשר

בהצלחה 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 3
פורסם

נוסע על ארונה 2020, חצתה את ה100 אלף קילומטר. אין ולא היה בעיות גיר, אני לא מנסה לשמור עליו או לרחם, פשוט נוסע. 

לפעמים בפקקים הגיר מתחמם ומתחיל להתבלבל או לקפוץ אבל זה אפשר לפגוש גם אצל יצרנים אחרים. 

סהכ הגיר ממש מהנה לנהיגה ויחסית אמין למה שהיה בתחילת דרכו בעיני.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

הגיר היבש dsg7 שקיים בארונה לא שיא האמינות, הוא מהיר, תורם לביצועים וצריכת דלק טובה, אך לאורך השנים יהיה פחות אמין מגיר פלנטרי למשל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...