Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1114 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין להחליף מקום עבודה בקרוב והשאלה שלי היא בנוגע להשפעה של זה על לקיחת משכנתא.

אני רוצה להבין האם באמת יהיה הבדל במוכנות של הבנק לתת לי משכנתא או בתנאי המשכנתא בין 2 המקרים הבאים:

1) וותק של 3 שנים במקום עבודה.

2) וותק של מספר בודד של חודשים במקום העבודה.

אני רווק ככה שמקום העבודה הוא מקור ההכנסה היחיד לצורך תשלום המשכנתא.

מה אתם חושבים?

פורסם

אם אף אחד לא יוכל לתת לך תשובה ודאית כאן, מציע להתקשר לבנק ולהתייעץ עם מחלקת משכנתאות.

אל תתפוס אותי במילה, אבל בזמנו למיטב זכרוני הם רצו 6 תלושי משכורת אחרונים.

לדעתי אם אתה מחליף עבודה בעבודה ואתה שומר על רצף תלושי משכורת ללא שינוי מהותי בשכר (לרעה) לא צריכה להיות בעיה, אבל that's one man opinion...

• אהבתי 1
פורסם

אני נתתי לבנק חוזה עבודה של מקום העבודה החדש עוד לפני שהתחלתי לעבוד בו וזה סיפק אותם, הם רצו לראות מה הולכת להיות ההכנסה.

עם זאת, זו הייתה שנה מטורפת שנתנו כמעט לכל יצור חי משכנתא, אז אני לא יודע איך הם יפעלו היום, כמו כן, זה שונה מבנק לבנק.

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

תודה על התשובות. מעניין אם בגלל הריביות הרצחניות של היום הבנקים זהירים יותר.

לפני 6 דקות, adi89 כתב:

אני נתתי לבנק חוזה עבודה של מקום העבודה החדש עוד לפני שהתחלתי לעבוד בו וזה סיפק אותם, הם רצו לראות מה הולכת להיות ההכנסה.

עם זאת, זו הייתה שנה מטורפת שנתנו כמעט לכל יצור חי משכנתא, אז אני לא יודע איך הם יפעלו היום, כמו כן, זה שונה מבנק לבנק.

מה עם העבודה הקודמת? נתת תלושים שלה גם?

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
פורסם

לפני כ7 שנים שרק חשבנו על משכנתא

פסלו אותנו על הסף כי גם ולי וגם לאישתי היה פחות מחצי שנת ותק בעבודה

.

פורסם

לקחתי משכנתא ב-2021 ושוב ב-2022:

במקרה הראשון אשתי פוטרה (קורונה) במהלך הריון (כן כן, יש מעסיקים חלאות כאלה) והיה לה רק חוזה עבודה עם החברה הבאה, וזה הספיק.

במקרה השני, אני בדיוק החלפתי עבודה ולא עשו לנו שום בעיה עם הותק.

למיטב ידיעתי ותק מעניין רק אם לא עבדת לפני, לא עקב החלפת מקום עבודה.

בכל מקרה, ממליץ להתייעץ ב"פורום משכנתא" בפייסבוק, שם תקבל תשובות עדכניות יותר.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 28.5.2023 בשעה 08:53, Ziv כתב:

במקרה הראשון אשתי פוטרה (קורונה) במהלך הריון (כן כן, יש מעסיקים חלאות כאלה

לפטר בגלל הריון זה חלאה אבל כשאין עבודה ומזרד העבודה מאשר למה חלאה?

.הוא אמור לשלם משכורת לעובדת שאין לו עבודה בבחלה רק כי היא בהריון?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כשלקחנו משכנתא גם אני וגם אשתי התחלנו עבודות חדשות, הם ראו תלושים ישנים ואת החדשים (גבוהים יותר) ולא עשו לנו בעיות.

אני מניח שכל בנק מחשב סיכונים באופן אחר, אבל כל עוד יש רציפות זה מוריד משמעותית את הסיכון עבורם.

פורסם
בתאריך 2.6.2023 בשעה 21:23, Night Driver כתב:

לפטר בגלל הריון זה חלאה אבל כשאין עבודה ומזרד העבודה מאשר למה חלאה?

.הוא אמור לשלם משכורת לעובדת שאין לו עבודה בבחלה רק כי היא בהריון?

מעסיקים ניצלו את הקורונה כדי לפטר עובדות בהריון. מספר המפוטרות בהריון עלה משמעותית בקורונה, כאשר משרד העבודה, שבדר"כ מונע פיטורין שכאלו, התיר לעשות זאת והמעסיקים קפצו על המציאה.

חלאה חד משמעית. למזלי הנקמה שלהם הגיעה בדמות עזיבה של כל העובדים המוכשרים (חלאה, כבר אמרתי?) וסגירת החברה לאחר מכן.

פורסם

תשמע, עובדת בהריון זה חתיכת כאב ראש למעסיק.

אני משלם על זמן הבדיקות (מכיסי. לא מביטוח לאומי), אחר כך חופשת לידה זה החלק הקטן כי אני צריך לשלם עוד 3 חודשים שעת הנקה, יש הרבה העדרויות וזה ממש פוגע בעבודה 

אחרי כל זה יש לא מעט שמנצלות את החסינות מפיטורין כדי לעשות את המינימום. 

פורסם

אני לא מעוניין לקחת את השרשור לכיוון אחר מזה שפות"ש ייעד לו.

רק אגיד שכמו שאתה מצפה שהמעסיק של אשתך לא יפטר אותה כי היא "כאב ראש" - כך גם עליך לפעול בתור מעסיק.

ולמען הסר ספק, היא עובדת בתחום שבו קיימת תחרות גדולה מצד צעירים נטולי ילדים, הגם שמרבים להחליף מקום עבודה כי יש "רק" 23 טעמים של גלידה.

המעסיק הנוכחי העסיק אותה בזמן הריון, וקיבל בתמורה עובדת מסורה שלא פוזלת לצדדים.

פורסם

בחיים לא פיטרתי אישה בהריון או עיקמתי לה פרצוף כשיצאה לבדיקות (ויש לי 2 פקידות מתוך 2 שעכשיו בחופשת לידה) אבל מי שתנצל את מה שהחוק מאפשר לרעה לא תישאר מעבר למה שהחוק מחייב אותי.

כאב הראש הוא גם בגלל עלויות נוספות וגם בגלל פגיעה בעבודה. זה יוצר מצב שנשים בגיל הפריון מתקשות למצוא מקום עבודה ואני היום מוכן לשלם יותר לעובדת שכבר עברה את שלב ההריונות והיא בהחלט תהיה עדיפה בקבלה לעבודה.

פורסם

יכול להגיד שעברתי עבודה חודש וחצי לפני לקיחת משכנתא.

זה לא הפריע ולא שינה את הצעות הבנקים, רק ביקשו לראות חוזה עבודה חדש + 3 תלושים אחרונים.

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

• תוכן חדש...