Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1106 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גר במקום בו יש כביש חד סטרי מאוד רחב. בעבר הוא היה דו סטרי, אבל בשל הסיבובים שלו החליטו לעשותו חד סטרי.

חניתי במרום שמסומן באפור צמוד לאבני השפה, בד"כ לא חונים שם, אך בדקתי כי אף אוטובוסים יכולי לעבור במרווח שנשאר, והם אכן יכולים לעבור אולם אוטובוסים ששמים לב לזה ברגע האחרון ולפני זה הם נוסעים בימין הנתיב, מאיטים כשמגיעים לשם, לא כל האוטובוסים. כנראה זה תלוי בחששות הנהג, או בזווית הסיבוב שהם עשו קודם.

אתמול בבוקר חניתי שם. (לא היה לי מקום אחר). ומישהו סיפר לי כי הגיע פקח וצילם. נתן דו"ח כי זו הפרעה לתנועה, הוא לא שם על השמשה.

האם זה מוצדק שזה הפרעה לתנועה? אין שום כלי רכב שלא יכול לעבור שם. ואם שמים לב לזה ממרחק מספיק אפשר להמשיך גם במהירות סבירה. איך אפשר להגיד א"כ שזה נתיב נסיעה?

פורסם

אתה מודה בעצמך שזה גורם לאוטובוסים להאט אם הם שומרים על הימין כמו שהחוק מורה להם. זו ההגדרה של הפרעה לתנועה.

אתה רוצה בעצם לטעון שאין הפרעה אם הנהג יודע מראש שתחנה שם והוא יקח את הסיבוב הקודם בצורה מסויימת כדי שיוכל לעבור שם בקלות? אז הנהג צריך להיות חוזה עתידות? ולא לשמור על הימין כחוק? ולעבור קורס מיוחד כדי לא לחשוש מפגיעה ברכב שהצר להם את המעבר עד כדי שמישהו קרא לפקח? 

פורסם
לפני כשעה, יאיר הצעיר כתב:

אני גר במקום בו יש כביש חד סטרי מאוד רחב. בעבר הוא היה דו סטרי, אבל בשל הסיבובים שלו החליטו לעשותו חד סטרי.

חניתי במרום שמסומן באפור צמוד לאבני השפה, בד"כ לא חונים שם, אך בדקתי כי אף אוטובוסים יכולי לעבור במרווח שנשאר, והם אכן יכולים לעבור אולם אוטובוסים ששמים לב לזה ברגע האחרון ולפני זה הם נוסעים בימין הנתיב, מאיטים כשמגיעים לשם, לא כל האוטובוסים. כנראה זה תלוי בחששות הנהג, או בזווית הסיבוב שהם עשו קודם.

אתמול בבוקר חניתי שם. (לא היה לי מקום אחר). ומישהו סיפר לי כי הגיע פקח וצילם. נתן דו"ח כי זו הפרעה לתנועה, הוא לא שם על השמשה.

האם זה מוצדק שזה הפרעה לתנועה? אין שום כלי רכב שלא יכול לעבור שם. ואם שמים לב לזה ממרחק מספיק אפשר להמשיך גם במהירות סבירה. איך אפשר להגיד א"כ שזה נתיב נסיעה?

הצעת ייעול לך, ולכל שאר המעלים מקרים כגון אלה:

לתת תמונה שמראה על מה מדובר, ואם קשה לדאוג לתמונה אז לפחות תרשים מצוייר.

אחרת כל הדיון הוא דיון באוויר.

• רעיון טוב! 1

יונדאי i-20 ,  שמח שלא הקשבתי לשונאי הגיר הרובוטי.

פורסם
לפני 53 דקות, Be roo כתב:

אז הנהג צריך להיות חוזה עתידות? ולא לשמור על הימין כחוק? ולעבור קורס מיוחד כדי לא לחשוש מפגיעה ברכב שהצר להם את המעבר עד כדי שמישהו קרא לפקח? 

לא צריך קורס מיוחד. ולא להיות חוזה עתידות. שדה הראיה מספיק בשביל לראות את הרכב. ובמהירות סבירה אפשר לעבור, זה רק גורם להם להאט. האטה שהיא הגיונית בכל דבר שקורה בכביש עירוני. רק בלי זה יכלו ליסוע בלי להאט.

לפני 3 דקות, harhanegev כתב:

הצעת ייעול לך, ולכל שאר המעלים מקרים כגון אלה:

לתת תמונה שמראה על מה מדובר, ואם קשה לדאוג לתמונה אז לפחות תרשים מצוייר.

אחרת כל הדיון הוא דיון באוויר.

בהזדמנות כשיעלה בידי.

פורסם

אני אני אוכל לחנות על נתיב הנסיעה שלך, כי אם תבחין בי מספיק מרחוק תוכל לסטות הצידה ולעבור?

ואם תצטרך להאט כדי להשתלב בתנועה, זה בסדר, כי ממילא מאיטים בתנועה עירונית.

לפני 28 דקות, יאיר הצעיר כתב:

רק בלי זה יכלו ליסוע בלי להאט.

זו המהות של הפרעה לתנועה. 

• מבאס 1
פורסם

אם אתה רוצה להיות אזרח טוב, בקש מהרשות המקומית לסמן במקום אדום לבן, כדי שנהגים אחרים לא יקבלו דו״ח, ונהגי אוטובוס לא יצטרכו להשתחל.

פורסם

צילום המקום (במיוחד עם רכבך כפי שחנה או קישור ל-street view יועיל. תאורטית בטבני שפה אפורות, ובהעדר תמרור איסור חניה או אעסור עצירה, מותך לך לחנות כל עוד אינך מפריע לתנועה.

כיוון שאין דו"ח מוצמד לחלון המתן להודעה בדואר (ודא שכתובת בעלי הרכב הרשום, הרשומה במשרד הפנים, מעודכנת, ושאתה אוסף דואר רשום), אם יגיע דו"ח העלה אותו ואת צילומי הפקח (בהשמטת פרטים מזהים) ואז יהיה מקום לדיון.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני שזה הופך להיות שרשור הטפות של 4 עמודים, חכה לראות אם יגיע דו"ח בכלל. אם יגיע תחזור ותעלה לכאן + צילומים של המיקום והחניה ונדע מה הסעיף ונדע מה ההפרעה ואולט נוכל לייעץ. עד אז הכל בתאוריה. 

• רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 4 שעות, Be roo כתב:

אתה מודה בעצמך שזה גורם לאוטובוסים להאט אם הם שומרים על הימין כמו שהחוק מורה להם. זו ההגדרה של הפרעה לתנועה.

לא הבנתי, יש כביש ברוחב של יותר מנתיב נסיעה אחד, ואין תמרור או סימון של מגבלת חניה.

אז הימין הוא חניה ולא נתיב נסיעה, אני טועה?

הנהג שחושב שהוא שומר על הימין למעשה נוסע על נתיב החניה, זה שפות"ש הוא היחיד שחונה שם מכל סיבה שהיא - לא הופך את זה למקום אסור בחניה.

פורסם

לא לגמרי שחור ולבן. לכן כדאי לראות תמונות.

חוץ מז צריך לודא שאין תמרור המגביל חניה, גם אם אבני השפה אפורות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, ניקו פ. כתב:

לפני שזה הופך להיות שרשור הטפות של 4 עמודים, חכה לראות אם יגיע דו"ח בכלל. אם יגיע תחזור ותעלה לכאן + צילומים של המיקום והחניה ונדע מה הסעיף ונדע מה ההפרעה ואולט נוכל לייעץ. עד אז הכל בתאוריה. 

יש בכלל אפשרות לקבל דוח מ-פקח בלי הצמדה על שמשת הרכב, אני מדבר על דוח לרכב חונה/עומד 

לא יצא לי לשמוע על מקרה כזה 

פורסם
לפני 54 דקות, chezik כתב:

לא הופך את זה למקום אסור בחניה

מה שהופך את זה למקום אסור לחניה הוא הפרעה לתנועה שפות״ש עצמו מתאר.

לפני 9 דקות, yeonatanh כתב:

יש בכלל אפשרות לקבל דוח מ-פקח בלי הצמדה על שמשת הרכב, אני מדבר על דוח לרכב חונה/עומד 

אנחנו לא יודעים אם הוצמד דו״ח לשמשה או לא. זה שהוא לא היה שם כשפות״ש חזר לרכב לא אומר שלא היה שם קודם.

פורסם

טוב, הדעות חלוקות. אם למישהו יש ידע מנסיון, ולא מהשערות, אשמח.

כשבדקתי יש כ6.4 מטר בכביש, כלומר אם אני חונה שם יש מספיק כדי לעבור. אין שם שום תמרור.

אלא א. זה עיקול, ב. צריך לחנות עם הגלגלים במרחק 0 מהאבני שפה. אחרת זה בהחלט מפריע. ובהחלט חניתי צמוד למדרכה.

תמיד היה רכב נכה שחנה שם עם 2 גלגלים על המדרכה אבל הוא עבר דירה.

אני לא בטוח בכלל שהיה דו"ח. כי מי שאמר לי לא רוצה שאני אחנה שם, אבל לא נראה לי שהוא שיקר עלי.

מצד שני תמיד כשהיה פקח באזור הנ"ל, בחניות אדום לבן, הוא שם דו"ח על השמשה. ולי לא הופיע שם שום דו"ח.

יותר חכם לחכות אם ידיע דו"ח. העניין שזה המקום הכי נוח לי לחנות. ובינתיים אני לא חונה בגלל חשש מדו"ח נוסף.

פורסם

נהגת פעם באוטובוס? אתה יודע מה המגבלות שלו כדי לקבוע אם הוא יכול לעבור?

חשוב לך לא להפריע באמת? צלם וידאו של המקום כאשר אוטובוסים עוברים שם, כשאתה חונה וכאשר לא.

פורסם
לפני 4 שעות, Be roo כתב:

מה שהופך את זה למקום אסור לחניה הוא הפרעה לתנועה שפות״ש עצמו מתאר.

לפי מה שפות"ש מתאר, ההפרעה לתנועה נגרמת מכיון שנהג האוטובוס חושב בטעות שהחלק הימני של הנתיב הוא נתיב הנסיעה.

הרי כל חניה היא הפרעה לתנועה במקרה שמישהו חושב בטעות שזה לא חניה אלא נתיב נסיעה.

• תוכן חדש...