Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1206 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 158
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל מילה בסלע

זה גם היה יכול להיות אידיאלי אילו היה היצע של מגורים בשכירות לזמן ארוך במחירים שעולים לא לפי גחמה של המשכיר אלא הצמדה למדד.

וכיוון שהייתה לך כבר דירה נקיה ממשכנתא , תן את הנימוקים בעד ונגד המכירה שלה  מחד ומה עשית עם התמורה מהמכירה מאידך והאם ההשקעה של הכסף הניבה תשואה טובה יותר מהישארות עם הדירה

• אהבתי 1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

גם אני מכרתי דירת מגורים יחידה ועברתי לשכירות של דירה אחרת גדולה יותר שלא רציתי לקפוץ מעל הפופיק ולנסות לרכוש אותה, אבל לשכור אותה דוקא נכנס היטב בתזרים שלנו

את הכסף ממכירת הדירה חילקתי בין נדל''ן לבין שוק ההון

המטרה הראשונית היתה 10 שנים בשכירות ואז לרכוש את בית חלומותינו שלא יכלנו בזמנו

אבל כרגע נראה שנמשיך בשכירות כל עוד נרגיש בטוחים עם זה בהתחשב בגיל וכו׳, ונעבור לבית משלנו רק כשהרפתקאות השכירות כבר לא יהיו לכוחותינו הגופניים או המנטליים

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

לא מכרנו, משכירים לעולים חדשים, סוג של סגירת מעגל, במחיר נוח ביחס לאזור, ומבחינתי שיגורו כמה שרוצים, לא אעלה להם כל שנה את השכירות !
יש מצב שיהיה סוג של פינוי/בינוי שם, שבטח ייקח 7-10 שנים, אז מתייחסים לזה כמו "סוג של ביטוח" במקרה הכי גרוע אם דברים ישתבשו בכל זאת יהיה איזה קורת גג, אבל לא נראה לי שנרצה לגור קבוע בארץ עוד 10-15 שנה.
מחוץ למדינת תל-אביב, ברגע שאתה שוכר נכס במחירים של 5000-6000 תאמין לי בעל הנכס מבין עוד 300-500 ש"ח יותר, פחות חשוב , משוכר שלא שומע ממנו ומשלם כמו שעון !
בקיצור לא מכרנו כי לא היינו זקוקים לכסף הזה בשום שלב, ממשיכים לחסוך סכומים רציניים כל שנה, כמובן מנצלים את כל התקרות שלנו להפקדות, תהיה לנו פנסיה סבירה, והיום כבר בפקדון מקבלים יותר מתשואה ממוצעת של השקעת נדל"ן, ונראה לאן הדברים יתגלגלו ברמת מאקרו כלכלי עולמית, תמיד נהיה פתוחים להזדמנויות השקעה, יש קורלציה מובהקת בין סיכון מול תשואה, נדל"ן יש בעוד מקומות חוץ מישראל...כרגע הסנטימנט ברוב העולם/סקטורים שלילי.
זאת הייתה הטעות שלי בעבר. חוסר הבנה של "מגמות", יכולת להבין ללכת איתן, גם כאשר "פונדמנטלית" נראה לא הגיוני. לא בוכה על חלב שנשפך, פני קדימה.

פורסם

מסכים מאוד עם הניתוח.

אישית גם לא מוכן להיות עבד של קירות אבל גם לא מוכן לחיות בשכירות ללא גיבוי של נכס כי היום יש והכל טוב אבל אף אחד לא יודע מה יהיה מחר.

את המשכנתא סגרנו לפני כ 14 שנים ומיד פתחנו תכנית חיסכון עם הפקדות חודשיות בגובה המשכנתא. בהתחלה חשבנו לשפר דיור (גרים בדירת 5 חדרים מרווחת ונוחה) אבל להחליף דירה בדירה אין טעם, אשתי הטילה וטו על בית פרטי (חרקים, זוחלים ופורצים) ועל פנטהאוס (טילים) אז לא היה היגיון בלהיכנס למשכנתא נוספת שהסכום החודשי יכול לתת שיםפור יותר משמעותי באיכות החיים מאשר דירה יותר מודרנית.

רק לאחרונה הצלחתי לשכנע אותה לעבור לפנטהאוס וגם את זה אנחנו עושים מהון עצמי ועם להשאיר מספיק בצד גם לבנות וגם לנו. לא הייתי נכנס בגיל 54 למשכנתא והתחייבויות בשביל זה.

לגבי עזרה לילדים, אני דווקא כן בעד לעזור אם אפשר ובטח שבעד לחסוך גם עבורם סכום די משמעותי לחילת החיים. אם אני יכול לסייע להן להתחיל את החיים יותר בנוחות אז למה לא?

זה חלק מהכיף שלי וההנאה שלי מפרי עמלי לראות את הבנות שלי חיות טוב ושנוח להן.

• אהבתי 4

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

גם אני סגרתי את המשכנתא וגם חסכתי בצד סכום של 7 ספרות.

שנים אנחנו חולמים על בית פרטי, אבל באיזור שלנו אני עדיין אצטרך משכנתא וממש לא בא לי להיכנס לזה בגיל 50. במקום זה אנחנו חיים בלי לחץ כלכלי. אני יכול לתת לילדים כל מה שהם צריכים, בלי לחשוב איך אני סוגר את החודש.

אני גם מחזיק רכבים בני עשר שנים שמשמשים אותנו באמינות ובנוחות. מעדיף לנסוע לחו״ל כל שנה עם כל המשפחה.

עכשיו כשמחירי הנדלן קצת הצטננו, אני מתחיל לבדוק פנטהאוזים באזור. בלי לחץ. אעבור רק אם זה יתאפשר ללא משכנתא, או עם משכנתא מזערית.

יש עוד משהו שמונע ממני להוציא את כל החסכונות על קירות. במשבר של 2008 סגרו את הצוות שלי ושלחו אותי ללשכת העבודה. כל 2009 ישבתי בבית ועבדתי בעבודות מזדמנות, עד שהשוק התאושש.

אז יש לי סוג של טראומה. ואני תמיד חושב על מוכנות לתקופה כזו שוב. מעדיף שיהיה לי סכום נכבד בצד, מאשר עוד כמה מטרים של נדלן ביתי. 

• אהבתי 4

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 37 דקות, פינדר כתב:

יש עוד משהו שמונע ממני להוציא את כל החסכונות על קירות. במשבר של 2008 סגרו את הצוות שלי ושלחו אותי ללשכת העבודה. כל 2009 ישבתי בבית ועבדתי בעבודות מזדמנות, עד שהשוק התאושש.

אז יש לי סוג של טראומה. ואני תמיד חושב על מוכנות לתקופה כזו שוב. מעדיף שיהיה לי סכום נכבד בצד, מאשר עוד כמה מטרים של נדלן ביתי.

גם אני לא מוכן להישאר ללא רשת ביטחן מספקת.

אנחנו לא יודעים מה יהיה מחר צריך להבטיח אפשרות לקיום סביר גם אם לא עובדים שנה או שנתיים.

פורסם

בניגוד להרבה אנשים פה. אני חושב שאתה טועה.

לשלם בפנסיה שכירות (גיל 60+) לא נשמע לי להיט, בלשון המעטה. אז כן, אני מעדיף לשלם למשכנתא קצת יותר מהשכירות ובגיל מוקדם לסיים אותה.

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
לפני 8 דקות, Night Driver כתב:

אנחנו לא יודעים מה יהיה מחר צריך להבטיח אפשרות לקיום סביר

בימים האחרונים אני גם שוקל להעביר קרן ביטחון לחשבון בחו״ל.

לא רוצה להיכנס פה לפוליטיקה, אבל מעבר למה שקורה עכשיו, תמיד טוב שיש חשבון שהמדינה לא יכולה לגעת בו וכבר נתקלתי בסיפורים של אנשים ששמו להם עיקול על החשבון בגלל חוב של כמה שקלים לביטוח לאומי או לעיריה.

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 39 דקות, Shaike.Zam כתב:

לשלם בפנסיה שכירות (גיל 60+) לא נשמע לי להיט, בלשון המעטה. אז כן, אני מעדיף לשלם למשכנתא קצת יותר מהשכירות ובגיל מוקדם לסיים אותה.

הוא אומר שיש לו דירה מושכרת.

לפני 33 דקות, פינדר כתב:

לא רוצה להיכנס פה לפוליטיקה, אבל מעבר למה שקורה עכשיו, תמיד טוב שיש חשבון שהמדינה לא יכולה לגעת בו וכבר נתקלתי בסיפורים של אנשים ששמו להם עיקול על החשבון בגלל חוב של כמה שקלים לביטוח לאומי או לעיריה.

כמה שקלים זה עיקול של כמה שקלים. לא מונע ממך להמשיך להתנהל.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 24 דקות, Shaike.Zam כתב:

לשלם בפנסיה שכירות (גיל 60+) לא נשמע לי להיט

תלוי איפה ומה מצבך הכלכלי.

אם יש לך כבר דירה, אבל אתה זקן וחי עם אשתך לבד בדירה גדולה, למה שתישאר שם? תשכיר אותה, תעבור למקום נח יותר, שכל הצרות של התחזוקה והדאגה לנכס יהיו על מישהו אחר. מה רע בשקט נפשי בפנסיה?

לנו היתה הזדמנות פז לקנות דירה במקום מבוקש במחיר טוב מאד. יש לנו עוד 7 שנים בערך לסיים לשלם עליה. אשתי חושבת שאחרי שנסיים לשלם כדאי למכור ולקנות דירה גדולה יותר באזור הזה, עם מרפסת ומחסן, אבל לדעתי זו טעות כי נצטרך להביא לפחות עוד מליון שקל מהבנק בשביל זה ואנחנו די מוותרים ככה על היתרון שלנו, להיות בלי התחייבות לבנק בגיל 45. אפשר להסתדר 4 נפשות בדירת 4 חדרים, לדעתי זה אפילו מעודד את הילדים לצאת לעצמאות מוקדם. אני גדלתי בצורה הפוכה, עם הורים שכל הזמן רק רוצים לדאוג לך ושתישאר קרוב, וכמבוגר גיליתי שזה יצר לי הרבה מגבלות שהיה קשה להתגבר עליהן.

אני לא חושב על דירות לילדים, יותר חשוב מבחינתי זה להשקיע במסגרות ובחוגים הכי טובים שהיכולת מאפשרת. אני מעדיף שהבן שלי ידע להרוויח כסף בעצמו ולא יצטרך אותי. זה לא אומר שאני לא חוסך בשבילו כלום, רק שעדיף לתת חכות ולא דגים. מי יודע מה יהיה בעוד 30 שנה פה? אולי יעשו לנו רילוקיישן למאדים בכלל.

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 11 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

לא מכרנו

אה, אם כן היית מוכר, היית מדבר אחרת.

פה עדיין יש לך בטחון, ובמקרה הגרוע אתה יכול להעיף את אותו זוג עולים מהדירה ולחזור אליה עם המשפחה שלך.

אם אין לך בטחון, ותזרים המזומנים שלך פוסק, אתה ברחוב.

אני בגדול מסכים שזה מאוד גרוע להשתעבד בשביל ארבע קירות, אבל הבעיה שבישראל אין לך אלטרנטיבה הגיונית אחרת, כך או כך אתה תלוי בגחמות של בעל הדירה.

בגיל 20-30 זה סבבה, בגיל 60, כשכל מה שחשוב לך זה יציבות - פחות.

לפני 11 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

משכירים לעולים חדשים, סוג של סגירת מעגל, במחיר נוח ביחס לאזור, ומבחינתי שיגורו כמה שרוצים, לא אעלה להם כל שנה את השכירות !

אתה יכול לספר עד מחר איזה בן אדם הגון אתה, אבל בוא, אם זה יהיה אם אתה או הם ברחוב, אתה תעיף אותם בלי יותר מדי רחמים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

שאלה. נניח זוג יש לו דירה ללא משכנתא ששווה 2.5 מיליון.
נניח הוא מוכר את הדירה ושם את הכסף בפיקדון בבנק של4%~ לצורך העניין.
הוא משלם 15% מס על הרווחים, זה 85K בשנה, 7K בחודש אחרי מס.
עכשיו על דירה כזו אפשר לקבל 6K בלחץ שכירות אם מצאת פראייר.
מה מפסיד אותו זוג?
האם הרווח מהריבית הוא כסף זמין? או שבשבילו צריך להוציא את כל הכסף?

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 8 דקות, farkash7 כתב:

שאלה. נניח זוג יש לו דירה ללא משכנתא ששווה 2.5 מיליון.
נניח הוא מוכר את הדירה ושם את הכסף בפיקדון בבנק של4%~ לצורך העניין.
הוא משלם 15% מס על הרווחים, זה 85K בשנה, 7K בחודש אחרי מס.
עכשיו על דירה כזו אפשר לקבל 6K בלחץ שכירות אם מצאת פראייר.
מה מפסיד אותו זוג?
האם הרווח מהריבית הוא כסף זמין? או שבשבילו צריך להוציא את כל הכסף?

הפיקדון נומינאלי, השכירות ריאלית- תוסיף לה עליה של כ- 2%-2.5% כל שנה, וזה שמרני...

• תוכן חדש...