Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1238 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בתאריך 25.1.2023 בשעה 20:26, zadoki כתב:

השבוע עשינו נסיעת מבחן לדאסטר ידני.

מצד אחד הרגשתי בבית, סביבת הנהג דומה לרנו קפצ'ור 2018 שלנו.

מצד שני, הרכב מרגיש זול, איפה שאפשר לחתוך - חתכו.

מצד שלישי, נראה שקרסו פשוט לא רוצים לקוחות, בטוח שלא לקוחות חוזרים.

שאלתי על טרייד אין, היא לקחה מחיר מחירון של לוי יצחק, וכיסחה 12% נוספים - זה פשוט נתן לי תמריץ שלילי להיות לקוח שלהם.

בשביל 8000 ש"ח ממחירון נמוך, אני מעדיף למכור את הרכב לבד וכנראה לקנות במקום אחר.

האם כל היבואנים ככה?

מבחינת כל היבואנים, טרייד אין זה רק הזדמנות לגזור קופון מלקוח שמתעצל או חושש למכור את הרכב הקיים שלו לבד (כי הוא לא רוצה את המגע עם קונים פוטנציאלים אקראיים). זה טיפה יותר טוב אצל יבואני מותגי היוקרה, מבחינת היחס, אבל שם הם קצת יותר נחמדים כי הם יודעים שמתח הרווחים שלהם על כל מכונית חדשה ממילא 6-סיפרתי.
ואתה מדבר על לקנות דאצ׳יה -- מותג שכל הסיפור שלו הוא מחיר זול. היבואן לא חושב שהיחס שלו ללקוחות ישפיע כהוא זה על המכירות שלהם, וכנראה שהוא צודק בזה.
(that said, קראסו נחשבים גרועים  במיוחד מבחינת תודעת שירות, אפילו בארץ).

• אהבתי 1
  • תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאריך 25.1.2023 בשעה 22:37, zadoki כתב:

@Liran3331 זה רכב של היבואן, טיפול/חלפים/"אחריות" בטוח לא עולים לו כמוני.

נשך של 8 אש"ח (לפני בדיקה) מרכישה שיכולה להיות כ140 אש"ח זה משמעותי.

עדיין לא קיבלתי תשובה, מה המדיניות של טרייד אין אצל יבואנים אחרים?

ככה הם מורידים... אתה יכול להתמקח איתם לפה או לשם, אבל בסופו של דבר, העסקה הכי משתלמת עבורך תהיה למכור את הרכב עצמאית ואז להגיע אליהם נטו בשביל לקנות רכב. 

פורסם (נערך)

לא בטוח שזה נכון במקרה של קפצ'ור,  אחד הרכבים עם ביקוש נמוך מאוד בשוק משומשות.

גם רנו,  וגם עם מנוע 1.2 וגיר רובוטי שלא נחשבים לאמינים.

כותב אחרי ניסיון למכור קפצ'ור כזה של חמותי 2017 המאובזר ביותר עם קילומטראז' אפסי, בשיא המחירים לרכבים משומשים בזמן הקורונה. 

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

למכור את הדגם הזה, זו משימה קשה מאוד.

קרסו יודעים היטב, ולקחו בחשבון את המחלות האופייניות של הדגם, והצעת המחיר שלהם (בהתחלה) לא הייתה כל כך גרועה.

בהצעת מחיר שהלקוח ייקבל ,(בסוף)  ז"א אחרי בדיקת הרכב, זה יהיה סיפור אחר.

כי אם בהתחלה הוא הצליח לבלוע את הצפרדע, תוצאות הבדיקה יבריחו אותו סופית מהסוכנות.

מצד שני, הם אלה שמכרו לו את הרכב, והתחשבות, או שימור לקוח חוזר, זו מילה שכמעט לא קיימת בלקסיקון שלהם.

ורק בגלל הסיבה הזו, לא הייתי חוזר לשם. ולא משנה כרגע איזה רכב יציעו לו.

אם כל הצער שבדבר, לנסות למכור בחוץ, עם הרבה סבלנות, ולהבא, לבחור יצרן\יבואן, עם יחס אחר.

• אהבתי 2
פורסם

שירות = כסף, טרייד אין = שירות. 

הרכב נשאר אצלך עד המסירה של החדש, אתה לא צריך להתנייד בין המכירה של הישן לקנייה של החדש בתחב"צ/רגל/אופניים/מונית/טרמפים. זה נוחות + כסף. 

חוסך ממך התעסקות עם קונים בשוק הפרטי שיגררו אותך בשעות לא שעות למכוני בדיקה מפוקפקים של דוד שלהם, ובסוף אחרי כל זה גם לא ישלמו לך מחירון. 

הטרייד אין לוקח את הסיכון של תקלות / ירידת ערך / מחיר מכירה אמיתי של הרכב / מימון / טרייד בטרייד / ביטוח סחורה / שכירויות הוצאות ושאר הוצאות העסק / נותן אחריות לקונה הבא. 

בסופו של יום, הורידו לך 8000 מהמחירון? הרכב נמכר ב5000 פחות ממחירון ריאלית? סהכ רווח גולמי של 3000 שקל? תוריד מזה את ההוצאות... תגלה שאף אחד לא מתעשר על חשבונך בטרייד. (בחדש נמצא הכסף) 

מי פה שחושב שטרייד אין של *יבואן* זה אפיק מרוויח...שיחשוב שוב. שירות נטו. מבטיח לך שהיבואן יעדיף שתבוא עם כסף ותקנה רכב ותשחרר אותו מהטרייד אין. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

מה אתה מדבר? טרייד אין זה גוף נפרד שחייב להציג רווחיות. באיזה סרט אתה חי שהטרייד אין עובד לשם שמיים? 

טרייד מוביל לצורך העניין לא משוייכים ליבואן סובארו/קיה ועוד מותגים שהם מייצגים, הדבר היחיד שחשוב להם הוא שורת הרווח, היבואן לעיתים מסבסד מול הטרייד אין 500-1000 שח וגוזר אותם מהלקוח בדמות הטבת טרייד אין וכך אין הנחה או אבזור מתנה. 

גם ביבואן כמו קרסו (פריסבי היום) שהטרייד אין בבעלותם, הטרייד אין היא זרוע נפרדת וחייבת להציג ריווחיות, אם היבואן ירכוש ממך בטרייד אין קורולה במחירון זה לא מטוב ליבו זה נטו כי הוא יודע שהוא ימכור ב10 מעל המחירון. 

במקרה פה היבואן הציע x מתחת למחירון כי הוא יודע להעריך בכמה הוא ימכור את הרכב יותר ממה שהוא רכש אותו. 

• אהבתי 2

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

לדעתי, אם הטרייד אין של היבואן מעריך בחוסר את המותגים של עצמו,

למה לי לשלם מחיר מלא על רכב חדש? זה צריך להיות אינטרס שלהם לא רק שלי.

זה כמו לבקש מהאורחים לנגב את הנעליים בכניסה בשטיח מלוכלך...

בכל מקרה אני לא לחוץ למכור ולא לקנות, שתגיע הזדמנות אקח אותה.

פורסם

קרסו לא מעריכים בחוסר את קפצ'ור משומש.

זה לא רכב שנמכר במחירון בשוק החופשי, אפילו לא קרוב. אתה מבחינתך מצפה שהטרייד ישלם לך מחירון,  מבחינתם הם לא מוכנים להפסיד על העסקה הזאת, כי אין סיכוי שמישהו ישלם להם מחירון.

כבר הסבירו כאן-  טרייד אין הוא נפרד ממחלקת המכירות , לא חלק מהעסקה הכוללת של מסירת רכב חדש תמורת ישן. הם צריכים להיות ברווח רק על הרכב הישן שהם מקבלים.

• אהבתי 2

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

גם חשוב להבין. אתה לא קונה כאן מרצדס במליון ש״ח. שם לפעמים היבואנים מוכנים להפסיד קצת על טרייד, כי ללקוח מאד חשובה נוחות, ומתח הרווחים העצום שלהם על הרכב החדש לגמרי מכסה הפסד קטן בטרייד.
כשאתה קונה רכב עממי, השיקול הזה לא קיים, במיוחד כשלדעת היבואן הם ממילא ימכרו את כולם ללא בעיה.
אני מנחש שאחוז קטן מאד ממי שקונםי דאצ׳יה חדשה בכלל שוקל טרייד-אין, כי הם יודעים שיפסידו על זה מול מכירה לבד.
כשקניתי סיטרואן חדשה מלובינסקי לפני 4 שנים, הם הביעו חוסר רצון מופגן בכלל לדבר על טרייד עבור סקודה בת 10 במצב מצויין, ולקח 3 נידנודים עד שאיש המכירות בכלל הרים טלפון למח׳ הטרייד (שמיד אמרו שלא רלוונטי -- הם מקבלים רק רכבים מבוקשים בגיל עד 4, או 5-6 אם מדובר בדגמים הנפוצים שהם מכרו במקור).
בנוסף, למחירון אין שום משמעות. המחירונים בארץ לא מבוססים על מידע אמת מעיסקאות בשוק הפרטי, ולכן בעצם כולם הטעיה. לגבי דגמים נפוצים מאד, אני מניח שיש להם מקורות מידע משוק הליסינג, אבל גם שם זה לא בהכרח מאפשר לקבוע מחיר שוק בשוק הפרטי.
לוי יצחוק קובע מחיר של דגם לפי תחושה, לא יותר.
נוסחאות השיקלול כוללניות מאד, וכל פעם שבדקתי באמת כמה שווה בשוק רכב נתון, לא היה קשר בין מה שהוא מפרסם לאמת.
תתחיל מלעקוב חודשיים אחרי כל המודעות לרכב מהדגם שלך (+/- שנה-שנתיים) בלוחות. אם מודעה נעלמת תוך יום-יומיים, כנראה שהרכב תומחר קצת מתחת לשוק. אם עוברים שבועות והמודעה נשארת אבל המחיר יורד, אז ברור שהמחיר המבוקש גבוה מדי.

ככה תקבל תמונה סבירה כמה באמת שווה הקפצ׳ור.

עריכה אחרונה על ידי PinkDolphin
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 שעות, zadoki כתב:

לדעתי, אם הטרייד אין של היבואן מעריך בחוסר את המותגים של עצמו,

למה לי לשלם מחיר מלא על רכב חדש? זה צריך להיות אינטרס שלהם לא רק שלי.

זה כמו לבקש מהאורחים לנגב את הנעליים בכניסה בשטיח מלוכלך...

בכל מקרה אני לא לחוץ למכור ולא לקנות, שתגיע הזדמנות אקח אותה.

אז בעצם מה שאתה אומר זה שיבואן צריך לתת מחירון לכל המותגים שלו כברירת מחדל.

פורסם
לפני 13 שעות, dj_dani כתב:

אז בעצם מה שאתה אומר זה שיבואן צריך לתת מחירון לכל המותגים שלו כברירת מחדל.

לא.

הוא לא צריך לתת מחירון. ולא חייב גם. אפילו עם מתנוסס שם סמל של TOYOTA.

שולי הרווח שלו, הם עינייניו הפרטיים. ולא ניכנס לזה כרגע.

מה שכן, אפשר לצפות, לפחות להתייחס לכל רכב, ולבחון את מצבו הכללי, לפני מתן הצעת המחיר שנשלפת ישר מהשרוול, ללא קשר למצב הרכב.

במצב הנבחן כרגע, זה לא קורה בשטח.

כשהם מוכרים את הרכב בתור חדש , לא מפסיקים לשבח אותו. 

כשהם צריכים לבצע עליו טרייד-אין, וגם אם הוא נראה מלוקק וללא שום פגם, מבחינתם זה חתיכת ברזל, פח זבל, עם בעיות מנוע\גיר.

פורסם

במקרה של קפצ'ור,  במצב מדהים,  עם נתונים נדירים ,  לא מקבל מחירון בשוק החופשי.

פורסם
לפני כשעה, yossiaviel כתב:

לא.

הוא לא צריך לתת מחירון. ולא חייב גם. אפילו עם מתנוסס שם סמל של TOYOTA.

שולי הרווח שלו, הם עינייניו הפרטיים. ולא ניכנס לזה כרגע.

מה שכן, אפשר לצפות, לפחות להתייחס לכל רכב, ולבחון את מצבו הכללי, לפני מתן הצעת המחיר שנשלפת ישר מהשרוול, ללא קשר למצב הרכב.

במצב הנבחן כרגע, זה לא קורה בשטח.

כשהם מוכרים את הרכב בתור חדש , לא מפסיקים לשבח אותו. 

כשהם צריכים לבצע עליו טרייד-אין, וגם אם הוא נראה מלוקק וללא שום פגם, מבחינתם זה חתיכת ברזל, פח זבל, עם בעיות מנוע\גיר.

לקנות מכוניות משומשות זה לא הביזנס שהם נמצאים בו.

זה קיים רק כי יש מקטע לקוחות, כנראה לא קטן, שממש שונא את המגע עם ה-״עמך״ כשצריך למכור את הרכב הקודם, ומוכן לשלם הרבה בשבלי הפריבילגיה של לא להתעסק עם זה (*)
כיון שזה לא הביזנס של יבואן רכב, מחלקת טרייד צריכה להרוויח יפה כדי להצדיק את עצמה. להשקיע בבדיקת עומק של כל רכב משומש לא משתלם להם. הבדיקה לבד תעלה להם מאות ספורות של שקלים בזמן במוסך, וברור שהאדם ששוקל טרייד-אין לא יהיה מוכן לממן את הבדיקה מראש, בלי שיש לו מושג כמה הוא יקבל. לכן הם רק מקבלים מכוניות שדי ברור שהן לא שחוקות, ופופולריות מספיק שיהיה להם קל למכור אותן כמשומשות. אם אי אפשר לתת הצעה בשלוף, לא משתלם להם.

אף פעם לא הבנתי אנשים שמפסידים אלפי ש״ח בגלל שהם לא מוכנים מוכרים את הרכב הקודם בעצמם (ואני לא מדבר על גרוטאות, אלא דגמים פופולרים במצב מצויין בגיל 5), בדיוק כמו שאני לא מבין אנשים שמוכרים דירה דרך מתווך ומפסידים 40000-50000 ש״ח נטו -- הרבה יותר ממשכורת חודשית לרוב האוכלוסיה, כך שברור שמשתלם לפרסם ולהראות את הדירה לבד.

• אהבתי 1
פורסם

טרייד אין זה שירות בסוף ללקוח, ועל שירות משלמים-בדיוק כמו שאנשים מסוימים יעדיפו לשלם יותר ולקחת ליסינג (להימנע מקניה ומכירה), לשלם למוסך על העברה של טסט וכו׳.

אני לא חושב שלרכב לא סחיר שהמחירון שלו הוא עשרות אלפי שקלים הצעה של מחירון פחות 8k היא כל כך מעליבה (לא הציעו לך רבע מהמחירון).

גם כמו שאמרו לפניי-אתה לא רוכש רכב בחצי מיליון ששם זה משחק של דלתאות, ושווה להם ״לתת לך מחירון״, שזה שווה ערך ללתת הנחה של עוד כמה אלפי שקלים משורת הרווח השמנה.

מציע לך לא לקחת כל כך אישית כי אף אחד לא יפוטר/יתבאס ממש מזה שלא ביצעת את העסקה, אם הרכב שאתה קונה נותן לך תמורה טובה ואתה חושב שתצליח למכור באופן פרטי את הרנו ביותר-דיינו.

רק תיקח בחשבון שאם הירידת ערך של הרנו כואבת לך עכשיו, של הדאצ׳יה תכאב כנראה לא פחות ואולי שווה לשקול רכב משומש אבל סחיר באותו הסכום, או אם מתאפשר לך רכב יקר יותר וסחיר (גם פה יש עלויות נלוות-ריבית למימון/הפסד תשואה).

ואני כלל לא אומר את זה כביקורת, גם אני אישית לא הייתי רוכש רכב חדש מקרסו ולא בגלל נושא האמינות של חלק מהדגמים (ישנם גם דגמי אמינים)- אלא בעיקר בגלל צלילת הערך הגדולה של מרבית הרכבים האלו (להוציא מהמשוואה את ה-3008). 

פורסם
לפני 47 דקות, adir10 כתב:

ואני כלל לא אומר את זה כביקורת, גם אני אישית לא הייתי רוכש רכב חדש מקרסו ולא בגלל נושא האמינות של חלק מהדגמים (ישנם גם דגמי אמינים)- אלא בעיקר בגלל צלילת הערך הגדולה של מרבית הרכבים האלו (להוציא מהמשוואה את ה-3008). 

ה-3008 הוא ייבוא של לובינסקי, לא קראסו 😉.
אבל אכן, לקראסו יש שם ממש גרוע בכל הנוגע לשירות. לא היה לי נסיון אישי איתם, אבל היה לכמה קרובי משפחה -- חוסר נכונות לעמוד באחריות, הפסקת השירות לדגמםי מסויימים ואי הבאת חלפים למרות שעברו רק שנים ספורות מאז שיובאו, וכו׳.
בתחום החשמליות, הם היו מהיבואנים הראשונים (מעבר לפלואנס של בטר פלייס, ישנהגם הזואי, סה״כ רכב עם שם טוב באירופה), אבל יש המון סיפורי זוועה על בעיות במימוש אחריות, והם פשוט הפסיקו לייבא את הדגם למרות שעודכן באירופה לטווח יפה, ומכרו דגמים שהייצור שלהם הופסק שנתיים קודם תחת ״0 ק״מ״ בלי שזה בכלל מצויין באתר שלהם (ניצלו את זה שבתקופת הקורונה, המדינה נתנה ליבואנים להחזיק רכב בארץ שנה וחצי עד שהם צריכים לרשום אותו על שמם, במקום השנה הרגילה).

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...