Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

נתחיל מזה שכיום אני נוסע על סובארו פורסטר X 2021, ומרוצה מאוד.

מעוניין להחליף את הרכב, לרכב בעל מימדים יותר קטנים, ממש אין צורך ב 4x4 או בכל עבירות שטח.

ברכב ינסעו עד שני נוסעים.

הרכב שלי כעת בשקלול מחיר שווה קצת יותר מ 150,000₪

אין לי טעם למכור אם לא יישארו כמה 10,000₪ בכיס.

אין לי בעיה עם רכבי ליסינג 0 ק"מ.

להלן דברים שאהבתי מאוד בפורסטר וארצה שיהיו ברכב הבא:

7 כריות אוויר, בקרת שיוט אדפטיבית עם מנגנון "זחילה בפקקים",  מערכת בלימה אוטונומית בבלימה קדימה ואחורה

לא נעול על חברות רכב מסוימות.

לא רכב חשמלי (שהוא רק מוטען חשמל).

לא חשוב חסכון צריכת דלק, מכיון שאני נוסע מעט ק"מ בשנה.

לא נוסעים ברכב תינוקות/ילדים, כך שהתקני עגינה וכיו"ב לא אקטואלים.

חשוב בטיחות אקטיבית ופסיבית.

מודה לעצות. הרחיב אם צריך ויעלו שאלות.

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
פורסם (נערך)

נזכרתי במשהו ונגמרה אפשרות העריכה.

אפשר גיר ידני, במקרה כזה אין צורך בבקרת שיוט כל שהיא.

הדיוט גמור בהבנה של ההבדלים בגירים האוטומטים, אז מחפש גיר מפנק שמחליף הילוך בצורה חלקה ולא כזה שמנסה לחנך אותי וידרוש לדוגמא הורדת רגל מהגז בזמן החלפת הילוך.

I10 היא האפשרות היחידה?

פורסם

רכבים עם גיר ידני מאוד נדירים היום.

נשמע שמאזדה CX-3 היה יכול להתאים, ובגרסאות ה-1.5 להשאיר גם עודף, אבל יש לו רק 4 כוכבים במבחן ריסוק משנת 2015.

אני לא ממש מצליח לחשוב על משהו חדש שעונה על הדרישות ונותן לך את מה שאתה רגיל אליו היום מהפורסטר. טויוטה C-HR מסמן וי בהכי הרבה סעיפים אבל מחירו כחדש גבוה והוא ידרוש ממך הוצאה נוספת במקום להשאיר עודף בכיס.

למען האמת באופן אישי עבור 10,000 ש"ח לא הייתי ממהר להחליף רכב שאני אוהב ועונה על הדרישות שלי. פורסטר משומש שמור עם קילומטראז' נמוך יהיה דיי מבוקש בשוק היד השניה אז אולי כדאי לך להמשיך להחזיק בו תקופה נוספת, אולי בזמן הזה יגיע דגם חדש שיענה על הדרישות שלך.

• אהבתי 1
פורסם

תודה על הרעינות.

לגבי הכסף, כמובן שהכוונה היא לכמה 10k ולא לאחד בודד. משהו יותר בכיוון ובסביבות של 50k.

ה i10 שכליסניג אפס ק"מ עולה בסביבות 75k ישאיר לי כסף בכיס. 

פורסם

ב-i10 אין בקרת שיוט אדפטיבית ואין בלימה אוטונומית בנסיעה לאחור.

והגיר שם הוא בדיוק הגיר שאתה לא רוצה (לא כזה שמנסה לחנך אותי וידרוש לדוגמא הורדת רגל מהגז בזמן החלפת הילוך).

• אהבתי 1

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כן, אני יודע לגבי הבקרת שייט אדפטיבית, ועליה אני יכול לווותר. אני יודע לגבי בלימה בנסיעה לאחור, ועל זה אישית לי חבל שאין.

לגבי הגיר, לא בדיוק ידעתי, לא התנסיתי בפועל בנסיעה על הרכב, כנראה שאצטרך לעשות נסיעת מבחן.

מהעבר הרחוק, זכור לי גם סוג של שיקוץ, שהנציג אמר לי שמתרגלים להוריד רגל מהגז. אמרתי תודה רבה ובזמנו רכשתי גיר רגיל, כזה שאני יודע מתי אני רוצה להוריד רגל מהגז ללחוץ על המצמד ולהחליף הילוך בעצמי,

פורסם

שום רכב מיני לא משנה כמה כוכבי בטיחות יש לו לא יתקרב להגנה הפסיבית של הפורסטר בהתנגשות חזיתית או תאונה קשה אחרת.

לדעתי עדיף לך לעלות טיפה בגודל במידה והבטיחות במקום הראשון.

סתם רעיון כי אני מחפש לקרובי משפחה רכב קצר וגבוה והם רצו ללכת על איגניס,אבל הוא מאוד קטן וקל וגם יש לו מערכת בלימה נחותה  ולכן הבטיחות הפסיבית לדעתי נוראית.

כרגע חושבים על יונדאי וניו,בעקרון סתם רכב משעמם אבל קצר מאוד(4 מטר אאל"ט הג'יפון הקצר ביותר חוץ מהאיגניס) ועדיין נותן כנראה בטיחות פסיבית גבוה משמעותית מרכב מיני.

יש לו מנוע וגיר(רציף) חלקים ופשוטים,ומערכות בטיחות מקוריות(אין בקרת שיוט אדפטיבית).

לפי הצצה ביד 2 נראה שתוכל להחליף לאותה שנה ולהשאיר בערך 50K-40K בכיס.

סתם רעיון לרכב שבדקתי לצרכים דומים(קטן פשוט ובטוח וזול יחסית) ואולי יתאים לך.

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

ה 208 לא תשאיר לי כסף בצד כמו שאני רוצה.

הוניו\באיון\סוטניק - גם לא משאירים כסף.

מה לגבי מיצובישי, ספייס סטאר, סופרים.

פורסם

מיצובישי ספייס סטאר צעד מאוד גדול לאחור בכל התחומים. איכות נסיעה נמוכה בשל רעשי כביש ורעשים מצד יחידת ההנעה, תא נוסעים פשוט מאוד, אבזור בטיחות ונוחות בסיסי.

• אהבתי 1
פורסם

טוב... אז נרד מספייס סטאר.

אני גם רוצה רכב נמוך, לכן נרד מהקרוס אוברים.

נראה לי שנשארו עם ה 208

לפני כשעה, outnex כתב:

אתה צריך סופר מיני מאובזרת כמו 208. אני לא מכיר רכבים קטנים עם בלימה בנסיעה לאחור.

אומנם לא תשאיר לי כ 50k, אך האם התרשמתי נכונה, שזה רכב שאכן עומד בדרישות שהצבתי?

פורסם

אני יכול להבין את השיקול הכלכלי של להשתנמך כי הנסועה שלך נמוכה, אבל אולי שווה לשקול שוב את המעבר מפורסטר (רכב גדול, מפנק, עם הפיצ'רים שאתה רוצה) תמורת רכב מיני (אתה כתבת - i10, ספייס סטאר)?

לדעתי הירידה הזו מאוד מוקצנת. 

נכנסתי ליד 2 כי הרגיש לי ש 150K עבור פורסטר 2021 זה די נמוך, אני רוצה שממוצע המחירים הוא 170-190 פלוס מינוס. אני לא בקיא ברמות גימור וכו' כדי להחליט מה השווי של הרכב שלך, אבל אולי זה מהווה שיקול מבחינת ההעדפה שלך לרכב הבא.

כלומר אם תמכור ב 170K, אולי תעדיף רכב מפנק ב 140K במקום 110K (עדיין עונה על הדרישה של "אין לי טעם למכור אם לא יישארו כמה 10,000₪ בכיס.").

ואולי תעדיף קטגוריה יותר נורמלית מאשר איי10 או ספייסטאר.

אני במקומך הייתי הולך לכיוון רכב פנאי בסגנון ארונה חדשה (כל עוד יש מלאי). אולי אפילו רמת גימור FR או FR 1.5.

הרבה יותר נוח להיכנס/לצאת מרכב מוגבה, אולי השיקול הזה כרגע לא תופס אצלך חשיבות כי אתה נוהג על ג'יפ, אבל אם תיסע שבוע-שבועיים על רכב נמוך אז ההעדפה שלך תשתנה.

אני יודע שיש לארונה בקרת שיוט אדפטיבית, אך לצערי אני לא בקיא אם היא כוללת זחילה בפקקים או לא.

Ford Fiesta 2014 Manual

פורסם

פיג'ו 208 קיבלה 4 כוכבים במבחן ריסוק.

מציע לך לבדוק גם את הונדה ג'אז. היא לא מכונית שאני ממליץ עליה בדרך כלל בשל מחירה הגבוה אבל נשמע שהיא יכולה להתאים לך. היא מרווחת, שימושית, אבזור הבטיחות טוב, יש 5 כוכבים במבחן ריסוק, והיא כנראה תשמור לא רע על ערכה.

פורסם
לפני 10 דקות, iEminem כתב:

לדעתי הירידה הזו מאוד מוקצנת. 

נכנסתי ליד 2 כי הרגיש לי ש 150K עבור פורסטר 2021 זה די נמוך, אני רוצה שממוצע המחירים הוא 170-190 פלוס מינוס.

הרכב שלי מקוריות ליסינג 0 ק"מ

לפני 10 דקות, iEminem כתב:

הרבה יותר נוח להיכנס/לצאת מרכב מוגבה, אולי השיקול הזה כרגע לא תופס אצלך חשיבות כי אתה נוהג על ג'יפ, אבל אם תיסע שבוע-שבועיים על רכב נמוך אז ההעדפה שלך תשתנה.

אחד מהשיקולים שלי להחלפה הוא דווקא רצון ברכב נמוך.

לפני 17 דקות, Mike808 כתב:

פיג'ו 208 קיבלה 4 כוכבים במבחן ריסוק.

מציע לך לבדוק גם את הונדה ג'אז. היא לא מכונית שאני ממליץ עליה בדרך כלל בשל מחירה הגבוה אבל נשמע שהיא יכולה להתאים לך. היא מרווחת, שימושית, אבזור הבטיחות טוב, יש 5 כוכבים במבחן ריסוק, והיא כנראה תשמור לא רע על ערכה.

מחיר דומה למדיי ל 208

ננסה להשוות בניהם

בנתיים הזמנתי גם נסיעת מבחן ל 208, אולי נזמין גם להונדה.

ראיתי שהונדה היברדית, מה משמעות מבחינת תחזוקה.

הזכיר לי משהו, יש לי שכן עם רכב הברדי (לא זוכר איזה, מספר רישוי מסתיים עם 303 עם זה רומז על משהו). השכן סיפר לי שכל שבוע הוא חייב לנסוע, שאם לא כן המצבר מתרוקן.

• תוכן חדש...