Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 809 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפותח האשכול - החלפת מרימים אינה פעולת תחזוקה נדירה והיא גם רחוקה מהחלפת "חצי מנוע" [אם נדייק המנוע כלל לא נפתח בפעולה הזו].

תקלות נפתרות על ידי מעשים ולא על ידי קריאת הטפות וירטואליות שמצדיקות בעיקר את עצם כתיבתן ולא מקדמות אותך לשום מקום.

לפי הווידאו אין בעיה עם השמע - המרימים שלך פשוט מרעישים.

יתכן שהרעש מגיע מ\או רכיב נוסף שגם הוא ברמת השסתומים.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעה, Buki כתב:

זה שרשרת במנוע הזה. 

אין סימני בוצה בפקק וזה טוב. 

כמו יגאל אני לא מאמין שמרימים יכולים כולם להיסתם סתם ככה ביום בהיר אחד וגם ברמה כזאת שלא יהיה שינוי ברעש בין מנוע קר לבין מנוע בטמפ' עבודה. 

האם כשמכסה המנוע סגור שומעים את הרעש יותר מבמכוניות אחרות?

שומעים את הרעש כשהמכסה סגור אך לא חזק. אני פשוט רגיל לרכב הזה מלפני אז אני מרגיש שיש שינוי.

לפני 15 דקות, Igalz כתב:

אני ממליץ בחום לא להכנס להחלפה של חצי מנוע לפני שמבינים אם יש בעיה בכלל.
לא חסר מקרים של אנשים שהתחילו לשמוע רעשים "פתאום", כשבפועל הכל בסדר ופשוט קרה איזה אירוע שגרם להם לחדד את האוזן.

לפחות מהוידיאו המצורף, בהתחשב בהגברת המיקרופון של פלאפון, אני לא מזהה אירוע שמחייב החלפת חלקים דחופה במנוע.

גם אני בגישה הזאת. זה בגדול גם מה שהמוסכניק שלי חושב(הוא אמר לי שזה כלום מבחינתו) וזאת הסיבה שלא הלכתי לעוד מוסכים כי בדוק מישהוא היה מחרטט אותו ברמה של להחליף ראש מנוע.

אבל עדיין אני בטוח שזה רעש שלא היה(אני ממש לא בטוח אם הוא בעייתי או לא) ואני חושש שזה משהוא שייצור בעייה רצינית יותר בעתיד אם אני אתעלם ממנו(למרות שחלק מהאנשים אמרו לי לעזוב את זה). 

יש לציין שהבעלים הקודם טיפל ברכב במוסך לא הכי קפדן(לפי צורת החשבונית אני יכול לנחש) ככה שאני לא באמת מאמין שבדיקות שאמורים לעשות בטיפולים באמת נעשו ברכב הז אלא רק הוחלפו השמן וכל השאר(כמו למשל הבדיקה של מרוווחי שסתומים פעם ב 95000 שאין לי שום מושג איך עושים אותה)

image.png.32cf50df45a48fe3d9336f093b862027.png

על דבר אחד כולם מסכימים, דחוף זה לא. השאלה אם בכל זאת יש צורך לעשות משהוא.

פורסם

אם יש שסתומים הידרוולים לא צריך לעשות כיוון ושסתומים. ההוראות בספר מתגייסות לכל סוגי המנועים, חלקם ללא שסתומים הידרווליים שם צריך לבצע כיוון.

במנוע 1.2 לא צריך.

אין שום בדיקות מיוחדות שצריך לעשות לאוטו הזה בטיפולים, רק להחליף שמן ופילטר בזמן ולא להשתמש בחלקים וחומרים זבל. 

האם הרעש התחיל אחרי שעשית טיפול?

פורסם
בתאריך 6.1.2023 בשעה 15:58, tribel כתב:

לפותח האשכול - החלפת מרימים אינה פעולת תחזוקה נדירה והיא גם רחוקה מהחלפת "חצי מנוע" [אם נדייק המנוע כלל לא נפתח בפעולה הזו].

תקלות נפתרות על ידי מעשים ולא על ידי קריאת הטפות וירטואליות שמצדיקות בעיקר את עצם כתיבתן ולא מקדמות אותך לשום מקום.

לפי הווידאו אין בעיה עם השמע - המרימים שלך פשוט מרעישים.

יתכן שהרעש מגיע מ\או רכיב נוסף שגם הוא ברמת השסתומים.

אני מבין אותך. החלפת מרימי שסתומים גם כוללת כיווני טיימינג וכאלה?

בתאריך 6.1.2023 בשעה 16:34, Buki כתב:

אם יש שסתומים הידרוולים לא צריך לעשות כיוון ושסתומים. ההוראות בספר מתגייסות לכל סוגי המנועים, חלקם ללא שסתומים הידרווליים שם צריך לבצע כיוון.

במנוע 1.2 לא צריך.

אין שום בדיקות מיוחדות שצריך לעשות לאוטו הזה בטיפולים, רק להחליף שמן ופילטר בזמן ולא להשתמש בחלקים וחומרים זבל. 

האם הרעש התחיל אחרי שעשית טיפול?

הספר מתייחס לשני סוגי המנועים. אבל לרוב כתובה הערה שזה נוגע למנוע או גיר מסויים.

אין לי מושג אם זה שסתומים הידרואליים אני לא יודע כמעט כלום על השסתומים. פשוט ראיתי את זה בתחזוקה וחשבתי אולי זה קשור(צירפתי תמונות).

אני לא יודע בדיוק מתי הרעש התחיל אבל זה ככל הנראה כשבועיים לאחר שעשיתי את הטיפול(תיארתי בדיוק בהודעה הראשונה).

image.png.4abb3b68b2a995b864c9c071134bacaf.pngimage.thumb.png.f843e0715a21cb3ddf2592f97cd5a023.png

פורסם

הי,

התייעצתי עוד קצת והציעו לי תוסף למרימי שסתומים הידראולים. אמרו לי שזה עשוי לנקות את איזור השסתומים ולהפסיק את הרעש ללא שינוי בצמיגות השמן(כמו שתוסף שמן עושה).

הומלץ לי התוסף הזה.

לדעתכם זה יעזור??? אני באופן טבעי לא שש לערבב דברים עם שמן המנוע אבל מה אתם אומרים?

פורסם
לפני 4 שעות, tribel כתב:

מה מחיר התוסף?

95 שקל בערך.

תלוי איזו חברה. במליצו לי בעיקר על החברה הזו liqui moly שהם קצת יותר יקרים מהאחרות

פורסם

@Buki

@Igalz

@tribel

נראה לכם התוסף יהיה יעיל? וגם אם לא, עשוי לעשות יותר נזק?

והאם זה דומה לתוסף הזה? השם די דומה רק שפה לא מוזכרים מרימי שסתומים אלא ניקוי שסתומים.

image.thumb.png.2f6162341adbe931669cfe4a7bde6cd3.png

השם כמעט

פורסם

מצטרף לקודמיי.

למעט החלפת שמן לסמיך יותר פעם אחת לצורך בדיקה לא הייתי נוגע. 

המנוע כבר ישן וכל פתיחה שלו זה פתח לצרות. 

לא מאמין שהתוסף ינקה את המעברים אך מצד שני המחיר לא בשמיים ואולי אם היה עולה לי הסעיף מהרעש הייתי מנסה בעצמי. 

מדגיש שוב, לא הייתי נוגע במנוע! 

פורסם
לפני 20 שעות, tribel כתב:

התוסף הזה לא רלוונטי למה שאתה צריך

הראשון, השני או ששניהם?

לפני 8 שעות, tamir3000 כתב:

מצטרף לקודמיי.

למעט החלפת שמן לסמיך יותר פעם אחת לצורך בדיקה לא הייתי נוגע. 

המנוע כבר ישן וכל פתיחה שלו זה פתח לצרות. 

לא מאמין שהתוסף ינקה את המעברים אך מצד שני המחיר לא בשמיים ואולי אם היה עולה לי הסעיף מהרעש הייתי מנסה בעצמי. 

מדגיש שוב, לא הייתי נוגע במנוע! 

8 שנים כבר נחשב מנוע ישן?

ובעניין השמן הסמיך אמרו כבר שזה יעזור אבל מישהוא(כימאי במקצועו לא מוסכניק) גם אמר לי שזה יעזור רק לרעש כי זה  יגרום לבריחת שמן איטית יותר מהבוכנות ולמן "רפידה" משתיקה כזו של שמן בזמן הנקישות אך לא יעזור למקור שממנו התחיל הרעש(לכלוך או לא יודע מה).

למעשה לתיאוריה שלו הוא חושב שבכלל הרכב היה ממזמן ככה ופשוט שמו שמן צמיגי או תוסף שמן לפני המכירה כדי להסתיר את זה.

קיצור יש הרבה דעות פה ולא ברור מה כדאי לעשות. גם אני לא מתכוון לפתוח את המנוע לבד ולא ללכת למוסך נוסף בגין זה(בהודעה הראשונה ציינתי שכבר הייתי במוסך). המקסימום שחשבתי זה תוסף שמן או תוסף שסתומים(מאחד הסוגים שציינתי).

פורסם (נערך)

השני.

הצמיגות צריכה להיות לפי הוראות היצרן אין טעם לחפש תאוריות ולעשות קומבינות.

אין צורך לפתוח את המנוע בשביל להחליף את המרימים.

לשאול שאלות בלופ לא יפתור את הבעיה, היא תיפתר רק בעזרת מעשים.

עריכה אחרונה על ידי tribel
פורסם

יש לך רעש אופייני יחסית לגיל של הרכב. 

בטיפול הבא שים תוסף פלאשינג למנוע (כשהוא חם). תחליף שמן אחרי 10 דק עבודה ותראה שיהיה הבדל והמנוע יהיה שקט יותר. 

פורסם
בתאריך 17.1.2023 בשעה 22:24, netanel1014 כתב:

יש לך רעש אופייני יחסית לגיל של הרכב. 

בטיפול הבא שים תוסף פלאשינג למנוע (כשהוא חם). תחליף שמן אחרי 10 דק עבודה ותראה שיהיה הבדל והמנוע יהיה שקט יותר. 

פלאשינג זה לא מסוכן?

אני לא בדיוק יודע מה זה אבל ראיתי שהרבה אומרים להתרחק מזה

פורסם
בתאריך 20.1.2023 בשעה 12:52, israel l כתב:

פלאשינג זה לא מסוכן?

אני לא בדיוק יודע מה זה אבל ראיתי שהרבה אומרים להתרחק מזה

לא מסוכן. יש סיכון לגרימת נזילות.

• תוכן חדש...