Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1263 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, הסיפור בקצרה הוא ככה:

כ 20 דיירים בנו מרפסות.

11 מתוכם בנו בחזית הבניין, דבר שגרם

לחברת הגז להוציא את הצובר בגלל שהוא קרוב מדי לקו הבניין ולא תקני כעת.

ההצעה שלהם הוא בניית חדר גז תקני מתחת לבניין.

חשבתי שמי שאמור לשלם על כך מתוך הגיון בריא

הם אלה שבנו בחזית, שבעקבות כך פורק הצובר.

אלא מה, שחלקם לא רוצים לשלם לבד, אלא שכל הדיירים בבניין (38) ישתתפו בעלויות, וחלקם טוענים שכל מי שבנה ישלם. גם אלה שבנו בכיוונים אחרים ואין להם קשר לעמודים שנבנו בחזית.

מבחינה חוקית מי נראה שצודק בטענותיו,

ואיך עלינו לפעול. כנראה שבטוב זה לא יילך...

תודה.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כ 10 אלף שח. סהכ מדובר על סגירת פינה מתחת לבניין עם דלתות. וחיבור ספניקלרים על פי המתחייב בתקן, מחדר המים הצמוד

פורסם (נערך)

הלכתי לקיצון של כל הדיירים משלמים והעלות 20 אלף, אני לא רואה שום בעיה גם לשלם את האפלייה. סהכ בטיחות חשובה. נונ בריינר עבורי..

גם מדובר בחידוש של גורם הנכס שסביר להניח לא עודכן כבר כמה שנים...

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

החוק מכיל את כולם גם אם בונים מעלית, אלא אם יש תקנון של הבניין שמורה אחרת..

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 6 שעות, DareDevil כתב:

החוק מכיל את כולם גם אם בונים מעלית, אלא אם יש תקנון של הבניין שמורה אחרת..

איך זה קשור לבניית מעלית?

פה מדובר למעשה על נזק שנגרם לרכוש המשותף בעקבות בנייה של חלק מהדיירים 

פורסם (נערך)

כאשר בונים מעלית, כולם יהנו ממנו במידה כזאת או אחרת.

כאן היה צובר גז, שזה אידאלי. באו כמה דיירים שדרגו את הבית שלהם, בעקבות השינוי חל צורך לשנות רכוש שיתופי של הבניין. למה מי שלא גרם לצורך, יישלם עבור זה?

מה שכן, נראה לי שכל מי שהוסיף מרפסת צריך לשלם, מבלי קשר לכיוון דירתו, מכיון שהפרויקט היה משותף לכולם, וכולם נהנים.

נ.ב

@elimalka מותר לשאול איזה דייר אתה, מבין 3 הסוגים?

עריכה אחרונה על ידי Ron Poh
  • רעיון טוב! 1
פורסם

רק נקודה נוספת, נדמה לי שיש פג תוקף לצוברים. אחרי איזשהו זמן צריך להחליף אותם אם הם קבורים באדמה כי למעשה אי אפשר לוודא את מצבם.

פורסם
לפני שעה, Ron Poh כתב:

נ.ב

@elimalka מותר לשאול איזה דייר אתה, מבין 3 הסוגים?

אני דייר שעוזר לועד הבית. אין לי קשר לבנייה

וגם אין לי בכלל גז. אני עם חשמלי.

מבחינתם שישימו בלונים מול הבניין בשביל שיוכלו לחסוך כמה שקלים, ולזה אני לא מוכן.

פורסם

אני רק שאלה, למה לא להפנות את החשבון לקבלן שביצע את הבנייה שבוצעה ללא הבדיקות של האם היא תגרום להפרעה לדיירים?

אלא אם הקבלן עדכן את הדיירים שאז יהיה צריך לשנות את קווי הגז, ואז הוא "נקי". 

• אהבתי 4

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

הקבלן ככל הנראה לא היה לו מושג לגבי התקנים של המרחק מצובר הגז. ובכל מקרה הוא עובד על פי התוכנית בנייה. פיזית הצובר לא הפריע לו לבנות.

משלב התכנון אף אחד לא התייחס לצובר הגז.

בדיעבד שהגיעו מחברת הגז למילוי, בזמן הבנייה ראו את המרחק החדש שהוא די קרוב לבניין ופשוט פירקו אותו.

פורסם

המהנדס שהגיש את התוכניות לאישור וועדה

והוועדה שאישרה חריגה מקווי בנין קיימים מבלי לוודא אי-הפרעה למתקנים אחרים

הם הכתובת המשפטית שלכם במידה ותרצו למצות הליכים מולם

מבחינה פרקטית, זה סכום כל כך נמוך שאני לא רואה היתכנות (פרקטית, לא עקרונית) להליך משפטי

כרגע הכתובת שלכם היא המפקח על הבתים המשותפים שמשמש כסמכות שיפוטית בעניין

• אהבתי 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ניסיון אישי במצב דומה: צובר הגז במקום בונאני גר היה מוצב בחצרונהפרטית של אחד השכנים, והוא הציב מחסן נייד בקרבתו, לפי הוראות חברת הגז. ההצבה עברה את הביקורת, אבל בביקורת הבאה, כעבור 5 שנים, הבודק דרש להרחיק את אותו מתקן (שכאמור, בפעם הקודמת נמצא תקני).

מכאן למדתי כי גם חברות הגז משנות דרישות ומטילות את האחריות על הדיירים.

ד"א, במקרה שלנו השכן סרב לבצע שינויים חדשים, הצובר בוטל ורק משפחה אחת ממשיכה לצרוך גז, ממיכלים ניידים בחצר שלה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...