Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם.
בעיר שלי ישנן הקצאות חניה במקומות שונים עבור דו גלגלי בלבד. למרות הסימון על ידי שלט, בעלי רכבים חונים שם ותופסים את החניה של הדו גלגלי.
מה הדין במקרים הללו? מי אמור לאכוף את האיסור? העירייה או המשטרה?
שאלה נוספת, האם לרכב עם תו נכה מותר לחנות בחניה אשר מיועדת לדו גלגלי בלבד?
תודה לעונים.

עריכה אחרונה על ידי Cerebral Cortex

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לגבי נכה, יש בתקנות רשימה ספציפית איזה אסורים לחניה שם לנכה. חנית אופנועים אינה נכללת ברשימה, כך שמותר לחנות שם, בכפוף לתנאים שמצבי החוק (אין חניה קרובה פנויה וכו׳)

תאורטית גם העיריה וגם המשטרה יכולות לאכוף זאת, רק שזה לא מתבצע. את המשטרה בטוח זה לא מענין. אולי טלפון ספציפי לעיריה יעשה משהו אבל גם שם אני בספק שזה בראש סגר העדיפויות (למרות שהיא זו שטרחה וסימנה ורוצה להשאיר את המדרכות פנויות).

פורסם
בתאריך 4.12.2022 בשעה 11:18, Be roo כתב:

לגבי נכה, יש בתקנות רשימה ספציפית איזה אסורים לחניה שם לנכה. חנית אופנועים אינה נכללת ברשימה, כך שמותר לחנות שם, בכפוף לתנאים שמצבי החוק (אין חניה קרובה פנויה וכו׳)

מידיעה? או פרשנות?

כי נשמע הגיוני גם להשוות חניית אופנועים לחנייה המיועדת לפריקה וטעינה שבה אסור לנכים לחנות, כמו חניה המיועדת למישהו ספציפי

פורסם

אכן. לא מכיר פסיקה אך אני מניח שבימ"ש ישווה את העיקרון לחניית פריקה וטעינה

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

פורסם
לפני 3 שעות, chezik כתב:

מידיעה? או פרשנות?

כי נשמע הגיוני גם להשוות חניית אופנועים לחנייה המיועדת לפריקה וטעינה שבה אסור לנכים לחנות, כמו חניה המיועדת למישהו ספציפי

הגיון זה דבר אחד, אבל כשיש רשימה שמפרטת, מה שלא מופיע שם לא כלול, לפחות עד שבית המשפט פוסק אחרת.

אתה טוען שניתן להשוות לפריקה וטעינה, אבל זו לא הקבלה מושלמת. פריקת סחורה לעסקים היא משהו שחשוב לאפשר לשם תפקוד המסחר, וקשה לעשותו ממרחק. לעומת זאת, זה שאופנוענים רגילים לחנות מטר מדלת היעד, לא אומר שבפועל הם יכולים לחנות במרחק וללכת, בדיוק כמו נהגי מכוניות.

כמו התינוק, לא נתקלתי בפסקי דין בענין, כי אני בספק שמישהו אוכף זאת.

חניה במקום שאין החניה מותרת בו

2.    (א)  נכה רשאי להחנות את רכבו הנושא תג נכה (להלן - הרכב), במקום שאין החניה מותרת בו אם התקיימו כל אלה:

(1)   בסמוך למקום האמור, אין מקום חניה מוסדר לנכים או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;

(2)   בסמוך למקום האמור לא מצוי מקום אחר שהחניה בו מותרת או שהוא לא היה פנוי בזמן החניה;

(3)   החניה נעשית באופן שאין בה סיכון לעוברי דרך ואין היא מונעת מעבר חופשי להולכי רגל, לעגלות ילדים או לעגלות נכים;

(4)   החניה אינה גורמת להפרעה ממשית לתנועה.

(תיקון מס' 8) תשע"ח-2017

(ב)  הוראות סעיף קטן (א) יחולו גם על אדם המתלווה אל הנכה והנוהג עבורו ברכב.

סייג לרשות חניה

3.    מבלי לגרוע מן האמור בסעיף 2(א)(3) ו-(4), לא יחול ההיתר שבסעיף 2 על חניה –

(1)  בתוך צומת או בתחום שנים-עשר מטרים ממנו, פרט לקטע שסימנה רשות תימרור, בתמרור או בסימון על אבני השפה, שמותר לחנות בו;

(2)  במקום כניסה לשטח המיועד לחניית כלי רכב;

(3)  בתוך מעבר חציה או בתחום שנים-עשר מטרים לפניו;

(4)  בנתיב שיועד לתחבורה ציבורית ובתחום תחנת אוטובוסים המוגדר על ידי סימון על פני כביש, ובאין סימון כאמור – בתוך עשרים מטרים לפני תמרור "תחנת אוטובוסים" ועשרים מטרים אחריו, בשני צדי הדרך, ובלבד שמותר להחנות את הרכב בצד הדרך שממול לסימון על פני הכביש או ממול לתמרור, אם רוחב הכביש באותו מקום הוא שנים-עשר מטרים או יותר;

(5)  בתוך תחום תחנת מוניות המסומן בתמרור שהוצב או סומן;

(6)  בתחום שני מטרים מברז כיבוי (הידרנט) כאשר התחום מסומן בסימון על המדרכה או על שולי הכביש או על שניהם, כפי שקבעה רשות התימרור המרכזית;

(7)  בצד רכב אחר העומד או חונה בצדה של הדרך;

(תיקון מס' 6) תשע"ז-2017

(8)  בשטח פריקה וטעינה שסומן בתמרור (להלן – שטח פריקה וטעינה), במועדים שיועדו לכך בהתאם לתמרור;

(תיקון מס' 8) תשע"ח-2017

(9)  במקום חניה שהוקצה לרכב מסוים של נכה וסומן בתמרור שבו צוינו פרטי הרכב, ואם צוינו בתמרור ימים או שעות מסוימים – רק בימים או בשעות שצוינו בתמרור.

פורסם

השאלה היא מה הפרשנות של המשפט הזה:

לפני שעתיים, Be roo כתב:

במקום שאין החניה מותרת בו

האם  הכוונה דוקא למקום שהחניה בו אסורה לכולם, או שמותר גם במקום שהחניה בו נאסרה לסוגי רכב מסויימים והותרה לאחרים.

נניח אם היה מושג של תג נכה למשאית, האם הגיוני שיהיה מותר למשאית בעלת תג נכה לחנות במיקום שהחניה מותרת לרכב רגיל ואסורה למשאיות?

פורסם

רוב הסייגים מתייחסים למקום שאסור בחניה לכולם, אבל האחרון מדבר על מקום שמותר לרכב נכה ספציפי. 

והדוגמה שלך קצת מוקצנת ומן הסתם לא מאוד נפוצה, דווקא המקרה שבשאלה הוא דוגמה קלאסית, חניה שמיועדת לאופנועים ועל פי התקנות מותרת לנכה עם מכונית.

פורסם

באיזו רשות מקומית מדובר? בת״א יש אכיפה יזומה אינטנסיווית של זה (שהתחילה בדיוק בזמן שבו העיריה התחילה לאכוף איסור חניית דו|ג על מדרכות), ואם אתה רואה רכב שאיננו דו״ג שחונה שם, טלפון למוקד 106 ויגיע פקח תוך 10 דקות וייתן דו״ח (אני מסרתי הרבה דיווחים כאלה, ובהרבה מקרים גם ראיתי את הפקח מגיע ונותן דו״ח).
באחד המקרים הפקח אמר לי שיש נוהל של העיריה לא לתת דו״ח לרכב עם תו נכה שחונה שם.

• תוכן חדש...