Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Gopher כתב:

יש מלא מטענים בדרך לאילת ובדרך חזרה: מצפה רמון, עין יהב, צוקים, פונדק 101, יוטבתה, בביג אילת, בכל תחנות הדלק באילת, שמונה עמדות בסופרצ'ארגר של טסלה וזה רק חלק מהעמדות.

אין בכל התחנות דלק באילת מטענים לחשמליות.

יש כ - 11 תחנות דלק בעיר בסך הכל.

תחנות טעינה יש באיזור התעשייה בתחנת דלק TEN, ובתחנה השנייה בדור אלון. 

(עם זכרוני אינו מטעני).

• תגובות 112
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני כשעה, Boltik כתב:

אז אתה אומר שמכאן הכל ילך ויתדרדר? :) 

היי.

להפך .פעם שילמנו אלפי שקלים על טלפון שלא היה בו כלום חוץ משיחות וסמס ותסתכל היום מה קורה .היום לכל ילד קטן יש מחשב קטן ביד עם טכנולוגיה סופר מתקדמת שיש בו הכל אפילו יותר ממה שצריך וכל זה בכלום כסף( פעם מחיר של נוקיה היה שווי משכורת) . אני מאמין שאותה מהפכה טכנולוגית יקרה גם עם המכוניות חשמליות שהדבר יהפוך כמו טלפונים ,רכב יהיה חד פעמי ל3-5 שנים ואז למיחזור,אני מאמין שגם טכנולוגיה של סוללות נטענות וגם טעינה יתקדמו חזק . אולי גם רחפנים אישיים יהיה אז,לך תדע .

פורסם
לפני 10 דקות, alechko01 כתב:

מאמין שאותה מהפכה טכנולוגית יקרה גם עם המכוניות חשמליות שהדבר יהפוך כמו טלפונים

מקווה מאוד שלא. הטלפונים הזולים שאתה מדבר עליהם, הם באיכות ירודה עקב תחרות קשה בין היצרנים. רוב היצרנים גם לא משקיעים בעתיד והתפתחות התחום ופשוט קונים צ'יפסטים, בונים עוד טלפון לפי reference design ומנסים לחסוך עוד כמה אגורות בייצור. גישה כזאת ממש לא גורמת להתפתחות.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, alechko01 כתב:

איך בדיוק שילמתי פי 10 על נסיעה לאילת?

אשמח להסבר עם חשבון מדויק . אני לא יודע בדיוק כמה שילם על כל הנסיעה בחור שפתח את הטופיק אבל יש לי הרגשה שבחשבון אתה חלש.

אם כבר נושא של כסף עלה אז טסלה וגם חשמליות אחרות עם תווך נסיעה עדיין קצר פחות מ600 קילומטרים עולים כמעט פי 3 מרכב חדש שלי ,כך שמחיר של הדלק הם כבר שילמו מראש ל10 שנים קדימה .

מה שכן שוק של סיני מתקדם יפה ותווך נסיעה כן יגיע לכיוון קרוב ל1000 וגם מחיר ירד אני מאמין, אנו עדיין בהתחלה כמו עם טלפונים של נוקיה הפעם.

אני חלש בחשבון? פי שלוש מהרכב החדש שלך? כמה הרכב החדש שלך עלה 50,000 ש"ח? מה קנית קלנועית?

החישוב שלי מדויק. מחיר קוט"ש הוא 57.4 אגורות. לג'ילי 460 יש סוללה של 70 קוט"ש שמספיקה ל-460 ק"מ. ז"א סוללה מלאה עולה 40.18 ש"ח וק"מ עולה 8 אגורות.

לפני שעה, yossiaviel כתב:

אין בכל התחנות דלק באילת מטענים לחשמליות.

יש כ - 11 תחנות דלק בעיר בסך הכל.

תחנות טעינה יש באיזור התעשייה בתחנת דלק TEN, ובתחנה השנייה בדור אלון. 

(עם זכרוני אינו מטעני).

יש גם בתחנות של פז וסונול באילת.

עריכה אחרונה על ידי Gopher
פורסם (נערך)
בתאריך 14.10.2022 בשעה 22:21, alechko01 כתב:

תווך 340 קילומטרים הוא מאוד גבולי כי עם זמן קיבולת סוללה רק יורדת וכמובן גם התווך הנסיעה ירד עם השנים

דגנרציה זה משהו מאוד איטי. טסלה מפרסמת אחת לכמה זמן סטטיסטיקות, מדובר על כ 10% ירידה ל 250 אלף קמ וזה לסוללות nmc, לסוללות lfp ,כמו ב sr+ ,דגנרציה נמוכה אף יותר. 250 אלף קמ זה מרחק  שאני עושה ביותר משני עשורים.

גם הטווח המדובר הוא של נסיעה ברכב מלא  עם מטען בקיץ הישראלי. נסיעה לבד ברכב תוסיף בין 5 ל 10 אחוזים טווח ומזג אוויר נוח  יוסיף אפילו יותר.

בתאריך 14.10.2022 בשעה 23:12, Night Driver כתב:

לגבי רעננות, יוצא לי לא מעט להגיע לאילת, לסיים יום עבודה ולחזור כשלרוב אני לא עוצר בדרך אלא אם צריך להשתין.

בסך הכל פחות מעייף מלנסוע לצפון ותמיד הגעתי רענן גם עם המגאן, גם עם הפלואנס, גם עם הקארוק וגם עם ה 3008. 

הטווח עבורי בעייתי. לא אוהב לנסוע כשאני צריך לתכנן טעינות על מנת להשלים את היום. ברכבים מונעי דינוזאורים נוזליים יוצא עם מיכל מלא ומתדלק פעם אחת בנסיעה כזו איפה שנוח לי על הדרך בלי תכנונים ובלי לחץ.

נשמע שאתה נוסע דיי הרבה, רכב חשמלי לא בשבילך(עדיין). בייחוד אם את הנסיעות אתה עושה בלחץ תמידי של הגעה ממקום למקום. יש גם רכבי חשמל שיגיעו לאילת בקלות ובמהירות, כמו טסלה ופולסטאר בגרסאות ה lr או במוו i4, אבל עדיין תצטרך לעצור באילת לטעינה וכמובן שמחיר הרכבים האלה רחוקים ממחיר עממי.

עבורי ואני מנחש שעבור רבים, נסיעות ארוכות הם בד"כ כחלק מטיול משפחתי. אני יורד לאילת פעם בשנתיים במקרה הטוב ולטיולים בצפון פעמיים שלוש בשנה. כך שתכנון הטעינות נכנס כחלק אינטגראלי מתכנון הטיול , כך שזה לא מעמסה ולמען האמת שבעיני מוסיף לי עניין בתכנון המסלול.

מן הצד השני באותם 350 ימים שאני לא מטייל  בשנה, רכב חשמלי הוא תענוג לעומת בנזין. אני לא צריך לזכור האם תדלקתי ומתי?, כמה דלק נשאר לי והאם זה מספיק?, האם יש לי בדרך מפה לשם תחנת דלק או שאני צריך לעשות עיקוף? או האם התחנה הזאת לא תמכור לי דלק מהול שיגרום לי צלצולים במנוע? (גם זה היה לי בבנזין).בחשמל חוזר הביתה בסוף יום ומחבר לשקע ואני מנחש שכך זה עבור רבים אחרים. גם נקודת טעינה בעבודה או ליד הבית הייתה יותר נוחה להתנהלות מול בנזין.

השנה, כשטיילתי באירופה עם רכב דיזל. עצרתי לתדלק. לפני שאני חוזר לרכב, אני פתאום מריח ריח מסריח. אני מריח את את הידיים ויש לי ריח של דלק על הידיים, מידית התדלוק או הפיה של הרכב. מיד נכנסתי לשירותים והתחלתי לרחוץ הידיים תוך כדי שאני מסנן "איזה כיף שעזבתי את כל החרא הזה".

כך שלכל הנעה יש יתרונות וחסרונות. רכבי חשמל סוגרים פערים וגם היום כבר יש להם לא מעט יתרונות.

בתאריך 15.10.2022 בשעה 00:46, shellcase כתב:

תראה לי רכב עם 500 כ"ס שיש לו בעיה של כח זמין לעקיפה.
בסוף עקיפה דורשת דווקא הספק, כי אתה מבצע עבודה. מומנט זה הרגשה, את ההרגשה אני משאיר לעיתונאים.

הבעיה שרוב רכבי בנזין עם 500 כס בד"כ יגיעו כרכבי ספורט עם כיול מתלים שממש לא מתאים לנסיעות נינוחות או רככבי פאר מאוד יקרים.

אבל למען האמת לא לזה התכוונתי  ,כמו לדרך של התאוצה ויש לזכור שזה לא הבדלים של שמיים וארץ, יותר הבדלים של פיינשמקר ובמילים אחרות הבדלים קטנים שיכולים להפוך לגדולים.

אני אנסה להסביר:

אני אתן דוגמה מהרכב המושכר מהטיול האחרון באירופה. מדובר היה באאודי a4 דיזל עם 200 ומשהו כ"ס תאוצה של מתחת ל 7 שניות, לא פראייר במונחים של ice.

כדי לצאת לעקיפה מהירה דבר ראשון צריכים לזכור להעביר את התיבה לספורט, כי במצב הרגיל היא פשוט מסרסת את המנוע, עד כדי כך שכשיצאתי מהסוכנות הייתי בטוח שהפקידה עבדה עלי והביאה לי את הגרסה החלשה של הרכב, רק א"כ נזכרתי שכך זה גם  ב a6.

אחרי שזכרת להעביר לספורט, דוושת הגז הופכת.לעצבנית כך שאם אתה צריך לחכות לסיום קו לבן או שורה של רכבים ממול, זה הופכת למשימה מאוד לא נוחה כשצריכים לעקוב אחרי הרכב שאתה רוצה לעקוף. בנוסף הסלד והרעש עולים בתוך הרכב מה שכבר מעיר את המפלצת, אופס התכוונתי האישה, לזה שמשהו הולך לקרות, ואז כשכבר יוצאים לעקיפה לוקח לגיר עשירית שניה למצוא את ההילוך המתאים ועוד חצי שניה למנוע להעביר את הכח וכל זה ברעש וצלצולים, שמיד מעלים מהאישה את הדיונים, למה צריכים לעקוף? האם עקיפות הם פעולה של חוסר ביטחון של הגבר בגבריותו? אתה יודע נושאים מאוד מעניינים, אבל לפעמים גבר רק רוצה לנהוג בשקט בלי לדבר 😀

כמו שאמרתי הבדלים קטנים שמובילים להבדלים גדולים :)

ברכב חשמלי, עוברים נתיב לוחצים המנוע נותן את  מה שיש לו והכל בשקט בלי לעשות מזה עניין.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם
לפני 16 דקות, Gopher כתב:

אני חלש בחשבון? פי שלוש מהרכב החדש שלך? כמה הרכב החדש שלך עלה 50,000 ש"ח? מה קנית קלנועית?

החישוב שלי מדויק. מחיר קוט"ש הוא 57.4 אגורות. לג'ילי 460 יש סוללה של 70 קוט"ש שמספיקה ל-460 ק"מ. ז"א סוללה מלאה עולה 40.18 ש"ח וק"מ עולה 8 אגורות.

מי דיבר כאן על ג'ילי ועל טעינה ביתית שאין כזאת אפשרות לנסיעה לאילת. אל תתחכם על מחיר של חשמל ביתי, כי מציאות היא אחרת אך אחת לא מחובר חשמל עם חוט גומי .

בחור כתב שבדרך לאילת (קטע הזה לא היה לי הכי ברור, כי אולי פיספסתי משהו ) שילם 90 שקל על טעינה. נכון כנראה שיותר זול ממני כי אני שילמתי 96 שקלים עם אותו מספר נפשות ועם מטען עד לגג , אז איפה מחיר פי 10 ?

רכב חדש שלי עלה 74 אלף דגם  דאצ׳יה סטפווי טורבו דיזל ידני ,אין לי מושג כמה עולה דגם טסלה אבל בטוח כפול + .

מכיוון שהנושא היה מחיר של לתדלוק לנסיעות לתווך כמו אילת.

• אהבתי 2
פורסם

שמע @Uri-G, זה מאד דרמטי וציורי כל התיאורים, אבל בפועל - 200 כ"ס ברכב כבד ועמוס זה לא איזו הברקה.
ביום יום שלי יש לי כ-160 כ"ס ברכב ששוקל 1200 ק"ג, וגיר ידני. כשאני על 120+בכביש בינעירוני, להגיע ל150 בלי שום הורדות הילוכים לוקח שניות בודדות, אם מדובר בעקיפה דחוקה יותר מוריד לרביעי ועוקף אפילו מהר יותר. 
אני לא מתווכח שטסלה עושה את זה קל יותר וטוב יותר ובפחות דרמה. אני גם מסכים שהיא זולה ביחס לביצועים שהיא נותנת, אבל זה לא שרכב עם 300 כ"ס מסגמנט מנהלים יתקשה לתת חוויה דומה, כן - קצת פחות קיצונית, אבל לגמרי באותו איזור, בטח בכל מה שקשור ללעקוף בכביש 40.
(אני אגב לא גר במרכז, לעקוף בכביש חד מסלולי זה משהו שאני עושה ביום יום שלי, אז אולי זה לא חריג בשבילי כמו שזה חריג למי שגר במקומות עם הרבה נתיבים לכל כיוון ולכן זה פחות 'דרמטי').

אני כן יכול להבין את התופעה שתיארת עם מצב ה'ספורט', אבל שמע, לתת קליק בידית ההילוכים זה לא איזו פעולה דרמטית, בסוף אתה נהג - לא נוסע (כן כן, בטסלה זה אחרת).

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

למה אתה שוב מביא דוגמא עם רכב חלש? תביא כדוגמא אודי s3 עם 300 כוח סוס ואז תמשיך בדיון. לא חושב שעם s3 תרגיש חוסר כוח בעקיפה. 

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם (נערך)

זה לא עניין של חוסר כוח כמו העניין של חוסר דרמה עד כדי הרגשה של זלזול של הרכב בך. אתה מרגיש כאילו מרומה שהוא האיץ כל כך מהר בלי ששמת לב.
אתה פשוט יושב בבועה, לא משנה אם היא נוסעת מהר או לאט בועה. אתה לוחץ על הדוושה והרכב משתגר, בשקט בשקט בלי לקחת אוויר, בלי להוריד הילוך, בלי להעלות סל"ד, כמו איזה ספינת חלל שעושה קפיצה להייפר ספייס.
זו הרגשה אחרת לחלוטין.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, alechko01 כתב:

אם כבר נושא של כסף עלה אז טסלה וגם חשמליות אחרות עם תווך נסיעה עדיין קצר פחות מ600 קילומטרים עולים כמעט פי 3 מרכב חדש שלי ,כך שמחיר של הדלק הם כבר שילמו מראש ל10 שנים קדימה .

מה שבעיקר משנה זה ירידת הערך של הרכבים ולא מחיר הרכישה וברכבים חשמליים משומשים הייתה בכלל עליית ערך, כך שאם כבר אתה שילמת עלויות חשמל של כמה שנים קדימה....

לענין רכב חשמלי, כפי שציינו כאן, יש עדיין בעייתיות בנסיעות ארוכות שהולכת ומחריפה ככל שעולים עוד רכבים חשמליים על הכביש עם טכנולוגיית הסוללות הקיימת ותשתית הטעינה לא מדביקה את קצב העלייה, לעומת נסיעות יומיומיות שבהן אין בעייתיות כל עוד יש עמדת טעינה ביתית.

עריכה אחרונה על ידי evc
פורסם
לפני 3 שעות, farkash7 כתב:

זה לא עניין של חוסר כוח כמו העניין של חוסר דרמה עד כדי הרגשה של זלזול של הרכב בך. אתה מרגיש כאילו מרומה שהוא האיץ כל כך מהר בלי ששמת לב.
אתה פשוט יושב בבועה, לא משנה אם היא נוסעת מהר או לאט בועה. אתה לוחץ על הדוושה והרכב משתגר, בשקט בשקט בלי לקחת אוויר, בלי להוריד הילוך, בלי להעלות סל"ד, כמו איזה ספינת חלל שעושה קפיצה להייפר ספייס.
זו הרגשה אחרת לחלוטין.

אני גם אוהב. 

אבל אני יותר אוהב דרמה (קצת). 

אני יותר אוהב יותר את התחושה של הטיפוס מאשר השיגור. 

אני אוהב את הרעש. 

הורדת הילוך במכוניות מהירות באמת לא מרגישים. לוחץ, טס. 

לכל סוג היופי שלו לדעתי. אחד לא היה גורם לי להעדיף רכב על פני השני. אבל גם טווח לאילת לא. 

• אהבתי 2

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לפני 22 שעות, Uri-G כתב:

מן הצד השני באותם 350 ימים שאני לא מטייל  בשנה, רכב חשמלי הוא תענוג לעומת בנזין. אני לא צריך לזכור האם תדלקתי ומתי?, כמה דלק נשאר לי והאם זה מספיק?, האם יש לי בדרך מפה לשם תחנת דלק או שאני צריך לעשות עיקוף? או האם התחנה הזאת לא תמכור לי דלק מהול שיגרום לי צלצולים במנוע? (גם זה היה לי בבנזין).בחשמל חוזר הביתה בסוף יום ומחבר לשקע ואני מנחש שכך זה עבור רבים אחרים. גם נקודת טעינה בעבודה או ליד הבית הייתה יותר נוחה להתנהלות מול בנזין.

אלה היו החיים שלך עם רכב בנזין??? אני נוהג בערך 30 שנה במכוניות בנזין ולא זכור לי מעולם שהייתי צריך לזכור האם תדלקתי ומתי - תמיד מבט קצר בלוח השעונים הראה לי בערך כמה דלק נשאר ובעשרים השנים האחרונות גם מה הטווח המוערך (כן, אני יודע שגם בחשמליות ככה, אבל כתבת על בנזין). עיקופים שעשיתי בשביל תדלוק היו לכל היותר של חמש דקות ואיכשהו מעולם לא מכרו לי דלק מהול (בכל אופן לא ברמה כזאת שידעתי מכך).

אני מסכים שיש יתרונות רבים למכונית חשמלית אם הייתה לי אפשרות לעמדת טעינה הייתי שוקל ברצינות אפשרות כזאת, אבל החסרונות תיארת פה של מכונית בנזין לא באמת קיימים.

• רעיון טוב! 2

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
בתאריך 15.10.2022 בשעה 15:25, Night Driver כתב:

בוא נגיד ככה, אצל שניהם לא העון החכם ולא הטלפונים טעונים אלא אם מישהו הטעין עבורם.

לא עניין ל מסובך אלא שהם לא מפנימים שדברים אלחוטיים שעובדים על חשמל צריכים טעינה מידי פעם.

יש לי שכן מבוגר עם קורולה היברידית.

פעם אחת הוא ביקש שאביא לו בוסטר כי הרכב לא הניע.

באתי איתו לרכב וראיתי שהוא נדלק בסדר גמור - לוחצים כפתור, נדלקת נורת ready ירוקה, משמע אפשר לנסוע.

הוא לא רוצה להאמין לי כי הוא רגיל שיש רעש מנוע בהתחלה, ואיכשהו זה תמיד קרה אצלו עד עכשיו. הוא לא שמע את המנוע בנזין מתחיל לעבוד אז הוא חשב שהמצבר גמור.

בכל מקרה, חיברתי לו בוסטר כדי להרגיע אותו והנענו.

לקח לי זמן להסביר לו שרכב היברידי יכול לנסוע רק על חשמל ולא חייב שמנוע בנזין יפעל כדי להתחיל נסיעה.

• מעניין 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)

קראתי את השרשור במלואו כולל התגובות.

תודה על המידע, גם אני נסעתי לאילת בסוף ספטמבר האחרון ונתקלתי בסיום הטיול בפוסט דומה על ג'ילי.

ממה שהבנתי, הנסיעה הלוך חזור עלתה לך כ150שח (60+90?).

אשמח גם לכתוב את הרשמים שלי, מהצד ההפוך לגמרי.

רכב דיזל ידני, מיושן (2010, טכנולוגיה בת קרוב ל20 שנה).

נסיעה הלוך הייתה בלילה, תנועה מועטה, צריכת דלק של 1 ל21.7 

נסיעה חזור הייתה באמצע היום (42 מעלות) עם תנועה ערה, ופקק של חצי שעה בצומת הערבה. צריכת דלק של 1 ל20

בשתי הנסיעות קרוז על 100-110 בכבישים פתוחים כמו 6, ובכביש הערבה בתנועה עמוסה יותר סביב ה80-85.

מלבד לעצירת פיפי לא הרגשתי גמור או עייף. עלות הסולר די זהה לעלות החשמל שתיארת (סביב ה200 שקל)

בחלוף 3 שבועות, עדיין לא תדלקתי את הרכב מאז שיצאתי מאילת, אולי השבוע...

Screenshot_20220927-182027.jpg

Screenshot_20220923-083925.jpg

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 2
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...